Nazi’s en Antifa in Charlottesville – ze zijn precies hetzelfde

Screenshot_29

(Door: Sietske Bergsma)

‘Er valt niets te kiezen, we moeten ophouden ons te vereenzelvigen met fascisten van welke soort ook’

Tegenover elkaar staan ze, dacht ik afgelopen weekeind, in Charlottesville. Ik zag de hakenkruisen, de opgefokte agressie aan beide kanten. Aan de ene kant Antifa – de social justice warriors, met hun identity politics, hun jacht op Nazi’s – en aan de andere kant de Nazi’s, met hun haat en angst voor zwarten, hun ‘bloed en bodem’ retoriek, hun obsessie met nationalisme, zelfbehoud en alles wat ‘wit en dus goed is’. En het liep uit de hand, volgens sommigen omdat de rally van extreemrechts ineens verboden werd terwijl Antifa wel mocht blijven. De beelden kennen we. Schelden, duwen, pepperspray, stenen, de auto die op mensen inrijdt.

Lees verder>>>
(h/t “BertG”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", gezond realisme, nazisme, nieuw fascisme. Bookmark de permalink .

17 reacties op Nazi’s en Antifa in Charlottesville – ze zijn precies hetzelfde

 1. delamontagne zegt:

  Dezelfde methoden, hetzelfde tuig, hetzelfde soort afval als “Journalist”, die het verdedigen…..
  Charlotteville -/-/-/- ISIS

  https://tvs24.ru/cumulus/cc-content/uploads/h264/xLCV85Z2A9O0qAwrXFXs.mp4?_=1

  Like

 2. T.Troubadour zegt:

  Het is misselijk makend hoe de MSM leugen pers omgaat met hetgeen President Trump zegt.Zij kunnen niet tegen eerlijkheid en zijn zo gefocused om de President te beschadigen dat zij slechts oog hebben voor hun stompzinnige linkse retoriek.Ve;le voorbeelden zijn te geven maar ik raad ieder aan Hannity te volgen op Fox met de waarheid en een gebalanceerde mening.Dat de NPO,RTL en Nederlandse kranten geen idee hebben waarover ze schrijven en berichten mag duidelijk worden en de zgn. correspondenten zijn niets anders dan linkse roeptoeters en fungeren als doorgeefluik voor de main stream left destroying Trump Media.

  Like

 3. zwartschakel zegt:

  Een heel goed artikel ,maar dat “weten wij wel van haar ,maarr ik denk ,dat links ,agresiever en geweldadiger is dan “rechts ,ik daag haar uit ,om de “cijfers naast elkaar te “leggen ! Ik ben tegen allebij ,maar rechts ,’motorjack en üiterlijk vertoon en geschreeuw ,geeft de ïndruk ! dat zij geweldadiger zijn ,maar het tegendeel is waar ! “Nêpbom bij demonstratie van Pegida Ned bleek êcht ! explosief ! En Legio andere voorbeelden ! “Ra ,Ra ,”wie ben ik ! {Opsporingverz ,bom]

  Geliked door 1 persoon

 4. J. C. Th. Köhler zegt:

  Sietske Bergsma: “waar de lafheid van Antifa zich toont door de maskers en vermommingen, wordt dat door de Nazi’s duidelijk door hun overdreven wapenuitrusting en superioriteitsvertoon. Ze geloven allebei dat ze onder vuur worden genomen.”

  Meer nog dan dat ze geloven onder vuur te worden genomen, denken ze dat hun land (of welk land ook waar zulk schorem opereert) hun nodig heeft om alles in goede banen te leiden. Ze zijn immers superieur aan de ander(en). Niet zij worden onder vuur genomen, maar het hele land en zij zijn er om het land te redden.

  Soros lacht zich een breuk: hoe meer verdeeldheid, hoe gemakkelijker het vissen in troebel water is. Doe nog maar een donatie aan Black Lives Matter en alles sal reg kom… Het zou me niets verbazen als deze crimineel zowel de neo-nazi’s als de antifa aan zijn infuus houdt.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 5. Renske zegt:

  Alles wat extreem is is bad. Dat geldt voor rechts en voor links. Al moet ik zeggen dat ik de laatste twee jaar meer geweld zie bij links dan bij rechts. Ook van Oostenrijk heb ik gezien (niet met eigen ogen, maar op film) dat links begon te gooien met bierflessen en dergelijke Ook zo zinloos.Beelden kapot maken. Net zoiets als Denk, die wil dat de Coentunnel een andere naam moet krijgen in verband met de geschiedenis. Ga leven en houd je bezig met zinnige dingen. LInks word meer de hand boven het hoofd gehouden. Die indruk heb ik. Ik let goed op wat ze zeggen in het journaal en het valt me echt op. Alle mensen waar zijn ze mee bezig.

