De verkeerde diagnose van Frans Timmermans

Screenshot_58

(Door: Prof. Paul Cliteur)

‘Niet nationalisme lijkt het gevaar te zijn, maar een gebrek daaraan’

De wereld lijkt in verwarring over de aanhoudende stroom aanslagen die overheden kennelijk niet kunnen voorkomen. De vraag is: waarom niet? Het falen van die overheden is zo massaal dat zich het vermoeden opdringt dat die overheden (de Franse, Duitse, Spaanse en die van andere landen in Europa) collectief een verkeerde filosofie aanhangen; een verkeerde manier van denken, een ‘waan’ wellicht waarvan zij zich niet kunnen bevrijden, zodat de kar steeds verder in de modder blijft steken.

Een mooie illustratie van die verkeerde benadering vinden we in de opvattingen van Eurocommissaris Frans Timmermans die de problemen ziet in “nationalisme en xenofobie”. Een artikel in het AD en de daarin opgevoerde opvattingen van Timmermans zijn in zoverre interessant dat wat Timmermans zegt niet zozeer weinig overtuigend is, maar dat precies het omgekeerde wat hij als probleem aanvoert het grote probleem lijkt te zijn. Niet nationalisme lijkt het gevaar te zijn, maar een gebrek daaraan.

Lees verder>>>
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, EUSSR, Frans Timmermans, Nationalisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

22 reacties op De verkeerde diagnose van Frans Timmermans

  • paulzwueste zegt:

   Ik kan mij niet losmaken van de gedachte dat Timmermans weloverwogen, volkomen bewust en met opzet de verkeerde diagnose trekt!
   Er zijn namelijk te veel toevalligheden in het geval Timmermans.
   Timmermans moet precies het omgekeerde vertellen als wat de EU doet en wil.
   Het “domme volk” zal hem geloven, want meneer Timmermans is zo ontwikkeld en heeft het zo goed met ons voor…
   Maar dat volk is voor hem niet van belang.
   Hij preekt tegen de mensen die tot de bovengemiddelde laag van de bevolking behoren.
   Die zijn overwegend geïnteresseerd in wat Timmermans er nu van denkt, en héél véél van die mensen kijken langzamerhand door zijn propaganda-leugens heen.
   Hij benoemt het “Nationalisme” als een gevaar.
   En dat is het ook.
   Het is een groot gevaar voor die vervloekte EU en juist NIET voor het volk.
   Timmermans moet het dus wel omdraaien om zijn EU te beschermen.
   Zo is deze valse clown bezig.
   We zullen het allemaal onthouden, en hem er t.zt. mee confronteren!

   Geliked door 1 persoon

 1. Jean zegt:

  Politieke leeglopers resp. ordinaire zakkenvullers doen alles maar dan ook echt alles “voor eigenbelang”, als ze geld kunnen vangen door te zeggen dat de aarde plat is dan zullen ze dat zeggen en blijven zeggen, ‘de postjes en de poen daar is het dat waardeloos zootje volksverlakkers enkel en alleen om te doen’.
  Hetgeen ik al jaren zeg en doe heeft mij tot op heden nog geen enkel nadeel geleverd nl.
  “Geloof NOOIT politiekers en islamgespuis” want voor beide bendes draait enkel de alla kassa.
  Dergelijke troep en zeker die EU troep laat ik nooit in mijn woning binnen al regent het bakstenen.

  Like

 2. Arthur Schop zegt:

  Goed opgemerkt van professor Cliteur.
  Hij heeft ingezien dat er een groot probleem is maar heeft blijkbaar geen besef van de onderliggende beweegredenen.
  Inmiddels weten wij evenwel dat het juist de bedoeling is van de EU de nationale grenzen op te heffen wat enkel kan door homogene bevolkingsgroepen te vernietigen wat op zijn beurt enkel kan door import van vreemdelingen en rasvermenging.
  Aldus de diabolische filosofie van Graaf Van Coudenhove-Kalergie wiens duivelsverzen door de EU-elite worden aanbeden en nageleefd zoals de koran door de islamieten.
  Daarom ook werd de EU prijs Coudenhove-Kalergi in het leven geroepen.
  De grote laureate van deze cynische prijs was uiteraard Merkel die hierbij wordt gelauwerd omdat ze zoveel vreemdelingen en criminelen heeft binnengelaten en aldus het meest heeft bijgedragen tot de in gang zijnde vernietiging van de Europese staten.
  Timmermans preekt dus enkel als de papegaai van Kalergi, als een EU-imam, krijgt hiervoor alle lof van de zelfingenomen elite die zich van de bevolking geen zier aantrekt en hoogstens krokodilletranen weent bij elke nieuwe aanslag.
  Gelukkig zijn er nog zeldzame politiekers zoals Orban die de geschiedenis van zijn land kent, dit in tegenstelling tot onze eigen onbenullige en onwetende politiekers, en zich heldhaftig gedraagt als een echte vrijheidstrijder.
  Het enige wat wij zelf kunnen doen is zoveel mogelijk mensen overtuigen om niet voor een EU gezinde partij te stemmen, zoniet is ons lot definitief bezegeld.
  De Briiten hebben het nog net op tijd ingezien, gaan even door een dipje, maar hebben hun toekomst veilig gesteld.

