TOEN NEDERLAND NOG VAN ONS WAS. . .

Screenshot_143

Nederlands huisgezin (1950)

(Door: “Driek”)

Soms, meestal in den nachtelijke uren, wanneer donkere schaduwen mijn slaapvertrek bevolken, bekruipt mij een duister onheilsgevoel. Het is die onmenschelijke islam welke als een haarscherp mes mijn ziel doorsnijdt en die het ganse Nederlandsche volk versombert. Edoch, let wel, dit is nog maar het begin. Wij leven inmiddels in het voorportaal van het hellevuur dat steeds naderbij komt. En als het aan onze corrupte regering ligt, gaat het allerergste nog komen. De aanslag in Barcelona was slechts een voorproeve van dien verschrikkelijke ellende die ons nog te wachten staat. En dit keer is er geen hulp der geallieerden zoals geschiedde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Neen, lezer, ons lot is beslist. We zijn door die vileine Mark Rutte en zijn criminele consorten overgeleverd aan het donker getint schorem dat wordt binnengehaald alsof het allemaal hoogstaand ontwikkelde menschen zijn.

Welnu, spitse lezer van “E.J. Bron”, het is geboefte van de eerste orde, het is onverbeterlijk tuig dat door ‘Bekende Nederlanders’ en onze ‘Bekende Bewindslieden’ nog altoos enthousiast wordt verwelkomd alsof het de apostelen van Jezus Christus zijn die hier de eeuwige vrede komen verkondigen. Ach lezer, ik kan me hier nu wel weer op zitten winden en mijn hoofd woedend op het bureau bonken, doch ik dien maar te accepteren dat dien gewetenloze misdadigers in Den Haag en Brussel van Nederland de ‘Hel van Dante’ maken.

Toen, in de jaren vijftig, was Nederland nog van ons, telde tien miljoen inwoners, het verschrikkelijke televisieprogramma Pauw en Jinek bestond niet en menschen tuurden niet den godgansche dag op een schermpje. Inmiddels zijn de Nederlanders behept met een geestelijke armoede dat ’s avonds kijkt naar “Nederland bakt” , doch die Nederlanders bakken er helemaal niks van. Wat is er in hemelsnaam van ons mooie Nederland geworden. Moord en doodslag heerst in de straten van onze steden, het getinte schorem uit Marokko heeft vrij spel, oude lieden durven zich bijna niet meer buitengaats te begeven uit angst te worden beroofd.

“Een aanslag in Nederland is niet te voorkomen, maar blijf alsjeblieft gewoon je leven leven”, adviseert premier Rutte. Die man is niet goed snik, dien verderfelijke islam gaat ons straks allemaal de kop kosten. Is het nou domme onwetendheid van onze bewindslieden dat ze die misdadige islamieten zo gastvrij onthalen? Hebben zij nimmer de moeite genomen de koran te bestuderen? Want daar staat in, meneer Rutte, dat wij, ongelovigen, Joden en christenen, allemaal vermoord moeten worden. Het lijkt wel alsof U achterlijk bent.

Mijn dagen zijn soms vervuld van vrees en walging. Terroristische aanslagen, hoofddoeken, moskeeën, minaretten, mannen in jurken, gelukszoekers die zich vluchteling noemen, Marokkanen en misdadigers uit Albanië die de steden onveilig maken. Ach, lezer, laat ik maar ophouden, er is werkelijk geen beginnen meer aan.

Screenshot_142
Nederland (2017)

Pas als dien volgelingen van Beëlzebub in Den Haag definitief worden berecht en opgesloten, wanneer de islam wordt verboden en aangemerkt als een misdadige organisatie en moskeeën worden afgebroken, misschien krijgen wij dan onze waardigheid en levensblijheid weer terug. Doch ik heb er nu een zeer zwaar hoofd in.

Ik wens U allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Derde Wereld, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

58 reacties op TOEN NEDERLAND NOG VAN ONS WAS. . .

 1. delamontagne zegt:

  En met de kop van “Abe Lenstra” op de schoorsteenmantel…………

  Liked by 1 persoon

 2. Bob Fleumer zegt:

  Ach beste Driek ik voel hetzelfde onvermogen, de stupiditeit van onze regering is niet te bevatten.
  We hebben een criminele regering die onze grondwet verkracht en dat bij herhaling!
  En dan het onbenul Rutte ook nog periode erbij, hoe arrogant kun je zijn?

