Barcelona: Jihadisten wilden vermoedelijk kathedraal opblazen

Screenshot_9

(Door: L.S. Gabriel – Vertaling: E.J. Bron)

De islamitische terreurcel in Catalonië was vermoedelijk oorspronkelijk heel iets anders van plan en de auto-jihad op de winkelpromenade La Rambla donderdag jongstleden was misschien in werkelijkheid slechts plan B. De dag voor de bloedige aanslag in Barcelona was in de Noord-Spaanse kustplaats Alcanar, ongeveer 200 kilometer ten zuiden van Barcelona, een huis in de lucht gevlogen. In de puinhopen vond men een bij de politie bekende bommenbouwer.

PI News (2)

Was daarvoor nog sprake van 20 gevonden flessen butagas, nu maakten de autoriteiten bekend dat de moordenaarsbende minstens 120 flessen met butagas hadden opgeslagen. Het eigenlijke plan zou geweest zijn twee of drie doelwitten met springstof aan te vallen. Een van de doelwitten zou het christelijke symbool van Barcelona zijn geweest, de kathedraal La Sagrada Familia (foto). Dat concluderen de autoriteiten uit verschillende computerdata en opgeslagen gegevens van de Jihadisten. Ook in de La Rambla zou eigenlijk een bom hebben moeten ontploffen.

Toen het terreurnest in Alcanar echter in de lucht vloog, moesten de islamitische slachters hun plannen wijzigen en improviseren.

Een van de hoofdverdachten nog voortvluchtig

Nog altijd zijn niet alle vermoedelijke 12 leden van de terreurcel uitgeschakeld. Een van de hoofdverdachten, van wie de autoriteiten aannemen dat hij de bestuurde geweest zou kunnen zijn van de bestelbus in Barcelona, de 18-jarige Moussa Oukabir, werd in de nacht naar vrijdag in de Catalaanse badplaats Cambrils na nog een aanslag doodgeschoten. Ondertussen bevindt een andere hoofdverdachte, de 22-jarige Marokkaan Younes Abouyaagoub, nog altijd op de vlucht.

Het hoofd van de Jihadisten-bende zou Abdelbaki Es Satti, de voormalige imam van de plaats Ripoll, waar o.a. ook Moussa Oukabir, woonde, geweest zijn. Es Satti haf tot juni 2017 in de plaatselijke moskee gepredikt. Afgelopen weekend doorzocht de politie het huis van de islamprediker, die volgens de Spaanse krant “El Pais” van 2008 tot 2012 gevangen zou hebben gezeten wegens drugshandel. De haatprediker zou ook in verband gebracht worden met de aanslagen in Madrid in 2004, waarbij 191 mensen om het leven kwamen en meer dan 2000 gewond raakten. Het is nog niet duidelijk of Es Satti wellicht een van de drie doden is die in de puinhopen van het huis in Alcanar werden gevonden.

Gisteren vond in de Basilika La Sagrada Familia in Barceolona een herdenkingsdienst voor de slachtoffers van de aanslagen van afgelopen donderdag plaats.

Islam is vrede – moslims trekken de aandacht

De islam ensceneerde zich zaterdag echter al als slachtoffer. Familieleden en vrienden van de islamitische moordenaars kwamen bij elkaar voor het stadhuis in Ripoll en jammerden dat de islam toch vrede zou zijn en dat men helemaal niet zou begrijpen en velen ook niet zouden willen geloven dat hun broeders in de geest zoiets gedaan zouden hebben.

Screenshot_7

Screenshot_8

Het meest stuitend en op de gebruikelijke islamitische manier gedroeg de moeder van de nog voortvluchtige Younes Abouyaaqoub zich, die in iedere microfoon jammerde dat haar zoon zichzelf zou moeten aangeven en dat men hem niet zou doodschieten. Hij zou beter de gevangenis in kunnen gaan.

Screenshot_6

Rechts: de gezocht Jihadist Younes Abouyaaqoub; links: zijn moeder.

