Propagandasmidse van de EU van start: een “desinformatie-revue” tegen Rusland

Screenshot_33

(Vertaling: E.J. Bron)

In november 2016 nam het Europees Parlement in Straatsburg onder het trefwoord “Strategische communicatie” een resolutie aan, die maatregelen aankondigt tegen vermeende Russische infiltratie- en desinformatiecampagnes tegen het Westen. De EU kondigde destijds concreet aan om in samenwerking met het in 2014 besloten “NAVO excellentie-centrum voor strategische communicatie” in Riga in Letland, maar ook met meer “opleiding en voortgezette opleiding in de kwaliteitsjournalistiek binnen en buiten de EU (…)” op de vermeende Russische propaganda-uitdaging te antwoorden.

Duits - Zuerst

Nu worden de eerste contouren van deze “strategische communicatie” zichtbaar. Op internet staat sinds kort een door “East StratCom Task Force” van de EU opgestelde “Disinformation Review”, die moet informeren over zogenaamde Russische propagandaleugens en zich daarbij ook tot de Russischtalige lezer richt. Deze “Desinformatie-revue” wil met wekelijkse updates over vermeende “vervalste” nieuwsberichten informeren en websites aan de kaak stellen die deze verbreiden.

Onder het dak van de nieuwe website kunnen heel officieel onderzoekers en journalisten als “bedrieglijk” en “onserieus” belasterd worden – en dat, zonder dat de betrokkenen zelf daarover geïnformeerd worden.

Screenshot_32Weliswaar haastte de website zich om mee te delen dat “de in de commentaren en statusupdates voorgestelde informatie, meningen en oordelen (…) geen officiële EU-standpunten” zijn. Maar de verantwoordelijke “East StratCom Task Force” werd door de Europese Raad in het leven geroepen, geldt als instrument van de diplomatieke dienst van de EU, die haar gebruikt, en ze gebruikt officiële symbolen en adressen van instellingen van de EU. In het licht van het nieuwe propagandawerk krijgen “Europese waarden” zoals vrijheid van informatie en media-pluralisme plotseling een vreemde bijsmaak.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", Censuur, Desinformatie, EUSSR, meningsdictatuur, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Rusland. Bookmark de permalink .

6 reacties op Propagandasmidse van de EU van start: een “desinformatie-revue” tegen Rusland

 1. tjonge zegt:

  goebbels ligt klaar te komen….

  Geliked door 1 persoon

 2. bigljohn zegt:

  Al die valse propaganda tegen Rusland kan maar EEN ding opleveren. Oorlog met Rusland. En de Navo acht zich onverslaanbaar met haar frut legertjes. Echter; Napoleon werd Rusland uitgerammeld, en Duitsland ook. Duitsland had in totaal 11 miljoen soldaten, waarvan er zo’n drie miljoen oostwaarts gingen. De Navo is peanuts voor de Russen, nog veel simpeler dan de Duitse legergroepen. Waarmee ik niet hoop dat het tot een oorlog komt met die Russische beer. het zou wel eens de laatste kunnen zijn die op aarde uitgevochten word !

  Like

 3. Mary zegt:

  Was het niet zo dat alle zogenaamde dreigingen uit Rusland werden verzonnen door het westen om zodoende de NAVO nog bestaansrecht te geven, de enige echte dreiging voor het Europese volk is de EU club zelf.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s