Steeds meer Joden uit Venezuela immigreren in Israël

Screenshot_50

Nieuwe joodse immigranten uit Venezuela na hun landing in Israël.

(Vertaling: E.J. Bron)

Ongeveer twee weken geleden zijn er na een geheim gehouden actie 26 nieuwe immigranten uit Venezuela in Israël aangekomen. Ze kwamen allemaal uit de hoofdstad Caracas en omgeving. Ze hebben alles achtergelaten, velen bevinden zich in een slechte economische toestand. In Venezuela stond een deel van de immigranten blootgesteld aan de daar steeds groter wordende golf van geweld.

Israel Heute

Eentje van hen is Michal, die samen met haar drie kleine kinderen in Israël is geïmmigreerd. “De afgelopen tijd is het ons duidelijk geworden dat er geen hoop meer is op een verbetering van de situatie in Venezuela”, vertelde ze na de landing in Israël. “Ik voelde dat ik het land moest verlaten en naar huis moet gaan naar Israël. Mijn zoon lijdt aan een chronische huidziekte en het werd onmogelijk om voor hem zalf en medicijnen te krijgen. Steeds opnieuw was er gebrek aan brood, meel en andere primaire levensmiddelen. Mensen werden op straat ontvoerd om daarna losgeld voor ze te kunnen eisen. Het was gevaarlijk om de straat op te gaan. De terugkeer naar Israël, naar huis, maakt me heel gelukkig”.

Venezuela bevindt zich in een zware economische en politieke crisis. Het minimumloon bedraagt maar $ 10,- in de maand. Vanwege de hoge inflatie hebben auto´s en huizen hun waarde verloren. Levensmiddelen en medicijnen zijn alleen nog te krijgen op de zwarte markt, tegen veel te hoge prijzen.

In de joodse gemeenschap van Venezuela bevinden zich ongeveer 1400 oudere mensen en ongeveer 500 kinderen. Door de gemeenschap worden 700 families sociaal ondersteund. Vanwege de slechte situatie wordt het voor veel leden van de gemeenschap moeilijk om het land te verlaten om in Israël te immigreren.

De stichting “Keren Hajedidut” financiert voor de nieuwe immigranten de vluchten naar Israël en ondersteunt ze. Ieder kind krijgt $ 500,-, volwassenen krijgen van de stichting een bedrag van $ 800,- aan hulp.

Rabbijn Yechiel Eckstein, president van de stichting, zei na de landing van de immigranten in Israël: “Keren Hajedidut concentreert zich op de hulp aan Joden in de hele wereld die economische problemen hebben of bedreigd worden vanwege de politieke situatie. De stichting helpt hen bij de immigratie en het begin van een nieuw leven in veiligheid. De situatie in Venezuela staat compleet op instorten. Op straat heerst veel geweld en het ontbreekt aan levensmiddelen en medicijnen. De joodse gemeenschap daar telt 5000 leden en velen van hen hebben te lijden onder honger en gezondheidsproblemen. In de afgelopen anderhalf jaar heeft de stichting 200 Joden uit Venezuela geholpen om naar Israël te immigreren en ze helpt de joodse gemeenschap daar met de verzorging met medicijnen. De nieuwe immigranten komen zonder iets in Israël aan. Wij helpen hen de eerste maanden zowel op financieel als sociaal gebied. Gelukkig is er ook hulp van de Israëlische regering, die de catastrofale situatie begrepen heeft en de immigranten uit Venezuela krachtig ondersteunt.”

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Immigratie, Israël, Joden, socialisme, Venezuela. Bookmark de permalink .

11 reacties op Steeds meer Joden uit Venezuela immigreren in Israël

 1. VarAway zegt:

  Prachtig, die hulp en ondersteuning voor die Venezolaanse/Venezuelaanse (?) Joden.
  Triest natuurlijk dat ze het eens zo mooie Venezuela uit nood moeten verlaten.