  Like

 3. Duchesne zegt:

  ik vond het optreden van Timmermans op de militaire begraafplaats in Strassbourg een vorm van lijkenpikkerij, een gebruik maken van oude pijnlijke sentimenten bij gebrek aan enig positief stukje inbreng, maar dat is slechts mijn bescheiden mening.

  Geliked door 2 people

  • Petra DeBoer zegt:

   Vind ik ook en het is echt ziek om deze slachtoffers te gebruiken voor de EU propaganda en het niet benoemen van het socialisme want dat zorgde naast de zieke rassenleer van Hitler voor alle slachtoffers. Nationaal socialisme of Europees socialisme? Wat is het verschil? Het blijft socialisme en dat was waar Hitler voor stond en nu dus ook de EU en dan ook nog eens de rassenleer van het Kalergi plan erbij en we zijn weer terug bij af in de 30-er jaren.

   Dat nationalisme voor armoede zou zorgen zoals in het filmpje te zien is, is natuurlijk de kolder van krankzinnigen, maar ja die verdraaien altijd feiten omdat ze denkstoornissen hebben. Hoe bedenk je het en hoe krijg je het uit je mond om te zeggen dat nationalisme net zo erg is als alcoholisme.

   De EU en hun aanhangers zijn onze vijanden en daarnaast nog eens de islam. Tja, dat er dan oorlog aan zit te komen lijkt me logisch. Hoe hypocriet wil je het hebben. Je mag geen Nederlandse patriot zijn maar wel een Europese patriot. Ziek, ziek en nog eens ziek.

   Like

 4. Rensk. zegt:

  Ik zou wel eens een discussie tussen die twee willen zien en kijken wat het antwoord van Timmermans is op deze stelling. Ik vrees dat de man zo overtuigd is van zijn gelijk dat niets maar dan ook niets meer tot hem doordringt. Voor ons zijn dat politici, die nog voor heel veel onheil voor ons gaan zorgen. Als dit zo doorgaat en ik zie vooralsnog geen verandering aankomen dan gaan we een hel tegemoet. Zou bijna willen zeggen dat vrijheid eigenlijk bovenaan de piramide van Maslow behoort te staan. Zonder vrijheid kun je beter dood zijn.

  Like

 5. Mary zegt:

  Ik kan de naam van die idioot niet meer horen!!!!!

  Like

 6. abouneenee zegt:

  Timmerfrans vergeleek nationalisme met alcoholisme. Ik vind van die 2 slechts alcoholisme een probleem dat al veel langer stand houdt en waar de chef van Timmerfrans persoonlijk dagelijks ervaring heeft. Laat Timmerfrans zich bemoeien met de echte problemen. Daar wordt hij toch voor betaald? Er staat niet in zijn taakomschrijving dat hij de persoonlijke politieke voorkeur van burgers moet dicteren. Frans houdt niet van vrijheid…

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Het is juist die persoonlijke politieke voorkeur van de burgers die Timmermans angst in boezemt.
   Vandaar dat hij de opdracht heeft om de werkelijkheid zodanig om te buigen dat het volk braaf achter hun eigen premier blijft lopen, die in werkelijkheid een door de EU gekloonde verrader in opdracht va diezelfde EU is.

   Geliked door 1 persoon

 7. Pietersen zegt:

  Fransje wil dat wij patriotten van de EU zijn, niet van eigen land. Wat een ongelooflijk uilskuiken is die vent. De EU wil onze nationale identiteit kapot maken, vooral door massa-immigratie en islamisering hetgeen genocide op de Europeaan inhoudt.
  Niet echt een reden om van Frans en zijn EU te houden. Dit Limburgse keffertje is nog erger dan Ceausescu.

  Like

 8. Anton Haksteeg zegt:

  timmerfrans wenst eurolisme en weet duidelijk niet wat normaal nationalisme inhoudt daarvoor zijn hij en z’n baasje Juncker te links dragend wanneer gaat dit stel onbenul eens echt iets doen aan terrorisme en het verwijderen van ene Merkel?

  Geliked door 1 persoon

 9. Thom zegt:

  Timmermans draait alles om. Hij gaat zover om te geloven, dat wij als we zijn praatjes maar geloven we zelfs stront kunnen eten en dat we dan als tegenprestatie gebak uit zullen schijten

  Like

 10. guusvelraeds zegt:

  Ik wacht op de dag dat het EU parlement siddert van een islamitische aanslag. Maar het schijnt een goed beveiligde vesting te zijn. Vreemd terwijl men de Europese burger wijsmaakt dat beveiligde en bewaakte grenzen geen aanslag kunnen voorkomen bewaakt en beveiligen de EU apparatsjiks wel hun eigen territorium.

  Like

 11. christdus zegt:

  Deze man hoort in een TBS-kliniek thuis , maar hij loopt helaas vrij rond .

  Like

 12. christdus zegt:

  Deze genocide-plegende TBS-er streeft waarschijnlijk – net als Merkel – naar de Kalergi-prijs,
  in wezen dient hij voor de krijgsraad te komen wegens het uitleveren van zijn volk aan een vijandige
  religie . hierop dient dan de dood door de kogel te volgen .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s