Open brief van een verontruste Nederlandse Realist aan Mark Rutte, op dit moment nog demissionair premier van Nederland

Screenshot_4

(Door: Theresa Geissler)

Geachte Heer Rutte!

Deze afgelopen week, terwijl U en uw kompanen (zo zal ik ze dan maar noemen) weer de nodige schijnbare pogingen zaten te doen om een kabinet te formeren (schijnbaar, omdat dat kabinet er allang had kunnen zijn wanneer U de tweede partij van Nederland, de PVV, niet zo hardnekkig en vooral ondemocrátisch zou blijven uitsluiten van regeringsdeelname), vonden er elders in Europa twee hoogst ernstige gebeurtenissen plaats: de eerste was de zoveelste bloedige terroristische aanslag in Barcelona – waarvan inmiddels duidelijk is vanuit welke hoek die komt, al weigert de hele Europese bestuurlijke elite tot nu toe dit officieel te erkennen – de tweede vond plaats in München en was voor de variatie eens van andere aard: een overduidelijk geval van rechtsverkrachting om politieke redenen.

Met name die tweede gebeurtenis wens ik thans onder uw aandacht te brengen, omdat vrijwel de gehele Nederlandse pers, althans de MSM, dit nalaat. Toch staan wij hier NIET buiten, omdat één en ander te maken heeft met het beleid van de EU op het gebied van de massa-immigratie en de systematische islamisering van alle West-Europese landen en de pogingen van bestuurlijke zijde om elke waarschuwende stem tegen deze ontwikkeling tot zwijgen te brengen.

In Nederland viel reeds oppositieleider Geert Wilders hieraan ten prooi, ook al werd hij schuldig verklaard zonder strafoplegging, een veeg teken dat de Rechterlijke Macht hier in haar achterhoofd wel wist dat ze fout zat. De schuldigverklaring móest er echter in haar (úw?) optie wel komen om op termijn op Europees niveau de benodigde jurisprudentie te scheppen, al werd uiteraard ook dít nooit officieel erkend. De indirecte gevolgen van deze stilzwijgende samenzwering op Europees niveau traden afgelopen vrijdag 18 augustus pijnlijk aan het licht bij genoemde rechtsverkrachting in München, in ons buurland Duitsland:

Aldaar werd namelijk journalist, geweldloos activist en klokkenluider Michael Stürzenberger door de rechtbank veroordeeld tot een vrijheidsstraf van zes maanden vanwege een misdrijf dat geen misdrijf is, namelijk het naar voren brengen van de WAARHEID! Geen zinnig mens die hem van een leugen kon betichten; wèl van het blootleggen van feiten, die een ongunstig licht wierpen -in historisch, naar deze tijd toe doorwerkend, opzicht – op de ideologie, die alle West-Europese leiders ten koste van alles wensen binnen te halen, te koesteren en te privilegiëren: de islam! De feiten waarmee Stürzenberger onomstotelijk wist te bewijzen dat deze ideologie verderfelijk is en uit dit deel van de wereld dient te worden geweerd, teneinde een herhaling – en erger – van gebeurtenissen in het verleden te voorkomen, móchten en mógen van de Europese regerende elite -U allen dus- niet worden erkend. Het was daarom dat deze man, die op grond van alles wat hij inmiddels op zijn geheel eigen doordringende, geweldloze wijze naar buiten heeft weten te brengen de heldenstatus verdient, werd veroordeeld. Dat de rechterlijke macht hierbij nochtans bepaalde dat één en ander een voorwaardelijk karakter kon krijgen op voorwaarden die voor deze held neerkomen op een beroepsverbod, verraden de ware intenties van de rechterlijke macht: men wéét dat hij geen enkel strafbaar feit heeft gepleegd, maar men wenst hem tot zwijgen te brengen. En met hem al diegenen die in zijn voetsporen treden!