  Liked by 1 persoon

 3. BigLJohn zegt:

  Prima verhaal Driek ! De teneur van uw verhaal is dat de mensen het anno nu veel te goed hebben.
  En dat is waar ! Ze maken zich nergens zorgen meer over, hebben alles wat hun hartje begeert.
  In de jaren 50 reden ze een roestige fiets, hadden maar 1 dag in het jaar vakantie, en gingen dan naar de zee. Maar ze waren wel tevreden met hun karige leven en veel uren werken. Vandaag de dag kopen de mensen zich suf, maken grote schulden, en hebben alleen maar oog voor misselijkmakende programma’s op de TV. Ach zeggen ze dan, als het over die – asielzoekers – en de Islam gaat, dat probleem zal ons kabinet wel oplossen. En met de verkiezingen gaan ze weer fout gaan stemmen, terwijl stembusfraude de rest doet. Deze mentaliteit zal onze totale ondergang gaan worden !

  Liked by 1 persoon

 4. jungleelephant zegt:

  Dat kunnen we pas bereiken als dit laffe,domme volk eindelijk met hun luie kont van de bank afkomt en het Binnenhof schoonveegt!Een tribunaal opricht voor de misdadige kliek die er nu zit,en nieuwe verkiezingen uitschrijft!En eindelijk eens toegeeft dat we in sneltreinvaart naar de verdommenis worden geholpen!Eens uit hun comfortzone kruipt,mossels het land uit jaagt,haathutten tegen de grond en grenzen dicht;potdicht!Zonder te zeiken over wachttijd aan de grens of de wisselkoers,of wat voor domme argumenten dan ook!Wat het zwaarst is moet het zwaarst wegen en waar een wil is,is een weg!Kom mensen,verdomme van de bank af en help mee dit land weer veilig en van ons te maken!

  Liked by 4 people

  • Ingrid zegt:

   Neem aan dat u het over uzelf heeft met de aanduiding ‘laf, dom volk met hun luie kont op de bank’. Anders hoor ik graag wat u van uw eigen betoog reeds heeft uitgevoerd.

   Laat een ieder van ons bedenken wat ie kan doen, hoe klein ook, en dan ook uitvoeren ! Daar zit vaak nog een drempel te nemen, tussen bedenken en doen. Ik ben er ook van overtuigd dat het helpt, eveneens hoe klein ook, dat mensen ervaren dat ze er niet alleen voor staan.

   Gisteren weer hier en daar anti islam stickers geplakt in de openbare ruimte. Tja ik moet wat, niets doen is geen optie, maar aub mensen niet verwijten dat ze onuitvoerbare acties om islamisering tegen te gaan niet uitvoeren.
   Voer het plan dan zelf uit als je mogelijkheden ziet.

   Like

   • jungleelephant zegt:

    De meesten op deze en andere sites weten dat ik al jaren van alles onderneem!Ook onder andere het stickers/pamfletten verspreiden,waar u zich zo voor op de borst klopt!Maar dat wat nou echt zoden aan de dijk zou zetten krijg je niet voor elkaar:daar voor moeten mensen toch echt van die bank af komen,er voor uit durven komen waar ze voor staan en met me mee gaan,zoals ik al tal van keren heb gevraagd!En dan kom je niet verder dan 15 personen!Waarmee je dan voor paal staat op het Binnenhof,want wat is 15 man op 17 miljoen?Nog geen druppeltje op een gloeiende plaat!En dat is wat ik bedoel!

    Like

   • Helena zegt:

    Alle beetjes helpen, wat je zegt: nietsdoen is geen optie – al lang niet meer – en Ingrid diep respect voor hetgeen jij doet, dan meen ik vanuit de grond van mijn hart.

    Like

 5. Henk der Niederlànder zegt:

  Zeg Driek, schrijf eens een stukje over Ruttekut en de zaak moedwillig besodemieteren door het zogenaamd niet begrijpen.
  Vrij simpel,Ik geef je een hint, euro’s
  Daar moet toch iets zinnigs over te schrijven zijn.

  Liked by 1 persoon

 6. ReaGluurder zegt:

  Het zal van kwaad naar nóg erger gaan! In 2040 of nog eerder is 1 op de 3 in w-Eu een mohammedaan. Mohammedaanse wetgeving of andere zaken zullen worden afgedwongen met het dreigen met flinke aanslagen oid. Hierbij moet ook worden gedacht aan het op de knieën krijgen van Israel!! Intimidatie en terreur alom. De kleinkinderen van onze Landverraders gaan het beleven!

