Omstreden homopropaganda: “Mars voor gelijkheid” polariseert Slowakije

Screenshot_22

(Vertaling: E.J. Bron)

Anders dan in West-Europa, waar de verbreding van voorgewende “Europese waarden” al ver voortgeschreden is, zijn homoparades in Oost-Europa en het oosten van Midden-Europa nog altijd omstreden. In de Slowaakse hoofdstad Bratislava gingen meerdere honderden mensen de straat op voor de gelijkberechtiging van homoseksuelen. Ze moesten echter de ervaring opdoen dat ze met hun eisen niet alleen op wederliefde stuiten. Voor een tegendemonstratie onder het motto “Trots op het gezin” kwamen er ongeveer net zoveel deelnemers bijeen.

Duits - Zuerst

De politie verhinderde botsingen tussen de twee groepen. Binnen de regeringscoalitie was hier een heftige ruzie aan voorafgegaan: de Slowaakse gevolmachtigde voor burgerrechten, Maria Patakyová, had aan op haar ambtszetel de regenboogvlag laten uithangen. Daarop werd ze er door de Slowaakse Nationale Partij (SNS) toe opgeroepen de vlag te verwijderen en “de samenleving niet te polariseren”. Publieke bekentenissen tot de homobeweging, bijvoorbeeld door het uithangen van de “regenboogvlag” aan openbare gebouwen, is in de oostelijke EU-landen op veel plaatsen nog altijd een taboe.

De functionaris burgerrechten sprak zich op de gelijkheidsmars uit voor de juridische erkenning van gelijkgeslachtelijke partnerschappen. “Ik ben er van overtuigd dat Slowakije wat waarden betreft bij Europa hoort en daarom de fundamentele rechten en vrijheden van alle paren zou moeten beschermen.”

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Slowakije. Bookmark de permalink .

21 reacties op Omstreden homopropaganda: “Mars voor gelijkheid” polariseert Slowakije

 1. er is helemaal geen conflict tussen homo en hetero; vreedzaam samenleven gaat uitstekend voor mensen met hersens

  Geliked door 1 persoon

  • Marian zegt:

   Maar dat dat dan zo’n groot deel van ons leven moet gaan uitmaken. Wat was het vroeger toch lekker rustig. Nu lijken ze er ons probleem van gaan maken. Leven en laten leven.

   Like

 2. Jan zegt:

  Donder aub die homoparades op de vuilnisbelt waar zij thuis horen. Het is onderdeel van het socialisme en bedoeld om de gezinnen te verwoesten. Hier begon het ook met gelijke rechten, die zij hadden, maar het werd daarna zoals met dat kankergezel dat feminisme heet, zij eisten een voorkeursbehandeling. Stel je voor dat je als kind opgroeit bij een idioot als Paul de Leeuw. Als jongen weet je niet wat een normale man is. Die vetkwab zie ik niet met zijn geadopteerd kind (dient verboden te worden) een dag vissen, biljarten, naar de dojo gaan of de schietbaan. Geen moeder, ik moet er niet aan denken of twee lesbo’s, van die verschrikkelijke linkse mannenhaters die ‘hun kinderen’ leren haten net als die Pali’s doen.
  Momenteel zien we de idiotie van transseksuelen, ik weet niet wat ik ben, ik ben van alles en nog wat tot en met de idiotie ik voelde mij altijd een wolf, een ander weer een kat.

  Geliked door 2 people

  • rony stokart zegt:

   Ik geloof dat tel.nr. 112 eerste hulp kan leveren. Doen !

   Like

  • H J zegt:

   Ik voel me goed….als ik dit lees.

   Like

  • Republikein zegt:

   Heeft het ook vaak over zijn man.

   Like

  • Statler & Waldorf zegt:

   De nuance ontbreekt Jan maar in grote lijnen heb je wel gelijk.

   Like

   • Statler & Waldorf zegt:

    Voeg ik aan toe: het is allemaal nogal doorgeslagen met feminisme, alle mannen moeten weg en dat zotte gender geleuter.
    Chromosomen: XX vrouwelijk, XY mannelijk, dat zijn de twee mogelijkheden, meer smaken zijn er simpelweg niet.
    Wat er tussen zit zijn, en dat kan, gevoelsmatige factoren.
    Maar hebben niets met gender te maken.

    Like

   • Jan zegt:

    Ik weet het, maar dat aanhoudende gezever over en van homoseksuelen verdraag ik niet meer. Toen de kolder over transseksuelen, biseksuelen en weet ik veel wat nog meer NL had bereikt en dit ook nog eens werd overgenomen door de partij waarvan ik het bloed kan drinken, de PvdA was bij mij de maat echt vol.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Statler & Waldorf, 33 augustus om 21.18u: Uw reactie bevalt me, al zou ik het graag dan nog omdraaien: In grote lijnen heeft hij gelijk, máár de nuance ontbreekt.
    Want waar de nuance ontbreekt, ontstaat starheid. En waar die starheid in dit geval dus gemakkelijk toe leidt,- gesteld, dat de hele samenleving wederom daarin zou vervallen – is het volgende: Volledige afwijzing van elke andere geaardheid en daarmee een even onwrikbaar vasthouden aan “de hoeksteen van de samenleving” in één vorm, wat op zijn beurt weer leidt tot her-waardering van de oude rolpatronen, waarbij het dan automatisch weer de vróuw is, die in haar beroepskeuze en carriëre-mogelijkheden wordt beperkt en tenslotte weer teruggedreven achter het aanrecht.
    Inderdaad is het Feminisme en genderisme doorgeslagen, maar doorslaan naar de ándere kant kan net zo goed! En ook dáárvoor dient te worden gewaakt, zeker als men een geloofwaardig patriottisme wil nastreven, dat met rècht de islam afwijst.