En nee, Heer Rutte, wast U nu niet uw handen in onschuld, begint U nu niet van: “Dit beleid is het beleid van Duitsland, daar staan wij buiten”: NERGENS staan wij buiten, sinds onze regerende elite, evenals die van andere Europese naties, ons in 2001 in de fuik liet zwemmen die EU heet, ten prooi aan een plan dat de gestadige uitwissing van onze identiteit, onze westerse cultuur en uiteindelijk de uitwissing van het hele blanke ras ten doel heeft! Uw aller streven is het om dit proces zo geruisloos mogelijk te laten verlopen, de massa hiervan onwetend en onkundig te houden en daartoe alle stemmen te smoren die dit proces op den duur wel eens tot staan zouden kunnen brengen! Zeker voor U is dat geen eenvoudige opgave: juist de gemiddelde Nederlander hecht, nog sterker dan de gemiddelde Duitser, aan zijn recht op vrijheid van meningsuiting (ook al wordt er gepoogd dit eveneens af te zwakken). Daarom durfde men het in Nederland ook – nog – niet aan om Wilders wegens gebruikmaking van dat recht metterdaad een stráf op te leggen. Essentieel was echter dat de schúldigverklaring overeind bleef, teneinde – onuitgesproken – op Européés niveau alvast de nodige jurisprudentie te scheppen. Dit kleine, schijnbaar onbeduidende opstapje heeft Nederland gecreëerd, opdat niet alleen zijzelf, maar alle lidstaten van de EU bij volgende vergelijkbare rechtszaken, politíeke rechtszaken, vèrder zouden kunnen gaan in hun streven hun fatale wapen, de islam, te kunnen blijven koesteren en beschermen tot de uitwissing van de westerse samenleving is bereikt: de protesterende stemmen hiertegen dienen nu eenmaal te worden gesmoord en dat was hetgeen wij afgelopen vrijdag in München te zien kregen. Door úw voorbereidende medewerking!

Ik zou zeggen: gaat U thans maar rustig verder met uw schijnbare pogingen een kabinet tot stand te brengen: iedereen met een beetje gezond verstand weet dat het een farce is, nu U de twééde partij van Nederland willens en wetens van regeringsdeelname bent blijven uitsluiten en nadat uw rechterlijke macht de lijsttrekker van deze partij, Geert Wilders, willens en wetens schuldig heeft verklaard aan iets waaraan hij niet schuldig ís, mede om zwaardere veroordelingen op dit vlak BINNEN DE EU mogelijk te maken. Het maakt voor het Nederlandse volk totaal niets uit of zo’n kabinet, bestaande uit verraderlijke vazallen van de EU, bevorderaars van de massa-immigratie en van de islamisering en moordenaars van het vrije woord er al dan niet komt.

Voor ons, Realisten, geldt slechts het motto: Leve alle EU- en vooral islam-kritische politici en publicisten binnen diezelfde EU, leve het verzet tegen de vernietiging van onze identiteit, leve het Vrije Woord!

En, in dat laatste kader, bij deze dus speciaal: LEVE GEERT WILDERS EN MICHAEL STÜRZENBERGER!

Uw stilzwijgende samenspanning met de rest van de EU-top zal het realisme niet tot zwijgen brengen: NOUS MAINTIENDRONS!

Dit bezweert U,

Een verontruste Nederlandse realist.

Door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", asielwaanzin, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Elite, establishment, EU-critici, Eurabië, Europa, EUSSR, Genocide, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, liberalen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, moralisme, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Rutte, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

94 reacties op Open brief van een verontruste Nederlandse Realist aan Mark Rutte, op dit moment nog demissionair premier van Nederland

 1. Cynicus zegt:

  Rutte is een van de grootste huichelaars die in de politiek zitten. Wat een leugenaar. Echt een valse nicht.

  Geliked door 6 people

 2. Statler & Waldorf zegt:

  Als de aandelenbeurs in elkaar klapt, de schappen in de winkels leeg zijn, er geen water meer uit de kraan komt en er geen benzine meer verkrijgbaar is.
  Dan pas zal er een opstand ontstaan.
  Niet eerder.

  Geliked door 8 people

  • Niet in dit land, met dit volk, eerder gaan ze elkaar hier te lijf.

   Geliked door 4 people

  • Dries Jansen zegt:

   Goh en ik maar denken dat de grote opstand in de stijgers wordt gezet nu, zit ik er weer naast. kijk eens op FB Volksstaat Nederland.

   Geliked door 1 persoon

  • Henk.V zegt:

   Dat zou heel goed kunnen, Statler & Waldorf, maar zoals u weet, is ons volk zo gehersenspoeld en passief gemaakt, dat zelfs in de omstandigheden die u noemt, de roep om nog veel meer EU-bemoeienis met ons om uit zo’n grote crisis te komen . nog gehoor vindt ook nog.
   Bij alle ellende die u noemt moeten er waarschijnlijk ook nog een flink aantal bomaanslagen plaats vinden, die niemand over het hoofd kan zien, zelfs degenen die hun kop diep in het zand hebben gestoken, zodat EINDELIJK iedereen bij de les komt en bereid is tot grootschalig verzet…

   Geliked door 3 people

  • ReaGluurder zegt:

   Klopt!! Dat over 20/25 jaar 1 op de 3 NL’er een allahtoon is oid. leeft totaal niet bij Henk en Ingrid. Zo’n volk verdient het gewoon om in de pan gehakt te worden, ze hebben er om gevraagd! Kan er niet mee zitten! Laat niks achter.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Als er geen honden en katten meer op straat verschijnen, duiven geen overlast meer vormen omdat ze zeldzaam zijn geworden en je niet ouder meer mag worden dan 50, dan weet je dat Rutte voor de zesde keer door het volk gekozen werd als Minister president…

   Op stand?
   Waarop?

