“Refugees Welcome, Tourists go home!”

Screenshot_34

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl honderdduizenden Afrikanen ongehinderd over de Middellandse Zee en de zuidelijke landen het continent bestormen, worden de honderdduizenden toeristen, die de autochtonen met hun geld verzekeren van werk en geld, steeds minder populair. In de “mooiste weken van het jaar” doen velen van hen dit jaar de bittere ervaring op niet langer meer gewenst te zijn. Het motto luidt: “Refugees Welcome, Tourists go home!”

journalistenwatch

In Europa breiden de protesten tegen toeristen zich steeds verder uit. Woedende linkse demonstranten beklagen dat “toeristen hun steden overstromen”.

De demonstraties waren begonnen in Spanje, in de toeristische bolwerken Barcelona, Palma en Bilbao.

Daar hadden vermomde demonstranten van de linkse jeugdorganisatie “Emai” een informatiecentrum voor toeristen verwoest, het met rode verf en slogans besmeurd.

Ook in Palma de Mallorca en in Barcelona wijzen diverse graffiti´s op gebouwen de bezoekers erop dat ze niet langer gewenst zijn. In Palma stonden de betalende bezoekers van een restaurant tegenover vermomde personen met fakkels, die hen zo te verstaan gaven dat ze dit land beter zouden kunnen verlaten en niet meer terugkomen . . .

In Barcelona bestormden woedende autochtonen een strand en lieten spandoeken en posters aan de vakantiegangers zien. Ze beweren dat de “vreemdelingen” hun steden zouden overnemen.

In Palma trokken geïrriteerde eilandbewoners bewapend met luchtdrukpistolen naar een restaurant in de haven. Ze schreeuwden tegen de toeristen: “Toerisme doodt de steden”, “Toeristen, ga naar huis”.

Ook in Dubrovnik in Kroatië zijn de omwonenden de toeristen zat. Sinds het centrum van de stad in 1979 door de UNESCO tot werelderfgoed werd verklaard, is het een trekpleister voor mensen uit de hele wereld geworden. In de oude stad wonen maar 1157 mensen. Verleden jaar brachten cruiseschepen bijna 800.000 bezoekers naar de stad. Inmiddels heeft de burgemeester van de stad besloten om per dag nog maar 8000 mensen de historische binnenstad in te laten. De stroom toeristen wordt bewaakt door meer dan 100 camera´s bij de ingangen van het door een muur omringde wereldcultuurerfgoed.

Ook in Venetië demonstreren de inwoners tegen de toeristenmassa´s. “De komende jaren willen 40 miljoen Chinezen Venetië bezichtigen. Waar moeten we met ze naartoe?, vraagt Marco Gasparinetti, leider van het initiatief “Veneziamiofuturo”.

Florence heeft onder het motto #EnjoyRespectFirenze een initiatief in het leven geroepen dat de vakantiegasten oproept tot meer respect: “diegenen die onze stad bezoeken, moeten zich met respect tegenover de stad, zijn culturele monumenten en zijn inwoners gedragen”, eist Anna Paola Concia, de woordvoerster van het initiatief. “We willen iets tegen de algemene stemming ondernemen dat iedereen die naar Italië komt, kan doen wat hij maar wil. Het wordt tijd dat er iets gebeurt. Florence is een van de mooiste steden van de wereld en zou behouden moeten blijven, dat is ook de verantwoordelijkheid van de toeristen”, aldus Concia.

Hotels in Italië registreren meer boekingen, nadat veel mensen uit angst voor terreur Egypte en Turkije de rug toekeren.

Ook in Rome treedt men op tegen toeristen. Vanaf 22.00 uur mag op straat geen alcohol gedronken meer worden. Vanaf dat moment mogen supermarkten geen alcohol meer verkopen. Vanaf 02.00 uur geldt voor bars dat er geen alcohol meer mag worden geschonken.

In Milaan zijn inmiddels selfie-sticks, glazen flessen en eettentjes verboden om het afval en het “asociale gedrag” van de betalende bezoeker de baas te worden.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Europa, Italië, Krankzinnigheid, Spanje. Bookmark de permalink .

47 reacties op “Refugees Welcome, Tourists go home!”

 1. BertG. zegt:

  Dit is een vorm van zelf islamisering.

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Laat ze doodvallen in het buitenland……………….gezellig op vakantie in eigen land !!