  Zou de NL regering niet eens moeten kijken naar die arme Boeren in het eens zo
  mooie en rijke Zuid Afrika?
  Nou, dat zal natuurlijk NOOIT gebeuren.
  U weet ook wel waarom, toch?
  Antwoord: Dit zijn BLANKEN van Nederlanse afkomst, maar toch slecht.
  We geven liever € 35 miljoen aan een container scanner in Mombasa.
  Of aan illegale huizenbouw voor de ” Palestijnen ” in Judea en Samaria.
  Of enige honderden miljoenen aan Erdogan, voor aanpassingen in hun democratische
  rechtsbestel. Jawel. Zo doen wij dat.
  Bah.

  Geliked door 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Het trieste is, VarAway, dat Venezuela niet alleen nog steeds erg mooi is, maar in principe ook erg rijk. Venezuela heeft de grootste bewezen reserve aan zware olie ter wereld. Vóór Chavez werd het land leeggeroofd door de “upper ten”. Dat was de reden dat Chavez aan de macht kon komen. Het volk hoopte dat de olierijkdom eindelijk eerlijk verdeeld zou worden. Maar Chavez’ enige talent was dat hij doorgewinterd communist was. Van economie had hij geen flauw benul, wel van vriendschapsbanden met de Castro’s. Maar dat leverde natuurlijk niets op. Na Chavez’ dood kwam Maduro, die de enige oplossing zag in het verder doorvoeren van de communistische regels en principes. Economie is ook voor Maduro een vies woord. Dictatuur van de partij is veel belangrijker. Met als gevolg dat Venezuela steeds sneller op een burgeroorlog afstevent. Maar zoals bekend: De revolutie eet haar eigen kinderen op! Het is dus te vrezen dat een burgeroorlog op den langen duur geen oplossing zal brengen. Arm volk in een rijk land.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • VarAway zegt:

    Geheel correct Hr.K.
    Ik las een prima quote over Venezuela op een amerikaanse site:
    ” Never has there been a country that could have been SO rich,
    SO poor “! Duidelijker kan je het niet maken.

    Like

 2. kruisridder zegt:

  De Nederlandse regering geeft liever geld uit aan zwarte racisten als Mugabe en Zuma dan aan de blanke gemeenschappen in Zimbabwe en Zuid-Afrika. Blank of wit worden straks nog verboden woorden.

  Like

 3. ReneKampers zegt:

  Ik wens die mensen veel geluk. Ik denk dat Israel een van de veiligste landen ter wereld is

  Like

 4. Johande derde zegt:

  Veel success voor hun in Israel, daar vinden zij geborgenheid.

  Like

 5. Cathja zegt:

  Fantastisch dat deze mensen met hulp naar hun thuisland konden vertrekken (én aankomen). Wat zullen ze dankbaar zijn dat ze nu geholpen worden, en dat ze over enige tijd een normaal leven kunnen leiden, zonder angst voor geweld, beroving, of antisemitisme, met alles wat daaruit voortkomt.
  Ik wens al deze gelukkigen een mooi leven in Israël toe!

  Shalom!

  Like

 6. Republikein zegt:

  Een mooi gebaar van “de Staat”, en hier zorgen wij goed voor vreemdelingen.

  Regels zijn regels.
  Voor ons dan toch zeker?
  Opzouten met die klotezooi!

  https://www.groene.nl/artikel/dit-zijn-de-regels?utm_source=De+Groene+Amsterdammer&utm_campaign=f80b949ea9-dagelijks-2017-08-17&utm_medium=email&utm_term=0_853cea572a-f80b949ea9-69884701

  Overigens nog iets anders gelezen, best aardig.

  Krebserkrankungen kommen in Israel außergewöhnlich selten vor, und der Trend der wenigen Erkrankungen ist weiterhin rückläufig.
  Dies teilte der nationale Krebsregistrator, Dr. Micha Barchana, mit. Vor allem Dickdarm-, Brust- und Lungenkrebs seien weiter zurückgegangen.

  http://marialourdesblog.com/warum-soll-krebs-in-israel-eine-ausnahmeerscheinung-sein/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s