   Geliked door 2 people

 3. Henk der Niederlànder zegt:

  Pff gelukkig maar dat het geen ”geradicaliseerde moslim is maar een verwarde man met psychische problemen.
  Sarc mode off.

  http://nieuws.tpo.nl/2017/08/21/live-man-rijdt-op-bushokjes-marseille/

  Geliked door 3 people

  • biebie zegt:

   Bloedsuiker gehalte al gemeten ?
   Misschien wel de macht over het stuur verloren.

   Like

  • Sabeltant zegt:

   Zodra men angstvallig de identiteit achterhoudt weten wij wel weer genoeg.
   Verwarde mensen die met (gestolen)auto’s nietsvermoedende mensen aanrijden hebben één ding gemeen.
   Op een of andere wijze hebben al deze mensen met de islam te maken ondanks dat men er alles aan doet om dit onder de pet te houden.

   De islam is een tikkende tijdbom die zijn weerga niet kent.
   Dit zijn nog maar individuele acties, laat staan als 50.000 goed bewapende islamitische extremisten hun doodcultus ten uitvoer brengen.
   We gaan er nog van horen, Europa zal in een bloedbad veranderen als we de islam haar gang laten gaan.

   En ons lulletje rozenwater Rutte?
   Met zo’n lachebekje hebben we bij voorbaat verloren.
   Dit soort hoofdmannen kan hooguit leiding geven als de leiding -in dit geval in Brussel- ergens anders ligt.
   Hij kan enkel pappen en nathouden een leider met een rug zo slap als een tuinslang.

   Geliked door 2 people

 4. Renske zegt:

  Ik vind het een hele duidelijke mooi, goed en netjes geschreven brief. Beter dan ik het zou kunnen. Ik mis echter 1 ding. Ik lees in de brief geen enorme woede en boosheid. Die zie ik in de brief niet terug.

  Geliked door 2 people

  • Theresa Geissler zegt:

   Rutte is hieraan indirect medeplichtig, niet dírect. Dat geeft de ruimte om hem rustig, duidelijk en gedetailleerd op zijn mede-verantwoordelijkheid in deze te wijzen. Je kunt wel zonder enig onderscheid telkens weer furieus in scheldkanonnades vervallen, maar het is de vraag, of dat op den duur bij de lezer inslaat.
   Overigens dacht ik eigenlijk niet, dat het de inhoud ontbreekt aan overtuigingskracht.
   Ik kook wel degelijk, met name omdat het hier Michael Stürzenberger betreft, maar die woede geldt in de eerste plaats “die Frau Richterin,” die niet alleen dit vonnis uitsprak, maar het ook nog waagde, de toeschouwers te beledigen!

   Geliked door 3 people

  • Henk der Niederlànder zegt:

   Nou @Renske, Ik kan je wel de garantie geven dat bij Theresa wel een echt grote woede heerst.
   Alleen weet Theresa die goed genoeg te sturen.
   Dat is ook de reden dat haar artikelen zich dikwijls richten op het politieke vlak met name richting Brussel en Den Haag.

   Like

  • BertG. zegt:

   Altijd blijven lachen, zou markie zeggen.

   Like

  • kruisridder zegt:

   Als je die brief goed leest, zie je er alles in terug Renske.

   Like

 5. Wachteres zegt:

  https://www.demorgen.be/buitenland/-terroristen-barcelona-wilden-eigenlijk-sagrada-familia-opblazen-bf08ac13/?utm_campaign=newsletter&utm_medium=email&utm_userid=0bb1b3d9-faf5-4a98-a811-13d21de7521e&utm_content=ochtend&utm_source=demorgen

  Ter aanvulling:

  “Terroristen Barcelona wilden eigenlijk Sagrada Familia opblazen”

  De terroristen die de aanslag pleegden op de Ramblas in Barcelona, zouden een nog veel bloeddorstiger plan hebben gehad. Dat schrijft de Spaanse krant El Español. Hun hoofddoelwit zou eigenlijk de Sagrada Familia geweest zijn. Ze wilden een van drie bestelwagens geladen met explosieven laten ontploffen aan een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van de stad. Die lokt elk jaar miljoenen bezoekers. Het nieuws verspreidt zich als een lopend vuur over Twitter, maar de politie heeft het nog niet officieel bevestigd.

  Geliked door 1 persoon

 6. Wachteres zegt:

  https://nos.nl/artikel/2188960-de-peperbus-in-zwolle-beklad-met-anti-christelijke-graffiti.html

  En in Nederland:

  De Peperbus in Zwolle beklad met anti-christelijke graffiti

  De Peperbus in Zwolle is zaterdagnacht beklad met anti-christelijke leuzen. Op de deur en zijkant van de kerk zijn verschillende kwetsende teksten gespoten.

