Regering-Orbán bevestigt anti-Soros-koers: “Noodzakelijke restricties”

Screenshot_42

George Soros en Viktor Orbán

(Vertaling: E.J. Bron)

De regering-Orbán wil in het conflict met de Europese Commissie om haar “omstreden” wetten voor hogescholen en NGO´s niet inbinden. In een schrijven aan de Europese Commissie zou men hebben uitgelegd dat de restricties “noodzakelijk en naar verhouding” zijn, verklaarde de verantwoordelijke staatssecretaris van Justitie, Pal Völner, maandag in Boedapest.

Duits - Zuerst

De Europese Commissie was vanwege de Hongaarse wetten een procedure wegens verdragsschending tegen Boedapest gestart. De Europese Commissie beschuldigt de Hongaarse regering ervan de vrijheid van wetenschap en de vrijheid van vergadering te beperken. De universiteit-wet bedreigt vooral het voortbestaan van de “Central European University” (CEU) in Boedapest, die werd opgericht door de groot-speculant en “filantroop” George Soros. De wet voor zogenaamde “niet-gouvernementele organisaties” (NGO´s) op zijn beurt richt zich tegen verenigingen die uit het buitenland ondersteund of gefinancierd worden om in Hongarije regeringskritisch woelwerk te verrichten.

De Hongaarse regering, die vindt dat ze in haar strijd tegen Soros aan de goede kant staat, laat kritiek uit het buitenland van zich afglijden. “Het feit dat de restricties de belangen van Soros schenden, kunnen we niets aan doen”, zei de staatssecretaris van Justitie Völner maandag.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Europese Commissie, EUSSR, Hongarije, Marxisme, meningsdictatuur, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

19 reacties op Regering-Orbán bevestigt anti-Soros-koers: “Noodzakelijke restricties”

 1. Sabeltant zegt:

  De regering van Viktor Orbán is op haar manier bezig met “drain the swamp!”

  Ik hoop dat de Polen hun rug recht houden tegen nu de EU de geldkraan dicht gaat draaien.

  Geliked door 1 persoon

 2. Statler & Waldorf zegt:

  Oostblokkers hebben een ziel die niet te koop is.
  De rest van de EU ‘leiders’ heeft ‘m aan de duivel verkocht.

  Geliked door 2 people

 3. koddebeier zegt:

  Chapeau voor de Hongaren !!

  Like

 4. Bob Fleumer zegt:

  De EU is een pure mislukking dankzij de lafheid van onze eigen regeringen.

  Like

 5. Marc zegt:

  Die Michael Ignatieff (ik heb nog een boek van hem in mijn kast staan), die de baas is van die Europese Universiteit van Soros, is een overduidelijke schoft. Hij bestond het soeverein Afrikaanse kolonisten, die door de regering in Boedapest in een opvangkamp langs de grens met Servië waren gevestigd, in de hoofdstad zelf te vestigen door hen tot student van zijn universiteit te maken. Dus tégen de richtlijnen van het bevoegd gezag in!

  Ik kan mij Orban dus zeer goed voorstellen als hij besluit die universiteit te sluiten. En laat Brussel de hik maar krijgen!

  Geliked door 1 persoon

 6. Mary zegt:

  Natuurlijk laat de regering Orban alle kritiek van de Soros dienende Europese Commissie van zich af glijden, ik denk dat er ook wel een moment komt dat Trump hem het land uit zet.

  Like

 7. tippelaar zegt:

  Hou ze buiten de deur want deur open is dodelijkj

  Like

 8. boorzalf zegt:

  Ik hoop dat de de Hongaren standvastig blijven. Zoals sommigen in deze film.

  Like

 9. christdus zegt:

  Deze heer Soros – voorheen Schwartz – is een schandvlek voor het Joodse volk , deze heer en andere bankiersfamilies zijn de oorzaak van het anti-semitisme . door hun honger naar werelddominantie moest een heel volk lijden , ongeloofelijk stuk stront dat het is.

  Like

 10. Peacepipe zegt:

  De Europese Commissie zou zich druk moeten maken over de wet schendingen door Merkel! Maar ze kijken wel uit, want dankzij haar hebben ze deze baan, want er wordt geen enkele Eurocommissaris benoemd zonder goedkeuring van de Duitse Bondskanselier. Daar kan Lubbers over meepraten! Merkel gedraagt zich als een dictator en niemand die haar kennelijk kan stoppen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s