    Like

   • Statler & Waldorf zegt:

    @Theresa Geissler
    Ik heb uw leestip inmiddels gelezen.
    Echter vrees ik niet dat er zoiets zal ontstaan in de man/vrouw verhouding van pak ‘m beet 60 jaar terug, man krantje, vrouw aanrecht.
    Die tijden liggen achter ons.
    M.b.t. de emancipatie: dat woord kunnen wij schrappen uit het woordenboek.
    Mannen en vrouwen hebben gelijke kansen en benutten die ook.
    Punt van aandacht is wel het gelijktrekken van het salaris, man of vrouw in dezelfde functie is gelijke betaling, althans dat zou zo moeten zijn, maar dan hebben wij het wel gehad met het nut van het fenomeen emancipatie, deze emancipatie heeft haar wens al lang en breed in vervulling zien gaan anno 2017.

    Uw vrees m.b.t. vrouwen en de islam deel ik echter wel.
    Mocht de islam verder oprukken in Europa en dat gaat zeker gebeuren dan gaan de vrouwen wel degelijk terug in de tijd.

    Nu klinkt wellicht mijn betoog tegenstrijdig maar het eerste deel is het heden en in mijn optiek mooi in evenwicht.
    Het tweede deel is de ontwikkeling in dit tijdsgewricht en hetgeen wij tegemoet gaan en die heeft niet mijn voorkeur en dan druk ik mij zachtjes uit.

    Geliked door 1 persoon

  • Charles zegt:

   Eindelijk een “normaal” iemand, helemaal mee eens.

   Like

   • Jan zegt:

    Ik heb jaren de kolder van het haatblad Opzij gevolgd en artikelen gelezen waarin vrouwen aangespoord werden om hun man te bedriegen en uit te buiten, er een minnaar op na houden, wel een kind maar geen man (het gros heeft dan bijstand nodig, maar dat interesseert een feminazi niet), seks met je ex, het ene artikel nog stupider dan de ander en alleen mietje haalden de ‘feministische meetlat, dus van die dweilen met rokjes en roze schoentjes.
    Met de jaren werd het blad achterlijker en pro-islam. Meulenbelt werd binnengehaald en diverse kopsvodden.

    Like

  • louis-portugal zegt:

   Ik ben wel de zoveelste reageerder maar ben het in grote lijnen met jou eens.
   7Ik las ergens dat men kinder5en van “tien” jaar wilde gaan operen omdat ze dachten anders te zijn dan hun piemel of k…
   Hoe doorgeschoten kan men zijn???

   Like

 3. Benesha zegt:

  Homo’s ok, tot daar aan toe en transgenders, ze doen wat ze willen, maar stop toch met dat hypen. Het gezin is nog steeds de hoeksteen van de beschaving en iedereen iedere dag om de oren slaan met dat gendergedoe komt velen de strot uit. Neen, een transgender of homokoppel kan nooit gelijk zijn aan een man vrouw relatie, zeker niet als het op kinderen aankomt. Ik begrijp de Oost Europeanen.

  Geliked door 1 persoon

  • Cynicus zegt:

   Ik ook dat homogezeur heeft iets van een schreeuwerige minderheid die al provocerend de zin moet krijgen. Men noemt ze niet voor niks relnichten. En dan heb je ook nog die bebekte potten. Bah bah wat een schreeuwers. Ik kan me zelfs voorstellen dat in bepaalde buurten de Marokkaanse jochies zulke verwijfde nichtenstellen wegpesten.

   Like

 4. Ron zegt:

  Laten die bevolkingen en machthebbers ervoor waken dat ze niet de fouten maken die in West-Europa en de VS gemaakt zijn met dat uit de hand gelopen LGBT gedoe.
  Hoe meer je toegeeft hoe meer ze eisen. Wat dat betreft lijkt die LGBT bewegingen in het westen wel op de moslims, Rupsjes-nooitgenoeg.
  Voor dat je het weet heb je het eerste Newspeak woordenboek in je handen als de regenboogtaalgids wordt ingevoerd.

  Like

 5. Cynicus zegt:

  Om flauw van te worden die homolobby. Huwelijken horen tussen en man en een vrouw te zijn. Dit huwelijk is heel logisch een verbond om de kinderen die uit de voortplanting komen een veilig huis te geven

  De pogingen van de neomarxisten zijn rot, duivels en verderfelijk om alles wat traditioneel en goed doordacht is kapot te maken..

  Gelijksslachtelijke huwelijken zijn stom vals en niet goed

  Ja 2 vrouwen of 2 mannen mogen echt wel samenleven maar trouwen is echt wel vals vreemd en stom.

  Eigenlijk weet iedereen dat wel maar de zogezegde meeloperige moderne mensen ouwehoeren mee met de meute die is aangestuurd door de poppenspelers van de machthebbers en de media

  Ik als ik een homofiel was ook TEGEN het homohuwelijk zijn Absoluut !!!

  Like

 6. Teun zegt:

  Het is vooral bedoeld om blanke pro life normen te verwoesten. Moslims wordt dat niet op gedrongen.

  Like

 7. mike zegt:

  Het zal steeds verder gaan, straks polygamie, seks met een dode. Trouwen met je hond, tot niks meer een taboe is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s