  De gemeente Zwolle, eigenaar van het gebouw, is meteen begonnen met het weghalen van de graffiti. “Dat doen we altijd bij aanstootgevende teksten, en daar scharen wij dit ook onder.”

  Op de kerk staat onder meer in gebroken Nederlands “Ra-re katholieke lijken, je zijn al dood.” In een andere graffiti wordt verwezen naar de Amsterdamse rapgroep Osdorp Posse, die in de jaren 90 furore maakte als eerste Nederlandstalige hiphopgroep.

  Tegen RTV Oost zeggen kerkgangers dat ze de daad schokkend vinden. “Voor ons gelovigen is het ontluisterend, en voor niet-gelovigen zal dat net zo zijn. Het hoort gewoon niet.”

  Het vandalisme is niet vastgelegd door beveiligingscamera’s van de gemeente.

  Geliked door 3 people

  • BertG. zegt:

   Wat heeft Osdorp posse er nou mee te maken.
   Volgens mij bestaan die niet eens meer.
   Dat is gewoon een Nederlander met een soort van Limburgs accent, die zover mij bekend, geen enkel godsdienst ergens bij betrekt.

   Like

   • Wachteres zegt:

    Het gewelddadig gedrag van de islam tegenover andersdenkenden kweekt al ‘copycats’ @BertG

    Gestoorden die zich laten inspireren d00r het ‘lichtend’ voorbeeld van deze walgelijke godsdienst/ideologie.

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Het is toch erg.
   Die moslims vallen gewoon in ons eigen land de concurrentie aan.
   Die doet helemaal niks terug en de gemeente maakt ijlings alles schoon…

   Zo, doorlopen mensen, niks gebeurt…!

   Waar is het volk van de gebrs De Wit, Michiel de Ruyter en ikzelf toen ik nog klein was gebleven…?

   Geliked door 1 persoon

   • Asgard zegt:

    Oeii Paul,..Gebr de Wit,..is foutje denk ik, of niet?

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Weet niet precies wat je bedoeld Asgard?
    Het waren toch de 2 gebroeders de Wit.
    Johan en nog ’n broer.
    Ik stond indertijd al helemaal achter ze en nu nog steeds.
    Vreselijk dat ze toen al het slachtoffer werden van de kuiperijen van de aanstormende “koning” plus nog ’n bende anderen, waaronder Tromp.
    De vijand van Michiel de Ruyter.
    Die eigenlijk ook vermoord is door datzelfde politieke zooitje.
    Door ‘m met ’n veel te zwak eskader tegen ’n veel sterkere vijand te sturen…

    Tegenwoordig zou de Ruyter “Fortuyn” van z’n achternaam geheten hebben…

    Like

 7. hendrikush zegt:

  Hulde Theresa; de dovemansoren worden waarschijnlijk al uit het vet gehaald.

  Geliked door 2 people

 8. Jan Zwitser zegt:

  In de verte hoor ik het glas al rinkelen

  Like

 9. christdus zegt:

  Theresa ‘je verdient een GOUDEN standbeeld ! deze brief moet die hele kamer rond zodat die
  ingekakte EU-zombies misschien eindelijk eens ontwaken .

  Like

 10. Wim Vreeswijk zegt:

  Het leed is al geschied. De afgelopen 40 jaar hebben zich in Europa reeds 50 miljoen moslims en islamieten gevestigd, waarvan 10% dus 5 miljoen belijdend salafist is, die ons hardgrondig haat. Hiermee heeft deze 6e kolonne Europa reeds bezet dankzij al die collaborateurs dier hier reeds zaten. M.i. is Europa reeds onherstelbaar vernield.

  Geliked door 2 people

 11. Elisah zegt:

  Goed geformuleerd Theresa, zou je ooit een reactie krijgen?

  Like

 12. Marian zegt:

  Een pracht brief Theresa. Duidelijke taal voor Rutte.

  Like

 13. Net alsof de premier zich van deze brandbrief zal aantrekken, hij heeft wel wat anders te doen dan deze talloze zielige geschriften te lezen die hem worden toegestuurd of in dit geval op E.J. Bron website in mijn opinie. Voor al eerst moet het trage, stroperige formatieproces op de rails blijven, daar heeft deze intrigant het al behoorlijk druk mee. Het voornaamste doel van de capo di tutti capi is om zich steeds maar weer te profileren bij zijn directe leidinggevende Merke & Juncker want daar ligt zijn kinderloze hart het meest.