Ook in Barcelona demonstreerden ongeveer 200 moslims voor hun vredesreligie met affiches zoals: “Wij zijn moslims, geen terroristen”. Smakelozer en brutaler was alleen nog de “Welt”, onder verwijzing naar de “Neue Osnabrücker Zeitung”. Daar kopte men op de dag na het bloedbad in Catalonië, waar de islam 14 mensen vermoordde en ongeveer 120 deels zwaar verwondde:

“Meer gewelddadige overvallen op moslims.”

In de tekst staat dan dat er in de periode van april 2017 tot juni 2017 16 mensen de dupe zouden zijn geworden van “islam-vijandige delicten’. De daders zouden rechts-extremen geweest zijn. Wat was er gebeurd?

Tot de delicten behoren o.a. hetze tegen moslims, dreigbrieven of aanvallen op hoofddoek dragende vrouwen.”

Wat de leugen-pers en deze staat onder hetze kwalificeren, is inmiddels gevoeglijk bekend. Het volstaat om de waarheid over de moordideologie te zeggen. Maar dat weegt bij de “Welt” blijkbaar veel zwaarder dan dode en gewonde “ongelovigen”.

Bron:
www.pi-news.net
Door: L.S. Gabriel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Hypocrisie, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Krankzinnigheid, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, Moslims, Rotzakken, Spanje, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

22 reacties op Barcelona: Jihadisten wilden vermoedelijk kathedraal opblazen

 1. hslot4 zegt:

  Zag net een filmpje op RT en ik wordt wel zo kotsziek van die kut moslims die meteen in de slachtoffer rol duiken dat is het enigste wat ze kunnen fucking toneelschool gehad allemaal jankerts .
  Andere mensen zijn vermoord en de moslim is het slachtoffer ziek ziek volk.
  Helaas hebben al mijn acounts bij youtube een shadow ban en worden mijn comentaren niet geplaatst (tijd voor nieuwe acounts)
  De video :

  Mijn ongezouten reactie alstublieft het is gratis moet je maar denken .
  Filthy stinking muslims in their victim roles again others get killed and they portray themselves as the victims how fucking obscene you are a ville and disgusting lot .
  Toelichting van hoe zo iets werkt voor diegenen die het nog niet door hebben

  The Two Faces of Islam: Why All Muslims Benefit from Terrorism ……………… https://www.youtube.com/watch?v=ObIThAi07Tg

  Like

 2. zwartschakel zegt:

  Goed artikel ,de voortvluchtige aanslagpleger “Barcelona al “gepakt !

  Like

 3. paulzwueste zegt:

  Nou ja.
  Dat gehuil en geweeklaag van die vrouwen ging waarschijnlijk over die dooje Imam
  die het rode en blauwe draadje niet uit elkaar kon houden.
  Tot nu toe dansten ze in de straten als er ’n aanslag was gelukt.

  Geliked door 1 persoon

  • Marian zegt:

   Zo ging het toch iedere keer Paul, dansen van vreugde. Dit went noooooit!!

   Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Die vrouwen worden gewoon ingehuurd. Officiele treurvrouwen die het huilen,jammeren, kreunen , steunen en weeklagen op zich nemen. Allemaal theater, hoort er gewoon bij. Is traditsie. Hoe belangrijker en dus ook rijker de “zeer geliefde” overledene, desto meer van die klaagwijven aanwezig zijn.

   Geliked door 1 persoon

 4. guusvelraeds zegt:

  De moeder van younes abouyaaquob kan stoppen met jeremiëren. Is overigens typisch voor de midden oosten cultuur. Haar spruit heeft inmiddels het loodje gelegd. Een betere methode tot déradicaliseren is er niet. Tegen 9 mm kan geen enkel progressief veel geld verbrandend déradicaliserend programma op. Moeten we vaker doen. Niet arresteren maar liquideren. Tenzij je iemand nog nodig hebt voor informatie. Maar dan wel op de Quantanamo manier. Daarna alsnog liquideren.

  http://nieuws.tpo.nl/2017/08/21/live-barcelona-terrorist-younes-abouyaaqoub-gearresteerd/

  Geliked door 2 people

 5. BertG. zegt:

  De link is alweer vernieuwd, hij is dood geschoten.

