Geen “islamisten”, geen “Jihadisten” – islamfascisten!

Screenshot_24

(Door: C. Jahn – Vertaling: E.J. Bron)

Over de taalkundige trucs van de propaganda-pers

De islamitische moordenaarsbende, die zich uitleeft in onze steden, heeft geen greintje respect, niet ook maar de geringste aanduiding van begrip voor zijn barbarendom verdiend. De islam is een fascistische ideologie, daarom zijn ook de moordenaars in naam van deze ideologie fascisten. We zouden er de gewoonte van moeten maken om deze simpele waarheid bij iedere gelegenheid consequent uit te spreken.

PI News (2)

De propaganda-pers gebruikt op dit moment verschillende taalkundige trucs om de islam als ideologische achtergrond van de terreuraanvallen in West-Europa zo mogelijk uit de wind te houden. Enerzijds wordt de terreur geanonimiseerd: dan lees je in de pers van een abstracte, niet nader genoemde “terreur”, die “in de stad komt”, alsof het zou gaan om een soort binnengesleepte ziekte waartegen je niet veel kunt doen. Dat mensen van een zeer bepaalde ideologie voor deze “terreur” verantwoordelijk zijn, dat deze mensen met hun geweld verbonden zijn met zeer specifieke doelstellingen – namelijk om de eigen sympathisantenkring macht en succes te verschaffen, om reclame te maken voor de burgeroorlog – wordt achter dit taalkundig geanonimiseerd taalbegrip verstopt. In de officiële propaganda geldt immers nog steeds het Fake News parool: Islam betekent vrede.

Naast dit anonimiseren van de terreur gebruikt de propaganda-taal ook het merkwaardige kunstmatige begrip van de “islamistische” terreur. Deze speciaal voor de islam bedachte taalkundige constructie om onderscheid te maken tussen de religie zelf (“islam”) en haar politieke interpretatie (“islamisme”) moet bij de lezer, eveneens bewust misleidend, de verkeerde indruk wekken dat de religie van de islam niets met de terreur te maken zou hebben, ze zou alleen maar misbruikt worden. Bij alle andere religies wordt zo´n taalkundig onderscheid uiteraard niet gemaakt: er bestaat noch “christianisme” noch “boeddihisme”. Ook de destijds in naam van het christendom gerechtvaardigde oorlog van de Spanjaarden tegen de Azteken wordt in de propaganda vanzelfsprekend volledig toegeschreven aan het “christendom”, niet aan de een of andere op een sekte gelijkende extremistische variant. Geen journalist zou ooit op het idee komen om Pizarro´s Inca-oorlog “misbruik van de christelijke religie” te noemen of hem een verdacht “christianisme” in de schoenen te schuiven om het christendom maar niet te beledigen.

Kunstgreep “Jihadisme”

Het derde beginsel dat de leugen-pers kiest om de islam mogelijk buiten het hele onderwerp te houden, bestaat erin de islamitische terreur met een begrip te benoemen dat weliswaar uit de islam afkomstig is, maar heel anders klinkt, zodat de lezer geen rechtstreeks verband legt. Deze kunstgreep lukt haar met het woord “Jihadisme”, alsof de door Mohammed gepropageerde Heilige Oorlog eveneens niets met de islam te maken zou hebben. Tegelijkertijd neemt de propaganda-pers met dit beginsel de naam over zoals de moordenaars zichzelf noemen, die zich immers nadrukkelijk op de “Jihad” als rechtvaardiging beroepen – een handige journalistieke zet om zelfs nog indirect te werven voor het begrip “Jihad”. Want het overnemen van de eigennaam van de moordenaars is niet alleen een diepe buiging voor de walgelijke taal van de daders. In deze overname klinkt tegelijkertijd een zweem van begrip door: een verwijzing naar het achter de daden staande geestelijke ideeënbouwwerk, dat natuurlijk net als ieder ander ideeënbouwwerk verschillend geïnterpreteerd kan worden. Dat is ongeveer net zoiets alsof men Hitler´s moordenaars van de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog uit intellectuele piëteit op de daarachter zittende rassenleer welwillend “eindoplossers” zou noemen in plaats van dat wat ze werkelijk waren: mensenverachtende, primitieve barbaren, voor wier achterlijke gedachtegoed niet ook maar de geringste geestelijke rechtvaardiging in de moderne wereld bestaat – en dus ook geen discussie met hen.