  Geliked door 4 people

 14. Wanneer gaan de huichelaars van het binnenhof een helder denken en leggen zij de oog kleppen nou eens af en stoppen ze eens met dat uitschot binnen te halen waarom hebben jullie geen oog voor de problemen in ons land nee niet alleen ons land maar wereld wijd de ellende die ze veroorzaken dit moet stoppen wij zijn het ook zat om maar kaal geplukt te worden omdat tuig maar te spekken we hebben in dit land zoveel armoede ga daar maar eens wat aan doen..

  Like

 15. koddebeier zegt:

  Boodschap aan Rutte ! Rot op !! En neem het hele huichelaars zooitje waar je mee aan het onderhandelen ben gelijk maar mee !!

  Like

 16. ildiko zegt:

  woorden helaas helpen niet meer, daden wel !

  Geliked door 1 persoon

 17. Oeps48 zegt:

  Goede morgen Dames en Heren.
  De vraag die hier opdoemt is: “leven we nog in een democratie?”
  Kenmerkend van een democratie is, dat het volk centraal staat. Dat wil zeggen, dat de rechten, de vrijheden, de behoeften, de belangen en de wil van het volk richtinggevend dienen te zijn. Het principe van een democratie is dat de regering overeenkomstig deze principes het land bestuurt. De regering hanteert helaas nogal eens een andere agenda.
  Dus nogmaals de vraag: “leven we nog in een democratie?”
  We hadden het Oekraïne referendum. Het was weliswaar een raadgevend referendum, maar volk sprak. Het volk zei overduidelijk “NEE”. Dus wat moest de regering doen? Juist ja, Mark Rutte ging denken en denken en nog even denken en toen bedacht hij een inlegvelletje. En toen was het NEE opeens een JA. Mark Rutte verwees naar “hogere belangen” maar verzuimde om uit te leggen wat die hogere belangen dan wel waren.
  Dus nogmaals de vraag: “leven we nog in een democratie?”
  Aansluitend aan de farce van het Oekraïne referendum, wil ik even ingaan op het fenomeen “raadgevend referendum”. Een referendum is de expliciete wil van het volk. Een regering mag weliswaar een raadgevend referendum negeren. Dus de wil van het volk mag worden genegeerd. Dat is toch een contradictio in terminis (tegenspraak met zichzelf).
  Dus nogmaals de vraag: “leven we nog in een democratie?”
  Toen een politicus, Geert Wilders, op een politieke bijeenkomst een uitspraak (minder minder) deed over een item, dat de gemoederen van een groot deel van het volk bezighield, werd hij veroordeeld. Daardoor kwam de vrijheid van meningsuiting in het gedrang. En dat is nu juist een van de constitutionele rechten van het volk.
  Dus nogmaals de vraag: “leven we nog in een democratie?”
  Er gebeuren rare dingen de laatste tijd. Grote aantallen migranten stromen het land binnen. Het zijn hoofdzakelijk jongen mannen in de kracht van hun leven en afkomstig uit landen met een overwegend islamitische cultuur. De weerstand tegen deze migratie neemt bij het volk hand over hand toe. Het volk beklaagt zich erover dat deze migranten zich behoorlijk misdragen en door de regering worden bevoordeeld. De regering lacht echter alle klachten weg. De propaganda van de regering beweert, dat de migranten een aanwinst zijn voor onze cultuur, dat de migranten zielig zijn, dat de migranten hulp behoeven, dat de islam een vredelievende religie is en noem maar op. Het is schier onmogelijk, om bij de politie aangifte te doen over verkrachting, beroving of welk ander wangedrag dan ook.
  Dus nogmaals de vraag: “leven we nog in een democratie?”
  De pers en de media worden geacht het volk te informeren over zaken, die in het nieuws zijn. We zien dat het nieuws alsmaar minder op feiten is gestoeld en steeds meer op opinies. We zien ook dat allerlei belangrijke details worden verzwegen, of worden verdraaid. De media lijken steeds meer op een spreekbuis van de overheid dan op een onafhankelijke instantie die feiten aan het licht brengt en toetst. De nieuwsgaring is inmiddels toch wel behoorlijk gespeend van allerlei propagandistische elementen.
  Dus nogmaals de vraag: “leven we nog in een democratie?”
  Op 15 maart j.l. zijn we naar de stembus getogen. Er namen veel partijen aan de verkiezingen deel. De VVD werd de grootste partij., gevolgd door de PVV, CDA, D66 en verder wat kleinere partijen. De VVD had geen absolute meerderheid en Mark Rutte, lijsttrekker van de VVD, eiste het recht om een regering te formeren op. Hij ging met enkele partijen aan tafel zitten, om een coalitie te vormen. Hij weigerde echter om met de PVV te praten. De PVV was wel de tweede grootste partij. Inmiddels zijn we bijna 6 maanden verder en hebben we nog steeds geen regering. Integendeel, het lijkt erop, dat Mark Rutte steeds verder van huis geraakt. En nog steeds wordt
  de PVV categorisch genegeerd.
  Dus nogmaals de vraag: “leven we nog in een democratie?”
  De EU is een samenwerkingsverband van een aantal Europese landen. Nederland is ook lid. De EU krijgt steeds meer macht en invloed en krijgt langzamerhand het aanzien van een superstaat. Er is weliswaar een soort parlement, maar dat heeft niet veel in de pap te brokkelen en kan beleid niet toetsen. De Commissieleden bepalen het beleid, treffen maatregelen en maken wetten en accepteert geen oppositie. De Nederlandse regering loopt keurig als het braafste jongetje van de klas aan de lijnband van de EU.
  Dus nogmaals de vraag: “leven we nog in een democratie?”
  En zo kunnen we nog een hele tijd met heel veel voorbeelden doorgaan.
  Dus nogmaals de vraag: “leven we nog in een democratie?”
  Om de terminologie van Wim Kan te volgen, democratie is goed en is leuk. Het is de wil van het volk. Maar ik verbaas me elke ochtend weer, als ik de krant open sla, wat ik nou weer wil en wat mijn rechten, vrijheden, behoeften en belangen zijn. Kennelijk vergeten de democratische regenten, om het volk ernaar te vragen.
  DEMOCRATIE, wat was dat ook al weer ???

