‘Zij hebben dit veroorzaakt’: Nigel Farage levert, na de fatale aanslag in Barcelona, openlijk felle kritiek op Europese leiders

(Door: Vincent Wood – Vertaling: “Wachteres” & “Henk V.”)

Nigel Farage heeft hard uitgehaald naar Europese leiders in heel Europa vanwege hun reactie op de aanslag in Barcelona, die 13 mensen het leven heeft gekost en waardoor meer dan 100 mensen gewond zijn geraakt. Het brein achter Brexit beschuldigde politici op het continent ervan dat zij de ‘veroorzakers’ zijn van de terreuraanslagen, die natie na natie hevig heen en weer hebben geschud.

De aanslag in Las Ramblas, Barcelona, heeft verontwaardiging en medeleven van leiders gekregen, waaronder Angela Merkel, Emmanuel Macron en Theresa May.

Farage zei: “Wat er gebeurt, is dat zij zich allemaal flink opstellen en zeggen: We zijn solidair met Barcelona, Brussel, Stockholm, Parijs en Londen, of waar het ook mag gebeuren, en dat is werkelijk afschuwelijk. Er is geen inzicht waarom dit gebeurt en niet één keer, niet één keer, horen we ook maar één leider in Europa, wie dan ook, die met net gelijk welke politieke oplossing aan komt zetten. Zij verkeren nog steeds in een ontkenningsfase en mijn enige vermoeden is dat ze erg in verlegenheid zijn gebracht vanwege het feit dat ze dit hebben veroorzaakt.”

Terwijl de voormalige Ukip-leider niet nader toelichtte hoe de leiders de aanvallen hadden veroorzaakt, ging hij snel door met praten over Brexit en over het belang van grenscontrole.

Toen hem door de gastheer van Fox News,Tucker Carlson, werd gevraagd of leiders die ‘het probleem erger maken’ een politieke prijs zouden moeten betalen, zei hij: “Nou, ik denk dat dit wel zal gaan gebeuren. En als we een jaar terug gaan, dan denk ik dat Brexit hier veel mee te maken had. Het waren de Britten die zeiden: ´Kijk, we willen onze grenzen echt controleren, niet omdat we niemand aardig vinden, maar omdat we ten eerste in een betere grenscontrole geloven en ten tweede, omdat we onszelf willen beschermen en ons land een beetje veiliger willen maken´. Dus zouden we kunnen zeggen dat de EU met betrekking tot Brexit een grote politieke prijs heeft betaald. Maar op het ogenblik is één van de problemen dat veel van de partijen in heel Europa, die zich tegen het islamitische extremisme verzetten, zelf soms voor de kiezers als enigszins extreem overkomen.”

Zijn opmerkingen komen na een netwerk van aanslagen in Catalonië, Spanje. In Las Ramblas reed een bestelwagen  een drukke voetgangerszone binnen, wat chaos en vernietiging veroorzaakte. Later in Cambrils, net meer dan 120 km er vandaan, schoot de politie, nadat verdachten probeerden een soortgelijke aanslag uit te voeren, vier aanvallers dood en arresteerde een andere. Zes slachtoffers waren, naar verluidt, bij de aanslag gewond geraakt, waarvan twee ernstig.

Bron:
www.express.co.uk
Door: Vincent Wood

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” & “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nigel Farage. Bookmark de permalink .

32 reacties op ‘Zij hebben dit veroorzaakt’: Nigel Farage levert, na de fatale aanslag in Barcelona, openlijk felle kritiek op Europese leiders

 1. Renske zegt:

  Een terechte opmerking van Farage.

  Geliked door 1 persoon

 2. koddebeier zegt:

  De EU en al hun supporters zijn medeschuldig aan alle terreuraanslagen, zij hebben bloed aan hun handen en het wordt de hoogste tijd dat zij zich voor een volkstribunaal (Neurenberg2) moeten verantwoorden !!

  Geliked door 2 people

 3. paulzwueste zegt:

  Wat zouden we zonder Farrage en onze andere Europese Iconen Wilders, Strache, Marine Le Pen en anderen moeten?

  Geliked door 2 people

 4. Marian zegt:

  Hij heeft groot gelijk, maar zij geven niet thuis.

  Geliked door 1 persoon

 5. verstandige man die Nigel, met goed zicht op oorzaak en gevolg van irrationele immigratiekeuze

  Geliked door 1 persoon

 6. Sabeltant zegt:

  Hij heeft gelijk.

  Het bloed kleeft aan de handen van alle nep-leiders die Europa vol laten lopen met islamitische migranten.

  Geliked door 3 people

 7. J. C. Th. Köhler zegt:

  Het wordt tijd dat Farage weer terug in de politiek komt. En Merkel opsodemietert.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 2 people

 8. Flem zegt:

  En hij heeft 100% gelijk!

  Geliked door 2 people

 9. Mary zegt:

  Zeker hebben ze dit veroorzaakt, maar ook die linkse idioten die op ze stemmen en ze in het zadel houden.

