In de traditie van ISIS en de Taliban: linksen en moslims stoten de Amerikaanse geschiedenis van haar sokkel

Screenshot_88

Mount Rushmore National Memorial.

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

De Verenigde Staten rekenen definitief af met hun geschiedenis. Na de gebeurtenissen in Charlottesville gaat het hele land op zoek naar impopulaire standbeelden en monumenten om deze te verwijderen. Vaak heel stilletjes, zoals dinsdag in Baltimore, om geen aandacht te trekken.

journalistenwatch

Meer dan 150 jaar na de vier jaar durende Amerikaanse Burgeroorlog, waarin meer dan 600.000 soldaten sneuvelden, is de strijd om de beroemdheden uit het verleden volledig ontbrand. Voor de een zijn deze beelden getuigenissen van de geschiedenis en eerzaam cultuurerfgoed, een ander ziet er symbolen voor racisme en een duister slavernijverleden in.

In de voorste gelederen van het grote afbraakkoor bevindt zich de islamitische gemeenschap. Zo eist de grootste islamitische burgerrechtenbeweging van de VS, de Council on American-Islamic Relations (CAIR), de verwijdering van alle Confederale monumenten en standbeelden. In de eisencatalogus van de moslims staan ook straatnamen, pleinen, vlaggen en andere symbolen. De eerste slachtoffers van de geschiedkundige zuiveringsactie zijn niet alleen generaals zoals Robert E. Lee en de president van de confederatiestaten Jefferson Davis, maar ook alles wat gesneuvelde soldaten herdenkt. Op een begraafplaats in Hollywood herinnert sinds gistermorgen niets meer aan 30 veteranen en hun families die daar begraven liggen.

De islamitische eisers kunnen wat betreft het vernietigen van historisch aandenken teruggrijpen op een schat aan ervaring: in het Afghaanse Bamiyan blies de Taliban bijvoorbeeld in maart 2001 vier Boeddhabeelden op, in Timboektoe in Mali vernielden in mei 2012 Al-Qaida-strijders islamitische mausolea en bibliotheken. En in Irak sloegen ware gelovigen van ISIS in 2015 in het museum van Mosul duizenden jaren oude cultuurschatten van de mensheid kapot. In de bibliotheek van Mosul staken ze meer dan tienduizend manuscripten en boeken in brand, die meerdere eeuwen oud waren. Daarna bliezen ze delen van de bibliotheek op.

De noodlottige alliantie van linksen en koran-gelovigen om de hegemonie over geschiedenis en cultuur functioneert zonder grote meningsverschillen. Ze zouden het er ook wel eens over eens kunnen zijn wie als volgende “valt”: verleden jaar al eiste een politicus van de Groenen de verwijdering van monumenten van de presidenten George Washington en Thomas om de “blanke hegemonie” uit te roeien. Ook het wereldberoemde Mount Rushmore National Memorial in South Dakota zou hier onder vallen. Dat zou een twee Bamiyan zijn – deze keer op Amerikaans grondgebied.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Auteur: Marilla Slominiski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, Censuur, Communisme, cultuurrelativisme, demoniseren, dictatuur, Geschiedvervalsing, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islamofascisme, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, Verenigde Staten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

28 reacties op In de traditie van ISIS en de Taliban: linksen en moslims stoten de Amerikaanse geschiedenis van haar sokkel

 1. Latraviata zegt:

  Precies, ik heb dat al een enkele keer ter sprake gebracht op facebook….Geen enkele reactie op gekregen van gewetensvolle (Amerikaans) deugmensen….

  Like

 2. Renske zegt:

  Stapelmesjokke. Wat bereiken ze ermee? Niets. Dat zijn mensen, die niet opbouwen, maar afbreken. Waardeloze individuen.

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Beste Renske,

   Ze bereiken ermee dat de mensen van de toekomst geen idee laat staan herinnering hebben aan belangrijke maatschappij bepalende gebeurtenissen in het verleden. Het wissen van geschiedenis door middel van verwijdering van beroemde gedenkplaatsen voor het grote publiek en educatief voor elke voorbijganger is het ultieme middel om gedachten te controleren.

   Het verleden geeft richting aan de toekomst. Kun je het verleden uitwissen dan heb je alle handen vrij de toekomst te manipuleren.

   De slavenhalers van de toekomst vernietigen eerst de slavenhalers van het verleden zodat hun activiteiten in het hier en nu niet meer herkent worden. Vrede = oorlog en oorlog = vrede.