  Liked by 1 persoon

 7. tinekevanschagen zegt:

  Natuurlijk Driek weet Pinokkio van de hoed en de rand.
  Olie in ruil voor immigratie dat is de deal.Ik zeg het nog maar eens een keer
  Resolutie van straatsburg 1975
  Motie Halsema:
  Wij verklaren dat niets in woord en daad tegen de islamisering van Europa is.
  was getekend:
  P.V.D.A
  Groenlinks
  D66
  SP
  Daar moeten alle lidstaten zich aan houden.
  Let op de voorstemmers:Opdat wij niet vergeten!!

  Liked by 4 people

  • tinekevanschagen zegt:

   En dat zeg ik ook heel eerlijk…het vertrouwen in de politiek was ik al heel lang kwijt
   maar ondertussen vertaalt zich dat ook naar de mensen om mij heen.
   En dat komt dan als een boemerang weer op mijn bord terecht…
   Het voelt soms als alleen op de wereld……………
   Ik las een mooie reactie laatst….”geld kun je over onderhandelen,Maar principes niet”
   Daar houd ik mij aan vast….
   Maar echt gemakkelijk is het niet.

   Liked by 2 people

   • BertG. zegt:

    Laat het dan maar soms aanvoelen als alleen op de wereld.
    Liever dan in 1 ruimte mijn tijd te moeten door brengen met een schijnheilig zooitje mensen die nergens iets van willen weten en maar blijft volhouden dat het allemaal wel meevalt zolang je je er maar niet mee bemoeit.

    Liked by 2 people

   • BertG. zegt:

    En je kan trouwens hel goed met mensen onderhandelen over principes, als het maar geld oplevert.

    Like

 8. ReneKampers zegt:

  Ik voel mij gelukkig samen met mijn generatie dat ik die tijd heb mogen meemaken . Ik had familie in Amsterdam .Ik herinner mij de poppenkast vertoningen in de straten van Amsterdam . Het was een gezellige tijd . Toen was geluk nog heel gewoon . Ik vrees dat die tijd definitief tot het verleden behoort dank zij de Europese Unie en de slaafse politie correctheid….Amen….

  Liked by 2 people

 9. leefbarbaar zegt:

  Goed stuk weer beste Driek. Ook de leugenachtige bewering van Rutte: “Een aanslag in Nederland is niet te voorkomen”. Waar en onwaar natuurlijk. Want een aanslag is niet te voorkomen, maar de kans er op is drastisch te verkleinen door moslims terug te geven aan hun eigen land. Weg ermee. Wieberen.
  Ja maar dan worden ze boos? Zeker, boos worden ze toch wel zolang wij iets bezitten, wat zij ook willen hebben. En die koran van ze is ook geen handleiding voor bruggenbouwers, integendeel. En laat ze piswoest zijn in de Zandbak, hebben wij er geen last van.
  Iedere bewering van Rutte is vals, maar wordt eindeloos hertoeterd door de media, zodat helaas de meerderheid het nog gaat geloven ook.
  Triest dat zoveel mensen, die deze jaren 50 hebben meegemaakt en Nederland hebben helpen opbouwen ongeneeslijk linx zijn en ons land ook weer afbreken. Al was het maar om te deugen. Het duurt verschrikkelijk lang eer het licht gaat branden……………

  Liked by 2 people

 10. ReaGluurder zegt:

  Tuurlijk wordt NL nooit meer zo als het ‘eens’ was. Trouwens in 1960 was het ook niet allemaal pais/vree! NL en de wereld om ons heen is volop in beweging, verkleurt per dag meer. Rassen, bevolkingsgroepen etc. mixen als nooit te voren. De wereld is een dorp geworden, over 2 dagen kun je zomaar smoorverliefd op iemand worden die 14.000 km “verderop” woont. ‘Arme sloebers’, slimmeriken, vluchtelingen, onderdrukten etc. hebben van onze ‘Grenzeloze Barmhartigheid’ gehoord en weten ons te vinden en worden in de armen gesloten. Ongeïnteresseerde naïeve burgers icm incompetente laffe bestuurders zorgen er voor dat de transitie in een stroomversnelling zit en uw landje/buurtje steeds meer multi-culti wordt. Culturen komen, culturen gaan. U staat/stond er er zelf bij!! Al 45 jaar!

  Like

 11. Cathja zegt:

  Beste Driek, ik kan me volledig vinden in wat u schrijft. Velen van ons voelen de machteloosheid en boosheid die u ook voelt. Ik ben er van overtuigd dat Mark Rutte echt wel weet wat er aan de hand is, maar krijgt voorgekouwd wat hij wel en niet mag zeggen.
  Als mij dit zou worden opgedragen zou ik geen MP meer willen zijn! Je wilt je eigen volk toch niet verraden?

