Erdoğan beledigt opnieuw Duitse politici

Screenshot_24

DE WANNABE-KALIEF VAN EEN NIEUW OSMAANS RIJK: de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan.

(Door: Michael Mannheimer – Vertaling: Theresa Geissler)

Sinds jaren werkt Erdoğan intensief aan de bouw van een nieuw Osmaans rijk – dat nog groter, nog machtiger en nog verschrikkelijker moet zijn dan dat wat ten onder gegaan is. Het moet half Europa omvatten en tot aan het door Turkse stammen bevolkte Oeigoerië aan de westelijke grens met China rijken. Het liefst zou hij dit bij zijn nieuwe rijk inlijven. Maar (nog steeds) is Turkije verre van machtig genoeg om het tot een conflict te laten komen met de op twee na sterkste militaire macht ter wereld – China.

Michael Mannheimer Blog

ERDOGAN TOONT THANS AAN DAT DE TIJD VAN DE AANSPRAAK OP HET EU-LIDMAATSCHAP VAN TURKIJE OP Z’N EIND LOOPT

Erdoğan staat op het punt om alle banden met Europa door te snijden. De Nederlanders beschuldigt hij ervan in de Tweede Wereldoorlog aan de zijde van de nazi’s te hebben gewerkt (wat een onvoorstelbare geschiedkundige blunder is en de waarheid op zijn kop zet: want het was niet Nederland, maar het waren de Turken die met de nazi’s collaboreerden). De Europeanen beschuldigt hij collectief van de geest der nazi’s, de Duitsers hoe dan ook – en nu opent hij de aanval op zijn tot nu toe grootste ondersteuner van een volledig lidmaatschap van de EU: Duitsland.

Er gaat bijna geen dag voorbij waarop Erdogan geen aanvallen richting Alemania ten beste geeft. Dat is goed. Want nu herkent de hele wereld dat Turkije wordt geregeerd door een islamitische despoot en “paranoïde persoonlijkheid” (Martin Schulz).

ERDOGAN HEERST ALS EEN OSMAANSE KALIEF – ECHTER ZONDER OVER DIENS MACHT TE BESCHIKKEN

Erdoğan vertoont alle trekken van een Turkse Kalief tijdens de 450-jarige heerschappij van het Osmaanse Rijk. Dit was veel groter dan het tegenwoordige Europa – het strekte zich uit over een derde van het Afrikaanse continent, over het hele Nabije Oosten, over bijna geheel Oost-Europa en eindigde pas aan de Zwarte Zee.

De Kalief van Istanbul stond voor de taak zijn aan hem onderworpen volkeren te controleren en de punctuele afdracht van de gedwongen belastingen, waarop de welvaart en macht van het Osmaanse Rijk berustte, in de gaten te houden.

Waren er tekenen van tegenspraak of kritiek op hun vazallen-dom, dan stuurde de Kalief zijn  leger om wederom de orde te herstellen. Normaal gesproken eindigde dit in een bloedbad voor de volkeren die het waagden tegen Istanbul (de “hoge poort”) op te staan.

Erdoğan is potentieel identiek met de Turkse Kalief. Als hij de macht van zijn voorgangers had gehad, zou hij in staat geweest zijn een ontzettingsleger richting Berlijn te sturen en aldaar “orde te scheppen.”

DE IRONIE AAN ERDOĞAN´S KRITIEK OP DUITSE POLITICI: ZE TREFT NIET BEPAALD DE VERKEERDEN

De ironie aan de hele geschiedenis is: Erdoğan richt zijn kritiek niet bepaald op de verkeerden. Het politieke establishment van Duitsland is nauwelijks minder antidemocratisch dan hijzelf. De verkiezingen in Duitsland zijn dankzij de permanente desinformatie door de van de regering afhankelijke linkse pers niet minder een farce dan die in Turkije – waar de pers door het Erdoğan-regime (in tegenstelling tot Duitsland) gedwongen werd onderworpen ( duizenden regime-kritische journalisten bevinden zich onder Turks arrest). Want de kiezers zouden eens kunnen gaan kiezen uit de alternatieven waarvan ze op de hoogte zijn.

Doordat de wereld hen door de media echter slechts van één kant wordt beschreven, zijn verkiezingen daarmee een farce. En de facto verworden tot een pseudo-democratische handeling. Zoals in Noord-Korea, de Sovjet-Unie, in Cuba, in de Gaza-strook, in Soedan – of de DDR.

