Hongaarse premier Viktor Orbán wil € 400 miljoen van Brussel voor grensbewaking

Screenshot_218

‘Hongarije beschermt alle EU-burgers tegen stroom illegalen’

De Hongaarse premier Viktor Orbán (foto) wil dat de Europese Unie een financiële bijdrage levert aan maatregelen om migranten te weren. De stafchef van Orbán zei dat zijn baas van plan is Brussel om ongeveer € 400 miljoen te vragen. Volgens stafchef Janos Lazar stuurt Orbán donderdag een schriftelijk verzoek naar Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie. De premier zou de helft van de gemaakte kosten voor de maatregelen aan de grens vergoed willen krijgen.

Post online

Lazar stelde dat Hongarije feitelijk ‘alle Europese burgers beschermt tegen een stroom illegale migranten’ door de grens met Servië en Kroatië af te grendelen met lange hekwerken. Hij zei dat het tijd is dat de EU de Hongaren op dezelfde wijze te hulp komt als andere landen, zoals Italië, Griekenland en Bulgarije

Orbán ligt regelmatig in de clinch met de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de EU. Zo begon de commissie eerder dit jaar een zogenoemde inbreukprocedure tegen Hongarije omdat het weigert asielzoekers over te nemen uit andere lidstaten. Die maatregel moest de druk verlichten op landen als Griekenland en Italië.

Bron:
http://politiek.tpo.nl
(h/t Mirjam)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Illegalen, Immigratie. Bookmark de permalink .

22 reacties op Hongaarse premier Viktor Orbán wil € 400 miljoen van Brussel voor grensbewaking

 1. Mirjam zegt:

  Hadden wij maar zo’n minister president!

  Like

  • Harry zegt:

   Inderdaad , wat een schril contrast met die volksverrader van ons !

   Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Toch eigenlijk liever niet, Mirjam. Inzake het migrantenprobleem (beter: de mosliminvasie) neemt hij wel een stevig standpunt in, maar als je je wat meer in zijn ideeën en praktijken verdiept kom je er achter dat het een heel slecht mannetje is. Met dictatoriale trekjes. Ik weet niet of het een neo-nazi is of een neo-apparatsjik (hij heeft van alletwee wel wat), maar hij deugt voor geen gulden.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • Hadden wij maar een premier met dictatoriale trekjes,nee, lekker blijven bijdragen aan de immigratie van mensen die NIET uit oorlogsgebieden komen,en blijven bagataliseren en wegkijken,!! Zou wel eens willen weten of nog zo praat als ze aan je dochters of vrouw gezeten hebben!! Lekker blijven doorpitten!

    Like

 2. Ivan Chapka zegt:

  Prachtig, Koekje van eigen deeg.

  Like

 3. sabine zegt:

  hadden wij ook maar een muur om ons land dat zou stuk veiliger zijn

  Like

 4. Mary zegt:

  Haha geweldig en gelijk heeft hij weer en als de smerige EU club het gezicht in de plooi willen houden zullen ze wel moeten of ze geven daarmee aan de Europese burger helemaal niet te willen beschermen, nou dat hadden wij toch niet verwacht zeg………….,

  Like

 5. Cathja zegt:

  Ik moet zeggen: Orban heeft wel lef! Wat zullen die sukkels in Brussel opkijken van deze mededeling. Orban heeft groot gelijk dat hij geld wil zien voor de beveiliging van zijn land. Het Schengen-verdrag werkt voor geen meter.
  Dan moet er een andere oplossing gezocht worden.
  Succes, heer Orban!

  Like

 6. Rensk. zegt:

  Hongarije is geen nettobetaler, maar ontvanger. Niettemin mogen WIJ blij zijn met zijn bewaking van de grenzen. Ik begrijp niet zo goed waarom EU een deal heeft gesloten met Turkije, terwijl aan de andere kant duidelijk is dat ze meer migranten naar binnen willen halen( nu er vliegtuig, omdat het met de boten niet goed lukt). Ik kan het niet duiden.

  Like

 7. Henk der Niederlànder zegt:

  In Brussel willen ze zo graag regeltjes maken.
  Nou struikelen ze daar over hun eigen regeltjes, dat word lachen.
  Btw. Ik denk niet dat er een cent naar Hongarije gaat.
  Daar zal wel een of ander , ander regeltje voor gevonden worden.
  Brussel nietwaar???

  Like

 8. Rookmelder zegt:

  Orban, een man naar mijn hart, heeft karakter, een juist inzicht over de migrantencrisis en laat zich niet meeslepen noch iets opdringen door de Eurofielen-bende in Brussel. Als Turkije 6 mld. krijgt voor een schijnoplossing, waarom zou Orban voor dezelfde inspanning dan geen vergoeding kunnen vragen ? Bij ontvangst van de brief zal bij Juncker en Timmermans de stoom wel uit de oren komen, zo’n brutale knurft die over de migrantenverdeling terecht dwars gaat liggen en nu ook nog eens een rekening durft te sturen. Voor mij is hij in ieder geval een held, mogelijk volgen er nu meer !

  Like

 9. hottentottententententoonstellingsterrein zegt:

  Een woord: BRILJANT!

  Like

 10. Steven zegt:

  Petje af voor zo’n kerel die elke keer maar weer tegenwerkt om zijn land naar de afgrond te werken. Andere EU politici zetten iedere veiligheid van burgers op het spel om van het continent een derde wereld gebied te maken.
  Mag hopen dat de massale opstand van EU burgers niet lang meer op zich laat wachten en dat ze die zuipschuit persoonlijk achter zijn bureau vandaan komen halen.

  Like

 11. Elena zegt:

  Ehm, Orban kan fluiten naar het geld.
  Is helemaal NIET de bedoeling dat asielratten buiten Europa blijven.
  Stasi Brusssel & Co willen nog veel meer asielratten binnen halen, vooral analfabete dobbertneuqnegerts uit Aapfrika.
  Het plan is dat Brussel Aapfrikanen gaat invliegen.

  Trouwens, onze moslimvriend Kuzu van partij Denk wilt dat Nederland Rohingya’s opneemt.

  https://www.trouw.nl/home/27-000-rohingya-moslims-ontvluchten-burma~a97b530c/

  LANG leven Viktor ORBAN !!!

  Like

 12. Mirjam zegt:

  Ze geven miljoenen aan Erdoga, aan Turkije, een land dat op de Europa neerkijkt, het neersabelt en het bedreigt, voor de ‘beveiliging’ die ze zeggen te bieden, terwijl duidelijk is hoe die beveiliging eruit ziet met het doorlaten van vluchtelingen, dan heeft deze man, want dit is een echte ‘man’ uit één stuk, en zijn land er duizend maal meer recht op om dit te ‘eisen’.

  Like

 13. christdus zegt:

  Jongens , mocht die EU-kliek weigeren te betalen , dan moet het toch mogelijk zijn om een soort
  ” giro 555 ” actie op te starten : RED HONGARIJE EN HIERMEE UZELF , DONEER !!!!!

  Like

 14. Jan zegt:

  Brussel zal eisen dat Orban eerst de vijand binnen poorten haalt waarna hij de ophaalbrug van de kliek omhoog mag halen.

  Like

 15. Marian zegt:

  Orban heeft groot gelijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s