Merkel-critica Gertrud Höhler: “In Angela Merkel´s masterplan is voor democratie geen plaats meer”

Screenshot_154

(Door: Sietske Bergsma)

De bondskanselier heeft de rol als ‘antiheld’ aangenomen, waarin haar ‘Willkommen’ tegelijk een afscheid is van het oude Duitsland.

Gertrud Höhler (1941, Wuppertal, foto boven) is een Duitse literatuurwetenschapper, publicist en bedrijfsconsultant. Ze was in de jaren ’80 en ’90 professor in de Germanistiek en politiek adviseur van o.a. Helmut Kohl en Dieter Althaus (CDU). Een conservatieve intellectueel, een taalvirtuoze dame, die moeiteloos grote concepten (macht, leiderschap, democratie, autocratie) koppelt aan menselijke eigenschappen of van metaforen voorziet: ‘(…) der Kanzlerin, die emotional auf Sparflamme lebt’, ‘de democratie ligt op de intensive care: reden waarom al jaren iedereen die de waarheid zoekt zo rustig praat.’ Getrud Höhler spreekt echter niet rustig, maar luid en gepassioneerd. Ze doet een beroep op de politieke elite en burgers om zich tegen het fatalisme te keren en de verantwoordelijkheid terug te nemen.

Lees verder>>>
(h/t “Witte raaf”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, dictatuur, Duitsland, landverraad, Merkel, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

18 reacties op Merkel-critica Gertrud Höhler: “In Angela Merkel´s masterplan is voor democratie geen plaats meer”

 1. Mirjam zegt:

  Ditzelfde interview in video heb ik vandaag bij Bron’s artikel ‘Merkel wil Afrikanen meer legale immigratiemogelijkheden bieden’ geplaatst.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Een zeer scherpzinnig en raak ordel van deze Frau Höhler!
  Je zou ook kunnen zeggen: Merkels fatale kracht is gelegen in haar volstrekte onzijdigheid.
  Strikt genomen geen nazisme, geen communisme, maar het vol-strek-te n i e t s .
  Als zij niet gestopt wordt, is dát, wat Europa wacht: Het N I E T S .
  Houd dat gedrocht tegen vóór het te laat is!!!

  Like

 3. Rensk. zegt:

  Nee dat wist ik al vanaf het begin dat ze die duitse vlag weg smeet en het gezicht wat ze er toe bij trok. Zulke trekken en zulk gedrag heb ik in mijn leven eerder gezien en ik weet wat dat betekent. Heel veel slechts.Merkel is niet alleen een dictator, maar ze is minstens en waarschijnlijk nog erger gestoord als Erdogan. Eigenlijk is zij meer een sociopaat, dan een psychopaat en die gaan als vrij rustige en soms zelfs vriendelijke mensen door het leven. Je merkt vooral in het begin niet veel aan deze mensen. Pas als ze zeker zijn van hun macht dan breekt de hel los. Zij is een zeer gevaarlijke vrouw. De duitsers hebben haar nog niet door.

  Geliked door 1 persoon

 4. Rensk. zegt:

  Wat heeft die vrouw die anderen dood wenst een eng hoofd. Die ogen lijken op de ogen van Anne Fleur Dekker. Net zo hysterische blik

  Geliked door 1 persoon

 5. Jan zegt:

  vanaf seconde 56

  Strauß voorspelde de waanzinnige Merkel al in 1986

  Strauß, zwaar onderschatte politicus, vervloekt door linksfascisten, werd door dit onderkruipsel als fascist, nazi neergezet, net zoals met Janmaat werd gedaan, met Fortuyn, Wilders enz

  Like

 6. Pietersen zegt:

  Stuitend weer hoe deze echt intelligente vrouw, dit in tegenstelling tot Merkel die een lege huls is waar men idolaat achteraan loopt, wordt aangevallen en monddood gemaakt in talkshows.

  Like

 7. ReneKampers zegt:

  Idem Nederland ” democratie ” is toch de wil van het volk .Waarom wil Trutte niet regeren met de tweede grootste partij van NL , is dat democratie ?

