Hongarije roept ambassadeur uit Nederland terug

Screenshot_120

(Vertaling: E.J. Bron)

Hongarije heeft zijn ambassadeur uit Nederland teruggeroepen en de diplomatieke betrekkingen tijdelijk opgeschort. Dat maakte de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, vrijdag tijdens een persconferentie bekend. Reden is een uitlating van de Nederlandse ambassadeur in Boedapest, Gajus Scheltema, tegenover het weekblad “168 Ora”. Scheltema zei tegen het blad dat islamitische extremisten dezelfde methoden zouden gebruiken om vrienden te maken als de Hongaarse regering.

Junge Freiheit

“De Nederlandse ambassadeur heeft een uitspraak gebezigd die Hongarije´s waardigheid en soevereiniteit schendt evenals de diplomatieke tradities genegeerd en ver overschreden”, zei Szijjártó. De betrekkingen zouden voor onbepaalde tijd worden opgeschort. Zijn regering zou een openbare verklaring van de regering van minister-president Mark Rutte eisen of Scheltema als privépersoon of met een mandaat van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken gesproken zou hebben.

Hongarije eist verontschuldiging

Mochten de Nederlanders zich niet verontschuldigen, dan zou de Hongaarse regering tot meer diplomatieke stappen bereid zijn. “Hongarije is geen zandzak”, maakte Szijjártó duidelijk. De politiek van onderworpenheid zou misschien in het verleden in Hongarije verbreid zijn geweest, “maar nu niet meer”.

Ook wat betreft de toekomst van de sowieso vertrekkende ambassadeur Scheltema vond Szijjártó duidelijke woorden: “We zijn blij dat de ambassadeur vertrekt en hopelijk zal hij dat spoedig doen.” Scheltema zou niet meer welkom zijn in Hongarije. De islam-kritische Nederlandse oppositiepoliticus Geert Wilders noemde Scheltema op Twitter een “idioot”.

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Hongarije, Krankzinnigheid, Nederland. Bookmark de permalink .

30 reacties op Hongarije roept ambassadeur uit Nederland terug

 1. Mirjam zegt:

  ‘De islam-kritische Nederlandse oppositiepoliticus Geert Wilders noemde Scheltema op Twitter een “idioot”’
  En daar heeft Geert helemaal gelijk in. Scheltema is een idioot en Rutte ook als hij niet het lef heeft om dit in te zien.

  Geliked door 1 persoon

 2. Cathja zegt:

  Groot gelijk dat de Hongaren de diplomaat uitwijzen en de betrekkingen tussen Hongarije en Nederland opschorten. Het is zeer beschamend wat Scheltema over de Hongaren heeft gezegd! Het is een ernstige belediging ook!
  Mark Rutte, probeer de schade te herstellen, en bied excuses aan de Hongaren aan voor deze walgelijke uitspraak van Scheltema. Doe je dat niet, dan betekent dat wat mij betreft dat je achter de uitspraak van de ambassadeur staat, en dan zal Nederland zich ook nog moeten schamen voor zijn regering!

  We wachten af…..

  Like

 3. Hendrik zegt:

  Als je Gajus heet zegt dat al genoeg. Een van de weinige landen van Europa die niet wil buigen voor de islam invasie. Gajus had beter die lapschwans van een Jean-Kloot Juncker voor zijn ballen kunnen trappen. Had ie waarschijnlijk nog fijn gevonden ook.

  Like

 4. Wim Vreeswijk zegt:

  Die Nederlandse ambassadeur is een wereldvreemde gek !

  Geliked door 1 persoon

 5. boorzalf zegt:

  Terecht dat die Hongaren Gladjanus Scheltema buiten geflikkerd hebben. Ook weer zo,n wezenloos figuur die totaal buiten de maatschappij staat.

  Like

 6. Wolf zegt:

  Dat vriese geval Gaaijes moet 4 jaar eenzame opsluiting in een isoleer cel krijgen in plaats van zijn ONVERDIENDE pensioen.

  Like

 7. Astrid zegt:

  Wat wil je met zo’n duidelijke voornaam…. gajes….. in de bajes!

  Like

 8. leefbarbaar zegt:

  Terecht. Hongarije heeft tenminste principes. Hier hebben ze alles verkocht aan Brussel.
  Wedden dat Scheltema straks vervangen wordt door een moslim om te laten zien dat Nederland deugt (en de regering achterlijk is).

  Like

 9. Trucker zegt:

  Hahaha Hongarije heeft serieuze problemen met de nicht Rutte dat pennelikkertje die premier is bij jullie –>innige deelneming<– 🙂
  Was het maar jullie Geert Wilders, daar zou Victor Orban goed mee overweg kunnen, in tegenstelling tot zo een slapjanus die liegt en bedriegt om zijn zitje te behouden…

  Hongarije wordt één van de veiligste landen in het voormalig Oostblok…tiens hoe zou dat nu toch komen sé?

