Het doen herleven van het antisemitische gif-motief door de Palestijnen

Screenshot_169

(Door: Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

Dr. Manfred Gerstenfeld interviewt professor emeritus Raphael Israeli

Een klassiek antisemitisch kernmotief is de overtuiging dat Joden het drinkwater van niet-Joden vergiftigen. De Palestijnse president Mahmoud Abbas recyclede dit antisemitische thema in 2016 in een plenaire zitting van het Europees Parlement. Daar zei hij dat een rabbi de Israëli´s ertoe zou hebben opgeroepen om Palestijns drinkwater te vergiftigen.

Dat was Palestijns “Fake News”. Zo´n rabbi bestond niet. Net zomin als de raad waarvan hij zogenaamd de voorzitter was. Aan het eind van zijn toespraak, die deze extreem antisemitische laster bevatte, kreeg Abbas veel applaus en staande ovaties van een groot aantal Europarlementariërs. De toenmalige voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz – nu sociaaldemocratisch kanselierskandidaat voor de komende parlementsverkiezingen in Duitsland –, twitterde dat Abbas´ toespraak “inspirerend” geweest zou zijn. Enkele dagen later zei Abbas verkeerd geïnformeerd geweest te zijn over de rabbi.

Raphael Israeli (foto boven) is Prof. emeritus voor islamitische, Chinese en Midden-Oosten geschiedenis aan de Hebreeuwse Universiteit. Hij heeft meer dan 50 boeken geschreven, waaronder “Blood Libel and Its Derivatives: The Scourge of Antisemitism” (Rituele moordleugens en hun afleidingen: De gesel van het antisemitisme) en “Poison: Modern Manifestations of a Blood Libel” (Gif: moderne verschijningsvormen van een rituele moordleugen).

Na de jongste onlusten op de Tempelberg in juli 2017 beweerde de plaatsvervangend leider van de islamitische beweging in Israël, Kamal Al-Khatib, foutief dat Israël, in de dagen dat het terrein voor de gelovigen afgesloten was, gevaarlijke chemicaliën in de muren van de Al-Aqsa-moskee in Jeruzalem gestopt zou hebben.

“Palestinian Media Watch” heeft een lange lijst met huidige Palestijnse mutaties van de oeroude gifleugen gepubliceerd. Hiertoe behoort de verbreiding van AIDS door Israël – nauwkeuriger gezegd door vrouwen met wisselende partners – evenals de verbreiding van drugs en hallucinerende substanties. Tot een andere mutatie van de leugen behoort de betaling van artsen, opdat deze ziektes onder Palestijnen verbreiden. De gif-leugen is een vruchtbare bodem voor de zieke fantasie van hoge Palestijnen. Een woordvoerder van de Palestijnse politie zei bijvoorbeeld dat Israël verantwoordelijk zou zijn voor de toename van de illegale drugslaboratoria op de “Westbank”.

Deze antisemitische beschuldigingen zijn regelmatig te vinden op de Palestijnse televisie en op andere plaatsen. Tot diegenen die deze beschuldigingen geuit hebben, behoren Mahmoud Abbas´ adviseur voor strategische aangelegenheden Husam Zomlot, de Hamas-parlementariër Marwan Abu Ras, de voorzitter van de Hoge Juridische Raad van de Palestijnse Autoriteit Sami Sarsour, de gouverneur van het district Qalqilya Rafe Rawijbeh en vele anderen.

Deze kwaadaardige beschuldigingen hebben een lange historie, die teruggaat tot in de vroege 14e eeuw; toen werd de valse, foutieve beschuldiging geuit dat Joden in delen van Duitsland en Frankrijk bronnen zouden vergiftigen. Dat leidt tot massamoorden. Dit motief is in de loop der eeuwen steeds weer teruggekeerd.

In Stalin´s Sovjet-Unie werden joodse artsen gearresteerd en aangeklaagd, omdat zij zogenaamd een complot smeedden om Stalin en de Sovjet-leiding te vergiftigen. Meerdere artsen werden terechtgesteld, anderen naar de Goelag in ballingschap gestuurd, allemaal met de bedoeling om de joodse elite te decimeren en de kop van de leiding af te slaan.

Een van de meest verschrikkelijke voorvallen van een modern vergiftigingsscenario vond in 1983 met Pesach op de “Westbank” plaats, die destijds nog volledig onder Israëlische heerschappij stond. Israëlische media berichtten dat er in de middelbare meisjesschool in het dorp Arrabeh in het district Jenin een massavergiftiging optrad; de meisjes vielen flauw en klaagden over een pijnlijke keel en ademhalingsproblemen. Later hadden ze hoofdpijn, waren suf en hadden maagpijn. Ze gingen naar huis, maar binnen enkele uren klaagden nog meer meisjes over dezelfde symptomen.