  Liked by 1 persoon

 12. Asgard zegt:

  Driek zegt.

  Pas als dien volgelingen van Beëlzebub in Den Haag definitief worden berecht en opgesloten, wanneer de islam wordt verboden en aangemerkt als een misdadige organisatie en moskeeën worden afgebroken, misschien krijgen wij dan onze waardigheid en levensblijheid weer terug. Doch ik heb er nu een zeer zwaar hoofd in.

  Ik vind het zonde om te lezen Driek dat je waardigheid en levensblijheid laat afhangen van Den Haag en de Islam,…wie zijn hun om jou dat aan te doen!! Jij moet hier zelf ver boven staan, ver boven wat jij benoemt! Ik kan jou niet Driek, maar ik kan jou wel vertellen dat niemand in mijn leven vertelt wat te doen en te denken wat ik zou moeten denken, dit is namelijk mijn leven en ik leef zoals ik wil,..respect bij mij is universeel (daar bedoel ik mee, de ouderen, de zwakkeren en de dieren) daar ligt mijn strijd in,….instanties interesseren mij niet net zo min als de meekijkende Big Brother op een forum als E.J Bron,…ik word wellicht misschien 80 jaar Driek en dan zal ik mn laatste adem uitblazen mits ik een natuurlijke dood sterf, maar in die tussentijd leef ik zoals ik leef,..ik weet hoe instanties werken, dat ze met je leven spelen dat weet ik ook, daarom heb ik totaal geen boodschap meer aan instanties/Den Haag of whatever,…ik begrijp ook Driek dat jou leeftijd hoog is, desondanks mijn respect voor dit verhaal, want de jaren 50 vind je nu alleen nog maar terug in het Openluchtmuseum,…Dreik de ioverheid gaat over lijken met alles wat daar binnen in rond loopt!!

  Liked by 1 persoon

  • Driek zegt:

   Asgard zegt:
   20 augustus 2017 om 10:06 Ik vind het zonde om te lezen Driek dat je waardigheid en levensblijheid laat afhangen van Den Haag en de Islam,…wie zijn hun om jou dat aan te doen!! Jij moet hier zelf ver boven staan, ver boven wat jij benoemt!

   Beste Asgard, dank voor uw positieve reactie op mijn artikel. Maar U moet het artikel van Driek niet verwarren met de ‘echte Driek’, ik schrijf in een bepaalde nogal vreemde stijl, deels van dat artikel is ter verfraaiing. Mijn gemoedstoestand in het werkelijke leven valt best wel mee hoor!! En vandaag schijnt de zon.

   Groeten van Driek

   Like

 13. Sarcast en cynicus zegt:

  Mooi opgeschreven en helaas de waarheid. De linkse neomarxisten heulen samen met de islamofascisten om dit land kapot te maken.

  Like

 14. Onno zegt:

  In 1950 zaten ze ook gewoon totaal misleid “gezellig” onder de psychopaten-knoet als ‘gullible fools’ ofwel goedgelovige idioten hoor (zoals psychopaten dat noemen. Maar mogen psychopaten dan moreel debiel zijn, pragmatisch -à la Machiavelli- zijn ze wel….). De Nazi ‘deep state’ psychopaat-intrigant-spion-aartsverrader Bernhard zur Lippe B. had Nederland toen allang uitgeleverd aan andere weerzinwekkende militair ongeciviliseerde ‘pure evil’ booswichten: de USA/GB ‘deep state’ de (onzinnige) gruwelmoordenaars van (als je over de juiste gegevens beschikt: aansprekendste en krankzinnig proactief kwaadaardig gewelddadigste voorbeeld van ijskoude massamoord op weerloze mensen tot op heden) Dresden.

  Like

  • A.J. de Koning zegt:

   Nou Onno, ik kan je vertellen dat ik in 1950 , ik was toen 14 jaar, een heerlijke jeugd heb gehad en je hoefde toen nergens bang voor te zijn, een moord was iets zeldzaams en kwam eigenlijk bijna nooit voor, je kon s’avonds veilig over straat en hoefde nooit om te kijken. Ook wat muziek betreft was het een heerlijke tijd en niet van dat boom boom zoals nu vaak uit auto’s klinkt. Eigenlijk op elk gebied was het veel beter al worden de jaren ’50 vaak afgedaan als saai en de “muziek” begon volgens jongeren pas bij de Beatles, nou ik kan je vertellen dat er momenteel zelfs nog veel muziek uit de 40-er en 50-er jaren op cd wordt uitgebracht en dat was echt muziek. En dat gaat ook op voor boeken.