(Michael Mannheimer)

______________________________________________

Recep Tayyip Erdoğan aan Sigmar Gabriel: “Wie bent U eigenlijk? Ken uw grenzen!”

In de ruzie om zijn inmenging in de Duitse verkiezingsstrijd heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan enorm olie op het vuur gegooid. Aan het adres van de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Sigmar Gabriel (SPD), zei Erdoğan zaterdag bij een manifestatie in Denizil: “Wie bent U om de president van Turkije aan te spreken? Ken uw grenzen.”

Erdoğan: Gabriel “een catastrofe”

Screenshot_31

“Erdoğan vertoont ‘paranoïde trekken´.” Martin Schulz vindt na het meest recente voorval duidelijke woorden.

Gabriel had het “stemadvies”van Erdoğan aan de in Duitsland wonende Turken betiteld als “onvergelijkelijke ingreep in de soevereiniteit van ons land.” Tegelijkertijd bekrachtigde Erdoğan zijn oproep van een dag daarvoor aan de kiesgerechtigde Duitse Turken om bij de verkiezingen in september niet op de drie partijen CDU, SPD of Groenen te stemmen. Deze partijen zouden vijanden van Turkije zijn, hen moest eens het “beste lesje geleerd worden”. Gabriel zou “een catastrofe” zijn. In zijn verbale frontale aanval nam het Turkse staatshoofd ook kanselier Angela Merkel op de korrel.

Verdere steek onder water ook tegen Angela Merkel

Hij zou “de dame aan de top van Duitsland” een lijst met 4500 door Turkije gezochte terroristen gegeven hebben, maar die zou niet aangenomen zijn. Hoe dan ook heeft Merkel van hem geëist in Turkije gearresteerde Duitsers vrij te laten. “Het spijt me, zoals U een Justitie heeft, zo hebben wij er hier ook één”, zei Erdoğan.

Merkel en SPD-kandidaat voor het kanselierschap Martin Schulz hadden vrijdag dringend verzocht verschoond te blijven van iedere inmenging van Turkije in de parlementsverkiezingsstrijd.

“Wij zullen ons er door niemand, ook niet door president Erdoğan, er van laten afbrengen dat onze Duitse staatsburgers, van welke afstamming dan ook, (…) een vrij kiesrecht hebben”, zei Merkel vrijdagavond in Herford. “En wij verzoeken dringend verschoond te blijven van elke inmenging in de meningsvorming.”

(Bron:  https://www.gmx.net)

Bron:
https://michael-mannheimer.net
Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, dictatuur, Duitsland, Turken, Turkije. Bookmark de permalink .

33 reacties op Erdoğan beledigt opnieuw Duitse politici

 1. tjonge zegt:

  “De Europeanen beschuldigt hij collectief van de geest der nazi’s,”
  .
  als je europeanen in eu verandert heeft die 100% gelijk !!!!!

  Geliked door 1 persoon

  • tjonge zegt:

   “Tegelijkertijd bekrachtigde Erdoğan zijn oproep van een dag daarvoor aan de kiesgerechtigde Duitse Turken om bij de verkiezingen in september niet op de drie partijen CDU, SPD of Groenen te stemmen.”
   .
   die islamitische aap begint zowaar in mijn achting te stijgen, ik vind dit namelijk een geweldig stemadvies !!!!
   allemaal op de afd stemmen zegt erdoaapje 🙂

   Like

 2. Wachteres zegt:

  En geloof maar dat de EU blijft vasthouden aan de opvatting dat Turkije bij de EU moet komen.

  WAT ER OOK GEBEURT EN HOE ERGDOGAN ZICH OOK GEDRAAGT.\

  Het maakt niet uit!

  Geliked door 2 people

 3. jantjeuitnl zegt:

  Ik zal de dag prijzen dat Turkije uit de NAVO wordt gelazerd en Putin het werk van de Turks-Russische oorlogen kan afmaken door Constantinopel van het juk van de Islam te bevrijden en terug te brengen onder de veel, veel mildere Christelijke Orthodoxie.

  Like

 4. eva110 zegt:

  Zo’n zelfde soort scenario werd ook in Nederland opgevoerd vlak voor de verkiezingen!!!!

