Steeds meer Jezus-beelden gestolen

Screenshot_35

ROERMOND – Vervang de kostbare metalen Jezus-beelden aan het kruis door een kunststof exemplaar. Dit om diefstal te voorkomen, adviseert het bisdom Roermond aan parochies, gemeenten en particulieren.

De Telegraaf

Volgens woordvoerder Matheu Bemelmans van het bisdom, tevens voorzitter van de Limburgse stichting Kruisen en Kapellen, neemt het aantal diefstallen en vernielingen van Jezus aan het kruis of van beelden van Maria in Limburg het laatste jaar toe. Het bisdom adviseert om een kunststof kopie van een beeld te laten maken en kostbare beelden tijdig te vervangen door het kunststof exemplaar.

„Op sommige plekken hangen nog middeleeuwse beelden”, weet Bemelmans. „Het advies is die te vervangen door kunststof exemplaren. Die zijn minder diefstalgevoelig.”

Volgens Bemelmans is er overigens geen patroon te ontdekken in de diefstallen. Soms wordt Jezus aan het kruis ook onthoofd of anderszins vernield. Over het motief van de daders kon het bisdom niets zeggen.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “BertG.”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Barbarisme, Censuur, Dhimmitude, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Jihad, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Moslims, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

30 reacties op Steeds meer Jezus-beelden gestolen

 1. Aegolius cs zegt:

  Christus in plastic…… Ook dat zal de islam niet tegenhouden.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Wat heb je als gelovige aan Bisschoppen die adviseren om je Jezus-figuur te vervangen door ’n goedkope replica als het symbool van je geloof wordt verkracht???
   Ik stel voor dat al dat hypocriet Rooms Katholiek-gajes dat ’n adviserende en leidinggevende functie heeft, dus bijvoorbeeld pakweg Bisschop of hoger, zèlf aan het kruis gaat hangen.
   Vuile stiekeme islam-lovers…
   Zijn we gelijk van dat landsverraderlijk gelovig schorem af!

   Daar ben je mooi klaar mee Jezus.
   Met zulk personeel!!!

   Geliked door 3 people

   • De Parasitairen hebben niet alleen alle overheden ter wereld maar ook nog eens de afstandsbediening voor de pratende braamstruikaanbidders overgenomen. Als iemand mij zou vertellen dat ook de commandogrotten en -tempels van de concurrerende medegelovigen zijn ingepikt zou ik gaan geloven dat mijn theorie – dat het allemaal in Troje begon – dat die klopt. Dat was de blauwdruk van alle latere overnames door de Rooje Rotzakken. Vroeger zat trouwens de vijand binnen in het paard verstopt, nu zitten ze er hoog op en hebben er zelfs schijt aan dat ze gezien worden.

    Geliked door 1 persoon

 2. Karen zegt:

  Een beeld van Jezus dat vernield wordt of onthoofd. Over het motief kunnen ze niets zeggen. Waarschijnlijk bedoelen ze over het motief van de daders durven we niets te zeggen! Je hoeft volgens mij niet zo heel slim te zijn om te bedenken in welke zieke geesten het opkomst om een beeld van Jezus te onthoofden. Zomaar een ideetje, misschien mohammedanen.

  Geliked door 1 persoon

  • Cathja zegt:

   Inderdaad Karen, ze durven niets te zeggen! Maar ze weten precies wat voor vlees ze in de kuip hebben.

   Like

  • Elisah zegt:

   Men kan niet zonder hard bewijs beschuldigen, want dan zijn de mosselpoppen aan ’t dansen…

   Like

   • tjonge zegt:

    al ziet popie jopie christenbeelden onthoofdende moslims recht voor zijn ogen, zal die het nog ontkennen dat het met de pislam te maken heeft

    Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Karen 16 augustus 2017 om 15:54

   Het enige wat ‘ze’ niet durven, is het risico lopen dat de gehersenspoelde ‘goedmenselijke’ stemkoe het licht gaat zien m.b.t. de kwaadaardigheid van de mohammedaan.
   Dat is de reden waarom ze zo geheimzinnig doen als de mohammedaan een beeld dat Jezus voorstelt, uit haat vernielt.

   Like

 3. ReaGluurder zegt:

  Niks of niemand is meer veilig in dit Qudtland. Zie / Luister om u heen, en huiver. Ordinair volk, van top/teen met tattoo’s. Soepjurken alom, armtierig volk achter kinderwagens, hufterig scootervolk, hufterig volk op straat/in vliegtuigen etc etc. Gatver!

  Geliked door 2 people

  • BertG. zegt:

   Ik rij ook op zo’n zwarte scooter zonder verdere herkenbare tekens.
   Maar ik heb meer last van hufterige automobilisten die het niet zo goed kunnen hebben dat ik ze bij kan houden in de stad met mijn scootertje.
   Blijkbaar raak je dan iets bij de gemiddelde automobilist, een soort van gevoelig ego puntje, waar ze niet zo goed mee kunnen omgaan.
   Het blijft opletten met dat soort mafkezen.

   Like

   • Cathja zegt:

    @BertG.
    Ik heb geen hekel aan scooters, behalve als die krengen zo stinken! Ik weet niet wat sommige berijders verstoken, maar het is vaak verre van ‘een welriekende geur’!

    Like

   • BertG. zegt:

    dat zijn 2takt scooters, die stinken.
    Ik heb een 4takt, gelijk aan jou autootje.