  Like

 6. Renske zegt:

  O en waar ik een bloedhekel aan heb is gezeik over vroeger en alle oude koeien uit de sloot halen. Het brengt een mens tot niets en is zinloos. Het enige waar geschiedenis goed voor is , is om ervan te leren.

  Like

 7. Martin Devrindt zegt:

  De KKK was in het verleden een verlengstuk van en al dan niet gesticht door de Democratische partij.zelf. (http://www.freerepublic.com/focus/news/2309727/posts)
  Na de Tweede wereldoorlog heeft de Democratische Partij zich van die erfenis ontdaan o.a. door toedoen van de welbekende Frankfurter Schule (https://wentworthreport.com/2017/08/11/big-liar-how-theodor-adorno-redefined-fascism/).
  Hitler zag lange tijd in de Democratische Partij een bondgenoot.
  Een clash zoals afgelopen weekend is eigenlijk een soort generatieconflict. De knokploegen van de Democratische Partij uit het verleden vechten met de knokploegen van dezelfde parij uit het heden.

  Like

 8. Wim Vreeswijk zegt:

  Die gasten met die hakenkruizen hadden ze moeten weren. Dat is dom!

  Like

 9. fleckie zegt:

  ‘HEIDEGGER. ONTWIERP GRONDSLAG. NAZISME’,…..Oud-leerling FARIAS ontdekt lezingen FILOSOOF in ..NALATENSCHAP. ‘ …..VOLKSKRANT 6.10.1988. Verslaggever Henk Muller……….
  Amsterdam:- De Duitse filosoof Martin Heidegger heeft in 1934 een ‘ spirituele’ ,filosofische grondslag voor het..NAZISME…ontworpen. Hij deed dit in een aantal lezingen die hij in datzelfde jaar in Freiburg heeft gehouden. De lezingen,bij elkaar meer dan 100 pagina’s ,zijn door de Chileen ..Victor FARIAS,..oud- leerling van Heidegger en hoogleraar in Berlijn,in de nalatenschap van een Joodse ..leerling..van Heidegger ,Helena Weiss. …………….FARIAS heeft bovendien vorige week in een archief in Frankfurt een correspondentie ontdekt tussen Heidegger en zijn leerling H.Marcuse over de ..HOLOCAUST.Farias zal tijdens lezingen in Utrecht en Rotterdam op deze nieuwe vondsten ingaan.De Chileen is vandaag ( en morgen in Nederland er gelegenheid van het verschijnen v.d. Nederlandse vertaling van zijn boek over HEIDEGGER en het NAZISME. …..Vorig jaar oktober ..publiceerde FARIAS dit boek, waaruit bleek ..dat..Heidegger een trouw lid waavanr..HITLERS ..NSDAP …Zo betaalde hij tot 1945 stipt zijn contributie,en gaf de filosoof ook twee collega’s aan. Heidegger heeft altijd beweerd ..slechts..korte..tijd..uit overmacht met nationaal-socialisten te hebben samengewerkt…………….
  Varias: ” In deze totaal onbekende nieuwe teksten analyseert Heidegger begrippen als ..gemeensch,geschiedenis,dood,taal,zelfs het verschil tussen Europeanen en negers.Het onderwerp v.d. lezingen was logica. Heidegger maakt met deze geksten duidelijk dat de nazi’s wel degelijk gedacht hebben aan een filosofische grondslag voor het nazisme. Het is niet direct een politieke tekst,maar een zeer abstracte ,filosofische aangelegenheid,waaraan ineen apart boek zal wijden.Ik weet niet of deze teksten ook in het Heidegger-archief zijn te vinden: misschien heeft hij ze verbrand. Heideggers zoon beheerst het archief en weigert iedereen de toegang.”. ………………..HOLOCAUST………………..FARIAS heeft ook de complete correspondentie tussen Heidegger en zijn leerling H.Matcuse..over..de…HOLOCAUST ..teruggevonden. Fragmenten ..daaruit waren al bekend.Farias zal in Utrecht gedeelten uit deze briefwisseling voorlezen. ..Heidegger gaat in de brieven in op vragen van Marcuse over de HOLOCAUST. In zijn antwoord zegt Heidegger het moeilijk te vinden met iemand te spreken die in die tijd niet in Duitsland was. Marcuse is in 1933 uit Duitsland weggegaan…………….FARIAS:” Heidegger schreef:’ Ik kan vandaag de dag hetzelfde zeggen als u over de Joden zegt,als ik het woord Jood vervang door het woord…OOSTDUITSERS …,met dit onderscheid dat datgene wat met de Joden gebeurd is, vroeger bij niemand bekend was,maar wat nu met de ..OOSTDUITSERS ..gebeurt, dat weet iedereen’. Marcuse antwoordt daarop:” Met deze vergelijking heeft u het zich ..onmogelijk..gemaakt..menselijkheid..van..onmenselijkheid ..te onderscheiden. U heeft zich bovendien de menselijke logos( rede,red.) gezet,want u kunt een..systematische ..moordmachine niet vergelijken ..met..het..weghalen.. van mensen uit hun geboorteland,hoe verschrikkelijk dat ook is.”. ……….Volgens de Chileense hoogleraar blijkt uit de nieuwe teksten dat de grondovertuigingen ..van..Heidegger nooit..zijn. veranderd.Farias:” Heidegger heeft altijd drie dingen beweerd: alleen Duitsers kunnen denken,alleen de Duitser is in de ware, metafysische zin van het woord mens, en ..democratie..is..afval. Deze overtuigingen heeft hij nooit losgelaten.In 1934 zou hij het..NATIONAAL-SOCIALISME hebben afgezworen. Maar tot dat jaar heerste er volledige …overeenstemming…tussen..zijn ideeen..en..het..nationaal- socialisme. Na 1934 ,toen Heidegger zich niet genoeg gewaardeerd voelde,werd hij ..cryptofascist…Tot zijn dood toe.<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

