Draai66

Screenshot_237

(Door: Jan Roos)

Er waren twee opties bij het laatste referendum dat we ooit in ons land hebben gehad. Óf de volksvertegenwoordiging deed iets met de raad van het volk óf de volksvertegenwoordiging liet luid en duidelijk zien schijt te hebben aan het volk. Allebei noemden wij van Geenpeil dat winst. De democratie zou een beetje worden hersteld of het masker van politici zou afvallen door lak te tonen aan de demos. Het werd het laatste en ik betwijfel nu of dat eigenlijk wel winst is geweest. Het heeft in ieder geval mijn kijk op de Vaderlandse politiek ernstig cynisch gemaakt.

En als het niet cynischer kan, wordt nu het raadgevend referendum door het aanstaande kabinet Rutte III afgeschaft. Want zelfs een raadgevend en dus niet bindend referendum is een doorn in het oog van onze politieke elite. Dat wij, haar werkgever, ons willen bemoeien met de koers van ons land moet maar eens ophouden. Zoals ik wel vaker heb beschreven is het volk alleen maar een lastige hindernis waar politici van gruwen. Eens in de vier jaar een verkiezing waar alles wordt beloofd en de dag erna niks van wordt nagekomen is meer dan genoeg bemoeienis. Verder graag kop houden en belasting betalen.

Lees verder>>>
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in D66, democratie, dictatuur, Hypocrisie, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op Draai66

 1. H J zegt:

  Democratie is een politieke uitvinding om het volk te laten denken dat zij enige invloed kunnen uitoefenen hoe een land geregeerd moet worden.
  De echte democratie komt tot leven tijdens revoluties als het volk de koppen van de regenten laat rollen.

  Like

 2. Van Mierlo en Gruyters werden op democratische wijze D66 uitgepleurd door de 5e kolonne die al snel na de oprichting binnenstroomde. Toen ook al die Paarden van Troje zover het oog rook. Daar zat de rooie Terlouw in met zijn consorten en heel langzaam, voor het kokende kikkereffect want anders zouden de leden snel wegvluchten, werd de marsroute verplaatst.

  Dat is met de meeste, ik denk alle, partijen gebeurd met uitzondering van de PVV, want die heeft gelukkig geen leden die de partij democratisch kunnen mollen. Sjerrie van de Piano denk nu dat ie 1 heel Trojaans Nazipaard heeft verbannen maar dat kon omdat het paard nog lid was van de concurrent.

  Foutje dus nu hebben er veel van zijn leden de 2e nationaliteit, herstel, dat 2e lidmaatschap van GroenLinks en de SP natuurlijk snel opgezegd, papiermatig dan. En net als bij D66 zul je ook in die contreien heel langzaam doch gestadig enige koerswijziging kunnen gaan waarnemen in de richting van de van boven gewenste politiek..

  Like

 3. Pietersen zegt:

  In een totalitaire staat als de EU is geen plaats meer voor een referendum, dus wil D66 het referendum uitbannen. D66 is nog veel gevaarlijker dan het Stalinisme.

  Like

 4. exmarineman zegt:

  Die Wet op het referendum zal heel snel na hun aantreden worden opgeheven, althans dat zullen ze gaan proberen. En met de mond belijden ze dat er “de gekozen burgemeester” voor in de plaats zal komen. Ja weer heel veel en mooie woorden, maar de leugens stralen er van af. Eerst afschaffen van wat je niet bevalt want dan hebben we dat al vast binnen met als goedmakertje het 2e. Alleen dát ….daar doen we dan nog jaaaaaaren over en daar doen wij in onze 4 jaren in ieder geval niets aan. En we hebben genoeg argumenten om het niet te kunnen uitvoeren, laat staan voorstellen want ook hier moet de grondwet voor worden gewijzigd en daarvoor dient de 2e en 1e kamer voor te stemmen en dan moet een volgend kabinet de wet opnieuw indienen enz enz. En dan gaat dat heel doorzichtige plannetje op de schroothoop. Maar dan hebben in ieder geval wel dat Referendum vernietigt inclusief de democratie in Nederland – voor zover die nog bestaat.

  Like

 5. hendrikush zegt:

  Maar de EU doet ook goede dingen hoor.
  De EU-wetgeving voor stofzuigers is onlangs van kracht geworden. De kromming van augurken, een verbod op gloeilampen, de treksterkte van condooms zijn andere voorbeelden. Je moet er toch niet aan denken dat ieder land dat zelf gaat regelen.

  Geliked door 2 people

 6. leefbarbaar zegt:

  We moeten terug naar de hooivork, de pek en de veren en de fles benzine. Iets anders zit er niet op. De meerderheid van ons bestuur is rot en corrupt en omdat het de meerderheid is, kan het democratisch niet verbeterd worden. We hadden een geweldig land.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s