  Geliked door 5 people

  • Democratie betekent dat de regenten de dienst uitmaken en het volk braaf knikt en juicht.

   Geliked door 2 people

   • Oeps48 zegt:

    Goede avond Dames en Heren.
    @ Breinbrouwsels (21 augustus 2017 om 19:10)
    Dat is een interessante uitleg. Zo heb ik er nog niet over nagedacht. Ik meende, dat ik vroeger op school toch iets anders had geleerd. Maar ja, dat is ook al weer zo lang geleden. Ik zal eerdaags Plato er nog eens op na slaan. Als ik me niet vergis, had hij toch al zo’n kleine 2500 jaar geleden het een en ander over staatkunde en democratie gefilosofeerd, nietwaar.

    Geliked door 1 persoon

   • @Oeps48
    Plato was een vlijmscherpe blogger in die tijd. In dat leuke blog over De Grot laat ie al zien hoe hij de menselijke inschatting van de raliteit waardeert. Ook toen al waren er lui die ons even vertelden hoe we wat dan ook moesten zien.

    De toenmalige democratie was een bestuurssysteem waar alleen maar de regenten aan mee deden. De rest, in de vorm van de onvrijen, de vrouwen, de handwerkslieden, de scharenslijpers en noem al dat andere vervelende volk (toen al) maar op, geen fluit in te vertellen hadden.

    Dat ze ons later bij het inrichten van een verse volksmennerij verteld hebben dat wij ook wat te vertellen hadden en best een kruisje mochten zetten heeft met deze democratie niets te maken maar meer met het kanaliseren van de volkswoede. Nou ja, ze hebben de naam gepikt. Ze hebben ons trouwens zoveel verteld. Dat dit land bijvoorbeeld van ons was of dat zo’n regent daar namens ons zit zonder last van een ruggegraat.

    Denk aan de schaapsherder die tegen de schapen zegt dat deze wei echt van hullie is en dat ze mogen stemmen wanneer de anderen geslacht worden.

    Geliked door 2 people

   • paulzwueste zegt:

    Bijzonder scherpzinnig verwoord.
    En het leuke is dat je het democratisch toneelspel helemaal voor je ziet.

    Geliked door 2 people

 18. Tistochwat zegt:

  Mooi en deskundig geschreven, maar in mijn ogen veel te vriendelijk en te respectvol.
  Zeker met die die hoofdletter ‘U’.
  De lapzwans leest die brief trouwens toch niet en áls hij hem wél leest, veegt hij er krankzinnig schaterend zijn reet mee af.

  De verfoeilijke leugenaar.

  Hier Mark, als je de brief van mevrouw Geissler leest, neem dit dan ook meteen even mee?

  https://ejbron.wordpress.com/2015/12/21/stripverhaal-mark-rutte-deel-1/

  https://ejbron.wordpress.com/2015/12/21/stripverhaal-mark-rutte-deel-2/

  Geliked door 2 people

 19. prima beschrijving van relevante en pijnlijke feiten

  Like

 20. ReneKampers zegt:

  Na het bijwonen van lezingen , discussies en het lezen van geleerde boeken heb ik eindelijk het antwoord gevonden nopens die dobber-negers Zij komen naar hier , omdat in Europa iets te RAPEN valt ! Voor wat onze Islambroeders betreft is het eenvoudiger , Zij komen en BLIJVEN tot wij met zen allen BEKEERD zijn en ALLAH erkennen en aanbidden als de enige ECHT enTECHTIGE God Zonder groenen , linksen , Gutmenschen , klaver-aanbidders en correcte politiekers Onder het goekeurend gemompel van Allah zou dat nooit mogelijk geweest zijn

  Geliked door 1 persoon

 21. Aegolius cs zegt:

  Ach, je kan het Rutte persoonlijk niet aanrekenen terwijl hij als “gekozen” ambtenaar der Staat de koning vertegenwoordigend als provincie in de EU. Tenslotte verkwansel je het erfrecht van het Huis, na Thorbecke, niet zomaar.