De Israëlische gezondheidsdienst kwam. Israëlische en Palestijnse doktoren controleerden de klaslokalen en ontdekten een walgelijke lucht. Toen daarna een Israëlisch team milieuvervuiling bestrijders kwam, werd er geen spoor van gif gevonden en was de walgelijke lucht ook verdwenen. In het begin – tot de zaak uitvoerig werd onderzocht – dacht men dat de problemen door een kapot toilet veroorzaakt zouden zijn. De volgende dag echter werden er nog steeds tientallen meisjes in het ziekenhuis afgeleverd, gevolgd door honderden uit steden en dorpen overal op de “Westbank”.

Er ontstond paniek in de Palestijnse bevolking. De beste epidemiologen van Israël kwamen tot de conclusie dat de “vergiftiging” vermoedelijk een geval van massahysterie onder tienermeisjes was. Palestijnse en buitenlandse journalisten beschuldigden Israël ervan een afgrijselijke “misdaad” te verbergen. Ze ontdekten een gele substantie op de raamluiken van de school. Toen deze geanalyseerd werd, bleek dat het gewoon pollen van de grove den waren, die er door de wind naartoe waren geblazen.

Arabieren in het algemeen, islamitische landen, gevolgd door het Rode Kruis, de Veiligheidsraad en zelfs bevriende landen begonnen Israël heftig af te keuren. Er volgenden VN-vergaderingen en internationale veroordelingen, gesteund door nog een hysterie van de persberichten in de hele wereld, die zonder onderzoek Israël wegens zijn “rol” in de affaire aanklaagden, hoewel er niemand vergiftigd werd en aan niemand schade werd toegevoegd.

Israël riep toen de hulp in van het toonaangevende en gerespecteerde Center of Disease control (CDC) in Atlanta. Twee maanden later bevestigden de resultaten van haar onderzoek wat de Israëlische epidemiologen al vanaf de eerste dag hadden gezegd. Toen leek het er dus op dat de hele zwendel het idee en het resultaat van opzet, planning en uitvoering van de kant van de Palestijnen geweest was.

Tientallen jaren later moeten we ons nog steeds afvragen waarom zoveel mensen aan deze antisemitische laster van Israël zo ijverig meededen. Tot diegenen die weinig of niets deden om hiertegen op te staan en dit af te wijzen, zelfs nadat de valse melding werd ontdekt, behoorden de VN, haar secretaris-generaal, haar Veiligheidsraad, de mensenrechtencommissie in Genève en het Rode Kruis.

Bron:
https://heplev.wordpress.com
Door: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Religie van de vrede", antisemitisme, demoniseren, Islam, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, Linkse Kerk, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

22 reacties op Het doen herleven van het antisemitische gif-motief door de Palestijnen

 1. hendrikush zegt:

  Als de joden dit soort daden zouden willen uitvoeren zouden ze dat zeer efficiënt en effectief hebben gedaan. Voor klungelwerk moet je bij de Palestijnen zijn.