  Geliked door 1 persoon

 3. tjonge zegt:

  waarom bekruipt mij het gevoel dat dit fake news is ?
  hoe kan je nu TEGEN toerisme zijn die zorgt voor veel geld in het laatje ?.
  .
  in een toeristenstad (gaan) wonen en dan gaan klagen over toerisme, is het zelfde als die hypocriet die zijn mooie huisje naast de kerk (voor weinig) koopt en een jaar later gaat klagen over de kerkklokken en bezoekers…

  Geliked door 1 persoon

  • biebie zegt:

   Fake news van links vermoedt ik, een winkelier jaagt de betalende klant ook niet weg om winkeldieven naar binnen te laten.
   Het zal eerder andersom zijn die parasieten verjagen de toeristen waardoor hun bron van inkomsten verdwijnt.
   Met fotoshop kun je alles anders doen lijken dan het is.

   Like

  • Elisah zegt:

   Nee hoor, het is geen fake nieuws, heb het al elders gelezen.
   Kijk maar eens naar Amsterdam, wat voor een gekkenhuis dat geworden is, veel mensen zijn dat ook helemaal zat.

   Like

   • tjonge zegt:

    gewoon fake news elisah, geen enkel normaal denkende ondernemer wil de toerist kwijt, behalve als die in de zieligheids industrie zijn/haar centen binnen harkt…

    Like

 4. erik crombez zegt:

  De reactie van de autochtonen is dikwijls terecht . Een reactie op het vaak onbeschoft , irritant en respectloos gedrag van toeristen .

  Like

  • Karen zegt:

   Goh ik dacht altijd dat de meeste toeristen “gewone” mensen waren die van hun vakantie genieten. Maar waarschijnlijk heb je gelijk en kan je beter “vluchtelingen” hebben. Behalve alle economische voordelen zijn dat zonder uitzondering beschaafde, respectvolle, welwillende en absoluut geen irritante mensen. Persoonlijk? Ik heb liever 100 toeristen in mijn straat dan 1 illegaal.

   Geliked door 3 people

  • paulzwueste zegt:

   Dat ben ik toch niet met je eens hoor.
   Neem nou bijvoorbeeld Nederlanders.
   Zo beschaafd, altijd geïnteresseerd in de cultuur van het land waar ze op bezoek zijn…
   Nemen nooit zakken aardappelen mee achter in de caravan en gaan nooit met meer personen op ’n kamer dan ze beneden bij de lobby hebben opgegeven.
   En dat verhaal dat ze zelfs overal de lampen uitdraaien en meenemen is óók pure fantasie.
   Zijn nooit luidruchtig aanwezig.
   Net als die Engelse toeristen.
   Leuk aardig beschaafd, vriendelijk.
   Nee werkelijk.
   Ik ben altijd blij als ik op vakantie landgenoten ontmoet.

   Nou ik kan me héél goed voorstellen dat buitenlanders die kut-toeristen helemaal
   zat zijn!

   Like

   • Karen zegt:

    Een zak aardappelen meenemen en een lampje pikken klinkt inderdaad redelijk idioot. Dat sommigen de toeristen beu zijn oké kan ik ook nog een beetje begrip voor opbrengen. Maar om dan te zeggen vluchtelingen welkom en toeristen ga naar huis!?! Dat is echt krankzinnig, irritante onbeschofte toeristen wil je kwijt en deze horde indringers zijn wel welkom? Brachten ze maar wat mee die komen alleen maar halen, eisen en vernielen. Mij overtuig je niet.

    Geliked door 1 persoon

   • Cathja zegt:

    @ paulzwueste

    Maar als diezelfde tekst nu eens in ons land op muren gekalkt zou worden? Toeristen er uit en vluchtelingen er in? Met alle gevolgen voor ons, die veel verdienen aan toeristen, terwijl vluchtelingen ons bakken met geld kosten, om over hun walgelijke misdragingen nog maar te zwijgen?
    Nee, wat mij betreft zijn toeristen hier welkom. Uiteraard hoop ik dat ze zich beschaafd gedragen.

    Like

   • tjonge zegt:

    he paul, koop een leuk huisje aan het strand bij zandvoort, kun je daarna fijn gaan klagen over die kut toeristen….
    man, man, we leven in een open inrichting blijkt wel.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Tjonge.
    Als je mijn reactie met aandacht en enig gevoel voor ironie leest zou je glimlachend erkennen dat ik gelijk heb, want mijn verhaal is uit het leven van kamerverhuurders en hotel-managers gegrepen.
    Echt waar.
    Gebeurt dagelijks, elk seizoen opnieuw.
    Maar helaas.
    Niet aan jou besteed dus.
    Maar dat vermoedde ik al hoor.
    Ik zou zeggen als je niet past in mijn open inrichting zoek er dan een waar je je op je gemak kunt voelen, in ’n toeristenoord bijvoorbeeld.