  Like

 8. In zijn schuimbekkende betogen doet Strauß mij denken aan de katholieke prekers die op de kansel woedend waarschuwden voor het oprukkende Rode Gevaar dat onze moeders zou verkrachten, de kinderen zou schenden en nog een heleboel andere rare en enge dingen met ons zouden doen. Der Franz-Josef was zich mogelijk niet bewust van de inmiddels vol in gang zijnde overname van zijn zusterpartij CDU door de Rode Rotzakken. Gebeurt al eeuwen zo, ook bij ons, eerst heb je een partij die tegen de handelingen der Roden zijn en even later zien ze er nog wel blauw uit maar ze zijn feitelijk al stinkend rood of liggen nog roodgroen in een tussenstadium te rotten.

  Like

 9. christdus zegt:

  Ook dit gestoorde STASI – wijf is in feite een ” usefull idiot “. Zij krijgt haar opdrachten waar-
  schijnlijk van Bilderbergers en globalisten , een trekpop hoeft geen enkele menselijke trek te
  bezitten , alleen ijskoud orders uitvoeren .
  wat mij betreft krijgt ze de kanker , de rothoer.

  Like

  • Mirjam zegt:

   Dat is ze absoluut niet. Zij is een realiste die gewoon gelijk heeft en al jaren kritiek op Merkel heeft die ook waar is. Zij benoemt de dingen zoals ze zijn en niet zoals Merkel ze wil. Alleen al de manier hoe Merkel totaal geen emotie toont op haar gezicht en totaal zich niet kan inleven, alleen maar met mooie woorden, hoe andere mensen zich voelen door haar beleid, laat zien dat dit ‘mens’ een narcist is die alleen haar eigen doel voor ogen heeft en niet dat van Duitsland of van Europa. Deze vrouw Gertrud Höhler, benoemt dit al jaren en wordt gewoon genegeerd.

   Like

 10. Jan zegt:

  Politie adviseert: “Verzet je niet, laat je mishandelen of als het niet anders kan, dood slaan”


  https://bielefeld.polizei.nrw/artikel/gegenwehr-steigert-aggressivitaet-bei-raeubern

  Bevolking ziedend, komt de capitulatie tegenover het uitschot de strot uit.

  Een debiele Fakebookgebruiker geeft als antwoord: „Unsere Täter sind aus ein anderen Land und haben eine andere Kultur und dürfen das. Was sollen die denn von uns Deutschen denken, wenn wir uns zur Wehr setzen?“
  ..


  https://schluesselkindblog.wordpress.com/2017/08/25/polizei-raet-buergern-sich-notfalls-misshandeln-und-sogar-toeten-zu-lassen/

  Gevolg van de Merkeljunta is dat Duitsland leeg loopt, Duitsers massaal vertrekken, wat weer toegejuicht wordt door parasieten:
  „Wir Flüchtlinge … wollen mit euch nicht in demselben Land leben. Ihr könnt auch, und das halte ich für richtig, aus Deutschland flüchten, nehmt bitte Sachsen auch mit und die AfD gleich auch … Warum seid ihr nicht in einem anderen Land? Wir haben euch satt!“ — Aras Bacho, ein 18-jähriger syrischer Migrant in Der Freitag, Oktober 2016.

  https://schluesselkindblog.wordpress.com/2017/08/28/deutschland-blutet-aus-deutsche-verlassen-in-scharen-das-land/

  Menigeen weet al lang dat zij in een bananenrepubliek leeft en steekt dit niet onder stoelen of banken. Echter, zij worden net als in de DDR juridisch vervolgd en verdwijnen achter tralies:

  Die Staatsanwaltschaft prüft, in welchem Umfang sich die Bananenverfechter strafbar gemacht haben.

  Die Personalien von sieben Eigentümern von neun Bundesflaggen mit der Südfrucht darauf wurden aufgenommen. nwrsxzqx-aab65110-6412-4a92-a16b-06ba5dcf545e-104Es wird jetzt geprüft, ob sie nach Paragraf 90a des Straf-gesetzbuchs strafbar gemacht haben.

  Wordt men veroordeeld dan betekent dat drei Jahre Knast

  https://schluesselkindblog.wordpress.com/2017/08/30/deutsche-bananen-und-die-juristische-verfolgung-von-regierungskritikern/

  Duitsland exit

  Like

 11. Jan zegt:

  Tijdens persconferentie met Hussein Obama

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s