YouTube: te ongemakkelijke Ron Paul wordt “economisch gecensureerd”

Screenshot_152

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Het YouTube-kanaal van de voormalige Amerikaanse Congresafgevaardigde en Libertarische eigengereide denker Ron Paul wordt als “niet passend voor alle reclameklanten” gemarkeerd.

Contra magazine

Ongemakkelijke journalisten en producenten worden in toenemende mate financieel onder druk gezet. Zowel door diverse reclameondernemingen als door internetgiganten zoals Google (incl. YouTube) en Facebook. Want waar men geen politieke/juridische censuur kan respectievelijk om verschillende redenen wil uitoefenen, bestaat de mogelijkheid om gewoon financiële druk uit te oefenen.

Nu betreft het de voormalige Republikeinse Amerikaanse congresafgevaardigde en Libertarische eigengereide denker Ron Paul. Omdat deze in zijn “Liberty Report” de Amerikaanse buitenlandse politiek wat betreft Afghanistan en WikiLeaks bekritiseerde, werden zijn video´s geëtiketteerd als “niet passend voor alle reclameklanten. Bevestigd door handmatige controle”, zoals de oprichter van WikiLeaks, Julian Assange, twitterde.

Steeds opnieuw worden vooral kritische alternatieve media, journalisten en publicisten economisch onder druk gezet, omdat men hen men juridische middelen niet kan “uitschakelen”. Als men stapje voor stapje de financiële basis van hen afpakt, geven velen van hen uiteindelijk op of beperken ze hun werk.

Maar ook de reductie van de reikwijdte door technische maatregelen, zoals bijvoorbeeld Google en Facebook dit doen, behoort hiertoe. Men geeft de voorkeur aan de klassieke media, terwijl de kleine media en publicisten beperkt worden in hun reikwijdte. Ook dat zorgt ervoor dat de inkomsten dalen. Veel sites geven het helemaal op, anderen fuseren om te proberen met vereende krachten te kunnen werken. Maar ook dat wordt steeds moeilijker.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, VS, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

5 reacties op YouTube: te ongemakkelijke Ron Paul wordt “economisch gecensureerd”

 1. Aegolius cs zegt:

  Kapitalisme pur sang (V.S.) oftewel economische macht dat geheel kan worden ingewisseld voor politiek absolutisme als Rusland, China en noord- Korea. Een de EU? Dat is mijn vraag!?

  Like

 2. Antivenin zegt:

  Het moderne “Kauf nicht bei Juden”…

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Een gesublimeerde methode richting uitvoering beroepsverbod. Gelijk zoals in Nederland betreffende oproepen GeenStijl te boycotten. De kulturkammer van weleer is nooit weggeweest.

  http://www.verfassungen.de/de/de33-45/kulturkammer33.htm

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s