In de politiek moeten de dingen bij de naam genoemd worden, er bestaat geen valse piëteit. De islam is fascistoïde gedachtegoed in de zuiverste vorm: de walgelijke indeling van mensen die in Allah geloven en mensen die dat niet doen, en de met deze indeling gepaard gaande rechtvaardiging van een racistische, mens-verachtende twee-klassen leer: Allah-gelovers als oppermensen die het waard zijn om te leven tegenover mensen die niet in Allah geloven als “Untermenschen”, die men in geval van twijfel mag doden. Dat is levend, intens te verachten fascisme!

Het zijn geen naamloze “terroristen”. Het zijn geen “islamisten”, het zijn geen “Jihadisten” – het zijn weerzinwekkende islamfascisten!

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: C. Jahn

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Lügenpresse", "Religie van de vrede", Barbarisme, Censuur, Desinformatie, Dhimmitude, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse media, mainstream-media, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

18 reacties op Geen “islamisten”, geen “Jihadisten” – islamfascisten!

 1. Statler & Waldorf zegt:

  De islam blijft hammeren op haar zogenaamde onschuld?

  Dat kunstje kan ik ook:

  http://www.thereligionofpeace.com

  Like

 2. D.DAY zegt:

  Een goed onderbouwd stuk. Ik ben het hier helemaal mee eens.

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Geweldig stuk.
  Even copiëren voor mijn dosier.

  Like

 4. hans zegt:

  De grotere vraag zou hier moeten zijn, waarom worden de islam en haar aanhangers voortdurend uit de wind gelaten?

  Like

 5. edwin vissers zegt:

  De veiligste plek op aarde zou moeten zijn de moederbuik,daar word door blanke fascisten ook flink gemoord .

  Like

 6. Ja een beregoed artikel die de journalistieke trucjes laat zien wat voor haatcultuur sinds de 60 tiger jaren naar Europa is geïmporteerd. Maar de meeste islam criticasters wisten natuurlijk al lang wat de auteur van dit artikel bij u wilde bereiken. Nou dat is een goed punt maar niet meer als een geheugensteuntje wanneer men op alternative sites een geval van haat-crime opduikt en vervolgens zich niet meer afvraagt waarom zo’n haat-crime niet in de reguliere pers verschijnt. Nou mensen ‘wij’ islam criticasters zijn met te weinig om een doorslag te kunnen bereiken, men moet maar lijdzaam aanzien hoe Europa tot in de haarvaten geïslamiseerd wordt. Het enige succes wat men kan bereiken is in het vervolg het juiste hokje rood te kleuren, maar ik voorspel u, dat dit ook vergeefse moeite is gezien de formatie met name hoe de ondemocratische houding van de reguliere politieke partijen de verkiezingsuitslag niet respecteren.

  Like

 7. Sjaak zegt:

  ISLAM ?
  Niet eentje is er te vertrouwen !
  De koran is hun legetimatie om iedere (ongelovige) te doden !
  Ze leven in een paralelle wereld waar ze in hun thee, kippenhokjes
  en Islam atoombunkers hun achterbakse laffe aanslags-plannen smeden !
  Ergo ! Dit voert onweigerlijk op een burgeroorlog toe, wanneer we ons niet
  van dit troyaans paard verlossen !

  Like

 8. Jan zegt:

  Hetze van islamfascisten door lamestream media volledig genegeerd

  Like

 9. Sabeltant zegt:

  “De islam is een fascistische ideologie, daarom zijn ook de moordenaars in naam van deze ideologie fascisten.”

  Als dat zo is betekend dat;
  Niet alleen de moordenaars, maar ook diegenen die deze moordenaars een warm hart toedragen.
  In concreto betekend dat iedereen die zich inzet voor, of bezighoudt met de islam behoort tot de fascisten.

  Geliked door 1 persoon

 10. Theresa Geissler zegt:

  Een bijzonder scherpzinnige, waardevolle ontleding van de (s)linkse propaganda op dit gebied!
  Iets om te onthouden!