  Like

 6. aquarius4422 zegt:

  Doordat die bommenmaker zichzelf opgeblazen heeft is dus een gigantisch bloedbad voorkomen.
  Je zou gaan denken dat de echte God (niet fantasiegod allah) ingegrepen heeft.

  Like

 7. Henk der Niederlànder zegt:

  Ik heb eens even zitten lezen wat het artikel op de Osnabrucker zeitung te melden had en dacht er even aan om te reageren daar.
  Maar als je zulke quatch neer weet te pennen is het dat ene minuutje zelfs nog niet waard.
  Die dagdwazen daar zitten zo diep in het multicul gedoe dat het echt geen zin heeft om er een woord aan vuil te maken.
  Dat de ”aanvallen” van ”extreem” rechts een vorm is van zelfverdediging en waarschijnlijk nog gaan toenemen begrijpen ze daar niet.
  Eerlijk gezegd zijn ze daar nog meer policor dan de Volkskrant en AD samen.
  Geen wonder dat Duitsland zo snel naar de kloten gaat.

  Like

 8. BertG. zegt:

  Of topic.

  Pegida in de fout in Leiden – is nu af
  Vanmorgen was er een door Pegida ondersteunde actie bij een islamitische basisschool in Leiden.
  Dat is om meerdere redenen een blunder of een opening van zaken die zeer onwenselijk is.
  http://verenoflood.nu/pegida-fout-leiden/

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Ik heb het artikel gelezen. Is ook maar een mening. In principe werd niemand kwaad gedaan want de achterdeur was gewoon open. 40 jaar geleden noemden men deze acties ludiek, althans als ze van links kwamen. Dat deze actie nu enorm opgeblazen gaat worden is een feit want we kennen onze pappenheimers en uiteraard het fascisme zal er ook bijgehaald worden.

   Geliked door 1 persoon

 9. delamontagne zegt:

  Bericht van de Paus aan de wereld betreffende de z.g.n. “migranten”.


  Volgense de Paus gaat de veiligheid van “migranten” altijd boven die van de NATIONALE VEILIGHEID…………..

  http://w2.vatican.va/content/francesco/fr/messages/migration/documents/papa-francesco_20170815_world-migrants-day-2018.html

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Dat is héél goed gezegd door die paus.
   Ik stel voor dat hij met onmiddellijke ingang zo’n 100.000 van dat tuig in Vaticaanstad opneemt.
   Dan is de nationale veiligheid helemaal in orde.

   Waar is trouwens die Pauselijke Garde gebleven.
   Oh kijk ze daar lopen in de verte…!

   Like

 10. Thoth zegt:

  (..)Ook in Barcelona demonstreerden ongeveer 200 moslims voor hun vredesreligie met affiches zoals: “Wij zijn moslims, geen terroristen”.

  Es Satti + de jihadisten, volgens de buurtgenoten waren ze allen rustig en wilden ze niets met de jihadisten te maken hebben.

  Fout, fout, fout…

  Nou zeg, dat zijn er veel. Nu maar wachten op de volgende, misschien zit’ie zelfs bij degene die nu aan het ‘protesteren’ waren…

  Like

 11. Johan zegt:

  Goed nieuws. De “vrome” imam heeft zijn eigen “aan het gas” aanslag niet overleefd. Hopelijk zullen er nog vele volgen. Die Marokkanen zijn toch ook een stelletje domkoppen. Ze denken dat ze zomaar wat van scheikunde weten en dat ze zomaar een bom in mekaar kunnen knutselen.
  Mafketels zijn het ! Ik hoop dat nog vele van deze imams het loodje leggen op deze wijze.
  Want al die imams zijn één pot nat. Het zijn de roeptoeteraars van een dwaze, uiterst gevaarlijke doodscultus. Het is wél zo prettig als ze zichzelf uitschakelen. Dan hebben wij daar geen omkijken meer naar.

  Trouwens : Die moeder van dat addergebroed : Die zouden ze ook meteen moeten afvoeren naar een psychiatrische inrichting. Dat mens heeft haar plicht in de opvoeding duidelijk verzaakt.
  En nu beweert ze met betraande ogen, dat ze van niks wist. De vuile huichelaar.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s