   Als het globalisme de eindoverwinning heeft behaald dan zijn alle mensen beroofd van een vaste baan. Vroeg in de ochtend bij de sloppenwijken van de toekomst komen dan recruiters aanrijden in gepantserde auto’s om dagloners op te roepen voor een dag arbeid in de fabrieken van de globalisten. Vaste contracten bestaan niet meer en er wordt alleen nog gewerkt met dagcontracten. Op het einde van de dag krijgen ze dan hun slaven loon voor die dag bijgeboekt op hun bankrekening. Overigens een bankrekening die voor de globalistische overheid volledig zichtbaar is en die door hun elk moment geblokkeerd kan worden. Contant geld bestaat in die wereld niet meer.

   De slavernij van het verleden is dan helemaal teruggekeerd. Slaven opstanden zijn echter niet meer mogelijk want er is geen cohesie meer in de samenleving. Ieder individu is op zich zelf aangewezen, gezinnen bestaan niet meer en ook geen families. Er heeft dan een algehele ghetto vorming en maatschappelijke gelijkschakeling plaats gevonden.

   Like

 3. Jan zegt:

  Moslims steken kerk in brand in Trudeaustan

  Burlington church vandalized with ‘ISIS’ graffiti after suspicious fire


  Firefighters were called to Trinity Baptist Church on Appleby Line, north of the 407, just after 1 a.m. Wednesday morning.

  Pictures posted online show that the church was also vandalized. Graffiti spray painted on the side of the 126 year old building spelled out ‘ISIS’ and ‘ISIS will remai[n]’.

  http://globalnews.ca/news/3673920/ontario-fire-marshal-investigating-burlington-church-fire/

  Like

 4. M. Devrindt zegt:

  Ik ben toch benieuwd wat die linkse.onbenullen, die zo protesteren tegen slavernij met Mohammed gaan aanvangen.
  Zouden ze deze naam nu uit de koran gaan censureren?

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Kan Trump dit oók niet even een halt toeroepen? Het is te krankzinnig voor woorden!

  Like

 6. Niet te geloven dat Amerikanen de herinneringen aan hun geschiedenis door mafklappers laten verkrachten. Als ’t een beetje meezit is dit het einde van de USA, het grootste bordkartonnen- en klatergouden fakeland ter wereld met ook nog een de meeste schuld aan iedereen en z’n olieboer die in hun gebluf getrapt zijn.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Nou ja, dan beginnen ze toch gewoon weer opnieuw in ’n ander werelddeel…
   En het voordeel is, geen schulden meer.
   Wel even eerst alle inboorlingen uitschakelen.
   Alhoewel dan moeten ze wel zelf het werk doen.
   Ik weet overigens zeker dat als alle Noord Amerikanen in de Zuidelijke Staten van Amerika hadden gewoond, zij ook die negerslaven voor de plantages hadden uitgevonden.

   Kan je na gaan hoe ontzettend hypocriet die linksgroene hoeren wel niet zijn…

   Geliked door 1 persoon

 7. Jan zegt:

  Roy Moore (“Islam is a false religion”) Rides Again!

  Like

 8. Angie1968 zegt:

  Dit kan en zal men niet toestaan. Geen enkel zichzelf respecterend volk zal zijn geschiedenis willoos laten vernietigen. En voor wat en wie? Voor een klein clubje linkse debielen? Voor moslims? Beide zijn fascistisch, geestelijk gestoord, barbaars. Ik stel voor dat we ze uitsluiten, opsluiten, uitwijzen, uitroeien.

  Like

 9. koddebeier zegt:

  Links en de Islam proberen de Amerikaanse geschiedenis uit te wissen !!

  Like

 10. Jan zegt:

  Antisemiet en blankenhater Al Sharpton: ‘Het Jeffersonmonument moet vernietigd worden’


  Racial arsonist Al Sharpton is demanding the federal government shut down the historic Jefferson Memorial in the nation’s capital because the long-dead president honored by the monument owned slaves.

  Thomas Jefferson, America’s third president, the man who wrote the justly revered Declaration of Independence, is also the man who penned this noble sentence: “I have sworn upon the altar of God, eternal hostility against every form of tyranny over the mind of man.” Perhaps he was thinking of future Al Sharptons when he wrote it.
  ..
  Something that Sharpton fails to grasp, or may be choosing to ignore, is that applying the ideas or moral standards of today to a bygone age is a very dangerous game that some call presentism.
  ….
  http://www.frontpagemag.com/fpm/267626/sharpton-targets-jefferson-memorial-matthew-vadum

  Like

  • Ook alle straat namen met Jefferson moeten uiteraard weg.

   Like

   • Jan zegt:

    Straks de grondwet, qant door ‘racisten’ geschreven. En daarmee kan dat linkse uitschot direct richting ISIS gaan, want er is geen verschil.