  Like

 11. delamontagne zegt:

  Gaat Islamisering gepaard met “Narcoticalisering” ?
  / / / / /
  In een beruchte wijk in Toulouse hebben “drugsdealers” in de hall van een flatgebouw het volgende bericht op gehangen.
  Zogenaamd uit naam van de beheerder = verhuurder.
  Maar uiteraard door de drugsdealers zelf.
  * * *

  Dit is een bericht aan iedere huurder van dit complex om er voor te zorgen dat U de minste moeilijkheden heeft met de politie die onze activiteiten, die in het portaal plaats hebben, willen verhinderen.

  Laten we hierover geen misverstand hebben, weiger de helpende hand van hen.
  = ( de Politie )

  BEDANKT VOOR UW BEGRIP…

  * * *
  Verschillende exemplaren werden bij de diverse flatgebouwen in het voorportaal gehangen om de bewoners te intimideren en te zorgen dat zij niet de Politie bellen.

  In die wijken is veel drugshandel en de dealers hebben de bewoners zelfs verboden om gebruik te maken van de trappen.
  Die hebben ze zelfs geblokkeerd/ verspert om de politie het moeilijk te maken als zij een inval doen.
  De dealers hebben de bewoners a.h.w. Gegijzeld.

  BRON:
  http://www.ladepeche.fr/article/2017/09/02/2637873-le-message-hallucinant-des-dealers-aux-habitants.html

  Like

 12. BertG. zegt:

  Ben toch wel zo benieuwd wie er na het lezen van dit nog steeds een grote fan is van FvD als 2de partij naast de PVV.

  Kamerlid Theo Hiddema van Forum voor Democratie pleit voor rassenvermenging om de integratie in Nederland te laten slagen. In het radioprogramma De Overnachting zei hij dat ‘als die Marokkanen zich gingen vermengen met Hollandse vrouwtjes er niks aan de hand is’.
  https://www.ad.nl/politiek/theo-hiddema-pleit-voor-rassenvermenging~abe701e8/

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   ??? En ik maar denken dat jij zat was van de PVV . . .

   Like

   • BertG. zegt:

    Met de manier waarop Geert naar buiten treedt wel, af en toe een twitter berichtje, en dat was het dan weer.
    En op al die optredens in het buitenland zit ook geen enkele Nederlander op te wachten.
    En dat er ooit nog iets als een actie geregeld gaat worden door de PVV, daar rekent inmiddels geen hond meer op.
    Hopen kan altijd, maar of het zinnig is.
    Ik heb het inderdaad wel een beetje met ze gehad.
    Maar ik woon ook in Nederland, waar voor de rest iedereen zwijgt.
    Moeilijk dilemma wordt het dan.

    Like

 13. M. zegt:

  Gaat men nou echt geloven in die rassen meng waanzin? Wat je moet afmaken vermengt zich niet.

  Like

 14. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  maar bieden wij geen tegenwicht
  dan dooft het licht…
  .
  Jasterke
  .

  Like

 15. M.A.L. Sion zegt:

  In dit goed geschreven artikel worden als het ware foto’s getoond van de islamitische samenleving en vervolgens vastgesteld dat het daar fascistisch toegaat.
  Wellicht is het goed om de islam op de snijtafel te leggen en te ontleden. Dat dan met in het achterhoofd om deze ideologie te vergelijken met die andere verderfelijke ideologie, nl. het fascisme.
  Wikepedia zegt over het fascisme:
  Het fascisme (Italiaans: fascismo) is een extreme vorm van autoritair nationalisme en is antidemocratisch, anticommunistisch, antiliberaal, antiparlementair en anti-intellectueel.
  Op één punt na is dit een sluitende overeenkomst. Er kan enig verschil van mening ontstaan over het onderdeel ‘extreem autoritair nationalisme’.
  Ik zou daar het volgende over willen zeggen. Moslims streven naar een wereldkalifaat. Zij zien de wereld als één natie. Als men natie verbind met het begrip volk dan klopt de vergelijking ook nog want wereldwijd valt de moslim terug op de oorsprong namelijk de arabische.
  Ergo: De kwestie is eenvoudig kort te sluiten. ISLAM = FASCISME. Islam is voor de volle honderd percent fascistisch, waarbij de nadruk gelegd kan worden op: egoïstisch, wreed onderdrukkend.
  ISLAM ??? – Weg ermee !!!
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s