  Geliked door 1 persoon

 2. Thomasson zegt:

  Wat ik hier ga zeggen zal zelfs de grootste ijzervreters onder ons niet bevallen. Maar tijdens de onafhankelijkheidsoorlog van 1948 en de Zesdaagse oorlog van 1967 hadden de Israëliërs kardinale fouten gemaakt. Fouten die ze nu met mensenleven kosten. Zulke fouten zouden bijvoorbeeld Tsjechen, Polen en Serviërs niet maken. In 1945 had de Tsjechen de Sudeten Duitsers boter bij de vis geserveerd. Ze hebben ze tot de laatste man, vrouw of kind eruit gesodemieterd. Zo gingen ze weer naar de Heimat terug https://www.youtube.com/watch?v=d5BnPVszDQA In september 1939 riep Adolf Hitler dat Danzig (Gdansk) was en is een Duitse stad. Hij had de pest er in dat de Polen beschikking hadden over de zgn. Poolse Corridor; een zeer smalle toegangsweg naar de Baltische Zee. Toen de Duitsers uit Polen zijn gedreven werd de boel in alle gebieden waar Duitsers wonen schoongeveegd. Er was geen plaats meer voor hen. Hetzelfde gold ook voor Oost Pruisen (tegenwoordige Russische Kaliningrad). Wat haalden de Israëliërs in hun kop om zo veel Arabieren op hun plek te laten. Gasten die al werkten voor Hitler (de Moefti) op de Endelosung? Was dat niet verstandiger indien ze hadden grootheden zoals Slobodan Milosevic, Radovan Karadjic en Generaal Ratko Mladic die schoon schip hadden gemaakt en de boel flink in de pan gehakt? Met Arabieren en moslims moet men een taal spreken die ze begrijpen? Boter bij de Vis! Hetzelfde gold ook voor de oorlog van 1967. Zij hadden een domme man zoals Moshe Dayan die de Tempelberg voor nop aan de Muslim Waqf gaf. Tsja! Domheid heeft haar eigen prijs en de prijs is hoog. Een nieuwe ronde zal wel best komen en ik hoop dat de Israëliërs in de komende ronde zouden niet de veger en de blik thuis laten.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Helemaal gelijk.
   Ik heb me altijd afgevraagd waarom de Israëlisch zo humaan tegenover die Palestijnen staan.
   Gazastrook voor ze ter beschikking stellen is vragen om zelfmoord,
   die ’n ander voor je uitvoert.
   Het wachten is op de grote explosie.
   En dan hebben we het nog niet over de jaarlijks terugkerende tunnelaanslagen, moorden, veldslagen, zieligdoenerij kortom…
   Nee, dit gedoe van de Israëlisch (die ik bijzonder hoogacht!) is voor mij onbegrijpelijk.
   Stop dat gepamper.
   Schiet ze overhoop als ze weer beginnen met aanslagen, stenengooien, brand stichten, mes en auto-aanvallen.
   Opgeruimd staat netjes.
   Schop ze ‘r helemaal uit.
   Dan pas zal je rust en vrede vinden.
   En doe ’s wat aan die orthodoxe Joden.
   Geef ze ’n apart land of zo.
   Dat loopt ook steeds meer de spuigaten uit.
   En in de allereerste plaats héél Jeruzalem schoonvegen.
   De Tempelberg renoveren.
   De Klaagmuur zuiveren.
   En weg daar met dat Palestijns en Israëlisch-Palestijns gedoe.

   Ja, wij kunnen het weten.
   Want wij hebben zelf helemaal nooit iets gedaan tegen die vervloekte islam.

   Geliked door 1 persoon

   • tippelaar zegt:

    Tegenover moslims van wat voor soort dan ook, kan je alleen maar met grof geweld optreden en ze uitroeien als ongedierte, niemand uitgezonderd, dus ook vrouwen, kinderen, iedereen. Dat is het enige dat moslims begrijpen, namelijk een groter geweld als dat ze zelf kunnen oproepen. Laten we allen zorgen dat ze meer dan doodsbang van ons zijn, van ons autochtone Nederlanders maar dan dienen we ons wel anders te gedragen dan tot nu toe want nu is het andersom , wij, luie volgevreten hollanders, met ons biertje op de bank bij die kut.tv. zijn als de dood van de moslims, omdat we te schijterig zijn om de moslims te verdrijven, ondanks dat ze ons naar het leven staan.Ik bespeur nog steeds bij de meeste nederlanders een soort van gezagsgetrouwheid als van vroeger, toen Colijn zei: “Gaat u maar rustig slapen, niets aan de hand”. Ook voordat de 2e wereldoorlog aanving hadden wij, ook in nederland , bestuurders die ten koste van alles beweerden dat Hitler met zijn criminele kornuiten het beste met ons voorhad en nederland niet aan zou vallen. Zowel de duitsers als de Nederlanders geloofden dat. Grotere fout hebben ze niet kunnen maken. We leven weer in zo’n soort tijd. De feiten worden genegeerd en vervangen door het wensdenken, dus zoals de wereld zou moeten zijn. Dat gaat ons, autochtone Nederlanders de kop kosten. De nieuwe regering, onder leiding van landverrader Rutte, weet dat als geen ander maar het kan hem geen reet schelen, want Juncker en timmermans hebben hem al een glanzende toekomst belooft binnen het E.U,kalifaat. Hij moet alleen nog even nederland “Kaltstellen”.

    Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Heb je lang moeten studeren om deze prietpraat bij elkaar te krijgen?

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Nee Köhler.
    Dit kwam zo maar, in een keer, spontaan m’n strot uit.
    Ik heb er dan ook lang over nagedacht.
    En jarenlang de ontwikkelingen gevolgd
    Eerlijk gezegd zijn het bij mij open vragen.
    Waar ik hier een mnaar mijn bescheiden mening afdoende oplossing voor biedt.
    Israël let op uw zaak.
    Zo omringd door vijanden, waarmee men “vrede” heeft gesloten.

