Racismebestrijders en gendermensen: luister ook naar de onderbuik

Screenshot_86

(Door: Willem Ruitenberg)

‘Ik ga liever met mensen om die ik kan duiden, bij wie ik mij op mijn gemak voel’

Het is lastig de vinger achter het waarom van de verstarde dialoog te krijgen. Waarom toch die verbetenheid over ‘verkeerde’ opvattingen? Waarom vinden we het niet gewoon interessant als mensen een andere mening hebben? De oorzaak ligt in de eis rationeel te zijn en dan ook nog menslievend en ruimhartig, zo niet dan ben je ‘een minderwaardig mens’, dialoog gestopt. Dat is slecht voor onze maatschappelijke vrede. De meeste mensen zijn immers humaan, op hun manier, varend op intuïtie aangevuld met ratio.

Schrijver dezes is opgegroeid in Den Haag in een intellectueel gezin, ouders actief binnen de PvdA. Allemaal reuze progressief. Als kind leerde ik dat Indo’s een moeilijke positie hebben omdat ze nergens bij horen. In Den Haag kwam je geregeld met ze in aanraking en ze waren anders. Je kon niet goed hoogte van ze krijgen, hoe vriendelijk ze ook waren.

Lees verder>>>
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Racismebestrijders en gendermensen: luister ook naar de onderbuik

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Hardnekkige verkeerde benadering.
  Barcelona. Verdriet en ellende. Gruwelijke beelden.
  Commentaren de volgende dag van hooggeplaatste functionarissen over de wereld:
  We moeten het islamitisch terrorisme bestrijden.
  FOUT !!! – FOUT !!!
  We moeten de terroristische ISLAM bestrijden.
  De daders van deze gruwelijkheden voldoen aan de opdracht van Mohammed.
  Mohammed was een MASSAMOORDENAAR.
  In plaats van hem te bestraffen – kennelijk ongebruikelijk in die tijd en onder die omstandigheden – is hij verheerlijkt en als rolmodel geaccepteerd.
  Stop met huichelen en noem de zaak bij de naam.
  ISLAM ??? – Weg ermee !!!
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Geliked door 1 persoon

 2. Sjaak zegt:

  Die het plakaat hoog houd, heeft een plaat voor haar kop
  en hoort definitiv bij die racisten die hier niet thuis behoren !
  Sins wanneer heeft de nu levende bevolking in het jaar 2017
  wat met het slavenverleden uit de verleden tijd te doen ?
  En het kinderfeest sinterklaas met zwarte piet behoort
  bij onze levenswijze !
  Typisch een voorbeeld van niet integreren willen !
  Ergo ! Verhuis naar Suriname, dan heb je ook geen
  last van zwarte piet ! Hier, in ieder geval zijn jullie
  overbodig als een zoonenscherm bij regen ! Doei !

  Geliked door 1 persoon

  • Jan zegt:

   Creolen zijn de grootste racisten in Suriname en de Caraïben. Je hoeft maar te kijken wie de best betaalde banen in handen hebben, lees: waarvoor zij niets hoeven te doen, behalve hand ophouden.

   Dit is een artikel uit 2013

   In de ban van slavernij – Zo tolerant is Suriname helemaal niet

   De Surinaamse regering doet haar uiterste best om aan haar volk en de rest van de wereld te tonen dat het land een culturele en etnische melting pot is. Daarom werden het afgelopen jaar op grootse wijze alle herdenkingsdagen gevierd. Gezamenlijk, gecoördineerd en landelijk. Deze termen werden bedacht door de Nationale Commissie Herdenking Jubileumjaren, NatCom. Helaas blijft de intolerantie, segregatie, discriminatie en zelfs racisme hier dwars doorheen sijpelen.

   …..het feit dat Nederland alsmaar verharde, heeft zeker meegespeeld in mijn beslissing te remigreren.

   Interkrasie
   Ik raakte flink ontgoocheld toen ik er al snel achterkwam dat Suriname lang niet zo tolerant en muliticultureel is als wordt beweerd. Ja, aan de oppervlakte is het pais en vree. En het klopt: in tegenstelling tot buurland Guyana in de jaren zestig bijvoorbeeld, zullen hier niet snel rassenonlusten uitbreken.

   Toch is er sprake van een behoorlijke dosis intolerantie, discriminatie en zelfs racisme. Deze zijn onderhuids aanwezig en juist dat is gevaarlijk.
   ….
   https://www.oneworld.nl/bloggen/blogs/sranan-sani-surinaamse-dingen/de-ban-van-slavernij-zo-tolerant-suriname-helemaal-niet

   Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “Sinds wanneer heeft de nu levende bevolking in het jaar 2017
   wat met het slavenverleden uit de verleden tijd te doen ?”

