Ministerie van Waarheid uit Orwell’s “1984” dichterbij dan u denkt

Screenshot_8

(Door: Roderick Veelo)

“Saoedi-Arabië exporteert dagelijks gevaarlijk antiwesters nep-nieuws onze kant op”

Volgens de strategisch adviseur Nationale Veiligheid en Cyber Wilfred Rietdijk is nepnieuws een van de grootste bedreigingen voor onze democratie. Rietdijk is tevens brigadegeneraal bij de landmacht en zijn verdediging tegen nep-nieuws is een keurmerk voor écht nieuws. Dat keurmerk moet worden afgegeven door de overheid. Niet schrikken. Het is in uw eigen belang en die van onze nationale veiligheid.

Een opvallend interview dinsdag in de Volkskrant met daarin een aantal verontrustende uitspraken van de brigadegeneraal. Zo beweert hij dat de technische voorsprong van Rusland, China, Iran en Soedan inmiddels zo groot is, dat ons land de digitale dreiging vanuit deze landen niet aankan.

Lees verder>>>
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, dictatuur, establishment, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, moralisme, New World Order, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

18 reacties op Ministerie van Waarheid uit Orwell’s “1984” dichterbij dan u denkt

 1. J. C. Th. Köhler zegt:

  Roderick Veelo:

  “Belangrijke media – zoals RTL Nieuws, NOS, Volkskrant, Telegraaf en Nu.nl – zouden samen met de overheid garant moeten staan voor de waarheid. Een overheid dus die bepaalt welk nieuws u kunt vertrouwen en welk nieuws niet.”

  De overheid bepaalt nu hoofdzakelijk welk nieuws ons wordt voorgeschoteld en welk nieuws niet. Het nieuws dat we wel te zien krijgen is zwaar gemanipuleerd, dus in feite ook nep-nieuws. Ik had het gewaardeerd als Roderick hier ook melding van had gemaakt. Een overheid die garant zou moeten staan voor de waarheid, maar dat al decennia niet meer doet. Sinds het Verdrag van Straatsburg doet de overheid juist het tegenovergestelde. Geheel in overeenstemming met de leer van Orwell worden ons leugens of verdraaide waarheden verkocht. Roderick heeft z’n kans gehad en hem gemist. Jammer.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

  • Sabeltant zegt:

   RTL Nieuws, NOS, Volkskrant, Telegraaf en Nu.nl, maar ook het merendeel van de rest van de kranten zijn van slechts een uitgever.

   Er is geen enkele krant meer eerlijk.

   Wie nieuws wil hebben zonder leugens moet zich beroepen op Twitter, Facebook, ooggetuigenfilms op internet, en een handjevol website’s en journalisten die de mainstream media de rug toe hebben gekeerd. (en dat zijn er veel meer dan je denkt)

   De overheid = Brussel, is de multinationals en de globalisten.
   Deze hebben een doel, een Europa met zo dom mogelijke mensen en zo veel als mogelijk.

   Met de aankomende golf milenials, die vaak hoogopgeleid zijn maar verder OLIEDOM kan de EU alles zeggen wat ze wil.
   Het is goed voor het systeem = goed voor het milieu = goed voor de EU = goed voor u…

   En ze worden dom gehouden door stompzinnige apps waar ze de hele dag mee bezig worden gehouden.

   Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Ik heb geen overheid nodig die voor mij bepaald wat nep nieuws is en wat geen nep nieuws is. Trap niet in het verhaal van die generaal want hij wil alleen maar de bereidwilligheid van de mensen masseren om toch vooral te luisteren en kijken naar door de overheid van een keurmerk voorzien nieuws. Niet doen dus struin zelf het internet af en gebruik zoveel als mogelijk bronnen.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Wat ik nog vergeet te melden. De overheden zijn zelf de grootste producenten van nep nieuws. Vooral in tijden van verkiezingen. Dan groeit de economie, dan neemt de criminaliteit af en neemt het gevoel van welvaart en welzijn toe als je alle onderzoeken moet geloven die dan plotseling in bulk gepresenteerd worden.

  Like

 4. Petra DeBoer zegt:

  Juist onze regering en de media zoals de NOS zorgen voor fake nieuws door klakkeloos nieuws van de Amerikanen over te nemen en daarnaast is de NOS links gekleurd en brengt dus gekleurd nieuws wat ver bezijden de waarheid is en dan ook nog eens betaald door belastinggeld. Opdoeken die hap want het fascisme van links brengt alleen maar ellende.

