5O jaar geleden heroverde Israël de Golanhoogte op Syrië

Screenshot_201

Diverse islamitische legers vechten hun strijd uit aan de grens met Israël, meer bepaald aan de grens met de Golan. Alle partijen hebben één gemeenschappelijke deler; de rode draad in het verhaal: Jodenhaat, die zich in onze tijd manifesteert als Israël-haat.

(Door: “Missing Peace” – Bewerkt door: “Brabosh”)

Tijdens de Zesdaagse Oorlog heroverde het Israëlische leger de Golanhoogte op het Syrische leger. Op 10 juni 1967 om 18.30 uur kondigde Israël een staakt-het-vuren af. Ongeveer 500 Israëlische soldaten lieten het leven tijdens de felle gevechten om de Golan.

Tijdens de Jom Kippoeroorlog van oktober 1973 werd er andermaal hard gevochten om het behoud van de Golan, maar Syrië verloor opnieuw haar aanvalsoorlog tegen de Joodse staat. Aangezien Syrië sinds 1967 weigert te onderhandelen met Israël over de status van de Golan, annexeerde Israël bij gebrek aan een vredesakkoord op 14 december 1981 de Golanhoogte.

Op 11 april 2016 herhaalde premier Netanyahu Israël’s standpunt ten aanzien van de Golanhoogte dat “de Golan voor altijd een deel van Israël zal blijven” en voegde eraan toe:

“In de 19 jaar dat de Golan onder Syrische bezetting was, werd ze  gebruikt voor bunkers, prikkeldraad, landmijnen, en agressie. Ze  werd gebruikt voor het voeren van oorlog. In de 49 jaar dat het gebied onder Israëlisch bestuur is geweest, is het gebruikt voor de landbouw, toerisme, economische initiatieven en de bouw. Het wordt gebruikt voor de vrede.”

 Lees verder>>>
Brabosh

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, gezond realisme, Golanhoogte, Historie, Islam, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

6 reacties op 5O jaar geleden heroverde Israël de Golanhoogte op Syrië

 1. Thomasson zegt:

  Mensen die de geschiedenis van 1948 – 1967 niet kennen; zien de discussies rondom de Golan- Hoogte als een zet op een strategische politieke schaakboord. Zij geven dit en de andere krijgt dat enz.. Dat is het standpunt van mensen of liever gezegd de “Verzoeners die een krokodil voeren met de hoop dat hij ze als laatste opvreet- of helemaal niet” (citaat Winston Churchill 1940). Onder de verzoeners kunnen ook Israëliërs zijn die: a) te jong zijn om deze tijd te herinneren of b) ze waren toen nog niet geboren. Echter, mensen die deze periode (of gedeelte daarvan) wel bewust hadden meegemaakt, weten hoe het leven in het grensgebied van Israël met Syrië was. Zij herinneren zich de hevige bombardementen vanuit Syrië op Israëlische dorpen, steden en Kibboetsen zonder enige aanleiding. Ze herinneren zich de fosforkogels die geschoten werden op graanvelden om ze in brand te steken. Ze herinneren zich de dum dum kogels die vanaf de berg naar de Ha’Hula vallei beneden werden geschoten: vooral op kinderen en af en toe ook nog op grazend vee. Zij herinneren zich de vissers op de Meer van Tiberias die door de Syrische leger werden gekidnapt. Ze waren onderworpen aan de meest verschrikkelijke martelingen. Degenen die levend terugkwamen (bemiddeling Rode Kruis of VN) waren menselijke wrakken. De meeste van hen veranderden in zombies voor de rest van hun leven. Hetzelfde gold trouwens ook voor Israëlische krijgsgevangenen. Israël in de periode van 1948 tot juni 1967 was omringd met vijanden van alle kanten. Echter, de Jordaniërs, Libanezen en Egyptenaren hadden vaak ook een mate van menselijkheid. Syrië is een land van monsters. De Syriërs zijn berucht als pathologisch wreed ook bij andere Arabische volkeren. De wreedheid van ISIS is onlosmakelijk verankerd in de Syrische Arabische culturele erfgoed.

  Het is vanzelfsprekend dat de Golanhoogte kan nooit op vrijwillige basis of internationale overeenkomsten terug worden gegeven. Het is een levensgevaarlijk spel, psychopaten met geladen geweren op een top van een berg laten neerstrijken. Niemand wil vrijwillig zelfmoord plegen en zeker zo veel levens op het spel zetten.

  Geliked door 1 persoon

 2. Petra DeBoer zegt:

  Helaas zijn Syrië en Israël nog steeds in oorlog om de Golanhoogte en dat er de afgelopen jaren een vies spel is gespeeld door de regering van Israël in samenwerking met o.a. de USA is ook duidelijk. Al Qaida/al Nusra strijders die gewond zijn geraakt in hun strijd tegen Assad worden door Israëlische ziekenhuizen opgelapt zodat ze weer kunnen strijden tegen Assad want Israël wil Assad weg hebben zodat Syrië opgedeeld kan worden zoals op de Balkan is gebeurd en de Golanhoogte aan Israël word gegeven. Het is echt dom wat de regering van Israël doet want ze verspelen zo goodwill omdat ze Golanhoogte hebben geannexeerd en er dus geen recht op hebben.
  Toen Netanyahu begin dit jaar in de USA was vroeg hij de Trump administratie om de Golanhoogte te erkennen als land van Israël. Daaruit blijkt ook dat Israël de Golanhoogte bezet en er geen recht op heeft. Jammer dat de regering van Israël het zo speelt want vooral de Joden zijn dupe van dit beleid omdat zij er in het dagelijkse leven op aan gekeken worden en daarnaast hoe krijg je het in je hoofd als regering om aan de ene kant jihadisten te helpen en aan de andere kant te bestrijden.