  Geliked door 1 persoon

 22. Henk.V zegt:

  Een oprechte brief, Theresa! En nu maar hopen dat Rutte die onder ogen krijgt, maar of deze man nog genoeg geweten over heeft om te begrijpen wat je bedoelt, waag ik te betwijfelen. Hij ziett de belangen van ONS land en volk alsmeer als een prioriteit, denk ik.
  Zijn geest woont allang ik Brussel, de stad waar GROOT GEDACHT wordt….

  Like

 23. Bob Fleumer zegt:

  Theresa ik sta voor de volle 1000 promille achter je betoog!

  Like

 24. Aegolius cs zegt:

  Landelijke campagne ‘Hoe leuk zijn Marokkanen?’ Redactie | 30 oktober 2002, 23:00

  Hoe leuk zijn Marokkanen? Verschillende gemeenten willen eens op een positieve manier iets doen aan de beeldvorming over Marokkanen. Daarom doen zij mee aan de landelijke campagne, die maandag 4 november in Den Haag begint.

  Den Haag vult de campagne verder in met posters in trams en bussen. Zo kan op zo’n affiche onder andere een Marokkaan staan die achter een bord eten zit. Op de poster staat de tekst: ‘Ik houd ook van boerenkool, maar dan met lamsvlees’.

  http://www.communicatieonline.nl/nieuws/landelijke-campagne-hoe-leuk-zijn-marokkanen
  En de Volkskrant:

  Marokkanen zelfs met prikkelende stunts niet aan de man te brengen
  Hoe leuk zijn Marokkanen? Deze prikkelende vraag is vanaf eind 2002 de slogan van een landelijke campagne die tot een positiever beeld van de Marokkanen moest leiden….

  Nederlanders vinden alleen asielzoekers minder leuk. Dit blijkt uit diverse onderzoeken en enquêtes. Populairder dan de Marokkanen zijn de Noord-Europeanen, joden, Zuid-Europeanen, Chinezen, zigeuners, Surinamers, Antillianen, Molukkers en Turken.Onderzoeker Louk Hagendoorn van de European Research Centre on Migration and Ethnic Relations (Ercomer) in Utrecht is niet verbaasd.

  https://www.volkskrant.nl/binnenland/marokkanen-zelfs-met-prikkelende-stunts-niet-aan-de-man-te-brengen~a689266/

  Snapt u het, 15 jaar later?! En Wilders wordt buiten de formatie gehouden. Waarom?

  Like

 25. Aegolius cs zegt:

  AIV: Nederland moet verzet staken tegen meer macht Brussel
  Door Bauke Schram – 20 augustus 2017

  De macht van de Europese Monetaire Unie (EMU) moet worden vergroot om de eurozone crisisbestendiger te maken. Het beoogde nieuwe kabinet en de Tweede Kamer moeten hun verzet tegen de groeiende macht van Brussel staken.

  http://www.elsevierweekblad.nl/economie/achtergrond/2017/08/aiv-stop-nederlands-verzet-tegen-groeiende-macht-brussel-532635/

  Geliked door 1 persoon

 26. H J zegt:

  Goed stuk Theresa. Ik hoop dat hij het te lezen krijgt. Het zal hem waarschijnlijk aan zijn houten Pinoccio kont roesten. Maar goed geschoten moet toch iets raken, nietwaar?

  Like

 27. HorKor zegt:

  Zolang de uitslagen van verkiezingen gemanipuleerd worden zal er niets veranderen, maar de schrijfster heeft het probleem van Europa ( het beest) blootgelegd.

  Like

 28. Renske zegt:

  Wat mij verbaasd is dat we met zn allen zo ontzettend netjes en correct blijven. We worden verraden tot en met en we blijven maar netjes met zn allen. Voor mij net zo iets als Geachte heer Dutroux etc etc. Nu bedoel ik niet dat er ordinair gescholden hoeft te worden, maar ik vind dat de politici het woord Geacht in mijn ogen niet meer waard zijn. Ik vind het schandalig meer dan schandalig hoe ze met het volk omgaan.Rutte liegt alles aan elkaar en dan zou ik dit mens Geacht moeten noemen? Ik acht hem niet meer. Echt integere politici? Waar zijn ze? Wilders? FvD? Weten we nog niet., want ze zijn nog niet aan de macht geweest.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nou oké: Als jij denkt, dat je het kernachtiger, oftewel “woedender” kunt brengen, ga dan gerust je gang!
   Hartstikke benieuwd!

