Bioscoop in Tennessee haalt “Gone with the Wind” uit het programma

Screenshot_161

(Vertaling: E.J. Bron)

Een bioscoop in de Amerikaanse staat Tennessee heeft de film “Gone with the Wind” uit zijn programma gehaald. Als reden geven de verantwoordelijken van de historische bioscoop in Memphis aan dat de film “cultureel on-sensibel” zou zijn. De filmklassieker met Vivien Leigh in de hoofdrol draait al 34 jaar lang in de bioscoop.

Junge Freiheit

Als een organisatie die zou willen “vermaken, verder ontwikkelen en informeren” zou de “Orpheum”-bioscoop geen film kunnen laten zien die “tegenover een brede laag van de plaatselijke bevolking on-sensibel” zou zijn, zei eigenaar Bret Batterson. Twee derde deel van de inwoners van Memphis is Afro-Amerikaan.

Kritische stemmen op Facebook

Als reden verwijst Batterson naar de gebeurtenissen in Charlottesville en de daaropvolgende discussie over monumenten ter ere van soldaten van de Confederatiestaten: “Dat is iets waar wij ieder jaar vragen over gesteld hebben, maar de storm in de sociale media dit jaar heeft de beslissing gebracht.” Bovendien zou de populariteit van de film de afgelopen jaren afgenomen zijn. Op de Facebook-pagina van de bioscoop protesteerden wordende gebruikers tegen de beslissing: “Dat is het domste wat ik de afgelopen tijd gehoord heb en geloof me, er zijn de afgelopen tijd enkele domme dingen in naam van het racisme gebeurd.”

Iemand anders schrijft: “Nu censureren we dus ook al kunst? Wat is er aan de hand? Het is toch maar een film. Als jullie die niet leuk vinden, dan kijk je er toch gewoon niet naar.” Een derde schrijft tot nadenken stemmend: “We leven in een gevaarlijke tijd als er boeken en films verbrand worden. Dat maakt me bang.”

Al twee jaar eerder had de Amerikaanse filmcriticus Lou Lumenick zich in een bijdrage voor de “New York Post” uitgesproken tegen de verdere vertoning van de film, die hij “subtiel racistisch” noemde, omdat hij de slavernij zou romantiseren.

Bovendien stonden er op de Facebook-pagina ook oproepen om de “Orpheum”-bioscoop te boycotten. “Gone with the Wind” is een dramafilm uit het jaar 1939, die zich afspeelt in de zuidelijke staten ten tijde van de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865). Het is de verfilming van de gelijknamige roman van Margaret Mitchell, die drie jaar eerder was gepubliceerd. De Afro-Amerikaanse actrice Hattie McDaniel, die in de film de rol van de “Mammy” speelde, won hiervoor de Academy Award voor de beste bijrol – de eerste zwarte die deze onderscheiding ten deel viel.

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, cultuurrelativisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Racisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, VS, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

27 reacties op Bioscoop in Tennessee haalt “Gone with the Wind” uit het programma

 1. zwartschakel zegt:

  87% van de ondervraagde zwarte bevolking ,is “weg van deze film !

  Like

 2. Elisah zegt:

  Het begint met Gone with the Wind, maar waar eindigt die bezeten heksenjacht?
  Ik heb deze film als tiener gezien in de bioscoop en ik heb hem op DVD, het is een prachtige film die een beeld schept van die tijd.
  Denkt men nu werkelijk dat door het uitwissen van alles uit de tijd van de slavernij, die hele periode ongedaan gemaakt kan worden?
  Misschien moet er eens behoorlijk aandacht besteed worden aan de slavernij in zijn algemeen, dan kan men zien dat niet alleen zwarten er slachtoffer van zijn geweest, al denken ze dat zelf.
  Er bestaat nog steeds slavernij, al wordt dat nu vaak genegeerd of anders genoemd.

  Geliked door 2 people

  • hendrikush zegt:

   Waar zijn de SJW’s en BLM’s die de profeet en zijn heilige boek veroordelen omdat ze actief de slavernij rechtvaardigen en beoefenen?

   Like

  • Jan zegt:

   Dom links houdt van Hollyweirdrotzooi als die nep Kunta Kinte/Roots
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Roots_(televisieserie)

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Datgene wat er nu gebeurt is veeleer het met opzet uitdagen, tarten van het Zuiden alwaar het proletariaat massaal achter Trump staat.
   Met als welbekende reden het afzetten van Trump.

