Regering-Erdoğan wil “Jihad” op het lesrooster van scholen invoeren

Screenshot_22

(Vertaling: E.J. Bron)

Seculiere en religieuze minderheden slaan alarm: Turkije wil het vak “Jihad” invoeren in het onderwijs. Dat zou de eerste stap naar de radicalisering zijn, bekritiseren tegenstanders. Het zou alleen maar gaan om een “innerlijke Jihad” sussen de voorstanders.

Die Freie Welt

Charles Darwin werd al grotendeels uit het onderwijs verwijderd. Zoals de Oostenrijkse “Kronen-Zeitung” berichtte, dient daarvoor nu het thema “Jihad” respectievelijk “Heilige Oorlog” op scholen ingevoerd te worden. Het zou gaan om “de innerlijke strijd in de patriottische context”.

De atheïst en oprichter van de moderne staat Mustafa Kemal Atatürk zou zich omdraaien in zijn graf. “Heilige Oorlog” als onderwerp op scholen?

Niet alleen de seculieren in Turkije zijn gealarmeerd. Ook de religieuze minderheden zoals de Alevieten, die weliswaar ook moslims zijn, maar een andere toegang tot de religie hebben, kijken bezorgd naar deze ontwikkeling. “Om de Jihad als een soort godsdienst op scholen te onderwijzen, komt overeen met de doctrines van de terreurmilitie ´Islamitische Staat´ en is zeer gevaarlijk”, citeert de “Kronen-Zeitung” de president van de overkoepelende organisatie van de Alevieten.

President Recep Tayyip Erdoğan vindt het belangrijk om patriottisme en Jihad als innerlijke strijd te beschouwen. Deze zou ook moeten worden doorgegeven aan scholieren (zie hierover eveneens de berichten van de BBC en de Daily Mail). Iedereen zou zich moeten inspannen voor een betere islamitische samenleving. En precies hier ligt het probleem: hoe zit het met diegenen die helemaal geen islamitische samenleving willen, maar een samenleving die openstaat voor alle religies?

Wat zou onze integratie-gevolmachtigde Özoguz hierover zeggen? Wellicht heeft Turkije meer “Diversity” nodig om van het pad van het fundamentalisme af te stappen?

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Islam, Islamisering, islamofascisme, Jihad, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Turkije. Bookmark de permalink .

16 reacties op Regering-Erdoğan wil “Jihad” op het lesrooster van scholen invoeren

 1. Theresa Geissler zegt:

  Ja, ja,om “De innerlijke strijd in de patriottische context…….”
  Het wachten is op de uiterlijke strijd…..tegen “Dar al-Harb….” -Tegen óns dus.

  Geliked door 4 people

  • Statler & Waldorf zegt:

   Theresa,
   Dit continent is verloren, weggeven aan de islam, ruim 40 jaar geleden is dat ingezet.
   De oude garde, waaronder ik pruttelt nog wat tegen.
   De jonge garde heeft geen principes en geen kl*ten meer.
   Geen besef van wat vrijheid van meningsuiting, vrij te zijn wie je bent en democratie is.
   Ze, de jongere garde, nemen alles aan voor zoete koek maar gaan de bittere toekomstpil zelf opvreten.

   Geliked door 1 persoon

   • koddebeier zegt:

    Jammer genoeg heb je gelijk, langzaam maar zeker worden we een land zonder toekomst.
    Suf geluld op universiteiten en scholen, gehersenspoeld door kranten en tv media, waardoor zelfstandig nadenken niet meer mogelijk is.

    Like

   • Asgard zegt:

    Dan vergis je je eigen in de jeugd, geef ze een geweer en je ziet een andere jeugd, ik weet niet waar jij vandaan kom, maar waar ik vandaan kom zijn ze niet onder de indruk van de agressieve allochtoon, dat wil ik alleen even gezegd hebben, niet alles neerzetten als watjes, je vergist je eigen heel erg daarin!

