“Afghanistan onveilig” – echt waar? Noren denken daar anders over

Screenshot_138

Spelende Afghaanse kinderen.

(Door: “Chevrolet” – Vertaling: E.J. Bron)

Afghanistan is een extreem gevaarlijk land. Niet echter voor ongelovigen, hulpverleners, Duitse soldaten en zakenmensen. Gevaarlijk is het alleen voor die Afghanen, die ooit naar Duitsland “gevlucht” zijn en na een afgewezen asielaanvraag uitgezet worden. Dat kun je de zielige “vluchtelingen” niet aandoen.

PI News (2)

In 2016 werden er 324 Afghanen Duitsland uitgezet. Dit jaar zijn het er met vijf speciale vluchten met gecharterde Airbus-vliegtuigen 106 die naar Kaboel teruggebracht worden.

Deze vrolijke “verzamelde repatriëringen” zorgden dankzij de goedmenschen voor enorme ophef, want de links-groene betermenschen meute mobiliseerde alle station-klappers om op het desbetreffende vliegveld te protesteren, omdat: Afghanistan is niet veilig.

En toen er op 31 mei ook nog een bom explodeerde voor de muur van de Duitse ambassade in Kaboel, ging de regering helemaal door de knieën en stopte zelfs met deze weinige uitzettingen. Alleen criminelen, terroristische “bedreigers” en Afghanen die verplicht moeten vertrekken, maar hardnekkig weigeren mee te werken bij het vaststellen van hun identiteit, moeten uitgezet worden. Die zullen natuurlijk ook allerlei redenen bedenken om verder in het land te kunnen blijven, waarin geld en honing overvloedig stromen.

 Noorse immigratieautoriteit: Afghanistan is een veilig land

Maar, hoe veilig is Afghanistan nu eigenlijk? In Noorwegen navragen loont de moeite. De Noorse immigratieautoriteit (UDI) heeft een onderzoek gepubliceerd, waaruit blijkt dat Afghanistan een veilig land is. Slechts twee provincies, Nangarhar aan de Pakistaanse grens, en Helman, eveneens aan de grens met Pakistan, zouden onveilig zijn. In de ene, Nangarhar, zou ISIS actief zijn, in Helman de Taliban. De rest van het land echter zou veilig zijn, vooral Kaboel, meldt de Noorse krant “Verdens Gang”.

Frode Forfang, de directeur van het UDI, schat het gevaar voor terugkerende asieleisers gering in om in de problemen te komen in de veilige provincies. Zijn autoriteit adviseert de Noorse regering daarom de repatriëringen van de “vluchtelingen” voort te zetten. “doelwit van aanvallen in Afghanistan zijn alleen regeringsinstellingen en instellingen die behoren tot de aanwezigheid van buitenlandse staten in het land.” Maar de alwetende bondskanselier Merkel en haar team sluiten natuurlijk ook hier de ogen voor de realiteit en zetten, zoals geëist door links gerichte groeperingen, bijna niemand meer uit naar de Hindoekoesj.

Bij heimwee vakantie in Afghanistan

Dat heeft gevolgen, zoals de “Welt” bericht. Waren er eind 2010 nog 51.000 Afghanen in Duitsland, eind 2016 waren dit er al 253.000. Het aantal erkende “vluchtelingen” bedroeg 44,1%. Zodoende zouden 141.427 Afghanen weer moeten vertrekken.

Dat doen ze natuurlijk niet, want ze weten immers waarom ze naar Germoney zijn gekomen. Alleen al tot eind juli 2017 stamelden nog eens 7368 Afghanen het toverwoord “asiel” in Duitsland. Een einde van de volksverhuizing ook uit deze streek is niet in zicht.

Een paar Afghanen gingen zelfs vrijwillig terug. In de eerste zeven maanden waren dat er bijna 800. De rest laat het zich liever goed gaan en gaat in geval van heimwee een keer op vakantie naar Afghanistan.