   Als dat ooit gebeurt zal dat zijn weerslag in Europa hebben… en zal het hele westen,
   te weten Europa en de VS in vuur en vlam staan.

   Like

   • tjonge zegt:

    “Datgene wat er nu gebeurt is veeleer het met opzet uitdagen,”
    .
    verdeel en heers is het motto van soros, gates en andere “wereldverbeteraars”
    net zolang tot de hele wereld in de brand staat.
    waarom ?? geen idee, sadisme, verveling etc ?

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Tjonge.
    Je hebt het helemaal door.
    Verveling leidt tot nieuwe ontwikkelingen.
    Het is al te lang vrede geweest.
    Ik bedoel in de VS en hier op eigen grondgebied.

    Like

 3. Marian zegt:

  Als je nog niet de pest aan zwarten heb, dan krijg je het langzamerhand wel. het lijkt wel of ze alles wat ons lief is willen verpesten.

  Like

 4. Rensk. zegt:

  Ik geloof al niet eens meer dat men zich druk maakt om de slavernij van vroeger. De slavernij is een voorwendsel om hun eigen tekortkomingen op te kunnen projecteren. Op deze manier heeft men een gezamenlijk doel om zich met volle haat op te kunnen storten. In deze de haat die ze verbindt. En daar komt nooit iets goeds uit voort. Dat wat er in Zuid-Afrika gebeurd is b.v een uiting van jaloezie. En uit jaloezie komt al deze ongein uit voort. Hebben ze het land van de blanke boeren in handen? In de kortste tijd is het een zooitje. Kennelijk hebben ze ten tijde dat ze bij de blanke boer werkten niets van enige kennis eigen gemaakt. Silvana Simons kan het allemaal echt geen zak schelen hoor. Of wie dan ook gediscrimineerd word Dat gelooft toch niemand. Voor haar is dat hele idiote gezeik over racisme een verdienmodel.
  Ze worden pas gestopt als er niet meer toegegeven word en met harde hand de kop ingedrukt wordt en dat zie ik voorlopig nog niet gebeuren. Integendeel. De hysterie wordt alleen maar meer en meer

  Like

 5. Jan zegt:

  Rode Gardisten verbieden staatslied van Maryland, want het heeft o.a over ‘northern scum’

  The despot’s heel is on thy shore,
  Maryland!*
  His torch is at thy temple door,
  Maryland!
  Avenge the patriotic gore
  That flecked the streets of Baltimore,
  And be the battle queen of yore,
  Maryland! My Maryland!

  II

  Hark to an exiled son’s appeal,
  Maryland!
  My mother State! to thee I kneel,
  Maryland!
  For life and death, for woe and weal,
  Thy peerless chivalry reveal,
  And gird thy beauteous limbs with steel,
  Maryland! My Maryland!

  https://en.wikipedia.org/wiki/Maryland,_My_Maryland#Lyrics

  en dit is seksisties, volgens de marxisten: Maryland State Motto

  http://www.thegatewaypundit.com/2017/08/cultural-revolution-update-university-marching-band-will-no-longer-play-state-song-racist-video/

  West Side Story is natuurlijk ook fout.

  En dan zijn er nog opera’s als Die Zauberflöte want de neger wordt als duivel gezien door Papageno. Verder: Turandot, Madame Butterfly, Cosi fan tutte, The Mikado enz enz.

  Like

 6. Arthur Schop zegt:

  Men vergeet of verdoezelt het feit dat de grootste slavendrijvers en invoerders van zwarten uit Afrika wel de Ottomaanse islamieten waren.
  Hoe komt het dat de zwarten in Amerika wél en de zwarten in het Ottomaanse rijk geen nakomelingen hadden?
  Jawel, zij werden gecastreerd; 10% overleefde de ingreep!!!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Je kunt zeggen van die Turken wat je wil maar ze hadden het wel voor elkaar.
   Tot op de dag van vandaag geen centje last van die zwarten.
   Ze snijen nog steeds het piemeltje bij die zwartjes weg.
   Het kleintje blijft zelfs lachen, en er zijn altijd wel wat loslopende kippen in de buurt die de lekkernij ijverig verschalken…