  Like

 5. Thomasson zegt:

  Brigadegeneraal Wilfred Rietdijk spreekt over reële gevaren zoals de non stop hack pogingen van landen zoals China, Rusland, Iran enz..De wereld van spionage heeft nieuwe dimensies ontdekt en maakt er gebruik van. Daar moet men antwoord op zien te vinden. Nederland heeft , gelukkig, genoeg IT talenten op hoog niveau die opgewassen zijn tegen dergelijke cyber aanvallen. Een van de zaken dat iedere legerleiding dient te leren, is: de vijand is veel minder dom dan dat men denkt! Men moet hem altijd serieus nemen. Echter de westerse arrogantie heeft te lang op de Olympus geslapen. Deze arrogantie heeft lange geschiedenis. Na de Tweede Wereldoorlog dachten de Amerikanen dat ze de koningen van de wereld zijn. Zij hebben de ultieme wapen die niemand anders heeft; totdat de Russen hadden op 29 augustus 1949 de eerste Plutoniumbom getest (RDS1). Op 4 oktober 1957 kregen de Amerikanen een nieuwe trap in hun reet: De Russen hadden de Spoetnik gelanceerd. De eerste satelliet in de menselijke geschiedenis.
  Arrogantie is een slechte zaak en helaas niemand heeft er iets van geleerd. Dat geldt ook voor de benadering van elitaire kringen tegenover het gewone volk. Het is doorweekt door arrogantie. Wij zijn voor onze politici, media en intellectuelen niet meer dan een domme kudde die niet verder kan denken dat het volgende amusementsprogramma op RTL4. Dat is vooral te zien bij de benadering van ‘Fake Nieuws’
  DEEL 2

  Geliked door 1 persoon

 6. Manna zegt:

  je zou haast denken dat de heer R. Veelo onze site regelmatig bezoekt…

  Like

  • abouneenee zegt:

   Het doel van deze site lijkt mij mensen te informeren over zaken die in de Nederlandse main stream media worden verzwegen, zoals dat nog altijd te vaak gebeurt. Die media proberen ons in slaap te houden en ‘nieuws’ vooral iets slaapverwekkends te laten zijn. EJBron brengt daar gelukkig, best lang al, verandering in. Het is dus te hopen dat zoveel mogelijk deze site bezoeken en daar lering uit trekken.

   Like

 7. Thomasson zegt:

  DEEL 2
  Zoals generaal Rietdijk schrijft: “Deze informatieoorlog is zeer bedreigend voor de democratie. Het vertrouwen van de burgers wordt steeds op proef gesteld en de polarisatie wordt aangewakkerd door valse berichten”. Goed nieuws voor Generaal Rietdijk: De democratie wordt niet bedreigd door Russische ‘fake news’. Daarvoor hebben wij de Russen niet nodig. Het wordt echter bedreigd door de houding van onze eigen politici media en ‘intellectuelen’. De Nederlandse burgers hebben ietsje meer verstand dan de koeien en schapen die in de weilanden grazen. Ze ervaren elke dag opnieuw hoe de media manipuleert het nieuws. Hoe men zaken niet bij de naam worden genoemd. Hoe de nieuwsedities van de NOS RTL4 enz. nieuws weglaten als mensen worden aangevallen door islamitische migranten en asielzoekers …JA! ASIELZOEKERS VALLEN IN NEDERLAND MENSEN AAN!. Vraag maar aan de mensen in Weert, Groningen, Ter Apel enz.. Probeert maar te luisteren naar het betoog van Wilders https://www.youtube.com/watch?v=SGNCTjvKYYQ
  Trouwens iemand heeft een deel van deze video bewerkt en voorzien van Engelse ondertitels . De video werd door YouTube eraf gehaald met een domme claim van Copyright (eigendom van de Duitse ARD). Voeg erbij gevallen van mensen die geen recht hebben aangifte te doen als er migranten of vluchtelingen bij betrokken zijn. Zie het geval van de Somalische verkrachter uit Hoorn https://www.geenstijl.nl/5126842/aanranders_uit_somalie_zijn_stom/ De doofpot omtrent de aanranding van 2 meisjes door vluchtelingen in Almere http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/09/politiekcorrecte-burgemeester-almere-veegt-aanrandingen-onder-het-tapijt-om-onrust-te-voorkomen/
  Voeg erbij de dagelijkse aanvallen van Marokkanen op Nederlandse burgers, de gevallen van etnische zuiveringen waarin autochtone Nederlanders hun huis en wijk moeten vluchten omdat de buurt of wijk wordt geïslamiseerd . Dat zijn geen Fake Nieuws. .Rietdijk zegt verder: “De polarisatie wordt aangewakkerd door valse berichten”. Is dat wel zo? Zijn alle berichten over mensen die in elkaar worden geslagen of door moslims geslagen en beroofd valse berichten? Dus het hele programma “Opsporing Verzocht” berust zich op fantasie, leugens en gebakken lucht. Verder zijn volgens Rietdijk “De integratie en de islam de meest kwetsbare onderwerpen in de Nederlandse samenleving”. Daarover kunnen wij het volgende zeggen: a) de integratie is niet kwetsbaar, omdat die niet bestaat. b) de islam heeft geen enkel intentie deel uit te maken van de Nederlandse samenleving. De islam heeft plannen tegen uw jongens te vechten: niet in Raqqa of Uruzgan, maar hier in onze polders en onze straten.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Mooi, nieuws met het keurmerk van de Overheid, dan weet je tenminste zeker dat belazerd wordt !