  Geliked door 1 persoon

 10. Golden Girl zegt:

  kunnen die vreselijke mensen zoals Merkel, Macron en kakmadam May niet in 1 keer een opname van te voren maken en dan alvast met andere steden die helaas gevaar lopen, dan hoeven ze niet na elke aanslag met hun huilebalken smoelen de zelfde trieste gezichten op te zetten, medeleven met de slachtoffers tonen, vieze huichelaars, 13 DODEN door jullie beleid, ga vooral zo door met je bevolking op te offeren

  Geliked door 1 persoon

 11. Japio zegt:

  Europese tirannie en onderdrukking willen ze in Brussel. Door immigratie verdeel je het volk in 2 groepen en ze hopen dat er uiteindelijk burgeroorlogen zullen uitbreken. Dan gaan ze wel optreden omdat het volk het ze vraagt. Hun macht is dan eindelijk zo groot dat er geen weg meer terug is. De genocide en slavernij zal verschrikkelijk zijn en vele burgers zullen alsnog de dood vinden of zwaar onderdrukt worden.

  Geliked door 1 persoon

 12. Wachteres zegt:

  Zoals we konden verwachten, zullen er steeds meer aanslagen komen.

  Die duizenden IS-strijders en hun grote aanhang moeten toch iets te doen hebben.

  Heb dank EU en degenen die op dit tuig stemmen.

  Geliked door 1 persoon

 13. Hansfree zegt:

  Ik wil eigenlijk niks negatiefs over Nigel Farage zeggen hoor (ik mag hem zeer), maar toch pleegt zelfs hij om de hete brij heen te draaien. Hij komt er inmiddels niet meer onderuit om (mondjesmaat) tenminste de term “radical islam” te gebruiken, maar het liefst zou hij het in het midden houden, dat voel je gewoon. Het gaat hém erom, dat GB zich in brede zin bevrijdt van het juk van de EU, niet meer en niet minder.
  Je hoort hem hier in dit interview ook zeggen dat het electoraat van anti-islam partijen in Europa nogal extreem is (wat bevestigd wordt door die niet al te snugger overkomende interviewer). M.a.w. als UKIP nog eens zou herrijzen onder een teruggekeerde Farage zal het vast geen partij worden die de islamisering ‘as such’ een halt gaat toeroepen. Helaas.

  Geliked door 1 persoon

 14. Henk.V zegt:

  Wanneer men de elites niet kan bereiken, omdat zij de ogen opzettelijk sluiten voor de overduidelijke gevolgen van de politiek die zij bedrijven, dan moet zich richten tot degenen die de elites aan de macht hebben geholpen: de kiezers, het volk!

  Alle terroristische aanslagen komen uit een duidelijke hoek, uit de hoek van mensen die zich door de islam laten inspireren tot het begaan van afschuwelijke daden.
  Ons is geen religie in het Westen bekend die de aanhangers ervan tot soortgelijke daden dreef!.

  Alle politiek correcte regeringen en iedere politicus uit de top van de EU staan een kolossale immigratie van mensen uit voornamelijk islamitische landen voor.Deze immigratie golven zullen nog jaren aanhouden.
  Bij hun binnenkomst wordt niet nagegaan uit welke motieven zij ons werelddeel hebben uitgekozen.
  Allen heten zij immigranten te zijn, allen ”vluchtelingen;; De EU heet hen hoe dan ook welkom en ook hun vazallen in de diverse regeringen van de Europpese staten heten hen – met uitzonderingen van de regeringsleider uit Hongarije, Tsjechië en Polen, gewoon WELKOM!

  De terechte vergelijking met het binnenhalen van het Paard van Troje werd hier meerdere malen gemaakt, maar hoe het ook zij, ALLE politie leiders die instemmen met de kwaadaardige politiek die de EU bedrijft, stemmen ook in met DE IMPORT VAN LEVENSGROOR JIHADISTISCH GEVAAR.. Dit gevaar zal steeds groter van omvang worden.

  Wat de kiezers zullen MOETEN begrijpen dat ook zij INDIRECT MEDEVERANTWOORDELIJKHEID DRAGEN voor de ellende die het binnenhalen van ”vluchtelingen” met zich meebrengt. Alle kiezers die op politiek correcte partijen stemmen, zorgen er voor dat er geen einde aan de ellende zal komen.
  ZIJ worden impliciet medeschuldig,of men dat nu wil if niet wil.!

  Dit is de keiharde waarheid die de kiezers meer en meer onder ogen zullen moeten zien.
  ZIJ bepalen namelijk of politiek correct aan de macht blijft.

  Geliked door 1 persoon

 15. jungleelephant zegt:

  Farage heeft wel gelijk,maar hij mag het wel explecieter benoemen!

  Like

 16. Harrie Vaes zegt:

  Jungleelephant, moet hij er een tekeningetje bijmaken?????

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s