    Maar nu even iets anders.
    Vanwaar die plotselinge vijandelijke toonzetting.
    Als je het niet met mij eens bent kun je het toch ook “normaal” toonzetten.
    Gaan we weer…
    En zeker voor ’n vent zoals jij met 6 verschillende voorletters… en als altijd gelijk hebbend vooraan inde synagoog zittende….
    In ’n bank met ’n koperen naamplaatje.
    Waarvan de lettertjes helemaal grade recht in het gelid staan…
    Ha, ha, ha…

    Like

 3. Rensk. zegt:

  Ik ken dit verhaal niet. Maar als het waar is dan mag het gezegd worden. Zonder meer.

  Like

 4. Cathja zegt:

  Al zeer lang wordt Israël voor bijna alles wat misgaat in die regio verantwoordelijk gehouden. Gelukkig heeft niemand ooit een vuile vinger op de Israëli’s kunnen zetten. Als er één land open en eerlijk handelt met zijn buurlanden (ook al maken die hen het leven ontzettend moeilijk!), en zelfs de beste medische zorg verleent aan zijn vijanden, dan is het Israël wel!
  Beschamend dat vooraanstaande instanties dit land altijd zwart maken en zij door tal van landen worden geboycot.

  Gelukkig heeft Israël ook vrienden!
  Daarvan ben ik er één.

  SHALOM!

  Geliked door 2 people

  • BertG. zegt:

   Ik heb hier nog zo’n button liggen hier met de tekst,
   I’m a proud friend of Israel. Met de vlag er bij.
   Wil ‘m wel opsturen eventueel naar je.

   Geliked door 1 persoon

   • Cathja zegt:

    Draag jij die button wel eens? Of ben je bang dat je dan klappen krijgt? Want vrienden van Israel…..? Daar hebben velen het niet zo op!
    Zo’n button is wel een mooi ding. Ik heb ook een penning liggen van het Shaare Zedekziekenhuis.

    Like

   • BertG. zegt:

    Nee, ik draag ‘m niet.
    Ik vind dat niet nodig om mensen onderweg te laten weten wat ik vind.
    Ik vertel het ze wel als ze iets willen weten.

    Like

   • kruisridder zegt:

    Een button is al wat. Ik heb de Israelische vlag thuis. En in 2018 gaat ie wapperen……

    Like

   • BertG. zegt:

    En NEE, ik ben niet bang om klappen te krijgen (is nog nooit gebeurd ook).
    Ik ben nogal zeer assertief en bijdehand als mensen mij menen ergens over aan te moeten spreken of ergens een opmerking over hebben.
    Als ik fout zit, dan ben ik de 1ste die het toegeeft.
    Maar je moet mij niet ergens van betichten, dan heb je een verkeerde aan mij.
    Het heeft met een bepaalde soort houding te maken, en dat terwijl ik toch echt zeer vriendelijk ben.
    Je moet er even door heen prikken soms.

    Like

   • BertG. zegt:

    Maar ik stuur ‘m graag kosteloos naar jou op in een envelop.
    Vraag anders aan Theresa hoe betrouwbaar ik ergens over ben.

    Like

 5. Alex Delarge zegt:

  Het tegendeel is waar.Het zijn juist geen gifmengers.  Like

 6. kruisridder zegt:

  Israel had net zo moeten reageren wat hun Arabische inwoners betreft als hun Arabische buren. Die onteigenden de Joden en trapten ze allemaal hun landen uit en deporteerden ze naar Israel, Frankrijk en de VS. Dat had Israel met de inwonende Arabieren moeten doen. Deporteren zonder een cent op zak en zonder bezittingen naar de Arabische landen.

  Like

 7. Cynicus zegt:

  Het proberen kapot te maken van Israel is een onderdeel van de islam

  De islam eist onderwerping aan het geloof van de islam

  Geen Joden dus en ook geen Christenen of welk ander geloof dan ook

  De islam eist onderwerping aan de islam

  Het woord islam betekent onderwerping aan de islam

  Like

 8. Cathja zegt:

  Vraag aan @Theresa:

  kun je mij vertellen hoe betrouwbaar BertG. is? Zie zijn reactie van 29/8 om 22:50 uur.
  Normaal gesproken maak ik geen gebruik van ‘reviews’ over mede-reageerders, maar dit lijkt me wel leuk. BertG. lijkt me inderdaad geen vervelend persoon, maar hij daagde mij uit om bij jou wat aanvullende info op te halen.

  Heb je daarvoor even wat tijd, Theresa?

  Bij voorbaat dank!

  🙂

  Like

 9. Cynicus zegt:

  Wat mij part was het hele Arabische schiereiland onder Israëlisch bestuur. Overal syanagoges en kerken. Het zal we bij een droom blijven. De wereld zou er beter en het landschap daar er groener uit zien.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s