Het asielrecht is totaal vastgelopen: dit moet anders

Screenshot_6

Volkskrant-redacteur (!) Martin Sommer.

(Door: Martin Sommer)

Verruiming van het kinderpardon is een premie op tijdrekken.

Howick en Lili zijn deze week opgedoken en onder de hoede van jeugdzorg geplaatst. U weet wel, de kinderen van de Armeense vrouw die twee weken geleden met enige heisa is uitgezet. Benieuwd of er nog meer actie komt om de formatie onder druk te zetten. Ik geloof niet dat de uitzetting gepland was, maar het kwam wel goed uit, voor de televisie, voor Defence for Children, voor de Kinderombudsvrouw die zich als Hoog college van staat steeds meer ontpopt tot Hoge actiegroep tegen de staat.

Lees verder>>>
De Volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in asielwaanzin, gezond realisme. Bookmark de permalink .

10 reacties op Het asielrecht is totaal vastgelopen: dit moet anders

 1. Marc zegt:

  “Rechten veronderstellen gelijkwaardigheid en wederkerigheid die er niet zijn.”, zegt Sommer. Daar ben ik het niet mee eens: rechten worden door de staat verleend en houden overdracht van een stukje soevereiniteit aan een individu of groep in. Hiermee is dat individu of die groep in staat een claim bij de staat te leggen. De kosten daarvan, maar ook de culturele schade die daarvan het gevolg kan zijn, zijn voor rekening van de natie. Dat is dan ook precies de plaats waar de staat (overheid) zijn rechten overschrijdt: het stelt zich in de plaats van de natie en deelt te hooi en te gras rechten uit aan eenieder die de betaalde krachten van diezelfde overheid zover krijgt hun illegaliteit teniet te doen.

  Sommer haalt Ignatieff aan. Kennelijk stelde hij gisteravond dat ‘maatschappelijke steun voor het binnenlaten van vluchtelingen’ moet worden verkregen. “We moeten niet langer de taal spreken van het recht maar van het geschenk” schijnt Ignatieff gezegd te hebben. Ik ben het daar helemaal mee eens.

  Edoch, waar de Nederlandse staat een goed betaald middenkader bezit dat volstrekt ten onrechte namens de Nederlandse natie gratis soevereiniteit uitdeelt aan illegalen van voornamelijk islamitische snit, daar komt de Hongaarse staat juist op voor de belangen van de Hongaarse natie (én die van de rest van Europa!). Hoe is het dan te combineren dat juist deze Ignatieff op eigen initiatief dergelijke illegalen vanuit de kampen aan de Servisch-Hongaarse grens op de campus van zijn eigen door Soros gefinancierde ‘Europese’ universiteit in Boedapest huisvest, dus tegen de besluiten van de Hongaarse overheid, en tégen de belangen van het Hongaarse volk, in?

  Mijn vraag is dan: “Wie is nu die Ignatieff?” Een handlanger van de cultuurvernietiger Soros? Wellicht heeft hij zich in Soros vergist en probeert hij nu te compenseren?

  Ik vertrouw het niet helemaal. (Ik vertrouw het helemaal niet!)

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Ah, de mentor van Trudeau dus! Dat verklaart al veel, zo niet alles: Een paar regeltjes eerder beginnen namelijk je tenen al te krommen, als die Ignatieff met een zoet lijntje begint over de noodzaak, “de angst voor te multiculturele toekomst wat in te dammen” of iets in die richting!
  Rot op, Man: We kunnen immers best zelf bepalen, wat we zien zitten en wat niet: ga op het dak zitten met je “indammen van angst voor…..” , Goedmensch!

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Schaf de mogelijkheid dat asielzoeker in beroep kunnen af, ze moeten leren dat NEE ook Nee is !!

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Koddebeier, het probleem met de rechtszaken is het feit dat ze, nadat ze een hoger beroep verliezen weer een asielaanvraag in kunnen dienen en word dat geweigerd door de IND dan kunnen ze weer in beroep gaan bij de rechtbank en verliezen ze dat, dan gaan ze weer in hoger beroep. Zo proberen ze het net zolang tot ze met de bewijzen zijn gekomen die de rechtbank wil zien en een verblijfsvergunning krijgen. Uiteraard geholpen door advocaten die leven van zulke zaken en linkse clubjes zoals “Wij zijn hier”.

