GEWETENLOZE GRAAIERS . . .

Screenshot_17

(Door: “Driek”)

Niet veraf meer is de tijd dat bejaarde lieden voor onderdak hun heil moeten zoeken onder bruggen, in portieken en kraakpanden. Het geld voor hun verzorging is opgesoupeerd door gewetenloos graaiend tuig dat zich heeft verrijkt aan de bejaardenindustrie. Schrijnende taferelen doen zich straks voor van oude menschen die door de straten onzer steden zwerven. Enkele van hen zijn toegerust met bedelnap of hebben een pet op het trottoir gelegd waarin den voorbijkomende passant een kleinigheid kan deponeren. Weer anderen hebben een portiek als woonverblijf gekozen waar zij zich zo goed mogelijk trachten te redden met de hulp der omwonenden. Er is een ware run op grote kartonnen dozen welke niet meer zijn aan te slepen. Rollators, rolstoelen en afgedankte scootmobielen ontsieren het straatbeeld, dat met donker getinte lieden en mannen in djellaba’s een wrang beeld te zien geeft van de teloorgang van ons eens zo welvarend Nederland. 

Wat wil het geval? Waar zit ik mij nu weer over op te winden? Welnu, spitse lezer van “E.J. Bron”, zojuist lees ik dat de noodlijdende Rotterdamse zorginstelling Laurens de ex-bestuurder Marc Scholten een ontslagpremie van € 175.000,- heeft moeten betalen. Volgens een woordvoerster zat er weinig anders op, omdat de vergoeding was vastgelegd in een oud contract. Let wel, lezer, honderd en vijfenzeventig duizend euro steekt een of andere onbetekenende nitwit zomaar in z’n zak. Geld dat is opgehoest door den belastingbetalende burger. Ik spreek er hier schande van.

Scholten moest vorig jaar weg bij Laurens, dat in de problemen was geraakt. De zorg was niet goed en de organisatie leed forse verliezen. Het leidde tot vertrek van bestuursvoorzitter Thepass, maar hij vond het volgens de zegsvrouwe beter om van de even grote ontslagvergoeding af te zien. Bij deze een applaus voor meneer Thepas.

De zorginstelling kwam onder scherp toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) te staan. In 2016 leed Laurens een verlies van bijna vijftien miljoen euro. De zorginstelling heeft 6000 medewerkers in dienst en verzorgt 25000 mensen. Dus ondanks een verlies van vijftien miljoen euro strijkt dat onwaardige sujet toch nog eventjes honderd en vijfenzeventig duizend euro op. Niet te geloven. En wat, vraag ik mij dan vertwijfeld af, wat zou die man dan wel hebben bijgedragen aan dien zorginstelling behalve z’n zakken vullen? Ach, lezer, wat een onrechtvaardigheid, wat een schande, ik word er werkelijk niet goed van.

Met een brok in den keel neem ik kennis van al dien schandalige toestanden. Ik ga even met U terug naar de jaren twintig van de vorige eeuw. Er heersten toen toestanden die men zich nu nauwelijks nog kan voorstellen. Er waren aparte zalen voor mannen en vrouwen, het waren uitermate kale, kille zalen. Er was geen enkele mogelijkheid een bejaard echtpaar in een tehuis op te nemen. Als ze daar aankwamen, gingen ze uit elkaar. Verder moest alles door de verpleegden zelf gebeuren. Ze moesten zelf het huis schoonhouden, zelf koken, zelf alles opdienen.

Screenshot_16
Bejaarde man (1920)

Het boek De Grote Zaal, dat in 1953 uitkwam, is kenmerkend voor de bejaardenzorg tot in de jaren vijftig. Het verhaal schetst een bejaarde in een verpleeghuis wiens enige bezit bestaat uit een eigen bed en nachtkastje in een grote zaal, verstoken van elke privacy. Mannen en vrouwen en zelfs echtparen werden gescheiden in deze tehuizen. Ook werden tot de jaren vijftig nog steeds ouderen vervuild, vereenzaamd en verwaarloosd thuis aangetroffen.

En nu, na al die jaren, is er in de ouderenzorg weinig veranderd. Door hardvochtige lieden in Den Haag worden bejaarden als overbodige menschen behandeld. Lezer, de angst slaat mij bijwijlen op het hart over wat mij in dit verloederde Nederland nog allemaal te wachten staat. Ik ben bang niet veel goeds. Want ik behoor tot de oude lieden.

Ik wens U allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Graaien, Nederland, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

33 reacties op GEWETENLOZE GRAAIERS . . .