Afghanen hoeven alleen maar geduld te hebben, zoals zelfs de “Welt” opmerkt;

Omdat er vanwege deze bedreigende situatie nauwelijks Afghanen uitgezet worden, verstevigt hun verblijf zich, zoals dat in ambtelijke taal heet. Anders geformuleerd: de ongeoorloofde binnenkomst wordt ondanks de afwijzing van de asielaanvraag een succesvolle immigratie. De omvang van dit verstevigde verblijf laat het grote verschil zien tussen het aantal afgewezen asielaanvragen van Afghanen en de Afghanen die moeten vertrekken: het aantal dat moet vertrekken is sinds de jaarwisseling van 11.887 naar eind juli 2017 15.112 gestegen, zoals het BAMF meedeelt aan de “Welt”.

Verder:

Eigenlijk wordt een buitenlander vanaf het moment van afwijzing van zijn asielaanvraag verplicht om te vertrekken. Maar de uitvoering van deze uitreisplicht, dus de repatriëring, kan uitgesteld worden. De afgewezen asielzoeker krijgt dan een zogenaamde dulding, blijft echter verplicht om te vertrekken. Deze status hebben ongeveer drie op de vier Afghanen die verplicht moeten vertrekken.

Wanneer de Duitse autoriteiten vaststellen dat zo´n afgewezen, maar gedulde asielzoeker vanwege de veiligheidssituatie in zijn geboorteland op langere termijn niet teruggebracht kan worden, kunnen ze hem een tijdelijke verblijfsvergunning verstrekken.

Daarmee heeft de eigenlijk afgewezen asielzoeker de belangrijkste horde om te immigreren eigenlijk al achter de rug: hij mag werken en kan na drie jaar een permanente verblijfsvergunning krijgen.

Afgewezen – geduld – geïmmigreerd. Zo eenvoudig gaat dat. En opnieuw een goede stap in richting “omvolking”.

Bron:
www.pi-news.net
Door: “Chevrolet”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "omvolking", "Religie van de vrede", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afghanistan, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Demografie, Duitsland, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op “Afghanistan onveilig” – echt waar? Noren denken daar anders over

 1. koddebeier zegt:

  De grootste waanzin is dat je bijna oneindig kan blijven procederen en wel op de kosten van de belastingbetalers tot je een debiel treft die zegt dat je kan blijven !
  Nee is Nee en dat is het dan, vertrekken is het devies !

  Like

 2. Renske zegt:

  Spelende kinderen? Niks ervan.Alleen als het een kind van het mannelijke geslacht is.

  Like

 3. fleckie zegt:

  ‘OOSTERS GEDULD’,( dat hebben ze wel, maar werklust? Ho maar)

  Like

 4. Mirjam zegt:

  Ik heb Afghaanse buren. Twee jonge mensen met een éénjarig kind. Ze hebben een verblijfsvergunning gekregen, maar de man heeft niet zijn inburgeringscursus volbracht. Het schijnt ook niet nodig te zijn, want de gemeente heeft hem niet gesommeerd om het alsnog te halen. Hij kan amper een paar woorden Nederlands spreken, laat staan lezen of schrijven en heeft geen werk. Is inmiddels al vijf jaar hier, maar onderneemt ook geen poging om in te burgeren.
  Op het moment is hij met zijn vrouw al weken weg van ‘huis’, meer dan waarschijnlijk terug naar Afghanistan voor een langdurige vakantie. Als ze terugkomen gaat hun ‘oude’ leventje hier weer door en dat betekend niets doen en bijstand vangen.
  Ze willen meer kinderen en een groter huis, zoals ze me duidelijk probeerden te maken. Hun ouders zijn een paar weken geleden een paar weken hier geweest bij hen, op vakantie en nu zijn ze dus terug meegegaan. Raar dat de ouders een vakantie ‘namen’ naar Nederland en dan ook weer teruggaan, samen met hun kinderen, als het daar zo’n slechte situatie is…een land in oorlog, zoals ze beweren..het zogenaamde oorlogsgebied, van waaruit ze zijn ‘gevlucht’, maar wat voor een ‘welverdiende’ vakantie van meer dan een maand, wel veilig genoeg schijnt te zijn…

  Geliked door 1 persoon

 5. Pingback: Het onbenul van Tom en Sintje Wiegant uit Diepenheim | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s