    Like

   • BertG. zegt:

    En nog even voor de duidelijkheid, dit zijn voornamelijk zo’n ruim 90% blanke inwoners van werkelijk elke leeftijd.

    Like

   • tjonge zegt:

    “Maar ik heb meer last van hufterige automobilisten die het niet zo goed kunnen hebben dat ik ze bij kan houden in de stad met mijn scootertje”
    .
    geen autorijbewijs zeker ?
    automobilisten hebben ervaring met hufterig scootertuig dat heel intimiderend op een halve meter op de bumper zitten te kleven en heel zenuwachtig links of rechts proberen in te halen ?
    enig idee hoe zoiets overkomt in de achteruitkijkspiegel van de automobilist ?
    het scootertuig leidt dusdanig af/intimideert dat er uiteindelijk een gevaarlijke verkeerssituatie kan ontstaan.
    maar DAAR denken de puberts nou weer niet over na, pas als ze zelf het autorijbewijs hebben, DAN weten ze zelf niet hoe hard ze gaan schelden op onze “gouden” fiets en brommer jeugd.
    .
    niet dat ik zelf zo een brave brommerpiloot was, dat dan weer wel….

    Like

   • BertG. zegt:

    Nee tjonge, helemaal fout.
    Ik houd mij keurig aan de regels en weet precies mijn plek op de weg.
    Maar op om 1 of andere reden willen ze je steeds inhalen (omdat je mee rijd met het verkeer) en dan bij voorkeur in bochten, links of rechts maakt dan niet uit.
    Ze zullen je voorbij moeten.

    Like

   • BertG. zegt:

    En ik rijd al zo’n 45 jaar rond zonder ooit 1 bekeuring of aanrijding/ ongeluk.

    Like

   • tjonge zegt:

    had het niet specifiek over jou bertg, ik praat uit eigen algemene ervaring als bestuurder van een auto, en de smartphonende en eeuwig zonder verlichting fietsende jeugd spant nog wel de kroon, die mogen van mij een rug boete krijgen !

    Like

 4. koddebeier zegt:

  De daders ????????????????/ Gho, laat me raden .

  Like

 5. Renske zegt:

  Die vrouwen met hoofddoeken zie je amper op de fiets. De mannen hebben de gewoonte keihard te toeteren en zo nu en dan komt er een arabische muziek uit die auto’s met een enorme decibel. Hoop niet dat dat ook langzamerhand steeds erger gaat worden. Ik vind het afgrijselijke jankmuziek De getinte jongeren maken veel gebruik van scooters. En wat achter de kinderwagen loop ziet er idd nogal armetierig uit. Veelal vodden met een paar afgetrapte gympen eronder. Ziet er allemaal niet erg vrolijk of gezellig uit

  Like

 6. Elisah zegt:

  Misschien moeten ze die beelden van plastic explosief (semtex) maken, zodat het zichzelf kan verdedigen bij aanvallen?

  Like

  • BertG. zegt:

   Goed idee van jou, semtex kerkbeelden.
   Hoef je alleen maar nog maar een lont in te stoppen.
   Daar zullen ze blij mee zijn in zo’n kerk.

   Like

   • Elisah zegt:

    Het zijn vooral de (kruis)beelden die buiten langs de weg te zien zijn of in kleine kapelletjes staan, die verwoest worden. Het gaat niet om de beelden in de kerk, zo ver gaan ze hier nu nog niet…

    Like

 7. Johan zegt:

  Hert mag duidelijk zijn ! De daders moeten in de hoek van het geïmporteerde lichtgetinte tuig gezocht worden. De reden ? Tot voor enkele jaren geleden kwamen dit soort vernielingen nooit voor. Er is dus een duidelijke correlatie met de import van dit soort lieden en de import van de islam. Maar dat zullen de bisschoppen natuurlijk nooit hardop durven verkondigen.

  Geliked door 1 persoon

 8. fransdewit zegt:

  Kunststof isoleer, metaal geleid, dus stroom erop helpt

  Like

 9. Republikein zegt:

  Nee joh, moderne beeldenstorm.
  Kan me nog wel voor de geest halen, in 1566, da’s een tijd geleden, maar de herinnering blijft en gedane zaken nemen geen keer, sterker nog, ’t is een herhaling.

  Tijdgenoten noemden 1566 het wonderjaar. Het was door de snelle opeenvolging van dramatische gebeurtenissen inderdaad een wonderbaarlijk jaar. Op 5 april boden tweehonderd edellieden landvoogdes Margaretha van Parma een smeekschrift aan. Zij wilden dat er een einde kwam aan de geloofsvervolgingen en dat er een vergadering van de Staten-Generaal werd uitgeschreven om de problemen in het land te bespreken. De landvoogdes schrok van hun aantal, maar een raadsheer fluisterde in haar oor: ‘Het zijn maar geuzen (bedelaars).’ Toen dezelfde edelen enkele dagen later een verbond met elkaar aangingen, besloten zij zichzelf daarom ‘geuzen’ te noemen. Ter herkenning droegen zij voortaan een bedelnap aan hun riem en een penning om de hals.
  Voor Paul: https://www.entoen.nu/beeldenstorm

  Geintje Paul.

  Neen, dat waren pittige tijden, maar wel te prefereren boven een leven als vlo in de snor van een motorman.
  En wat denk je, als fysiek wezen in de gedaante van een naaktslak wonende naast een
  zoutfabriek?
  Vroegere fysieke gedaanten noemt men ook wel primitieve entiteiten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s