 1. Bob Fleumer zegt:

  Ons Nederlandse schip van staat dobbert op de wereldzee met een kapitein die van navigeren niets af weet, deze nitwit bewijst nu al jaren dat hij niet geschikt is als leider van een land.
  Hoe komen we van die man af? Want het is de hoogste tijd!

  Geliked door 3 people

 2. semper fi zegt:

  Mijn moeder zit in een verzorgingshuis in gouda,96 en ze heeft ivm slechtziende een goede verzorging,,van kat 3 naar 4 is ze achteruit gegaan en men zei ons jullie moeder zit er dus geen paniek!!Echter nieuwe ouderen met dezelfde kat.slechtziend komen er niet meer in !Ik plaatste de opm. dan zetten we ze maar bij het grof vuil!!
  Zus kreeg een brief dat de mantelzorg de kleine koelkast zelf moet reinigen anders werd er 5 euro vergoeding gevraagd!
  Wij als een getergde hagenees erop af,morgen wil de directie een nieuwe auto dan sturen jullie een brief dat de mantelzorger de wc moet schonen of ff een rekening enz ,!!Waar is dit het begin van!!
  Ma betaald 1100 euro p/m en ik vernam dat het verz huis 6 duizend euro per jaar vangt voor elke patient!
  Zo ver zo goed, de stekker is uit de koelkast getrokken ,er stond slecht s een potje jam in!!
  Die 5 euri krijgen ze niet!
  Melde dat de schoonmaak ook slecht was,moe hoeft niet in een paleis te liggen maar doodgaan in de bezemkast is ff te gek!
  Dit heeft de leiding ter harte genomen maar zo zie je als je niet ageert dan kost het steeds meer geld!!!!
  conclusie ik ben bijna 69 en dan als de tijd rijp is ga ik zelf bij het grof vuil zitten!
  Hoezo dit relaas?/
  Alles wordt hier in dit zieke land weggegeven aan buitenlanders die eerst onze ziekenfondspot plunderde en nu komen ze geld te kort om ons straks te gaan verzorgen!!
  Gelukkig kan ik over 5 week naar de glazen kots wuiven
  SIE–GEIL
  Wat een grafland is dit geworden ,met dank voor onze ouderen ,die zich krom buffelde voor onze luxe!!(nog wel?)

  Geliked door 3 people

 3. Republikein zegt:

  Kan hier allemaal, als je de juiste vrienden hebt.
  Maakt niet uit in welke regio van dependence van trias politica.
  Dan heb ik meer meelij voor de harde zwoeger, niet lullen maar poetsen.

  Door het indienen van onjuiste aangiftes voor de omzet- en inkomstenbelasting over de periode 2009 – 2013 hebben darter Co Stompé en zijn echtgenote Daniëlle de staat benadeeld voor tenminste 116.100 euro. Hun totale schuld bedraagt meer dan een kwart miljoen euro. Dat is gebleken tijdens een zitting van de meervoudige kamer in Almelo, waar het paar maandagochtend terecht staat voor belastingfraude.
  ,,We hebben zelfs onze trouwringen moeten verkopen om overeind te blijven”, aldus een zwaar geëmotioneerde Stompé vanochtend voor de rechtbank. Via beslagleggingen en een loonbeslag op het volledige salaris van de echtgenote wordt geprobeerd de verschuldigde bedragen te innen.
  https://www.destentor.nl/lelystad/co-stompe-zelfs-trouwringen-moeten-verkopen-om-overeind-te-blijven~a8836376/

  Co Stomp
  Boekingsinformatie Co Stomp
  Prijs/gage.€ 2550.00
  VormDarten
  Optreden:openbaar
  Tijdsduur/set(s):2 uur
  Techniek:A / M-set
  Personen:1

  Het verstand levert vaak weinig op, en het is maar goed dat in bange tijden je je altijd kan wenden tot de grote onbekende, een appeltje voor de dorst.
  Alles is vergeven en vergeten als je berouw toont.
  God staat vloeken toe, mits toepasselijk.
  Zou Co ook in de kerk zijn getrouwd , voor Zijn aangezicht?
  Het boeit me trouwens voor geen meter.

  Like

 4. Jean zegt:

  Als de Nederlanders voor die rutte en voor die pechdrol kiezen of in het ergste geval voor die maroc van groenlinks dan kiezen de Nederlanders voor hun eigen ondergang.
  DE redding is en blijft “kies voor Geert Wilders” en het vreemdelingenparasitisme is ‘verleden tijd’.

