Macron eist gemeenschappelijke begroting van alle eurolanden

Screenshot_39

Macron en Merkel.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Franse president Emmanuel Macron heeft een gemeenschappelijke begroting van de eurolanden met een omvang van honderden miljarden euro in het spel gebracht.

DWN

Macron streeft naar een eigen begroting voor de eurozone van honderden miljarden euro, bericht Reuters. Zo´n begroting zou meerdere punten van het bnp van de eurozone vertegenwoordigen, zei Macron in een donderdag gepubliceerd interview in het tijdschrift “Le Point”. De mogelijkheid zou gecreëerd moeten worden om gemeenschappelijk geld op de markten op te nemen en het “met voldoende slagkracht te distribueren”.

Het bnp van alle eurolanden bedroeg in 2016 volgens Eurostat ongeveer 10,7 biljoen euro; 1% daarvan komt zodoende overeen met € 107 miljard.

De eurozone zou nu al een te restrictieve begrotingspolitiek hebben, als je deze vergelijkt met de politiek van China, Rusland of de Verenigde Staten, zei de Franse staatschef. “en het zijn onze werklozen die daarvoor de prijs betalen.”

Frankrijk lijdt, net als andere landen van de eurozone, aan een hoge werkloosheid en een grote schuld. De schulden van het land hebben er inmiddels toe geleid dat er grote gaten in de staatsbegroting zijn ontstaan. Menig waarnemer vreest dat het creëren van een gemeenschappelijke euro-begroting ertoe zal leiden dat regeringen met grote schulden zouden kunnen proberen zichzelf via deze begroting te saneren.

Macron duidde aan dat hij van een gemeenschappelijke begroting hoopt op betere condities voor Frankrijk bij het opnemen van schulden op de leningmarkten. “Het creëren van zo´n begroting betekent eerst een minimum aan solidariteit te scheppen, om daarna over de vaardigheid te beschikken om gemeenschappelijk geld op te kunnen nemen, te investeren en economische schokken te absorberen, die Europa kunnen raken.”

Macron wil zijn voorstellen voor een verdere ontwikkeling van de muntunie na de Duitse parlementsverkiezingen bespoedigen. Bondskanselier Angela Merkel (CDU) stond daarvoor principieel open voor een hervorming. In haar zomer-persconferentie had ze dinsdag gezegd dat zij zich al eerder voor een gemeenschappelijke eurobegroting zou hebben ingezet – “niet honderden miljarden euro´s, eerst maar eens kleinere bedragen.”

Bron:
https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Elite, Eurocrisis, Eurofielen, Europa, EUSSR, Frankrijk, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

33 reacties op Macron eist gemeenschappelijke begroting van alle eurolanden

 1. Sabeltant zegt:

  Mooiste wat er is voor de EU.
  Kosten en baten van elk land op een bult gooien en na gegoochel met de cijfers kunnen ze vertellen dat de EU wéér 2 % beter is geworden. Niemand kan daarna de individuele kosten terugzien want “men” doet daar niet meer aan.
  Het is het grote geheel wat telt. Net als in het voormalig USSR, wekelijks de statistieken van goed men niet bezig was, de hoeveelheid koelkasten die men geproduceerd had ten opzichte van de maand ervoor…. Alleen… niemand had er een.

  Voor de individuele vrijheid van mensen en landen is de EU een verschrikking.
  Een alles verstikkend nest van gelijkheid, nivelleren, nep-nieuws en steeds groter wordende kosten…
  De draaiende economieën betalen de rest die lekker pot verteerd.
  De EU hoeft slechts 2% groei te laten zien voor “gunstige” cijfers.
  Het gaat geweldig… maar NIEMAND van ONS krijgt het beter.

  De brand er in!

  Geliked door 1 persoon

 2. Henk der Niederlànder zegt:

  Het word steeds duidelijker dat Macron bezig is voor zichzelf een plaats vrij te maken in Brussel, want zou hij met echte politiek bezig zijn zou hij in de eerste plaats zorgen dat de Franse werkelozen een betere kans op werk zouden hebben en eens beginnen om de illegalen buiten te flikkeren die de gemeenschap van Frankrijk ook gewoon miljarden kost.
  Het geld wat daarmee verdiend word investeren in nieuwe banen levert voor Frankrijk een sterkere economie op.
  Win win situatie zou je zeggen, maar geen win voor Macron zijn eigen bankrekening en die win voor hem is wel te halen in Brussel.
  Gewoon een puppet van Brussel die na goed gedane arbeid een positieverbetering krijgt.
  Nuchtere mensen noemen zo iets corruptie op hoog niveau.

  Geliked door 1 persoon

 3. Elisah zegt:

  Pipo wil ons mijn zijn schulden opschepen om vervolgens zichzelf op de borst te kunnen slaan.
  Misschien dat hij zo oude vrouwtjes kan belazeren, maar wij trappen niet in de wisseltruc van deze slapjanus.