   Willen we het asielbeleid echt goed aanpakken dan is het noodzakelijk dat we het vluchtelingenverdrag opzeggen. Dan moet dat ook in het verdrag met de EU opgezegd worden en zijn we voor wat betreft asielzoekers van EU bemoeienis af. Eventueel kunnen we dan mensen uit oorlogsgebieden ophalen en tijdelijk asiel verlenen maar als het vluchtelingenverdrag is opgezegd kunnen we vele linkse clubs ook goodbye zeggen zoals vluchtelingenwerk, de IND, azc’s en vele andere linkse clubs die van subsidie leven. Dan mogen al dit soort lui zich aanmelden in de zorg waar we nu te weinig personeel hebben.
   Als in Afrka bekend word dat we geen asiel meer verlenen dan maken we ook nog eens het verdienmodel van de mensensmokkelaars kapot. Allemaal win-win….dus vluchtelingenverdrag opzeggen.

   Grenzen sluiten hoeft dan niet meer maar ik pleit wel voor controle zodat we drugshandelaren, mensenhandelaren die mensen naar Engeland willen brengen, jihadisten en ander ongeregeld volk buiten de deur houden.

   Zijlstra van de VVD heeft al eens gepleit voor het opzeggen van het vluchtelingenverdrag en hoop van ganser harte dat het nieuwe kabinet dit ook doet. Dan zijn we in één keer van het emigratiedebat af en kan de islam, de EU en de euro aangepakt worden.

   Like

   • Henk der Niederlànder zegt:

    Theoretisch klopt dat perfect @Petra, allen de praktijk is dat men in Brussel bedacht heeft dat de Europesche bevolking en cultuur naar de kloten moet.
    Daar wringt de schoen.p

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @ Henk der Niederlànder, kan ook gemakkelijk in de praktijk. Niet alles wat Brussel wil, willen ook onze politieke partijen. Het Kalergi plan is vooral iets van Duitsland, Oostenrijk en andere landen.

    Like

 4. Marc zegt:

  @ Petra,

  Ik zou verder willen gaan dan alleen het opzeggen van het Vluchtelingenverdrag: de staat zelf, in casu de rechterlijke en wetgevende machten, dienen pas op de plaats te maken als het gaat om het toedelen van rechten aan vreemdelingen. De soevereiniteit aangaande het verlenen van rechten aan vreemdelingen dient weer bij de natie te komen liggen.

  Hoe dat handen en voeten moet worden gegeven is een wellicht een ingewikkelde zaak, maar dat de soevereiniteit van de staatsmacht weer terug naar volk moet is voor mij in ieder geval zonneklaar.

  Geliked door 1 persoon

  • Petra DeBoer zegt:

   @Marc, als we het vluchtelingenverdrag opzeggen kan er niemand, maar dan ook niemand meer asiel aanvragen en kan dus ook geen rechter meer anders beslissen dan een asielaanvraag af te wijzen. De wetgevende macht is de 1e en 2e kamer en als die beide beslissen dat we het vluchtelingenverdrag opzeggen dan is dat de wil van de meerderheid van de burgers. Dat is dan wet en wat een wet is, daar moeten rechters zich aan houden. Natuurlijk is zoiets niet van de ene op de andere dag klaar maar het vluchtelingenverdrag opzeggen kan snel. Er moeten dan allemaal wetten aangepast en opgeheven worden maar als Zijlstra van de VVD daar al mee bezig is en voorbereid heeft, dan kan dat ook betrekkelijk snel.

   Met de VVD, CDA, D’66 en de CU is er een meerderheid in de 1e en 2e kamer. De PVV zal sowieso ook voor het opzeggen van het vluchtelingenverdrag stemmen en FvD waarschijnlijk ook. Dus hoop ik echt dat het nieuwe kabinet het opzeggen van het vluchtelingenverdrag gaat uitvoeren.

   Like

   • Pietersen zegt:

    Ik geloof dat je het spoor bijster bent Petra. Deze coalitiepartijen gaan het vluchtelingenverdrag juist niet opzeggen.
    -Omdat het van de PVV komt
    -Omdat het niet onze ‘normen’ en ‘waarden’ zijn ‘waarvoor wij staan’ (quotes)
    -Omdat zij daar het lef niet voor hebben, bang te worden nagewezen door de internationale gemeenschap (ik noem dat het Indonesie-complex waarmee Nederland nog steeds worstelt, nadat de VN, Amerika en andere landen zich tegen ons keerden t.t.v. de vrijmaking van Indonesie).

    Ik verwacht helemaal, maar dan ook helemaal niets van het nieuwe kabinet dat een stelletje natte dweilen bij elkaar is.

    Geliked door 1 persoon

   • leefbarbaar zegt:

    Meneer Zijlstra is van de VVD. Riep alleen maar wat om mensen te verleiden VVD te stemmen. De VVD is voor de EU, voor de islam, voor de massa-immigratie en zelfs voor kindhuwelijken. NSB-ers.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s