    Jefferson Davis monumhttp://www.nydailynews.com/news/national/jefferson-davis-monument-tarred-feathered-arizona-article-1.3421363ent is tarred and feathered in Arizona

    Like

   • Jan zegt:

    Jammer dat de Tea Party niet mee deed met de verkiezingen en groter was geworden dan de Republikeinen.
    2 partijen zoals in Amerika blijkt dus totaal waardeloos te zijn, beide corrupt en rot

    Like

 11. tippelaar zegt:

  schiet ze maar dood die moslimidioten. In Amerika kan dat, heeft iedereen een wapen. Het grote slachten kan beginnen. De doodskistindustrie gaat overuren maken. Van mij mag je dooie moslims ook in hun blote reet in een gat gooien.

  Like

 12. Jan zegt:

  Coup tegen Trump olv Pence, Bannon ontslagen

  Pence Spearheading Coup to Remove POTUS Trump

  Now the same reporters who had inside knowledge of many other White House staffers’ departures are reporting Mike Pence is one of the driving forces behind the coup to remove Trump from office.

  The House is reportedly 3 votes away from an impeachment vote.


  http://www.thegatewaypundit.com/2017/08/report-pence-spearheading-coup-remove-potus-trump/

  Like

 13. Jan zegt:

  Senator van Missouri roept op om Trump te vermoorden

  Missouri State Senator Maria Chappelle-Nadal hoped for the assassination of President Trump in a Facebook comment on Thursday then deleted it in a panic.
  She even acknowledged she would get a visit from the Secret Service for her comment.

  Dat wijf is behoorlijk geschift:
  In 2014 Chappelle Nadal accused the police of purposely planning and executing Ferguson violence.

  In 2013 Chappelle Nadal proposed legislation to force parents to tell schools if they own a gun.

  http://www.thegatewaypundit.com/2017/08/missouri-state-senator-calls-assassination-potus-trump-facebook/

  Like

 14. Jan zegt:

  Ondergrondse wordt gesloopt, want tegels van de Confederatie (zijn het niet)

  The MTA says it is going to “modify” tiles in a Manhattan subway station that people have complained look like Confederate Flags.

  The pattern of tiles have been in the Times Square station for almost 100 years. The architects are said to have installed them to pay homage to the Southern roots of former New York Times newspaper head Adolph S. Ochs.

  The MTA has claimed the tiles actually are meant to honor Times Square’s nickname as the “Crossroads of the World” and are not Confederate Flags.
  http://www.fox5ny.com/news/274589821-story?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

  Mao lacht in zijn graf

  Like

  • De subway van New York staat toch al niet bekend om z’n uitbundige versieringen.
   Zeg maar “het ziet er erg armoedig uit met al die metalen kolommen/pilaren.”
   En dan moeten die paar armzalige tegeltjes ter versiering ook nog weg ?
   Die ziekelijke lui hebben dan nog heel wat te doen. Vooral in de Zuidelijke Staten waar je overal die vlaggen van de Confederatie ziet.

   Like

 15. Oeps48 zegt:

  Goede avond Dames en Heren.
  We leven momenteel in interessante tijden.Maar in het ondermaanse is niets nieuws onder de zon. We hebben het allemaal al eerder en vaker gezien. Onze geschiedenisboekjes vertellen de verhalen. De geschiedenis herhaalt zich keer op keer. Niets in de wereld is zeker en alles is maar betrekkelijk. Iedere crisis eindigt met een revolutie of een oorlog. Bij oorlog en revolutie wordt een oud tijdperk afgesloten en een nieuw begonnen. En bij een nieuw tijdperk hoort ook een nieuwe ideologie. Kennelijk moeten dan de symbolen van en de herinneringen aan het oude tijdperk radicaal worden uitgewist. Deze zuiveringen gaan veelal gepaard met beeldenstorm, brandstichtingen, boekverbrandingen, plunderingen, terreur en moord en doodslag. Daarmee wordt dan onderstreept, dat de nieuwe ideologie superieur is. De machthebbers van het nieuwe tijdperk geven van achter de schermen de instructies en stoere geuzen knappen vuile werk op. Keer op keer zien we hetzelfde patroon.
  Al beweert de propaganda anders, we zitten anno 2017 nog steeds is een grote uitzichtloze economische crisis. De goeie ouwe tijd ligt definitief achter ons. Er is een begin gemaakt met een onzekere nieuwe tijd. We zien terreur alom. Kennelijk is de beeldenstorm in Amerika al ingezet en staan de eerste kerken al te branden. Dit is het omslagpunt. Het zal ongetwijfeld overslaan naar Europa. Ook hier zullen beelden worden omgeworpen en kerken, musea en bibliotheken branden. Bendes zullen zullen rovend. plunderend, moordend en brandstichtend rondtrekken en een spoor van vernieling verdriet, ellende en dood achterlatend. Zo wordt bij de bevolking angst gezaaid. De schrik zal er goed inzitten. En al doende, wordt de weerstand gebroken. Daarmee zijn dan alle belemmeringen uit de weg geruimd, om ons de zegeningen van het nieuwe tijdperk van globalisering en N.W.O. door de strot te duwen. Feitelijk is dit proces al enige tijd gaande. Het zal steeds sneller om zich heen grijpen. Het zal van kwaad naar erger gaan. Pas, zodra de machthebbers het gevoel hebben, dat ze de maatschappij onder controle hebben en stevig in het zadel zitten, zal er wel weer een periode van betrekkelijke rust aanbreken. Dus maak nu je borst maar nat.
  De machthebbers streven naar de absolute macht. Dat staat gelijk aan dictatuur. En het betekent voor ons slavernij. Met grote dank aan onze bestuurderen in Den Haag en Brussel, voor hun inzet, visie en wijsheid. De schrijvers van de geschiedenisboekjes van de toekomst zullen deze ontwikkelingen wel op hun merites beoordelen.