   Liked by 2 people

   • delamontagne zegt:

    OUWE-MANNEN-PRAAT……………
    * * *
    Ik heinner me jaren ’50.
    Op verjaardag werd de verschrikkelijke moord verteld in de Tarwe-buurt, R’dam [ daar woonden toen nog Rotterdammers ! ].
    Het jaar erop had men het nog over zoiets verschrikkelijks.
    Nu week in week uit TEGENWOORDIG GEWOON, je leest ’t eigenlijk niet eens meer.

    Like

   • BertG. zegt:

    A.J. dan ben je net zo oud als mijn pa.
    Maar dat vind ik nou ook zo mooi van deze site, je komt hier mensen tegen die nog volop met het leven bezig zijn.
    De meeste van boven de 65 (die ik ken) zijn daar allang mee gestopt, en doen niks anders meer dan de ene na de andere herhaling op tv bekijken, de hele dag.
    Daar valt geen zinnig woord meer mee te wisselen, en dan zijn ze nog niet eens dement aan het worden.

    Liked by 2 people

   • leefbarbaar zegt:

    Ook zo iets dat onherstelbaar verpest is: veiligheid. Misdaad was vroeger een zeldzaamheid ook al woonden er boeven, tuig en gekken in ons land. Nu is iedereen 1 x per 4 jaar slachtoffer van een serieus misdrijf (statistieken) en melden CBS en media dat de misdaad daalt. Zelfs mijn groenslinkse schoonouders, die in een luxe-appartement wonen in Haarlem, menen dat misschien de misdaad niet echt zakt omdat in hun flat bijna alle bejaarden beroofd en bestolen zijn. Niettemin kijken ze alle dagen naar de VARA, dus valt het heus wel mee met de misdaad. Tja, ze vragen er om, en wij zitten er mee.

    Like

   • Onno zegt:

    Geen half uitgeroeide familie, ijskoud disfunctionerend gezin, triggereffecten en gillende nachtmerries?

    Als grijze muizen de oorlog de oorlog doorgerotzooid en deze al snel weer vergeten evenals de wat of stukken zwaarder getroffen medelanders?

    Enfin, kinderen kunnen ook nog lol hebben in de achterbuurten van Pretoria.

    Die moord in Rotterdam heette die trouwens niet uit mijn hoofd “de moord op het Brekelsveld”? Zoiets herinner ik mij en er werd jáááren later nog over gepraat.

    Like

 15. In de jaren ’50 had elk huisgezin naast de fluitketel altijd een potje met vet op de kachel staan (zie foto). Niemand wist eigenlijk waarom, maar het was traditie en er werd gefluisterd dat het de boze geesten weg uit ons land zou houden. Naast de kachel hing daarvoor ook altijd een pin met scherpe punt voor de sintels en een pook. Die pin moest je voor het slapen gaan in de gloeiende sintels porren en dan even in het potje met vet dopen en naast je bedstee leggen voor een goede nachtrust zonder boze geesten of andere moren. Die pook was gewoon handig om je kinderen op d’r flikker te slaan als ze bij de communisten of een andere soort D66 dreigden te gaan. Later, in de jaren ’60 hebben ze nog geprobeerd om de spokerij tegen te houden door ook overdag met een vette pook rond te lopen maar jammer genoeg kregen we toen centrale verwarming.

  Like

  • In de jaren ’50 had je 2 soorten vbet, paardenvet was voor tegen ziektes van de ademhalerij en varkernsvert was voor tegen engen boemannen https://nl.wikipedia.org/wiki/Boeman De Boeman is heel gevaarlijk en, tegenwoordig heel herkenbaar, nogal klagerig van aard.

   Like

   • Excuses voor de overtollige letters die hier en daar in mijn plempsels opduiken. Komt door mijn vingers die door al dat varkensvet enorm vet worden. Maar ja, je doet het voor de zelfverdediging van jezelf en Het Volk want 1 spatje van mijn vochtvet op het edele gelaat van zo’n bomploffiguur en hij kan het schudden met z’n maagden.

    Een en al varken zijn wij en vaak gedragen we ons ook zo. Maar het zij ons vergeven want dit doen we alleen maar voor Volk en Vaderland. Dus als je zo’n dikke vette zeug zoals ik ziet, maak dan een diepe buiging en voer ons gratis vol en dronken want wij zijn de helden die ervoor zorgen dat zo’n Boeman eeuwig in z’n donkere regionen bezeten wordt door zijn voorgangers die ook tegen een vette held of heldin aanliepen.