  Geliked door 2 people

 5. koddebeier zegt:

  Van mogen ze graaiers in werkkampen opsluiten minimaal tot ze het geld wat ze graaiden terug verdiend hebben !!

  Geliked door 1 persoon

 6. korting op budget van verpleeghuis en thuiszorg veroorzaakt door de hoge immigratiekosten van 7 miljard euro per jaar

  Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Stop nou toch eens met die links van dat gestoorde Niburu , man !
   Dat doet onze geloofwaardigheid hier beslist geen goed .
   Argwaan , waakzaamheid en achterdocht zijn nog te accepteren , maar die onzin van die lui écht niet meer !
   Wat zijn nou “satanisten ” ? Een debiel begrip , nét zo vluchtig als aceton en nét zo schadelijk voor de hersenen .
   Je moet al in een god geloven om daar ook maar iets van te kunnen pruimen .
   voor het weldenkende deel van de bevolking is dat echt fabeltjeskrant-onzin !
   Een normaal iemand , die deze site bezoekt , haakt toch onmiddellijk af bij dit soort waanzin ?

   En dat is zonde , we moeten een zo groot mogelijk publiek zien te raken , in het algemeen belang .

   Geliked door 2 people

   • tjonge zegt:

    doe die xandernieuws dan ook ff opzouten, want die zijn net zo gek, elke dag vergaat de wereld een keer of 3 minimaal bij die gasten…

    Geliked door 2 people

   • BertG. zegt:

    Ondanks dat ze daar de wereld 3x per dag zien vergaan, lees ik nou nooit eens, ik ben er nog, zijn jullie er ook nog allemaal.
    Nee, ze gaan gewoon verder met bedenken dat de wereld vergaat, elke dag opnieuw.
    Ze bidden er zelfs om, om het mee te mogen maken.
    Levensgevaarlijk die gasten daar.
    Zo dadelijk bedenk er nog 1 om hun vriendje dan maar wat te helpen, en zelf de boel dan maar op te blazen.

    Like

 7. M. zegt:

  De komende antichrist zal zich dus net als Nebukadnezar laten aanbidden. Het oprichten van de “gruwel der verwoesting” houdt in dat het dagelijks offer voor Israëls God in de tempel wordt gestaakt en door afschuwelijke afgoderij vervangen (Daniël 12:11).Gedurende die periode zal de antichrist “Gods naam lasteren en Zijn tent en hen die in de hemel wonen” (Openbaring 13:5). Het huis van God veranderd daardoor in een afgodstempel. Die afgoderij zal zo afschuwelijk zijn, dat ze verwoesting brengt.

  Ga je huiswerk doen Neutraaltje dan lul je geen onzin.

  Like

  • Harry zegt:

   De volgende godsdienstwaanzinnige heeft kennelijk zijn intrede gedaan .
   Houdt het dan NOOIT op ?

   Like

   • BertG. zegt:

    Nee Harry, dat houd nooit op.
    Ze hebben die vrijheid nou eenmaal, en dat gaan we dan meemaken ook.
    We kunnen ‘m alleen maar zo gek maken, zodat ie er vanzelf er wel af geflikkerd wordt.

    Like

  • Driek zegt:

   M. zegt: Ga je huiswerk doen Neutraaltje dan lul je geen onzin.

   Welnu, beste M, wij hebben hier op deze site in het verleden tal van Bijbelse discussies gevoerd, hoewel zeer interessant, wordt de lezer er niet veel wijzer van, tenzij die lezer met de Bijbel – Oud – en Nieuw testament – goed op de hoogte is. En dat zijn de meeste lezers niet. We hebben dat onderwerp nu wel gehad. Maar U bent hier vrij nieuw, dacht ik.

   U licht een tekst uit Daniël en citeert: vers 12,11:
   ‘En van de tijd af dat het dagelijks offer wordt gestaakt en een gruwel wordt opgericht, die verwoesting brengt, zijn het duizend tweehonderd en negentig dagen; ‘

   In de Apocalyps of openbaring van Johannes: 13,5, staat geschreven:
   ‘En hem werd een mond vol grootspraak en godslastering gegeven en hem werd vergund macht uit te oefenen tweeënveertig maanden lang’.

   Uw bedoeling deze teksten te citeren ontgaat mij volledig, ik zie het verband niet. De Openbaring van Johannes is trouwens één der moeilijkst te begrijpen tekst. Je kunt er weinig mee. Doch dat geldt voor veel Bijbelteksten.

