Elf jaar onder de knoet van Jan Marijnissen

Screenshot_219

(Door: Elma Verhey)

Sharon Gesthuizen doet een boekje open over de SP

Als in mei 2015 Jan Marijnissen (foto boven) aankondigt zich te zullen terugtrekken als partijvoorzitter van de SP besluit SP-Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen (kleine foto) zich kandidaat te stellen voor het partijvoorzitterschap. Het gaat slecht met de partij. De SP profiteert niet van het verlies van de PvdA, het aantal leden loopt terug en veel afdelingen zuchten onder de snoeiharde leiding van het partijbestuur en het gebrek aan (interne) discussie. Zorg en Sociale Zaken lijken de enige onderwerpen waar de SP zich druk over maakt. Milieu, vluchtelingen, integratie, het is allemaal taboe verklaard.

Screenshot_220Jezelf kandidaat stellen voor het partijbestuur? En dan ook nog eens voor het voorzitterschap? In de geschiedenis van de SP is zoiets nog nooit voorgekomen. Marijnissen – hij is dan al jaren geen fractievoorzitter meer, en ook geen Kamerlid, wat niet wegneemt dat hij elke fractievergadering ‘bijwoont’- geeft opdracht om haar kandidatuur dood te zwijgen. Als dat niet werkt en er de nodige media-aandacht komt noemt hij haar in de media botweg ‘ongeschikt’ en haar ervaring als Kamerlid (elf jaar) ‘volstrekt irrelevant’.

Lees verder>>>
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Communisme, demoniseren, dictatuur, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, SP. Bookmark de permalink .

18 reacties op Elf jaar onder de knoet van Jan Marijnissen

 1. Petra DeBoer zegt:

  Wie word er dan ook (kamer) lid van een socialistische partij wat Mao als voorbeeld heeft, dan weet je toch van te voren dat je met een aanhanger van een dictator van doen hebt die over lijken gaat. Welke gestoorde hangt nu fascistisch socialistisch gedachtegoed aan???

  Het is duidelijk dat het rommelt bij de SP.
  http://www.lc.nl/friesland/Raadslid-Paul-van-Dijk-stapt-uit-SP-fractie-Smallingerland-en-begint-eigen-partij-P.A.U.L.-22454660.html

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Al zo lang als ik me kan herinneren is de SP voor mij de partij van “die tomatensmijters” geweest, Marijnissen “een afschuwelijke potentaat” en zijn volgelingen “een stel idioten, dat ze aan díe vent bleven hangen en zich door hem lieten kaalplukken”(i.v.m. de afdrachtregeling) en in dit stuk lees je nu eens, hoe dicht dat bij de waarheid zit.
  Je moet toch wel een zeer aparte inslag hebben als partijlid, als je zó’n hufter niet vroeg of laat de tyfus laat krijgen! (Ali Lazrak deed dat destijds, en al was dat een allochtoon, híerin had hij 100% gelijk!
  Eerlijk gezegd kan ik die kop van die kerel niet ergens afgebeeld zien staan, zonder weerzin te voelen opborrelen, ook hier weer.
  Geloof ook best, dat die dochter uit hetzelfde hout gesneden is; ’t heeft mijn reuk gewoon niet, die Marijnissen-clan:
  Verlate Maoïsten, zo kun je ze nog het beste noemen, denk ik zomaar.

  Geliked door 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Het ergste is dat ze alles doen “met voorbedachten rade”. Want het socialisme werkt niet. Het heeft nog nooit gewerkt. Het werkt al niet sinds 1867 toen Marx Das Kapital publiceerde. Het heeft ook niet gewerkt 50 jaar later, vanaf 1917, na de Februari- en de Oktoberrevolutie, in de Sowjet Unie en heel gekoloniseerd oostelijk Europa. Verder heeft het ook nooit gewerkt in de DDR, Cuba, Noord-Korea, Venezuela en waar nog meer.
   De opperhoofden van de SP, voortgekomen uit de Kommunistiese Eenheidsbeweging Nederland, KEN-ML (Marxistisch-Leninistisch) weten dat natuurlijk ook. En toch proberen ze hetzelfde verrotte systeem hier te vestigen.
   Als je spreekt over wolven in schaapskleren dan kun je zeggen dat die benaming naadloos van toepassing is op de SP. Jan Marijnissen is een aardige, sympathieke vent, net als Emiel Roemer. Ze zijn alletwee levensgevaarlijk. Onbegrijpelijk dat er toch nog altijd mensen op die boevenbende stemmen.

   Geef mij dan Geert Wilders maar. Die probeert geen verrot systeem te vestigen, die probeert er een de deur uit te werken. GEERT WILDERS FOR PRESIDENT!

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    “Jan Marijnissen is een aardige, sympathieke vent…..”
    /eh….Ted…..Neem me niet kwalijk, hoor: smaken verschillen tenslotte, maarre…..is dit serieus bedoeld, of ironisch?

    Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    “… is dit serieus bedoeld, of ironisch?”