    Like

 16. D.DAY zegt:

  Driek, heel herkenbaar. Ik voel ook al jaren de machteloosheid en de woede. We worden geconfronteerd met moslims met een heel ander denkkader, waar wij begrip voor moeten opbrengen. Maar aan de moslims is nooit gevraagd enig begrip voor onze denk- en leefwijze op te brengen. Ze moesten met rust gelaten worden. De islam heeft door deze opstelling vaste voet in ons land verkregen en wordt als een “religie van de vrede” door Rutte c.s. aan ons verkocht. Hoe gemeen, vals en doortrapt moet je zijn als je de islam, die in zijn bronnen de vernietiging van alle niet-moslims heeft staan, zo durft te noemen.

  Like

 17. fredjohan zegt:

  Zijn er duistere contacten tussen leiders van Europese landen en de Turk Erdogan? Vlak voor onze verkiezingen in maart had Rutte heftige ruzie met de Turken en werden Turkse ministers niet toegelaten in ons land. Resultaat: verkiezingen gewonnen door de VVD. Nu heeft Duitsland vlak voor hun verkiezingen ruzie met Erdogan en wordt er over en weer de mantel uitgeveegd. De spanning tussen Duitsland en Turkije stijgt. Weer vlak voor verkiezingen. Toeval? U mag het zeggen.

  Like

 18. Qvic zegt:

  Wat de globelisten graag willen is dat alle culturen en bevolkingen met elkaar gaan mixen en dat dit uiteindelijk één cultuur zal worden. Maar overal op de wereld zie je dat mensen die uit een ander land komen bij elkaar gaan klieken. Omdat zij hun eigen taal kunnen spreken en hun eigen cultuur en gewoontes kunnen behouden. Het wordt een stukje buitenland in een ander land. Zo heb je chinatowns overal op de wereld en in Spanje hele buurten waar alleen Russen of Engelse of Duitsers of Nederlanders wonen. Daar zijn die moslims geen uitzondering in, die mixen met geen enkele andere buitenstaander. Dus hoezo mixen van bevolkingen en culturen, iedereen wil toch zijn eigen identiteit behouden ook in den vreemde. Je kunt wel heel Afrika en het Midden-Oosten in Europa willen persen en ze lokken met alles gratis voor diegene die hierheen willen komen. Maar zij nemen ook hun eigen cultuur en gewoontes en hun problemen met zich mee. Het enige wat het resultaat is dat al die verschillende culturen met elkaar gaan botsen en uiteindelijk tegen elkaar gaan vechten voor hun eigen territorium. Hierdoor zullen landen, steden en dorpen uit elkaar worden getrokken door de verschillende bevolkingsgroepen. Het mix utopia van de globalisten is dan ook waanzin en zijn alleen de fantasten die in hun eigen droomwereld geloven.

  Like

 19. A.J. de Koning zegt:

  delamontagne, je noemt het OUWE-MANNEN-PRAAT en tegelijk zeg je dat je in de 50-er jaren in Rotterdam een moord meemaakte waar ze het volgende jaar nog steeds over spraken, dus zo weinig kwam dat toen kennelijk voor zoals ik al zei, maat als ik het zeg is het “ouwe mannen praat”.

  Like

 20. A.J. de Koning zegt:

  BertG. jij kent ook oude mensen die nog volop met het leven bezig zijn en niet op TV de ene na de andere herhaling zitten te kijken, nou ik kan je vertellen dat ik ook nog volop met het leven bezig ben anders zou ik niet op deze site reageren en ik kijk nooit naar oude herhalingen op TV wat niet eens zou kunnen want ik het geen Nostalgie-net of zoiets en de Nederlandse TV vertoont nooit iets ouds hoewel er vroeger tenminste prachtige toneelstukken op TV werden vertoont en daar hoef je nu niet meer om te komen. Nee, nu hen je Pouw en Jinek, wat een verbetering.

  Like

  • BertG. zegt:

   Ze zijn er wel, mensen boven de 65 die er wat van maken, die ik ken.
   Meestal muzikanten.
   Maar verschrikkelijk weinig. Bedroevend gewoon.
   De meeste hebben zichzelf opgesloten in hun eigen wereldje voor de tv.
   Dan hoef je verder nergens meer over na te denken.

   Like

   • Driek zegt:

    Bert zegt: Ze zijn er wel, mensen boven de 65 die er wat van maken, die ik ken.
    Meestal muzikanten.