  Like

 9. Mary zegt:

  Nou de grootste bedreiging voor onze democratie is Rutte en Co, nazi Merkel en die hele duistere EU club en hun vriendenclubjes echter niet Rusland nog China!!! en waar ik het “nieuws” vandaan haal dicteert niemand mij maar zeker niet middels de Nederlandse media en overheid want dan weet ik zeker dat het nepnieuws is!!!!!

  Like

 10. abouneenee zegt:

  De overheid probeert ons betere mensen te maken, doet dit echter door een grote groep mensen die andersdenkend is desnoods met geweld of anderszins traumatisch ingrijpen in het leven van die groep van hun ‘abjecte’ denkbeelden te verlossen.

  Dit is niet anders dan wat religie een aantal decennia terug probeerde en waar den Nederlander (gelukkig) genoeg van kreeg.

  Overheiden proberen dus diversiteit te doden en ome agent werkt daar gemakshalve lustig aan mee, want ja, die heeft ook een gezin te onderhouden en hij krijgt anders ook het geld niet van zijn broodheer. Ook hij is slaaf van het geld geworden, zo is hij namelijk niet geboren. Slavernij is nooit afgeschaft.

  Like

 11. Roeland zegt:

  We leven inmiddels in een horror maatschappij. Werken tot je 70 ste , betalen voor parasiten overal ter wereld en ze ook nog binnenhalen. Oppassen dat je niet iets politiek incorrect zegt. Voltooid leven spuitjes, Overal tatoeages ( schijnt modern te zijn) . Kortom de duvel heeft het inmiddels voor het zeggen in (west) Europa.
  Alice Weidel, Afd Deutschland, leeft ook al weer met een vrouw samen en voeden kinderen op . Tja moet kunnen. Waar zijn we nu in Godsnaam mee bezig?
  Het lijkt wel of west europa zichzelf wil vernietigen. Gender neutrale toiletten , terwijl de ouderen de voltooid leven pil mogen halen. Waarom pikt men dit? Zit er iets in het drinkwater of zo? Er wonen inmiddels 17 miljoen personen in Nederland. Laat dat eens op je inwerken 17 miljoen!!!!
  Hoeveel reageren er hier? Gemiddeld 30 of wellicht 40. Mijn God wat een armoe.
  En nee EJ Bron , U bent niet daarvoor verantwoordelijk. Integendeel ,dankzij U kunnen we nog een tegengeluid laten horen. Maar ik huil. Waar moet ik naar toe? Geen geld, geen toekomst en oud.
  Ik verdom het om die pil te halen. Zal me verzetten tot de laatste snik! Wat een zwijnepan!

  Like

 12. Leo zegt:

  Het Internet in het algemeen vormt een bedreiging voor de gevestigde orde… Dus gaan de overheden het Internet nu gebruiken tegen het volk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s