  Like

 5. Jan zegt:

  grens met China rijken, moet zijn: …..reiken

  Deze kaart bedoel je

  http://www.turkishislamicunion.com/

  Maar er is meer: lekkere mohammedienes in het nieuwe rijk

  Wij gaan ‘spannende’ tijden tegemoet

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Wanneer laat die klootzak z’n kop nou eens in die zakken verpakken die onder z’n ogen hangen ?
   Daarna op ’t stort er mee.
   Het is toch werkelijk géén gezicht .
   Morsige ouwe dictator…

   Like

 6. Sabeltant zegt:

  Heel de EU steekt zijn kop in het zand en maakt zich druk over onbelangrijke zaken.
  Kalief Erdogan is bezig oorlog uit te lokken om Europa binnen te trekken.
  Van dat megalomane kereltje zullen we nog wel meer horen.

  Like

 7. Ron zegt:

  Ik meen hier een Ruttenstreek (Rattenstreek) waar te nemen die lijkt op wat we hier in NL vlak voor de verkiezingen van 15 maart gehad hebben.
  Erdogan en kornuiten trekken een grote bek open, vervolgens kon Rutte eventjes flink doen tegen de turken, velen vonden Rutte opeens weer geweldig dat hij de turken zo aanpakte, en vervolgens won hij de verkiezingen.
  Merkel en Schulz gaan nu ook gezamelijk een ‘Ruttentje’ doen in de hoop dat de Duitsers die niet verder kijken dan hun eigen neus, Merkel en Schulz opeens weer geweldig vinden zodat zij weer de verkiezingen winnen.
  Merkel en Schulz krijgen nu alle publiciteit, niet de AFD. Overeenkomst met NL: Rutte kreeg toen goede publiciteit, PVV of FVD nauwelijks publiciteit.

  Geliked door 3 people

  • Theresa Geissler zegt:

   Goed opgemerkt en iets om in de gaten te blijven houden!
   Hoewel ik het overigens weer te sterk uitgedrukt vind, dat Rutte de verkiezingen “won”: Hij verlóór er minder rampzalig door, zodat hij in het zadel kon blijven, dat kun je eerder stellen.
   WILDERS won. Maar doordat iedereen hier op de site daar te hooggespannen verwachtingen van gehad had, werd dat praktisch genegeerd!
   Alsjeblieft zeg! Voortaan maar even alle peilingen vooraf met een gróte korrel zout nemen, dat lijkt me echt het beste!

   Geliked door 1 persoon

  • tjonge zegt:

   eerlijk gezegd geloof ik niet dat die narcistische potentaat erdolf bereid is om een toneelstukje op te voeren met ongelovige honden…..

   Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Tjonge.
    Ik begrijp je reactie.
    Maar ga er maar van uit dat het precies zo is gebeurd.
    Het was namelijk gelijk oversteken.
    Ook Erdogan was er in geïnteresseerd zijn imago op te poetsen via de “brutale uitwijzing van zijn minister van familiezaken”.
    Niet te belangrijk genoeg natuurlijk.
    Wel handig om zo’n relatief onbetekenend ministertje de klappen op te laten vangen.

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Dit zijn inderdaad massa-beïnvloedingstechnieken die van oorsprong uit de VS komen.
   De hele zaak, inclusief Aboutaleb was natuurlijk, (óók in goed overleg met Turkije) geënsceneerd.

   Like

 8. Rensk. zegt:

  Dat zou helemaal niet onwaarschijnlijk zijn. Enge politici die nu de macht hebben.Echt hele enge mensen,

  Geliked door 1 persoon

 9. Marco koeman zegt:

  Hij heeft hondsdolheid….. en blaft als een chiwawa.

  Like

 10. Aegolius cs zegt:

  Türkischer Ministerpräsident Yildirim im tagesthemen-Interview

  https://www.tagesschau.de/multimedia/video/video-376841.html

  Als je zo’n zak verhard Turks cement als lichaamstaal ziet zitten, vervalt je de lust verder te kijken.

  Donnerstag, 15. Februar 2018
  Konflikte Medien Justiz Türkei Deutschland
  Yildirim bei Merkel – Opposition fordert harten Türkei-Kurs
  https://www.n-tv.de/ticker/Yildirim-bei-Merkel-Opposition-fordert-harten-Tuerkei-Kurs-article20288076.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s