  http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Syrian-UNHRC-envoy-Israel-aiding-al-Qaida-linked-terrorists-484676

  Like

 3. fleckie zegt:

  …….ECONOMIE…………ZAKENDOEN..MET..ISRAEL…………..NW.ISR. WEEKBLAD…1.9.2017……
  ‘ ondernemers kunnen zich tijdens de ISRAEL..BUSINESS..MISSION.. van 7 tot 13 september volop informeren over agri-kiboetsiem,waterprojecten ,research-instituten , universiteiten ,elektronische media , ICT..en wat dies meer zij in START- UP NATION ISRAEL.Tijdens deze door de Kamer van Koophandel Nederland-Israel georganiseerde reis komen onder meer import-en exportkansen aan de orde en nieuwe Israelische technologieën om produkten en diensten te verbeteren. …..Ook gaat er een Nederlandse delegatie naar de T.V. FORMATS-CONFERENTIE van 12 tot 14 september in ..TEL AVIV…Gelijktijdig vindt in dezelfde stad de..WATER-CONFERENTIE over…WATERMANAGEMENT plaats,ook hierbij zijn Nederlanders aanwezig. …..Israelische bedrijven presenteren zich op de ..elektronische media-beurs ..IBC..2017.. in de AMSTERDAMSE RAI van . 15 tot 19 september . Ook in de RAI laat ISRAEL zich van zijn beste technologische kant zien op de ..EUROPEAN UTLILTY WEEK..over ‘slimme energie’ van 3 tot 5 oktober en op de AMSTERAM ..INTERNATIONAL ..WATER..WEEK van 30 oktober tot 3 november.<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>………………..TECHNIEK…………………….
  ‘ AAN..HUIS..BEZORGD……In de IJslandse hoofdstad Reykjavik vliegen sinds kort boodschappen-DRONES van het..ISRAELISCHE TECHBEDRIJF ..FLYTREX….Hiermee is ‘s- werelds eerste commerciele voedseltransport door DRONES een feit. In 2015 nam de Reykjavikse gemeenteraad nog een algehele Israel bpycotmotie aan,die later werd afgezwakt tot een boycot van produkten uit Israelische nederzettingen in bezet gebied. ..De onbemande,6 propeller tellende vliegtuigjes helpen het IJslandse voedselbezorgbedrijf AHA om hun waren snel en voordelig over Reykjaviks baai en diverse riviertjes naar restaurants en warenhuizen te vervoeren.<<<<<<<<<<<<<<<
  '

  Like

 4. Republikein zegt:

  Geliked door 1 persoon

 5. fleckie zegt:

  …..AGENDA…..NW.ISR.WEEKBLAD 1.9.2017. .’ MUZIEK,DIASPORA ..en…..GENEALOGIE……….
  DIrigent Jules van Hessen houdt ..een..voordracht..getotelteld”Joodse muziek..bestaat niet, een
  Iuchtige verhandeling over JOODSE ..MUZIEK’, georganiseerd door JOODS..ERFGOED..DEN..HAAG, 3 sept. 16-18 u in het Ghaj centrum van de Ned.Israelietische Gemeente aan de Spaarwaterstraat 200 den Haag,toegang gratis,aanmelden. ……….
  JOodseffgoeddenhaag& gmail.com …….Op 4 september ,19.30u, geeft de BRITSE SOCIOLOOG
  DAVID HIRSCH op uitnodiging v.h.CIDI een lezing in de UILENBURGERSJOEL in Amsterdam..
  over antisemitisme ..en antisemitisme. …Aanmelden : cidi@cidi.nl. Op 10 september zijn er in Synagoge..GRONINGEN ..2.. themalezingen ..over de…DIASPORA: historicus Stefen van der Poel vertelt vanaf 14 uur over de eerste ..Nederlandse Joodse hoogleraar , Isaac van Deen. (1804-1869), ..en ..Midden- Oosten-professor ..Wout an Bekkum vertelt vanaf 15u over leven en werk vd.vele rabbijnen die GRONINGEN heeft gekend., Folkingesyraat 60, entree gratis., http://www.synagogegroningen.nl. Tot slot ,..de Nederlandse Kring voor Joodse genealogie viert haar 30- jarig bestaan in de Uilenburgersjoel met lezingen van Dr. Myriam Everard:’ Rosa Manus, de joodse roots van feminisme’,..Dr.Jacques Barth:’Epigenetica, een andere vorm van genealogie’ en Dr.Bart Wallet:’Joodse militairen, taboe en realiteit’…Zondag ..17 september 9.30-17.30u…..
  NKvJG- leden 25 euro ,..introducees en niet1leden 35 euro ..inclusief lidmaatschap ,info en aanmelden http://www.nijewgen.org. <<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>FLECKIE: geen ‘eigen muziek? ‘HET HATIKWA?! … En ,,,, .’KLEZMER’. ….met zijn …’in het meestal ‘JIDDISCH- gezongen’ HERKENBARE’…MUZIEK?<<<<<<<<<<

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s