    Like

 5. Karen zegt:

  Ik kan er met mijn verstand niet bij. Toeristen hoef je niet te onderhouden, ze betalen hun eigen onderkomen en eten en komen in die steden om b.v. van de cultuur te genieten. De illegale indringers moet je wel onderhouden die betalen niets zelf die eisen gewoon eten onderdak en een uitkering. Genieten van onze cultuur doen ze zeker niet, die cultuur moet vernietigd worden als het aan hun ligt, b.v al die kerken. Nog een groot voordeel van toeristen t.o.v die zogenaamde “vluchtelingen”, toeristen gaan weer naar huis! Maar als ze zo doorgaan hoeven ze niet bang meer te zijn voor toeristen. Want Brussel en Parijs b.v zijn prachtige steden maar daar wil ik nog niet eens gratis op vakantie naar toe.

  Like

  • H J zegt:

   Ik denk dat er teveel Soros in het drinkwater zit en dat zo goed als over de hele wereld.
   De mensen gaan overal haast tegelijk rare dingen doen en zeggen. Daar zit een luchtje aan. Gem trails? Gen voedsel? Dit kan niet zo maar toevallig zijn.
   Ik drink geen water. Geef mij maar een lekkere whisky met ijs……gatver dat is ook water.

   Like

  • tjonge zegt:

   karen, je hebt 1000% gelijk!
   en je vergeet 1 belangrijk ding, toeristen BRENGEN bakken met geld, asieleisers STELEN het..

   Like

 6. Lekker thuis blijven en we zien wel hoe lang dat linkse gespuis roepen dan roepen kom hier heen. Geen inkomsten van de toeristen en hun uitkering komt in gevaar.Lekker voor de middenstand die er van moeten leven

  Like

 7. Cathja zegt:

  Ik vind het prima hoor, als de toeristen vervangen worden door ‘vluchtelingen’. Die ‘vluchtelingen’ tonen ten minste respect voor alles wat onder toezicht van Unesco staat. Die Afrikaantjes weten beter dan wij, idioten, hoe je je in een gastland moet gedragen…
  Ik heb echt alle begrip voor de houding van die toeristen-haters!
  Einde sarcasme.
  Ik hoop dat de toeristenhaters op niet mis te verstane wijze kennis zullen maken met de ‘nieuwe toeristen’!
  Veel plezier mensen!

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Het is de kunst Cathja zo te schrijven dat mensen die enige intelligentie bezitten begrijpen wat je bedoeld.
   En voor die mensen schrijf je ook, neem ik aan.
   Als je overal ‘”lol”, “einde sarcasme” of “proest”, bij moet zetten is er geen lol meer aan.
   Vind ik dan hoor.
   Mijn reactie werd kennelijk niet door jou begrepen.
   Volgende keer beter.

   Hoop ik.

   Like

   • H J zegt:

    >Het is de kunst Cathja zo te schrijven dat mensen die enige intelligentie bezitten begrijpen wat je bedoeld.< Er horen tenminste twee komma's meer in deze regel.

    Dat is het punt met de elite. Zij voelen zich verheven boven het gewone volk en denken daarom dat ze kunnen doen wat ze willen.

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Ha die HJ weer.
    Nog steeds gefrustreerd van de vorige keer.
    Zijn je kameraden weer naar huis?
    Ja zeker.
    Nou kom je alléén.
    Eve kijke.
    Wat is het probleem jonge…
    Oh wacht ik zie het al..
    Je hebt helemaal gelijk, (komma) maar ik dacht laten we dat nou niet doen met die komma’s,(komma) want dan duurt het zo lang voordat je begrijpt wat ik bedoel.
    Je moet elke keer even wachten namelijk, (komma) als je op zo’n zo’n komma stuit.
    En dan ben je (jij dus) weer vergeten waar het verhaal eigenlijk over ging.
    Dat heb je vaak met mensen (jij alweer) die het allemaal zo goed weten dat ze vergeten dat ze eigenlijk niks meer of minder dan gewone kommaneukerts zijn.,

    Like

   • H J zegt:

    Zei de zelfbenoemde intellectueel.
    Ik dacht al, waar blijft hij nou met zijn gifbeker.

