50 jaar Samaria. Netanyahu: “Er worden in Israël geen ´nederzettingen´ meer afgebroken”

Screenshot_168

(Vertaling: E.J. Bron)

Gisteren kwamen er duizenden burgers uit Samaria naar het industrieterrein Barkan om deel te nemen aan het feest met de naam “Lichten van het jubileum”. Behalve minister-president Benjamin Netanyahu bevonden zich nog talrijke andere politici onder de gasten.

Israel Heute

“Dit is het erfgoed van onze voorouders, dit is ons land”, zei Netanyahu. “Er zullen geen ´nederzettingen´ meer worden afgebroken, want het is bewezen dat dit niet bijdraagt aan de vrede. Wat hebben we ervoor teruggekregen? We hebben raketten gekregen. En dat is nu voorbij. En er is nog een andere reden waarom wij goed op deze plek passen – Samaria is voor de staat Israël van strategische betekenis, onze sleutel voor onze toekomst, want vanaf de hoge toppen van het Tall Asur gebergte kun je van de ene naar de andere kant van het land kijken.”

Toen zei Netanyahu dat hij dit ook altijd uitlegt aan gasten uit het buitenland. “Stel je eens voor dat er radicale islamitische troepen op deze toppen zouden staan. Dat zou niet alleen ons, maar ook jullie in gevaar brengen, als onze buurlanden, het hele Midden-Oosten. Tegen de achtergrond van alle gebeurtenissen om ons heen in het Midden-Oosten, kan men zich voorstellen wat het resultaat zou zijn. Voor ons zouden weg nr. 6 en de luchthaven Ben-Gurion in gevaar zijn. Daarom zullen we er nooit van afzien om Samaria te beschermen. We zullen meer wortels slaan, bouwen en de vestiging uitbreiden.”

Na zijn toespraak overhandigde de districtsvoorzitter van Samaria, Jossi Daga, aan Netanyahu de oorkonde van ereburger van Samaria (foto).

 

Minister van Onderwijs, Naftali Bennet, ondersteunde de woorden van Netanyahu en zei: “Het wordt tijd om vrij in ons land te kunnen bouwen. Het kan niet zijn dat in de 50 jaar die wij hier zijn de bewoners van Samaria nog steeds tweederangs burgers zijn. Samaria moet onder Israëlische soevereiniteit geplaatst worden.”

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Westelijke Jordaanoever", Israël, Joden, Jodendom. Bookmark de permalink .

11 reacties op 50 jaar Samaria. Netanyahu: “Er worden in Israël geen ´nederzettingen´ meer afgebroken”

 1. Trucker zegt:

  shit happens… Bibi zal zijn minister van onderwijs op de vingers moeten tikken en Israël zal ASAP de geschiedenis van de USA moeten herschrijven want wat blijkt ;

  Like

 2. Saeftinghe zegt:

  Israel was in de oudheid aan beide zijdem van de Jordaan.
  Het wordt tijd dat ook dat deel van het vroegere Israel bevrijd gaat worden, ook de rotskoepelmoskee behoort van de Tempelberg te verdwijnen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Cynicus zegt:

  Als Israel Samaria en Judea zou verlaten dan landen er al snel raketten op de laagvlakte westelijk van Judea en Samaria (Westbank) af gevuurd door moslimextremisten van Hamas en Abbas

  Wat mij betreft mag het hele Arabische schiereiland onder Isrealisch bestuur vallen.

  Dan is er meer vrijheid onder de bevolkingen daar en zijn er synagoges in Mekka, Saana, Dhoha en Bagdad en ook Christelijke kerken en zo.

  De ontwikkeling zal beter zijn en er zal meer rust, vrede en een groener landschap zijn..

  Blijkbaar is het een droom

  Like

 4. Jan zegt:

  Netanyahu: “Er worden in Israël geen ´nederzettingen´ meer afgebroken”
  maar gelukkig worden wel alle illegale bouwsels van de EU tegen te vlakte gebuldozerd die dienen om kinderen tegen Israël op te hitsen

  Slinkse propaganda van RT

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s