   Like

   • M zegt:

    Misschien een idee om de brief naar Wilders te sturen met de boodschap dat Rutte maar geen antwoord wil geven.
    Kan hij ‘m de kamer door gooien.

    Like

 29. BertG. zegt:

  Reactie van Mark op jouw open brief.

  Geliked door 1 persoon

 30. ‘Ja, hier komt een grote oorlog’

  Gaan wij hier in Nederland een oorlog meemaken? Onze hoogste militairen denken van wel. Kijken in de ziel: Militairen, maandagavond 21.15 uur, NPO 2 (NTR).

  http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/binnenland/28983965/___Ja__hier_komt_een_grote_oorlog___.html?utm_source=t.co&utm_medium=referral&utm_campaign=twitter&apw_campaign=8a90205fff358844f88e60f49ebca9b8

  Like

 31. Arie S zegt:

  Top en keurig geschreven ik zelf zal het zo niet kunnen.a

  Like

 32. Jade zegt:

  Goede brief Theresa, maar alleen verontruste
  moslimmeisjes krijgen alle aandacht en antwoord.
  Wij Nederlanders kunnen in de stront zakken.
  Wij worden de oorlog ingedreven, hier een
  artikel uit de Telegraaf.
  http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/binnenland/28983965/___Ja__hier_komt_een_grote_oorlog___.html

  Like

 33. Sophie zegt:

  Geweldig Theresa, ik schaar me geheel achter je brief omdat ik ook een verontruste realist ben.

  Like

 34. kruisridder zegt:

  Als hij bij toespraken van Geert al arrogant met zijn mobieltje naar homo-sekslijntjes zit te chatten, dan leest hij de brief van Theresa zeker niet. Maar het is een hele goeie brief Theresa. Mijn complimenten.

  Like

 35. Carla zegt:

  Helemaal top. Respect! Het hele beleid van de EU is er op gericht de islam, moslimscholen en alles wat daarmee te maken heeft te blijven verdedigen en te knuffelen wat afgesproken en getekend is in 1975 Resolutie van Straatsburg.

  Like

  • M. zegt:

   Het beleid hier in Nederland is niet anders. In 2010 hebben vier politieke partijen een motie aangenomen waarin expliciet stond vermeld dat de islamisering NIET mocht worden TEGENGEGAAN.

   Nu nog onze wetten ruilen voor de sharia en het hakken kan beginnen.

   Geliked door 1 persoon

 36. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Gerespecteerde Therese… Dank u…!
  .
  Jasterke.
  .

  Like

 37. Republikein zegt:

  Ja, die Trees kan schrijven.
  Ik geef je een zoen.

  Like

 38. Asgard zegt:

  Bovenstaande is verkeerde video,..onderstaande moet het zijn E. Bron

  Like

 39. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Een brief namens velen aan de Coudenhove=Kalergi loopjongens, die denken er mee weg te komen. But remember:
  It is just as difficult and dangerous to try to free a people that wants to remain servile as it is to enslave a people that wants to remain free.

  Like

 40. Marlies zegt:

  We work in the dark, to serve the light. We are Assassins.
  Mag dat ook?

  Like

 41. Janny zegt:

  Het gaat gewoon door. Wat een enkele moedige journalist/ politicus ook durft te zeggen .

  Like

 42. Ron Soeverein Mens zegt:

  Goede inhoud deze brief. Niets dan de waarheid. Ook al zou rutte dit lezen en zijn mede narcisten dan interesseert het ze niet. Ze vegen er hun kont mee af en rollen over de grond van het lachen. Pas als ze met hun hoofd op het hakblok liggen dringt het misschien bij ze door.

  Like

 43. Aegolius cs zegt:

  Taakstraf en behandeling na bedreiging Rutte

  DEN HAAG – Een 47-jarige vrouw uit Leiden moet van de rechter een taakstraf van veertig uur uitvoeren omdat zij minister-president Mark Rutte met de dood bedreigde via Facebook. Ook moet zij zich laten behandelen voor haar persoonlijkheidsproblemen.
  De Leidse plaatste een afbeelding van Rutte met een strop om zijn nek op het sociale medium. Ook schreef ze daar dreigende woorden bij.
  De rechtbank in Den Haag vindt de doodsbedreiging onacceptabel.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/29003831/__Taakstraf_na_bedreigen_Rutte__.html

  Geen imam tot nog toe veroordeeld over wat hij meent te kunnen zeggen in een moskee over homo’s, Fortuyn, Wilders of enigszins ander politiek item.
  Hoe anders met een autochtone vrouw?
  Voorts vraag ik me af of de “behandeling” uit een TBS dagbehandeling zal bestaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s