Erika Steinbach: Waarom ik op de AfD zal stemmen

Screenshot_94

(Door: Oliver Flesch – Vertaling: E.J. Bron)

Erika Steinbach is vermoedelijk de meest oprechte politica van Duitsland. Ze bleef zichzelf altijd trouw, zo trouw, dat men haar uit haar voormalige politieke thuis verdreef.

PI News (2)

Dat ze naar de AfD overstapte, was duidelijk. Per slot van rekening maakt de AfD tegenwoordig de CDU-politiek van VOOR de periode van het Merkelisme. Wat niet alleen maar zo klinkt als socialisme, marxisme en leninisme, zoals de chef van de AfD in Beieren, Peter Bystron, koel analyseert. En die kan het weten – hij vluchtte met zijn ouders uit het afbrokkelende Praagse Sovjet-socialisme. Het is alleen verbazingwekkend dat het voorbeeld van Erika Steinbach al lang niet werd gevolgd door tientallen andere CDU-politici. Natuurlijk heeft dat alleen maar met geld te maken, met de vette salarissen.

De populaire PI-NEWS-serie “Waarom ik AfD stem!” staat nu ook als advertentie van een halve pagina groot in de “Frankfurter Allgemeine Zeitung. Met als reclamegezicht: Erika Steinbach! Onder de kop “Waarom ik op de AfD zal stemmen” legt de Duitse patriotte in haar eigen woorden haar stemkeuze uit:

“Ik was meer dan 40 jaar lang lid van de CDU. Al 27 jaar lang ben ik lid van het Duitse parlement. Na lang overwegen heb ik in januari de CDU verlaten en ben ik thans partijloos. Waarom?

Sinds 2005 heeft de Duitse regering met aan het hoofd bondskanselier Merkel meermaals beslissingen genomen tegen het recht en de wet in:

Van de euro-redding via het abrupte uitstappen uit de kernenergie binnen drie dagen tot aan de illegale, ongecontroleerde opname van inmiddels meer dan een miljoen migranten reiken deze zonder overleg genomen besluiten, die ons land voorgoed zullen belasten.

Duitsland werd enorme schade toegevoegd. Het Duitse parlement heeft dat met alle fracties bijna zonder kritiek, deels zelfs euforisch, geaccepteerd. Ik ben er van overtuigd: onze parlementaire democratie wordt beschadigd wanneer het parlement niet meer zijn door de grondwet voorgeschreven controlefunctie op zich neemt. In de AfD zie ik de enige kracht die daartoe in staat en bereid is.

Daarom zal ik op 24 september uit volle overtuiging op de AfD stemmen.”

Moet Duitsland bravo of bedankt zeggen?

Het liefs allebei. Over de moed, de oprechtheid en de eerlijkheid van Erika Steinbach! Want natuurlijk bleef kritiek niet uit! “Critici spotten op Twitter”, hoont “Bild”. Wat niet echt verrassend is, want er zitten miljoenen idioten op Twitter, die denken dat hun gebazel in 140 tekens ook maar iemand zou interesseren. Van haar voormalige partijvrienden meldt zich tot nu toe slechts eentje op Twitter, de onopvallende CDU-parlementariër van het parlement in Berlijn, Jan-Marco Luczak, die tweette: “eigendunkelijk en in de zaal fout. Treurig dat Erika Steinbach zich door de AfD laat gebruiken, de waarden van de grondwet met voeten treedt.”

Meneer schijnt noch de grondwet noch zijn voetjes te kennen. Zijn cheffin, moslim-Merkel, al helemaal niet. Die bijt liever zoals gebruikelijk op haar nagels dan hem tot ook maar iets te bevorderen. Zelfs niet eens tot hoofdportier van het Adenauer-huis. . . op dit niveau beweegt zich de “scherpe kritiek” (“Bild”) op Twitter. Temeer daar de instemming met Erika Steinbach´s beslissing voor de AfD overweegt. Voor haar tweet kreeg ze meer dan 350 hartjes, Luczak tot nu toe nog geen 25.

Daar is ze weer, de zwijgende meerderheid, die niet schreeuwt, maar rustig en bezonnen blijft. Remember september.

Screenshot_95

Bron:
www.pi-news.net
Door: Oliver Flesch

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

7 reacties op Erika Steinbach: Waarom ik op de AfD zal stemmen

 1. koddebeier zegt:

  Chapeau !! Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald !!

  Jammer dat we in Nederland vele dwaallichten hebben !!

  Like

 2. Republikein zegt:

  Noiu, ik tweet niet, maar anders kreeg ze van mij ook een hartje.
  En bij deze gedaan.

  Like

 3. Cathja zegt:

  Dit is een vrouw met een goed hart en een gezond verstand! Haar goede hart blijkt uit haar oprechte zorgen om haar volk en vaderland, en haar gezonde verstand blijkt uit haar overtuiging dat het met Duitsland helemaal de verkeerde kant op gaat, vanwege het vreemdelingenbeleid van Angela Merkel en de stompzinnigheid van zeer veel linkse kiezers.
  Deze vrouw zou op handen gedragen moeten worden. Het tegenovergestelde is het geval.

  Ik heb respect voor deze moedige vrouw!

  Like

 4. ReaGluurder zegt:

  Ondertussen in Annaberg-Buchholz (DE). Merkel wordt voor Landverrader uitgemaakt, het spreken moeilijk gemaakt. Er zijn meerdere video’s waar Merkel wordt uitgefloten bij verkiezingsbijeenkomsten. Wordt DE langzamerhand wakker?

  Like

 5. Mirjam zegt:

  Deze vrouw zouden ze een plaats in de AFD partij moeten geven, ze zegt het gewoon zoals het is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s