    Welnu, beste Bert, ik ben weliswaar geen muzikant, wel speelde ik vroeger, dus heel lang geleden, blokfluit. Scholen gaven toen in je vrije tijd muziekonderwijs. Je kon een instrument kiezen. Televisie heb ik niet. Ik fiets en ik lees. En nog veel meer.
    Ik heb nog altijd erg veel om over na te denken. Ik word er soms doodmoe van. Dus ik behoor niet tot die mensen die zich hebben opgesloten in hun eigen wereldje voor de televisie. Gelukkig maar, Bert. Ik draai zelfs nog muziek van Otis Redding e.a.

    Liked by 2 people

   • BertG. zegt:

    Otis die dood is.

    Like

 21. Rotterdamse zegt:

  Ach ja… de jaren ’50… Toen de dominee en de pastoor nog ons leven bepaalden… De pastoor kwam in de Rooms Katholieke gezinnen vragen waarom er niet ieder jaar een kindje geboren werd en denk er om ! op de KVP stemmen hoor ! De jaren ’50… toen de Rooms Katholieke geestelijken hun handen niet thuis konden houden….Dat is nu algemeen bekend…
  Toen een Roomse jongen het echt niet in zijn hoofd hoefde te halen verliefd te worden op een Nederlands Hervormd meisje… Waar de dominee vond dat je op de CHU of zo’n andere God Vrezende partij moest stemmen….
  Toen onfortuinlijke vrouwen en meisjes die ongewenst zwanger werden ( helaas ! van alle tijden, sinds mannen en vrouwen zich tot elkaar aangetrokken voelen en de daad bij het woord voegden…) en daar soms het leven bij inschoten… Toen de mannen besmuikt bij de Nederlandse Vereniging Voor Sexuele Hervorming kapotjes gingen halen, bang om door de buurman herkend te worden…
  Gelukkig kwam daar de abortuswet, een helaas noodzakelijk kwaad….Want mensen blijven mensen niet waar ( mannen en vrouwen dus )
  De jaren ’50, toen wij op zondag, na een maaltijd van dood gekookte spruiten of bloemkool ( met een papje !) op zondag met de zondagse kleren aan moesten wandelen, waarbij het vooral van belang was het imago van een keurig gezinnetje op te houden voor de buren…
  De jaren ’50, en daarna naar bed in de veel te krappe huisjes uit de revolutie bouw, zodat je in de winter ontwaakte met een laag ijs op je deken…
  Die fijne jaren ’50, die alleen fijn waren voor degenen die ruimschoots hun brood verdienden…
  Jan de arbeider kon de pot op. En verdiende een fooi en weten jullie nog wel:
  Topen waren er nog geen sociale voorzieningen… Je was aangewezen tot ja wel ! De diverse kerken…
  De jaren ’50, toen de politici nog net zo onbeschoft waren als nu en ons net zo voor het lapje hielden als nu… Alleen: Er waren onvoldoende communicatieve middelen…
  Alleen.., we hadden de KRO, de NCRV, de VARA en die logen net zo hard als nu.
  Weet u nog ? Mr. G.B. J. Hilterman(n) “De toestand in de wereld ” De kwal.
  Maar één ding … Toen hadden we slechts een handjevol Spanjaarden en Italianen…. Joden waren er al honderden jaren…Chinezen…. mensen uit onze voormalige koloniën…. zij pasten zich aan onze spruitjescultuur.
  Ergo : Die gezellige jaren ’50 hebben nooit bestaan… want ook toen werden wij, ik zei het al… bij de neus genomen.
  Tenslotte: Ja, er is momenteel een hoop ellende, gerelateerd aan de Islam, ( dat vinden veel Moslims ook, je weet wel, je buschauffeur, je TV monteur en je collega, als je tenminste werkt) maar laten wij niet doen alsof de “Jaren ’50″zaligmakend waren.
  Maar laten wij het een beetje beschouwend bezien…
  “Toen geluk nog heel gewoon was” is door de commercie bepaalde kul.
  Ik groet u allen !

  Like

  • Driek zegt:

   Rotterdamse zegt: maar laten wij niet doen alsof de “Jaren ’50″zaligmakend waren.
   Maar laten wij het een beetje beschouwend bezien…
   “Toen geluk nog heel gewoon was” is door de commercie bepaalde kul.