   Like

 7. Rensk. zegt:

  En niet te vergeten de zwarte afrikanen zelf. De afrikanen uit Kumasi Ghana haalden de zwarten uit het noorden van Ghana en verkochten die door aan de slavenhandelaren. Niemand van de zwarten hoor je daar over. Daaraan kun je zien dat het ze helemaal niet over het slavenverleden gaat. Dat interesseert ze niet Het is enkel een voorwendsel zoals ik hierboven al schreef. Omdat ze hun eigen leven maar niet op orde krijgen. Een goed leven daar moet je hard voor werken en dan bedoel ik niet alleen werken bij de baas, maar ook kritisch zelfreinigend vermogen bezitten. Heb je dat niet? Dan kun je niets en zal je nooit iets anders kunnen dan anderen de schuld geven van je onmacht.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Nu weet ik het weer allemaal.
   Zo is het helemaal hoor Rensk.

   Tussen haakjes ben jij de grote broer van “Renske”?

   Geliked door 1 persoon

  • Ekster zegt:

   Je hebt helemaal gelijk. Het gaat helemaal niet om slavernij, het gaat om haat tegen het blanke ras. Immers, als het de Gutmenschen werkelijk om slavernij te doen was, zouden ze toch anti-mohammedaans moeten zijn want de mohammedanen zijn al eeuwenlang de grootste slavendrijvers ter wereld. Tot op de dag van vandaag is dat zo (kijk onder welke erbarmelijke omstandigheden gastarbeiders uit Azië in Saoedie-Arabië behandeld worden). Maar nee, in plaats van te protesteren tegen de Arabieren janken ze enkel en alleen over de slavernij door de blanken, die daar al honderden jaren geleden mee gestopt zijn. Het blanke schuldgevoel wordt vakkundig gecultiveerd want dat levert heel veel op. Je krijgt alles gedaan bij ons domme blanken zolang wij ons maar schuldig blijven voelen over dingen die onze voorouders misschien eeuwen geleden gedaan hebben. Kortom een goudmijntje dat zo lang mogelijk zal worden geëxploiteerd. Laat de kassa maar rinkelen en op naar Europa met zijn allen!

   Geliked door 1 persoon

 8. Republikein zegt:

  Het is dan ook alarmerend wat daar gebeurt,en zo van deze tijd.

  Vreemde wetten: Dit is verboden in Amerika, tenzij…

  In North Dakota ia het verboden een Indiaan op een paard neer te schieten, tenzij je in een huifkar rijdt.
  In Winchester (Massachusetts) mogen vrouwen niet koorddanssen, behalve in de kerk
  In Pocatella is het dragen van verborgen wapens verboden, behalve als ze duidelijk zichtbaar zijn
  In Kentucky is het voor een vrouw verboden zich in badpak op de snelweg te bevinden, behalve als ze door
  minstens twee politieagenten begeleid wordt, of als ze lichter is dan 45 kilo of zwaarder dan honderd kilo. Dit geldt overigens nadrukkelijk niet voor vrouwelijke paarden
  In Louisiana geldt het als een simpele overtreding als je iemand bijt, tenzij je dit doet met een vals gebit, dan is het een zware overtreding
  In Californië is het verboden vanuit een auto op wilde dieren te schieten. Behalve op walvissen.
  In Delawara is het verboden over water te vliegen, behalve als men voldoende eten en drinken bij zich heeft
  In Columbus is het verboden op je veranda te zitten, tenzij je netjes gekleed bent
  In Boston is het volgens de wet verboden een bad te nemen, behalve op doktersvoorschrift
  In Detroit is het verboden in een auto te vrijen, behalve als hij op je eigen grond staat
  In Newark (New Jersey) is het verboden ijs te verkopen na zes uur ’s middags, behalve als iemand een briefje van de dokter kan overleggen
  Er mag geen paard Fountain Inn binnen, behalve als hij een broek draagt

  http://www.nutteloze-feiten.nl/rare-wetten/rare-wetten-amerika/

  Dit bericht werd geplaatst in Censuur, cultuurrelativisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Racisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, VS, Zelfcensuur.

  Gelukkig maar.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   In NL mag de dimensionaire premier tijdens de formatie van z’n derde kabinet al over de vorming van zijn vierde kabinet spreken.
   En dit, zonder dat er verkiezingen zijn geweest…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s