    Geliked door 1 persoon

 8. Thoth zegt:

  Ik neem aan dat er in Venetië, Dubrovnik, etc. inderdaad de mensen c.q toeristen zat zijn. Maar ik neem niet aan dat zij nu de asielzoekers uit Afrika verwelkomen. Echt niet. Zij kunnen in het land gaan werken waar zij vandaan zijn gekomen. Anders betalen zij nog meer belasting en de criminaliteit stijgt. En dat wil niemand…

  Like

  • H J zegt:

   Maar dan nog, dan ga je toch eerst te keer tegen de asielzoekers uit Afrika. Wat een gladiolen tegenwoordig, ik denk dat ik er maar achter ga zitten. heb haast de leeftijd ook. Hahahaha.

   Like

 9. Witte raaf zegt:

  Heb idd gelezen dat bv op Mallorca ze de toeristen liever zien gaan dan komen,ze schijnen doodziek te zijn van het (mis)gedrag van de toeristen!
  Ze hadden idd liever migranten!?
  Maar of ze dan met migranten echt zo blij zullen zijn zal de tijd uiteindelijk wel uitwijzen!!

  Like

  • H J zegt:

   Hoe dom kun je zijn om de kip met de gouden eieren te willen slachten.

   Like

  • annette zegt:

   Natuurlijk zijn die Mallorquinos blij met de komst van deze hoogbegaafde lui … alleen brengen ze niets binnen en nemen hun huizen in beslag …. verdere misdaden zijn niet uitgesloten …. ze komen er vanzelf achter …

   Like

  • fleckie zegt:

   ‘BINNENDRINGERS’…kunnen…in het begin timide ( en zielig ) overkomen, tot het hun te lastig wordt dat ‘toneelspel’ te blijven spelen: voor hun gevoel te lang duurt! …..dan ‘komt de ware aard uit de. mouw’!)

   Like

 10. Sabeltant zegt:

  HOAX!

  Ik denk dat de lokale bevolking de zuipende meute een beetje zat is.

  En dat onder die slogan een linkse rakker (die zichzelf geweldig vindt) die andere leus gespoten heeft.

  Ik kan mij nog een voorval uit Arnhem herinneren waar roze vrouwen (ja van die lelijke mannenhaters) de stad volspoten met roze heksen en slogans als; “bestrijdt het leed dat neuken heet”

  Een -in mijn ogen veel betere- grapjas had door die slogan een dikke rode streep gezet en daaronder…

  Bespaar ons het lot van een zielige pot!

  Deze slogan valt volgens mij onder dezelfde categorie misschien is hij wel ge-photoshopt.

  Like

 11. Renske zegt:

  Toeristen kunnen idd veel overlast geven. Kijk maar in Amsterdam. Ze zuipen te veel en geven daardoor overlast. Echter hordes migranten?Gaarne in eigen land blijven.Belachelijk die hele houding van linkse mensen. Krankzinnig. Ze denken zeker dat het een paradijs word als de islam ingevoerd is. Geen alcohol meer en dat soort dingen. Maar er komen hele vervelende dingen voor in de plaats. Een slimme meid is op de toekomst voorbereid. Nou de linkse feministen absoluut niet.En de linkse jongerenbrigade ook niet.

  Like

 12. Townsend zegt:

  Ze willen mij toch niet wijsmaken dat de horeca hier 100% achterstaat
  En laat staan de hotels b&b camping en resort want die verliezen ook hun inkomsten
  Ben benieuwd

  Like

  • Witte raaf zegt:

   Hotels en resorts kunnen het hele jaar verhuurd worden aan de asielindustrie,het toeristen seizoen stopt ongeveer in oktober en begint weer in april op gang te komen,de Benidorm pensionado’s daar gelaten natuurlijk.

   Like

 13. jantjeuitnl zegt:

  ben net terug van een vakantie in Italië en met mensen daar gesproken maar die hebben echt liever toeristen dan vluchtelingen. Allemaal.
  Dus dit asociale spuitwerk zal wel van een antifa supporter komen.