  PS. Dit verhaal heeft niets te maken met positief of negatief denken. Het is slechts een kwestie van waarnemen met open ogen van de realiteit. De geschiedenis herhaalt zich keer op keer, maar wel telkens net iets anders.

  Geliked door 1 persoon

 16. Jan zegt:

  Marxistische terreur in Amerika gaat volgende fase in: vertoning van films is verboden

  Gone With the Wind’ vertoning verboden

  The Orpheum Theater in Memphis cancelled the annual showing of “Gone With the Wind” after alt-left complaints of racism.

  ‘racistische’ scene:

  Dom links weet niets want:

  http://www.thegatewaypundit.com/2017/08/memphis-theater-cancels-showing-gone-wind-alt-left-complains-racism/

  Like

 17. Jan zegt:

  Nazi’s in Amerika vernielen standbeelden:

  Vandals Behead Historic Statue of Colonel William Crawford at Ohio Courthouse

  Vandals today beheaded the statue of Revolutionary War hero Colonel William Crawford that stands outside the Crawford County Courthouse in Ohio.

  Like

 18. Jan zegt:

  Meer debielen:

  Smashing Statues: The Race War Hoax

  Like

 19. Jan zegt:

  The Purge Continues=> Christopher Columbus Statue Beheaded in New York City (VIDEO)


  http://ntknetwork.com/columbus-statue-beheaded-in-new-york/

  En Los Angeles doopt Columbusdag om tot Inheemse volkendag, hoewel dat volk uit Azië kwam

  Los Angeles City Council Votes to Change Columbus Day to Indigenous Peoples Paid Holiday

  The Los Angeles City Council voted on Wednesday to replace the Columbus Day holiday with Indigenous Peoples Day.

  Councilmembers voted 14-1 to make the second Monday in October a day to commemorate indigenous, aboriginal and native people. It will be a paid holiday for city employees.

  The proposal had already been approved by a council committee.

  http://abc7.com/society/la-city-council-votes-to-replace-columbus-day-with-indigenous-peoples-day/2358896/

  Like

 20. Jan zegt:

  Terreurorganisatie Southern Poverty Law Center: Militaire bases moeten verdwijnen want zij zijn monumenten van de Confederatie


  The SPLC included Fort Hood in Texas, Fort Bragg in North Carolina and Fort Benning in Georgia on a list of 1,500 “Confederate monuments” that the SPLC claims could inspire more violence like what happened in Charlottesville, Virginia last month. All three bases are named after Confederate military leaders.

  http://dailycaller.com/2017/08/31/splc-says-army-bases-are-confederate-monuments-that-need-to-come-down/

  en
  Man Tries To Blow Up Confederate Statue In Houston

  Law enforcement officials arrested a man in Houston Monday for allegedly trying to blow up a Confederate statue over the weekend with liquid explosives.

  Andrew Schneck, 25, faces charges of attempting to maliciously damage or destroy property receiving federal financial assistance after he was arrested on Saturday night allegedly trying to blow up a statue of Confederate officer Richard Dowling in Hermann Park..


  Schneck faces “a minimum of five and up to 40 years in federal prison and a possible $250,000 maximum fine.”
  http://dailycaller.com/2017/08/21/man-tries-to-blow-up-confederate-statue-in-houston/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s