   Wat alle gezever over het slavernijverleden onderuit haalt is het feit dat de slavernij is AFGESCHAFT door BLANKEN. Niet door negers, niet door indianen, niet door indo’s, niet door welke mensen van kleur dan ook, maar door BLANKEN. Zonder dwang, zonder overmacht, geheel uit eigen vrije wil. Tot dat inzicht waren ze gekomen. Ik wens alle slavernijverledeners, alle anti-zwartepieten en alle Sylvana Simonsen eenzelfde inzicht toe.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  (Zucht) Omdat het hier voor de verandering duidelijk over Surinamers en Antillianen gaat: Zal ik dan maar eens het kind bij de naam noemen?
  Beloftes zijn van nul en gener waarde voor ze en afspraken kun je evengoed niet maken. Wie geen geld heeft, teert eindeloos op andermans zak de piekert er zelfs niet over, het ooit terug te geven. Als ze al werken, kunnen ze hun concentratie geen half uur volhouden en pal na een vakantie van drie weken komen ze na één werkdag het kantoor van de chef binnen met het verzoek: “Mieneer, iek zou morgen wel één snipperdag willen hebben.” Een regenbui terwijl je onderweg bent naar je werkplek is reden om te gaan schuilen tot het weer droog is, want “je laat je toch niet nat regenen?” en irritatie als reactie daarop wordt niet begrepen, want “hoe erg is het immers als alles een uurtje later begint?” Wordt door sommigen een “gemakkelijke mentaliteit” genoemd, door mij eerder een èrgerlijke en een onbetrouwbare, waarmee je bovendien anderen voortdurend teleurstelt en benadeelt. Ik heb weleens gelezen, hoe iemand die ‘gemakkelijke mentaliteit’ roemde en bejubelde en vond,’dat wij er een voorbeeld aan konden nemen. Het deed mij enkel tot de conclusie komen, dat die persoon zèlf niet deugde.

  Like

 4. Renske zegt:

  Ik kan me voorstellen dat wat hierboven beschreven word een enorme frustratie teweeg brengt.Ik vermoed dat ik absoluut niet meer aardig blijf als ze dat bij mij zouden flikken

  Like

 5. semper fi zegt:

  beter RACIST als landverrader als ik het zo mag noemen
  realisme is dat ook racisme??????
  Als sylvana lelijk en zwart is en ik zeg dat is dit realiteit geen racisme??TOCH??
  Zien jullie overgens de zwarte piet haters ook in opstand komen jegens barcelona??
  ff bak thee maar

  Like

 6. Republikein zegt:

  Je kan wel zien dat Willem uit een intellectueel gezin komt, schrijft keurig en foutloos.
  Maar waarschijnlijk een jonge ziel, beseft nog niet alles.
  Misschien straks, in het volgende leven.

  Like

 7. J. C. Th. Köhler zegt:

  Enige jaren geleden heeft Stanley Franker, de van Suriname afkomstige ex-tenniscoach, een zeer oprecht en verhelderend relaas gedaan op de TV.

  Franker zei dat je onderscheid moet maken tussen raciaal gedrag (toegestaan) en racistisch gedrag (niet toegestaan).
  Raciaal gedrag is onder andere een zwarte een zwarte noemen. Ook het benoemen van mentaliteitsverschillen tussen mensen van verschillende etnische groepen is raciaal gedrag.
  Het wordt pas een probleem wanneer je mensen als minderwaardig gaat behandelen of beschrijven. Dat is racistisch gedrag en dus uit den boze.

  Als je Sylvana Simons dus lelijk noemt, omdat je haar lelijk víndt, is daar niets op tegen. Zelfs als je haar lelijk vindt, omdat je niet op zwarte vrouwen valt, is dat acceptabel. Pas als je haar niet moet “omdat ze een lelijke stinknikker is” ga je de fout in. Je mag een Turk een rot-Turk noemen, als ie een Turkse rotvent is. Maar je mag hem geen rot-Turk noemen alléén omdat ie een Turk is.

  Het zou de hele discussie een stuk overzichtelijker maken als meer mensen (vooral de anti-racisten, vaak mensen van kleur) zich hiervan rekenschap gaven.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 8. fleckie zegt:

  ‘ SWARTJES’ zijn altijd aan het zeurenover een of ander,: als het hun HIER NIET bevalt, en telkens menen ons te herinneren aan hetgeen … VROEGER’ is voorgevallen, moeten zij zich beslist NIET te min voelen, om ALLEREERST ..MOHAMMEDAANSE SLAVENJAGERS ..aanklagen,, die hun ‘ rasgenoten’, met hele dorpen leeg haalden,…aanklagen!.

  Like

 9. boorzalf zegt:

  Ze blijven maar zeuren over dat slaven verleden, maar!!!!!! In het hele bestaan van de mensheid zijn er meer blanke slaaf geweest dan zwarte.
  Het is altijd zo geweest soort zoek soort, maar goed, door al dat gezeik zie ik steeds meer onvrede tegen gekleurde, het is alsof ze roepen “jullie moeten ons haten”. En van zwarte piet, daar blijf je van af. Dat is ONS cultuur.
  En dan heb ik het nog niet over het programma opsporing verzocht, waar de daders ruim 70% getinte zijn. En zo wordt het racisme als maar groter.

  Like

 10. was die slavernij geen islamitische uitvinding?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s