   Ja, beste Rotterdamse, daar heeft U volkomen gelijk in, doch ik kon wel veilig over straat en islam bestond niet in Nederland. En ach, wat is zaligmakend. En Altijd maar weer die spruitjescultuur erbij halen, alsof iedereen in die tijd gaar gekookte spruitjes at. Ik luisterde altijd naar Mr. G.B. J. Hilterman, die man was politiek goed onderlegd, beter dan al die ‘Ja-knikkers’ die we nu hebben.

   Like

  • A.J. de Koning zegt:

   Rotterdamse, ik weet natuurlijk niet hoe oud u bent maar de jaren ’50 waren voor mij de gezelligste tijd die er was en ik kom uit een arbeidersgezin en was Rooms Katholiek, alleen mijn ouders lieten mij vrij dus toen ik een jaar of 14 was ging ik al niet meer naar de kerk en daar is nooit over gezeurd en de pastoor is bij ons thuis nooit bij mijn ouders op bezoek geweest hoewel ik natuurlijk wel weet dat het bij andere gezinnen soms wel gebeurde en ik heb op een openbare lagere school gezeten en niemand van de buren heeft daar ooit iets over gezegd want als een van de buren ergens iets over zei dan zei mijn moeder “als u zich nu met uw gezin bemoeit doe ik het met het mijne” en ik heb met de buurjongens toch een prettige jeugd gehad. Wij waren thuis lid van de VARA en de programma,s op de radio waren, ook die van de AVRO en KRO gewoon leuk, mijn voorkeur ging uit naar muziek en op de radio waren diverse grammofoonplaten verzoekprogramma;s met de laatste platen want geld om ze zelf te kopen hadden we toen nog niet en de zangers en zangeressen zongen toen echt en waren geen schreeuwers. Maar u zult dit allemaal niet graag lezen want u moet niets van de 50-er jaren hebben.

   Liked by 2 people

   • Rotterdamse zegt:

    Ik leg het, speciaal voor u, nog eens uit: Het gaat er niet om of ik wel of niet dol was op de jaren ’50. Ik zeg alleen, nogmaals, dat het idealiseren van een bepaald tijdvak uit de geschiedenis is ingegeven door sentiment.

    Like

   • Rotterdamse zegt:

    “U moet niets van de 50-er jaren hebben”.
    Zucht. Nog één keer: Het enige dat ik probeer te zeggen is dat er als er sprake is van het verleden, er vals sentiment aan te pas komt. Vroeger was alles beter. Dat heeft de mensheid door de eeuwen heen geroepen.

    Like

  • Cathja zegt:

   Beste Rotterdamse,

   u gelooft het misschien niet, maar als ik de jaren ’50 zou kunnen inruilen voor de tijd waarin we nu leven, dan deed ik dat meteen!
   Dat heeft niets te maken met alleen maar sentiment, maar meer met een gevoel van veiligheid. Ik kom uit een harmonieus en warm nest, mijn vader bracht geen royaal loon mee naar huis, maar we waren tevreden en blij met wat we hadden! We kregen geen peperdure cadeaus als we jarig waren, maar er werd nooit gemopperd!
   Kom daar nu maar eens om!

   Voor mij waren de jaren ’50/’60 gelukkige jaren. Op dit moment maak ik me alleen maar zorgen om de toekomst (als die er nog is) van onze kinderen en kleinkinderen vooral!

   Hierbij laat ik het. Ik kan nog veel meer argumenten aanvoeren, maar er is al veel geschreven over dit onderwerp.

   Een groet terug.

   Liked by 1 persoon

 22. Rotterdamse zegt:

  En ja… Ik walg ook van Pauw, Witteman, Jinek. Tan ,die alleen maar lui uitnodigen die in hun straatje passen en die de negatieve kanten van de huidige multiculturele samenleving consequent verdoezelen… NRC, Volkskrant, Trouw , AD zijn verworden tot Deugstaatsgelul….
  Maar laten wij niet doen of het hiero vroeger een paradijs was:
  Nederland was nimmer een Paradijs en zal het ook nimmer worden
  Ik wens u een prettige ( werk ?) week.

  Like

 23. Helena zegt:

  Zeer gewaardeerde Driek, ik vond het weer een top stuk. Mijn complimenten!

  Like

 24. Helena zegt:

  Vind ik nog steeds hihi

  Like

 25. Rotterdamse zegt:

  Door de eeuwen heen hebben mensen gezegd dat “het vroeger beter was”, dat zeiden de oude Egyptenaren al. En alle stammen voor hen.
  Het is vals sentiment, om te verhullen dat men zich geen raad weet , hoe de hedendaagse problematiek aan te pakken. En ook dat is van alle tijden.
  Sterkte !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s