   Ik hoef niet zoals ‘neutraaltje’ mijn huiswerk te doen.

   Trouwens wie bent U wel om dat te zeggen? Dat hele gedoe met die geheime priesterorde is allemaal je reinste lulkoek. U laat zich meeslepen in geheimzinnige samenzweringen en malle theorieën. doe me een lol zeg!! Ik ga hier ook niet verder op in.

   Geliked door 1 persoon

  • Marian zegt:

   Probeer eens dit verhaal op ie houden in een moskee mister M.

   Like

 8. Republikein zegt:

  Atheïsten zijn intelligenter dan gelovigen, en dat komt doordat atheïsten hun instincten beter kunnen beteugelen en in plaats daarvan rationeel handelen.
  Zo luidt de conclusie van een onderzoek van een Nederlands-Brits team.

  Geliked door 1 persoon

 9. leefbarbaar zegt:

  Beste Driek: het zijn nepchristelijken, die zo graaien in de zorg.
  En die oplichter van een Thepass is net zo erg:
  https://www.volkskrant.nl/wetenschap/top-slechte-verpleeghuizen-verdient-meer-dan-balkenendenorm~a4346141/
  Ook deze oplichter verdiende anderhalve ton meer dan hij waard is.
  Humanitas in Schiebroek is van de PvdA, die mag daar graaien. Laurens, Aafje en Thermiek zijn van het CDA; die mag daar graaien. Die Marc Scholten is een CDA-er uit Bleskensgraaf, hij heeft nog drie banen in de zorg. De directeur van Thermiek verdiende zelfs meer dan 3 ton en gaf leiding aan 20 vrijwilligers en drie stagiaires, in de raad van toezicht vindt je dan weer de PvdA. Een Stapelkamp van het CDA maakte alle gegraai mogelijk en werd beloond met een burgemeesterspost in Zeeland. Hij zit nu bij het SGP en zijn zoon schijnt ergens goedkoop te wonen in een zorginstelling en zit dus ook bij het CDA..
  Vroeger mocht je niet stemmen en besluiten over iets, waar je zelf bij betrokken was. Tegenwoordig doen ze niet anders. Daarom gaat dit niet stoppen.
  Opvallend wel dat een journalist (Hugo Borst) van een foute krant (AD) het voor elkaar kreeg om publiciteit voor de wantoestanden te krijgen. Normaal wil geen krant er van weten. Niemand gaat naar Bleskensgraaf om aan meneer Scholten te vragen of hij zich niet kapot schaamt. Zijn vrouw idem. Niemand gaat naar Buma of naar dat liegbeest Mona Keijzer.
  De overheid saneert zichzelf niet en de media dienen de overheid. En ondertussen zitten dezelfde criminelen Rutte III te smeden.

  Geliked door 2 people

 10. tjonge zegt:

  “Want ik behoor tot de oude lieden.”
  .
  beste driek, uw verhaal ben ik het helemaal mee eens, maar de opmerking “Want ik behoor tot de oude lieden.” vind ik wat minder op zijn plaats.
  want u blijft nog vele malen meer ellende bespaard dan de generaties die na u volgen !
  oftewel, ik (53 jaar), de huidige jeugd en de kinderen daarvan gaan echt nog veeeel meer ellende meemaken dan u beste driek…..

  Like

  • Driek zegt:

   tjonge zegt: want u blijft nog vele malen meer ellende bespaard dan de generaties die na u volgen !

   En, beste tjonge, moet ik daar blij mee zijn? Veel liever breng ik mijn laatste levensjaren door in een prettig Nederland, doch dat zit er helaas niet meer in, jammer.

   Geliked door 2 people

   • tjonge zegt:

    natuurlijk hoeft u daar niet blij mee te zijn beste driek, het was ook niet lullig bedoelt, ik plaatste het enkel in perspectief….

    Like

 11. Moker zegt:

  Ik kan hier mijn reactie geven. Maar dan ook alleen op het o derwerp. Liever niet die doolhofverhalen van anderen. En die, als je ze toch leest, nergens over gaan. Mag dat even gezegd worden? Dank u!!!

  Like

 12. Jan zegt:

  Ouderenzorg in ‘La vita Bella’ verzorgingshuis in Dickinson Texas tijdens overstroming

  La vita Bella nursing home in Dickinson Texas is almost underwater with nursing home patients pic.twitter.com/oCNkrgoRZY
  — Timothy J. McIntosh (@DividendsMGR) August 27, 2017

  http://abcnews.go.com/topics/lifestyle/health/nursing-home.htm

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s