  Geliked door 2 people

 10. Williaan zegt:

  “islamitische extremisten dezelfde methoden zouden gebruiken om vrienden te maken als de Hongaarse regering” Ha ha dat is nou niet bepaald politiek correct. Ze worden steeds verdwaasder en weten niet meer wat ze doen en zeggen.

  Like

 11. Statler & Waldorf zegt:

  Het probleem van deze man ligt al bij zijn ouders.
  Bij die mensen lag de oorsprong van het probleem.
  Welke ouder geeft een kind de naam waarvan de betekenis gespuis is.

  Geliked door 1 persoon

 12. Marlies zegt:

  Laffe daad van Gajus. Wachten tot het eind van je carrière en dan je ware aard laten zien. Alumnus van de Universiteit van Leiden, uiteraard. Een PvdA Europarlementariër is het volledig met hem eens: Hongarije is extremistisch. Duh! Moeilijk te traceren, maar alle seinen wijzen naar het lidmaatschap van D66. .

  Geliked door 2 people

 13. D. G. Neree zegt:

  Nederland denkt dat het de hele wereld de les kan geven, maar wat ze met hun eigen bevolking wel lukt, daar lopen ze in het buitenland toch mooi tegen een harde en dikke muur.

  Snappen die mensen niet dat arrogantie en hoogmoedswaanzin geen solide fundamenten zijn voor internationale betrekkingen? En trouwens ook niet voor een democratische rechtsorde.

  Geliked door 1 persoon

 14. Marc zegt:

  Ik eis dat die Scheltema zijn Nederlandse nationaliteit ontnomen wordt!

  Like

 15. Gajus was een hele normale naam in Rome.
  T heeft nu de bijklank van geteisem/ gepeupel.
  Overigens: Scheltema is wel een Friese achternaam,maar ik hoop van harte dat deze Gutmensch niet uit Friesland komt.
  Dat werpt een smet op de Friezen,die ook nu nog heel sceptisch staan tegenover de Haagse kliek.
  Wij in Friesland hebben niets met al die malloten zoals Pechvogel, Prutte en consorten.
  Theo Hiddema is een ras echte Fries, hij spreekt vloeiend Fries en werd hier met open armen onthaald toen hij hier was met Thierry en aanhang.
  Veel mensen in Friesland en Groningen zijn of PVV of FvD aanhangers.

  Geliked door 1 persoon

 16. ruben zegt:

  Een heel verstandig besluit van Hongarije. Wat Gajus betreft (wat een toepasselijke naam overigens). Hij heeft volgens zijn opvattingen gelijk. Alles wat waarheid is of tegen de NWo/ extreemlinks ingaat is verachtelijk en slecht.

  Like

 17. eva110 zegt:

  Dat krijg je er van als je Gajus naar het Buitenland stuurt!
  Hongarije heeft groot gelijk, wat geeft deze ingebeelde bal het recht zich te bemoeien met de politiek van het land waar hij te gast is?

  Like

 18. carthago zegt:

  Scheldenmaar die scheltema , anders kan dat gajus niet.Helemaal top wat de Hongaren doen , het gajus terugtappen naar Marx rutte bloemkool.

  Like

 19. Bezorgde burger zegt:

  Ik heb al een bedankbericht naar de Hongaarse Ambassade gestuurd en mijn excuses aangeboden en aangegeven dat een groeiende groep Nederlanders niet achter dit soort politici staat.
  Overigens, is het u allen ook opgevallen dat er nog niets over dit nieuwsfeit in de Nederlandse kranten staat? Hoezo censuur? Gelukkig hebben wij de alternatieve media ontdekt!!!

  Like

  • Cathja zegt:

   @Bezorgde burger, het is mij ook opgevallen dat hierover niets openbaar gemaakt is. Maar als een Russische diplomaat over de schreef gaat raken ze er niet over uitgepraat!
   Gelukkig lezen wij E.J. Bron!!

   Like

 20. Hansan zegt:

  Hongarije wordt een van de veiligste landen van het Oostblok? Nee, Hongarije wordt dankzij de politiek van Orban een van de veiligste landen van HEEL Europa. Het land heeft zijn gewelddadige aanvaringen gehad met asielzoekers die geen respect hadden voor het land. Goed dat ze er uitgeschopt zijn. Ons braafste landje aan de Noordzee dat aan de leiband loopt van die neo-marxistische wolven van de Europese Commissie kan nog veel leren van Hongarije, bijvoorbeeld over het opkomen voor de eigen christelijk-joods-humanistische cultuur. Wat een lef toont Hongarije!

  Like

 21. Republikein zegt:

  Wat kinderlijk om pret te hebben om iemand’s naam, ook ik doe het regelmatig, voor fun en een ander zou zeggen onderbroekenlol.
  Gajussoep schijnt een lekkernij te zijn in Marokko.

  Like

 22. Mary zegt:

  Hongarije heeft voor de zoveelste keer helemaal gelijk net zoals Wilders, ik had liever gezien dat ze dat stuk ellende daar vast hadden gezet nu zitten wij er straks weer mee.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s