    Uitermate serieus, Theresa. Het zijn alletwee prettige, joviale mensen, als je ze op de TV ziet. Dat is juist het verraderlijke. Daarom zei ook: wolven in schaapskleren. Oftewel: van boven bont, van onderen stront. De buitenkant is gezellig, de binnenkant is volstrekt abject.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

 3. Harry zegt:

  Typisch socialisme , altijd de mond vol over anderen , maar zelf volgen ze de socialistische dictatuur op de voet .
  En maar zeiken over Wilders , en maar mekkeren over ” de toon van het debat ” .
  Maar in eigen huis , een dictator á la Mao .
  Onbegrijpelijk dat ze nog zoveel onnozelaars aan zich weten te binden .

  Links blijft links , tuig blijft tuig .

  Geliked door 1 persoon

  • Rensk. zegt:

   Doen nogal veel mensen. Wijzen met het vingertje naar anderen. Hoeven ze niet naar hun eigen rottte inborst te kijken. En meestal als ze wijzen met het vingertje dan is het 9 van de 10 keer projectie. Maar die griet heeft het anders nog best lang volgehouden in die partij en dat geeft ook weer stof tot nadenken

   Geliked door 2 people

 4. leefbarbaar zegt:

  Alweer zo’n held, die achteraf kritiek heeft op haar partij. Slappe doosch.
  En ja de SP is rot. Zit achter linxe activisten en WA-Truppen en hun nieuwe stropop / voorzitter Ron Meyer is ook een vastgoedsocialist en erkend foutlinxe.
  zie ook: http://www.telegraaf.nl/binnenland/24682093/__Tumult_rond_beoogd_SP-voorzitter__.html
  Socialisme verliest het altijd van hebzucht. Jammer, dat het alleen zo lang duurt.

  Like

 5. Thom zegt:

  Wat maakt het uit of mevrouw X of meneer Y voorzitter wordt van een stel halve zolen die zich SP-ers noemen. Het artikel is niet interessant en het sop is de kool niet waard. Espee weg ermee, in de afvalbak en wel voorgoed

  Geliked door 1 persoon

 6. BigLJohn zegt:

  Jan Marijnisssen wil onder geen beding een vrouw als partijvoorzitter. Maar zijn dochter Lilian word al klaargestoomd om Emile Roemer op te volgen. Zo gaat het bij de families van TV acteurs ook. De Krabbe’s, de familie Romer (met twee puntjes op de o). Hij of zij die het dichtst bij het vuur zit warmt zich het best !

  Geliked door 2 people

 7. Roeland zegt:

  Achteraf boekjes open doen over mensen ben ik niet zo voor. Het gaat erover waar een partij voor staat. Er zijn mijnens wetens 4 partijen in Nederland , die de AOW leeftijd op 65 willen zetten.
  Te weten ; PVV, 50 Plus, Denk en de SP.
  Over poppetjes heb ik het liever niet. Wel over standpunten. Voor mij is AOW met 65 jaar enorm belangrijk. FVD heeft de leeftijd op 66 staan, wat ik een fout standpunt vind. Maar dat kunnen en wat mij betreft moeten ze (FVD) dat bijstellen. Al dan niet op maat , bijvoorbeeld voor iedereen geboren voor 1965.
  Dit , excusez le moi, afzeiken van de SP speelt de PVDA GL of D66 alleen maar in de kaart. Niet handig! Wat interesseert het ons nou of Pietje of Jantje zich als een dictator gedragen heeft.
  Politiek is toch 1 grote troep. Standpunten tellen en als je boven de 60 bent, heb je niet zoveel luxe meer en wil je daden zien.

  Like

 8. Rensk. zegt:

  Dat is tegenwoordig de gewoonte. De kinderen van de Bners erven de plek van hun ouders. Je weet nu al dat de kinderen van b.v. schuurman straks op de buis te zien zijn. Giel Beelen heeft toch geen kinderen he? God bewaar me. Of Dolf Jansen.

  Like

 9. Alex Delarge zegt:

  Zo kennen we Maorijnissen.

  Geliked door 1 persoon

 10. christdus zegt:

  Feit is dat veruit de meeste verzetstrijders in WO2 , communisten waren , maar ja , toen was de
  PVDA – sorry – SDAP er ook nog voor de arbeiders / sters . Na de jaren 60 hebben ze hun ziel
  aan het Kalergi-plan met die kut-iSSlam verkocht , nu zijn ze TEGEN ons ; Alle menschen werden
  moSSlim !

  Like

 11. BertG. zegt:

  Als het je niet bevalt, dan blijf je daar toch geen 11 jaar rond hangen.
  Dat is wat ik nooit snap van dat soort mensen.
  Dat heb je na een half jaar dan toch wel door hoe het werkt.

  Like

 12. Marian zegt:

  Ik heb dit altijd zo’n achterlijke partij gevonden, dat daar nog mensen op gingen stemmen heeft mij altijd al verbaasd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s