  Like

 14. Qvic zegt:

  De massale toeristenstroom zorgt ervoor dat elk dorp of stad op elkaar gaan lijken. Want bij bezienswaardigheden worden de plaatselijke huizen en gebouwen vaak opgekocht door multinationals zoals een Mac Donalds, grote rederijen die veel restaurants opkopen e.d. zodat de winsten niet naar de plaatselijk bevolking gaat, maar naar die multinationals. De plaatsen zelf worden dan onbewoonbaar en onbetaalbaar voor de plaatselijke bewoners. Daar wringt de schoen. Daar ook het massa toerisme mega veel afval achter laat en het oudentieke karakter en de bezienswaardigheden letterlijk sloopt en de plaatselijke bevolking constant schoffeert wordt door de gedragingen van het massa toerisme. Na het toerisme seizoen veranderen deze plaatsen vaak in spookplaatsen, omdat er bijna niemand meer permanent daar woont. Hun woonplaatsen zijn door het massa toerisme verovert door de multinationals. Dan hebben zij nog liever zogenaamde vluchtelingen, dan die massa toerisme.

  Like

 15. Karen zegt:

  @H J 18.30 uur Als je dan toch wilt verbeteren, het is begrijpen wat je bedoelt en niet begrijpen wat je bedoeld

  Geliked door 1 persoon

  • H J zegt:

   Sorry lieverd, dat was niet mijn tekst maar dat was een quote. > < weet je wel? Dus daar zitten dan 3 fouten in. Bedankt voor de opmerkzaamheid.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Kijk HJ.
    Nou hoor je het eens van ’n ander.
    Ik bedoel, kom beslagen ten ijs als je iemand als mij, en de schattige Karen, wilt beleren.

    Hoe vinjedie…?
    En verslik je niet.

    Like

   • H J zegt:

    Lezen kan je ook al niet. Maar je bent wel amusant.
    Misschien kan je wel lezen, maar je begrijpt niet wat er staat.
    Zo gaat het ook met wat je zelf schrijft. Lees het nog maar eens terug.
    Je hebt zeker een streepje voor hier dat je op zo’n manier meent te mogen reageren.
    Het lijkt verdacht veel op extreem links; als het jou niet past of als een ander het beter weet, dan is het foute boel.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Ai.
    Dat deed zeer.
    Je slaat de spijker helemaal op z’n kop.
    Vraagje.
    Mag ik voortaan mijn teksten vóór publicatie naar jou toe sturen?
    Kan jij ze censureren.
    Komma’s enzo.
    Amusant? ik zie dit als ’n compliment
    Noem het zelf absurde humor.
    En inderdaad, ik begrijp nooit waar ik het vandaan haal.
    Maar de meeste mensen waarderen het
    Niet altijd dat doemdenken of het eindeloos herhalen dat moslims niet deugen, etc.
    En nog even over het passen.
    Als het jou niet past ga je zeker akkoord?
    Nee, zie je wel.
    Je denkt dat ik het beter weet, en dat wil je niet hebben.
    Tsja, dan heb je ’n probleem.
    Gooi het van je af.
    Accepteer het nou maar.
    Groetjes. No hard feelings.
    Denk dat je best meevalt.

    Like

   • H J zegt:

    Tegen zoveel ‘humor’ kan ik niet op. Jij wint.

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Ik wist niet dat het ’n wedstrijd was.
    Maar goed.
    Ik vond het wel leuk.
    Tot de volgende keer.

    Like

 16. Jan zegt:

  Parasieten protesteren dat zij voor winkelartikelen en hoeren moeten betalen

  Like

 17. Jules Vismale zegt:

  De cabaretier Fons Jansen verwoordde het ooit bijna 35 jaar geleden bij de ‘Internationale’ ongeveer zo:

  Ontwaak, regeringen der aarde, verdeeld door ideologie.
  Uw macht dreigt weldra overvleugeld door de macht van de industrie.

  Want ieder denkt dan nog in eigen land te heersen.
  Maar de dienst wordt mooi uitgemaakt door multinationale reuzen, u bent dan buitenspel geraakt.

  Als de natie moet buigen voor de grootindustrie.
  Zeg dan maar dag met je handje tegen de vrijheid en democratie.

  Want parlementen en bonden zijn geen stuiver meer waard.
  Als de multinationals zouden heersen op deze aard.

  Maar godzijdank hebben ook de rijken, de multinationalisten en grootkapitalisten NOOIT het eeuwige leven op de Aarde daar zij, gelijk aan alle mensen op deze wereld, allemaal eens hun leven verliezen door Magere Hein, god of de natuur omdat dezen GEEN enkel onderscheid maken tussen arm of rijk, jong of oud, sterk of zwak en groot of klein!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s