Steve Bannon is out. Adieu Steve

Screenshot_113

Steve Bannon en Donald Trump.

(Door: “Manna”)

Steve Bannon verlaat het Witte Huis. En het is geen verrassing. Al sinds het begin van de regering-Trump werd over zijn vertrek gespeculeerd. In het begin was Bannon de rechterhand van president Trump, maar na een enkele meningsverschillen met andere strategen binnen de regering-Trump werd hij na een aantal maanden op een mindere plek gepositioneerd. 

Naar mijn mening is en was Bannon een vertrouweling van Trump met een faire patriottische inslag, net als Trump. Maar deze gelijkgestemdheid met de inzichten en meningen van Trump deed hem zijn waarde verliezen, ook omdat hij een ‘loner’ is, die verguisd wordt door de Legacy Media (MSM) vanwege zijn banden met het rechtse medium Breitbart.

Direct na ‘Charlotttesville’, nu ruim een week geleden, bood Bannon zijn ontslag aan. Uiteraard een strategische keuze, want dit kan de wind uit de zeilen halen bij de felle kritiek van de MSN. Maar president Trump weigerde. Waarschijnlijk besloten ze tezamen dat deze exit nog iets te voorbarig was, dus liet de president hem eergisteren nog eerst een media-interview doen tegen extreemrechts en aan te geven dat hij het op een aantal politieke gronden niet eens was met de regering-Trump.

De basis was hiermee gelegd: Steve en Donald konden hiermee als goede vrienden en zonder schade naar de achterban afscheid van elkaar nemen.

Bannon was één van de belangrijkste pilaren van Trump tijdens de campagne, en hij zal vanaf de zijlijn de president blijven steunen. Wellicht zien we hem in de nadere toekomst terug.

Adieu Steve.

Door
“Manna”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, VS. Bookmark de permalink .

11 reacties op Steve Bannon is out. Adieu Steve

 1. Beschouwer zegt:

  Op de achtergrond zal deze meneer Steve Bannon wat invloed blijven hebben.
  Jammer dat Steve Bannon is ontslagen

  FOUT FOUT dat Steve Bannon is ontslagen

  Like

 2. Beschouwer zegt:

  Dit soort denkers als Steve Bannon en realisten zijn wel welkom in de regering van de VS.

  Jammer dat Steve Bannon ontslagen is echter ik denk dat deze meneer nogal eens door de regering Trump geraadpleegd zal worden

  We zullen het gaan zien.

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Heel vervelend dat bannon door foute mensen, en die zijn er zat, rond Trump is weggepest.
  Eigenlijk valt de keuze van verschillende mensen door Trump me tegen.
  Ik had hem daar hoger ingeschat.

  Like

 4. Wachteres zegt:

  https://www.volkskrant.nl/buitenland/bannon-belooft-terug-bij-breitbart-oorlog-tegen-trumps-opponenten~a4511973/

  Bannon is terug bij ultra-rechtse site Breitbart en belooft ‘oorlog’ tegen Trumps opponenten

  Geliked door 1 persoon

 5. Bannon keert nu terug bij de radicaal rechtse nieuwssite Breitbart, waar hij Trumps ‘vijanden’ wil gaan bestrijden. Hij deed daarnaast een aantal voorspellingen over de toekomst. “Als er nog enige onduidelijkheid over bestaat: ik verlaat het Witte Huis om ten oorlog te trekken tegen Trumps tegenstanders – in Washington, in de media, en in het bedrijfsleven.”
  https://www.businessinsider.nl/steve-bannon-kondigt-oorlog-aan-het-presidentschap-waarvoor-ik-heb-gevochten-is-over/

  Like

 6. duinsnip zegt:

  Trump heeft de grootste vijanden in zijn eigen partij. Van zijn verkiezingsbeloften komt geen spaan terecht en dat zal resulteren in de meest verpletterende verkiezingsnederlaag van de republikeinen ooit. Alle Trumpkiezers houden het voor gezien. Iets dergelijks zullen we ook in Nederland gaan zien. Verkiezingen halen niets uit, de opkomst volgende keer zal desastreus zijn voor conservatieven. De volgende keer blijven heel veel kiezers thuis van die leugenkermis.

  Like

 7. Marc zegt:

  Volgens dit artikel in het linkse American Prospect heeft het vertrek van Bannon niets met Charlotsville oid te maken, maar met een gevecht achter de schermen tussen hem en tegenstanders van zijn politiek ten aanzien van China. Het zou erom gaan dat Bannon meent dat er een economische oorlog tussen China en de VS gaande is, en dat daarom alle Amerikaanse inspanningen gericht zouden moeten zijn op economische isoleren van China. Zijns inzien zou de komende 25 jaar tonen dat de VS economisch vooralsnog leidend zouden zijn, dan wel dat China die rol dan van de VS zou hebben overgenomen. De crisis met Noord-Korea zou volgens hem een non-starter zijn: een oorlog tegen Noord-Korea is zijns inziens onmogelijk omdat dit direct tientallen miljoenen slachtoffers in Zuid-Korea als gevolg zou hebben. Vanuit dit gezichtspunt is het volgens Bannon daarom volstrekt zinloos China te bewegen in tandem met de VS Noord-Korea onder druk te zetten.
  Tegenstanders van deze visie binnen de Amerikaanse regering zijn echter van mening dat geprobeerd moet worden China alsnog aan de zijde van de VS te krijgen om het regime in Noord-Korea te beteugelen.
  De tegenstanders van Bannon olv. Kelly hebben dit pleit gewonnen: dit is de reden van vertrek voor Bannon. Charlotsville heeft hier helemaal niets mee te maken!

  http://prospect.org/article/steve-bannon-unrepentant

  Like

 8. Mirjam zegt:

  Een uitstekende strategie van Bannon en Trump. Juist nu, want dit was nodig. Anders had de linkse media en de oppositie Bannon sowieso kapot proberen te maken en nu hebben Trump en Bannon besloten ‘uit elkaar te gaan’. NIET dus. Want Bannon komt misschien ooit terug, maar vooraleerst gaat hij Trump steunen op de plaats waar het het hardst nodig is, zodat hij als president zijn werk kan doen. Hij gaat weer het mediacircus in en pakt de linkse media en de linkse politiek hard aan. Nu kan hij dit doen onder de noemer van vrijheid van meningsuiting en als deel van de pers, toen hij echter op de loonlijst van Trump stond, ging dit niet zonder gevolgen, omdat hij dan als partijdig kon worden aangeklaagd en dat had weer zijn naslag op Trump en zijn beleid.

  Bannon is ook een icoon en toen Trump besloot om hem deel van zijn regering te laten worden, had hij dat ook in gedachten. Trump wilde alleen de besten en de sterksten daarvan deel laten worden. Maar ieder icoon is een macht op zich en teveel machten bijeen ondermijnen elkaar en werken elkaar tegen. Ze moeten kunnen doen waar hun expertise ligt, waar hun talent ligt en bij Bannon is dat de media. Hij zal zeker Trump steunen door dat te doen waar hij het beste in is en het kan zeer goed mogelijk zijn dat hij later zijn post weer hervat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s