    Like

   • Statler & Waldorf zegt:

    @Asgard
    Ik denk dat u over het hoofd ziet dat dit proces zich sluipenderwijs aan het ontwikkelen is.
    Dit is geen ‘aanval” van buitenaf die zich van de ene op de andere dag als buitenlandse mogendheid bij ons binnenloopt.
    Trouwens, was dat wel het geval dat zou Nederland zich net als in de Tweede Wereldoorlog ook weer binnen enkele dagen overgeven.
    Het gevaar anno 2017 zit ‘m in een niet duidelijk aanwijsbare ‘vijand’ dus op wie van die heldhaftige jeugd van u moet zij dat schieten?
    Op een individu?
    Er is geen of te weinig ons-gevoel in Nederland behalve bij het voetbal maar daar kan je geen natie op bouwen en je cultuur mee beschermen.
    En dat Nederlanders geen watjes zijn is onzin, dat zijn ze wel.
    Gay-pride, gender discussie, gefeminiseerde mannen bij het leven, kerels moeten zittend plassen, ouders die op cursus gaan omdat hun kind geen groenten wil eten, ouders die met een 3-jarige in discussie gaan en noem maar op.
    Die paar echte kerels die nog bestaan zijn op de vingers van één hand te tellen.

    Like

 2. boorzalf zegt:

  Die turk wordt met de dag gekker.

  Like

 3. Rensk. zegt:

  Gevaarlijk Bedenk eens. Miljoenen turken geradicaliseerd. Die trekken deze kant op met behulp van de turken hier. Staan ze weer voor de poorten van Wenen en verder het Westen in., Godverdomme laat onze jongens weer dienstplicht krijgen. Merendeel zijn wattebollen. Discipline moet weer ingevoerd worden. En dan niet zoals Buma voor ogen heeft.

  Like

  • BertG. zegt:

   En waarom alleen dienstplicht voor de jongens.
   Hebben de meisjes geen discipline nodig dan.

   Als het de moeite is om voor een land te vechten, dan komen ze vanzelf wel.
   En mensen verplichten die er geen zin in hebben, daar heb je niks aan, daar kan je niet op rekenen op het veld of van op aan, volgens mijn beroeps soldaten broertje.
   En daar zit wat in natuurlijk, als die de kans krijgen zijn ze weer pleiten.

   Like

 4. vanhetgoor zegt:

  Het is 2017, Erdoğan heeft een fake staatsgreep gepleegd en daarij heeft hij duizenden militairen, rechters en onderwijzers in de gevangenis gegooid. En nu zouden het zeer kleine aantal mensen dat nog niet onder de knoet zit in opstand komen, ik geloof er niets van.

  Like

  • hendrikush zegt:

   De mensen die ontslagen zijn vormen met hun familie een steeds grotere ondergrondse van tegenstanders. De sultan versterkt zo eigenhandig het verzet. Hij heeft het bevel over de Sicherheit Dienst, de geheime staatspolitie, al naar zich toegetrokken.

   Like

 5. abouneenee zegt:

  Als die struisvogels in de Staten Generaal nou eens, net als de PVV, naar het volk gingen luisteren zouden een hoop problemen voorkomen kunnen worden. Te beginnen bij die van de patriotten en daarna voor de struisvogels die zich volksvertegenwoordiger noemen en de struisvogels die op hen stemmen. De twee laatstgenoemde groepen zullen gestraft worden voor hun kapitale fouten in het verdedigen van soevereiniteit en wel doordat voor hen eveneens de keuze zal resten “bekeren” of “creperen”.

  De moslims die op de struisvogelende politici stemmen weten natuurlijk waar ze mee bezig zijn en de hippies die op D66 en GroenLinks hun stem uitbrengen weten natuurlijk ook wat er gebeurt, maar de waarheid is te hard voor hun ‘liefdevolle’ zieltjes. “Make Love, Not War”. Zij weigeren te aanvaarden dat vrijheid eeuwige waakzaamheid behoeft. Links had hen toch beloofd dat hun leven wel door de overheid geleefd zou worden. Uitkeringen voor iedereen, gratis zorg, meer vrije dagen…. Vooral: nooit meer eigen verantwoordelijkheid nemen!!! Wat een feest lieve kijkbuiskinderen…

  Oogjes dicht en snaveltjes toe.

  Like

 6. T.Troubadour zegt:

  Dit is dus onderwijs in het islamfacisme,komt overeen met nazifacisme

  Like

  • hendrikush zegt:

   Maar waag het niet om een plaatje van een Nazi en een Mullah te tonen.
   Dan krijg je in Beieren een gevangenisstraf van een half jaar aan je broek.

   Like

 7. BertG. zegt:

  Als het alleen om het innerlijke ging, dan kan je dat ook wel thuis achter de voordeur houden.
  Maar daar gaat het ze dus niet om, anders hoef je het niet op school in te voeren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s