 10. Jules Vismale zegt:

  Eigenlijk zou de titel hierboven in Charlottesville moeten zijn: Nazi’s en Stalinistische communisten staan lijnrecht tegenover elkaar en wie weet staan daar zelfs groepen moslimextremisten tussenin! Zo langzamerhand wens ik haast dat al deze afschuwelijke, mensenverachtende en zelfverloochenende groeperingen zowel elkaar en de gehate EU-elite om zeep helpen!
  Dat uitschot heeft hun zielen en zaligheid al tijden verkocht aan duivels, molochs, demonen, afgodsbeelden, valse prutsgoden enz. en reken maar dat zij, naar ik hoop, NOOIT EN TE NIMMER bij God of Allah worden toegelaten in de hemel maar dat Magere Hein hen dus allemaal naar Satan toe stuurt en met de gedode terroristen in Barcelona erbij! In de hel zal dit ongedierte het tenminste nooit meer koud hebben!

  Like

 11. fleckie zegt:

  ……….AMERIKA……………NAZI’S LANGS..SJOEL………….NW.ISR.WEEKBLAD 25.8.2017………….
  DE neonazimars afgelopen zaterdag in het Amerikaanse Charlottesville voerde ..langs ..een..sjoel.. die volgens ..synagogevoorzitter Alan Zimmerman verstoken was van politiebescherming. Zimmerman meldde op de website van REFORM -JUDAISME :” op zaterdagochtend stonden we voor de synagoge met onze gehuurde veiligheidsman , nadat de politie had geweigerd een agent te sturen tijdens onze ochtenddienst .Zelfs hun belofte van een waarnemer in de buurt werd niet nagekomen. Een half uur lang stonden 3 demonstranten in legerkleding en bewapend met semi-automatische geweren ..aan..de..overkant van de sjoel. Diverse malen paradeerden nazi’s langs, die ‘Sieg Heil’riepen. Ze droegen hakenkruisvlaggen. NA afloop v.d. dienst brak mijn hart toen ik de veertig gemeenteleden aanraadde om de sjoel groepsgewijs en via de achterdeur te verlaten. We kwamen erachter dat ..naziwebsites hadden opgeroepen om onze sjoel in brand te steken en brachten uit voorzorg de TORAROLLEN in veiligheid. ……..De politie adviseerde, vertelt Zimmerman, de sjoelgangers ook om een op Facebook aangekondigde HAVDALA ( sjabbatsluiting) bij een van de gemeenteleden thuis maar af te gelasten, i.p.v. bescherming aan te bieden. Stadsmanager Maurice Jones..liet in een reactie weten dat de sjoel wel beschermd was: er waren enkele tientallen agenten in de buurt plus een aantal ..scherpschutters..op..daken, aldus Jones. <<<<<<<<<<

  Like

 12. fleckie zegt:

  Op ejbron, 7.11.2014: onder ‘Neurenberg 2.0,’ ..’ Washington jaagt op toegelaten nazi’s.’…………………op 21.3.2015: onder ..’de EU kijkt weg’…..’uitwijzen van ex-nazi’s zet veel kwaad bloed in Amerika’.<<<<<<<<<<

  Like

 13. fleckie zegt:

  …….AMERIKA………….’STERREN IN OPSTAND’……….NW. ISR. WEEKBLAD ..25.8.2017…………..
  ‘Acteur en ex-Governator van Californie ..Arnold Schwarzenegger gaf honderdduizend dollar aan het Simon Wiesenthal Center uit solidariteit met de tijdens de mars in Charlottesville door…NEONAZI’S bedreigde Joden. Schwarzenegger verkoopt nu ook een T’shirt met ‘Terminate Hate ‘ erop, de opbrengst daarvan gaat naar het Museum of Tolerance in Los Angeles. Eveneens uit solidariteit betrad zanger Billy Joel maandagavond het podium van Madisons Square Garden in ..New York getooid met een gele davidster. <<<<<<<<<<

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s