VIDEO Dr. Nicolaus Fest: over “Peloton” en de bondskanselier (+ vertaling!)

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Goedendag. Toen ik nog in Berlijn in Prenzlauer Berg woonde, was ik lid van het “Peloton Berlijn”, een Facebook-groep van ambitieuze wielrenners. Onlangs ontmoette ik tijdens een korte rit in dit shirt toevallig ook de chef van de groep – die me met helm en bril weliswaar eerst niet herkende, me nu echter de oproep stuurde om in het vervolg dit shirt niet meer te gebruiken. Men zou scherp afstand nemen van de doelstellingen van de AfD. Zoveel over het democratisch begrip van mensen, die helaas nooit verder gekomen zijn dan wielrennen.

Als hoffelijk mens zal ik natuurlijk voldoen aan dit verzoek en niet meer op de fiets stappen in dit rode shirt. Maar de volgende verkiezingsmanifestaties van de AfD zal ik definitief in dit shirt verzorgen. Want, beste vrienden van het “Peloton”, opdat zelfs jullie het begrijpen: de AfD vecht ook voor jullie! Voor de rechten van jullie vrouwen, jullie dochters en jullie kleinkinderen! En uiteraard voor die vrijheid van de andersdenkenden, die jullie niet eens kunnen verdragen bij een onbenullig shirt.

Over naar belangrijker zaken: dinsdag gaf de bondskanselier haar traditionele zomer-persconferentie. Ze sprak over de dieselaffaire, over Polen, over Turkije, over de toekomst van de mobiliteit. Over hetgeen belangrijk is, sprak ze niet. Wat de Duitsers belangrijk vinden, werd onlangs door het onderzoeksinstituut GfK onderzocht, namelijk: binnenlandse veiligheid, vluchtelingencrisis, ouderdomsarmoede, precaire banen, terrorismebestrijding, uitzetting van afgewezen asielzoekers, immigratiewetgeving.

Valt u iets op? Het zijn precies die punten die het verkiezingsprogramma van de AfD uitmaken – maar die behalve door de AfD door geen enkele andere partij worden gethematiseerd. Dit niet thematiseren, is meer dan alleen maar een probleem van de verkiezingscampagne; het is een fundamenteel falen van de oude partijen. Het is het weigeren van politiek.

Want wat moeten politici doen? Ze moeten de problemen van het land oplossen, en dat betekent: ze moeten allereerst de problemen erkennen en benoemen. Als men dat niet doet, kan men ook geen grip krijgen op de problemen. Maar precies dat doen de oude partijen. Zij schakelen de problemen uit. Dat laat de persconferentie van de bondskanselier zien, dat laten de verkiezingsaffiches zien. Niet één van de thema´s die de Duitsers belangrijk vinden, wordt behandeld. Niet één!

Allemaal, of dat nu mevrouw Merkel, de heer Schulz, de heer Lindner of mevrouw Göring-Eckhardt is, sluiten ze de ogen voor de werkelijkheid – en Die Linke doet dat uit traditie. Een ineenstorting van een staatsbestel op Duits grondgebied als gevolg van het ontkennen van de realiteit schijnen zij niet voldoende te vinden; ze willen het nog een keer meemaken. Maar deze keer zal geen rijk Westen de Duitsers en hun mislukte staat opvangen. Dit land heeft geen persconferenties nodig over Polen, over Turkije of over de toekomst van de mobiliteit. Het heeft ook geen verklaringen van de bondskanselier nodig over aardappelsalade of appeltaart. Het heeft deugdelijke politiek nodig. Namelijk een politiek die in de werkelijkheid leeft, die de problemen benoemt – en die ze daarna probeert op te lossen. Daarvoor staat echter maar één enkele partij. En gewoon daarom is ze ook het enige alternatief.

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

3 reacties op VIDEO Dr. Nicolaus Fest: over “Peloton” en de bondskanselier (+ vertaling!)

  1. Thomasson zegt:

    Probeer maar deze video te bewerken en met ondertitels in het Engels te voorzien. Misschien zou dat een of twee keer lukken. Echter binnen de kortste keer zouden de vrienden van Soros op kromme poten rennen en de video blokkeren voor: a) schending van Copyright. De copyright rechthebbende kan ook een firma in Honolulu zijn, b) de ‘content’ (wij zouden een mooie Amerikaanse woord voor hebben) is beledigend en kwetsend voor bepaalde groepen, c) het overtreedt de regelgeving voor leeftijdsgrens en d) Men vindt dat er te veel geweld voorkomt. Gelukkig beheerst de politiek-correcte Kalergi tyfus geen andere taal dan Engels, dus mensen zoals Nicolaus Fest en anderen mogen onder de radar blijven. Dat is de vrijheid van Meningsuiting anno 2017 en HET WORDT NOG ERGER ALS WIJ NIET OPPASSEN.

    Geliked door 1 persoon

  2. Rensk. zegt:

    We gaan het zien komende verkiezingen of de Duitsers idd willen dat de werkelijke problemen besproken worden en naar oplossingen worden gezocht. Ik moet het nog zien.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s