  Like

 4. paulzwueste zegt:

  Godsammekrake.
  Ja, dat krijg je als je ’n gesjeesde bankdirecteur binnen haalt.
  Tussen haakjes.
  Ik krijg toch geen last met die bijbeltekst?
  Ik heb namelijk al ’n hele tijd geen goeie bijbeltekst meer gezien.

  Zouden ze van hun geloof zijn afgevallen…?

  Like

 5. tjonge zegt:

  “had ze dinsdag gezegd, niet honderden miljarden euro´s, eerst maar eens kleinere bedragen.”
  .
  salamitactiek, eerst kleine bedragen om het volk gerust te stellen, daarna groter, groter, totdat er geen weg meer terug is…

  Like

 6. Statler & Waldorf zegt:

  Tja, die € 1200.000.000.000 (Jaja 1200 miljard) van de Nederlandse pensioenpotten zijn al vergeven en richting Brussel gegaan.
  L’Europe est mort, vive la EU.

  Met de groeten van Louis-de-XIV-drankorgel-Jean-Kloot-Juncker.

  P.S.
  Gratis pil van Drion af te halen in Brussel voor de autochtone bewoners van Europa en rap een beetje.
  (Reiskosten worden niet vergoed).

  Like

  • fleckie zegt:

   Ho,Ho, allereerst de…ONTWERPERS van dit voorstel, VOOR LATEN GAAN, i.v.m.hoe lang de ‘PROEF..op..de..SOM..DUURT’, voordat men het huidige, met het eeuwige…’verwisselt’!’

   Like

  • Elisah zegt:

   Het is om letterlijk beroerd van te worden.

   Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Statler & Waldorf 3 september 2017 om 19:40

   We konden nog weleens heel blij zijn met zo’n ‘pil’.
   Want wie kan het nu opbrengen om als hij/zij stokoud en hulpeloos is, in de volledig geïslamiseerde goot weg te rotten? Zonder ‘zorg’, zonder dak boven je weerloze hoofd?
   Als je geen kinderen hebt die ‘mantelzoger’ kunnen zijn en als je buren en kennissen het te druk hebben (of zelf te oud zijn) om jouw ‘mantelzorger’ te zijn?
   Degene die de begrippen ‘participatiemaatschappij’ en ‘mantelzorg’ hebben bedacht, zouden drie keer achter elkaar gekielhaald moeten worden.

   Geliked door 1 persoon

   • Rensk. zegt:

    Was van de week op t v van cooperatie laatste wil. Het schijnt heel gemakkelijk te zijn om aan te komen en het is geen pil maar gewoon wat poeder en makkelijk verkrijgbaar. En vrij snel is het gebeurd. Makkelijk en geruststellend om als vrouw in huis te hebben voor het geval er een horde verkrachters door de straten trekken. Je weet maar nooit.

    Like

 7. Mirjam zegt:

  Macron eist! Alleen al de titel!
  Wat Macron wil is eigenlijk hetzelfde als de EU wilt. Frankrijk heeft enorme werkeloosheid en Macron wil nu dat ieder land geld in een grote pot gooit, enorm veel geld, zodat elk land dat er behoefte aanheeft, zichzelf hiermee kan saneren. Wat een farce!

  Natuurlijk wil Macron dat, want dan kan Macron zijn eigen Frankrijk weer naar boven brengen met het geld dat verdiend is door landen die niet zo dom zijn om een beleid te voeren als Frankrijk dit jaren al doet en dan kunnen de andere verspillers in Europa dit ook doen. Net zoals de EU het nu al aangeeft. Ieder rijk land, waaronder ons land ook telt, moet het meeste dokken, zodat de verspillende idiote landen, het geld van onze belastingbetalers kunnen gebruiken naar believen om hun dure leventje te financieren. NOOIT VAN ZIJN LEVEN MOETEN WIJ ZO GEK ZIJN OM ZIJN EIS IN TE WILLIGEN.

  Macron heeft niets te eisen! Macron is een hoogmoedswaanzinnige, net als Merkel en ik hoop dat hij super laag zal vallen, direct op zijn snuit met zijn achterlijkheid, net als Merkel. Dat ze hun eigen ‘shit’ opruimen en niet op de schouders van mensen leggen die hard voor hun geld moeten werken. Als ze schulden maken, als hun landen niet naar behoren functioneren, dan is het hun eigen schuld en dan moeten ze maar op de blaren zitten.

  Like

 8. Feniks zegt:

  Macron is verachtelijke gewetenloos ding dat smerige bankiersspelletjes speelt.
  Het Franse faillisement afwentelen en plunderen van de Noordelijke landen,
  elke Noordelijke politicus die daarin meegaat heeft niet het belang van zijn bevolking voor ogen.
  Wanneer de tribunalen komen is hij zeker van de partij + de politici en overige “elite” die tegen de belangen van hun volk opereren.
  Rutte is een frequent bezoeker van Macron evenals Krimi mutti merkel.

  Like

 9. T.Troubadour zegt:

  De big spender ten koste van de zuinige landen.wat een gospe

  Like

 10. Cleo zegt:

  Hoogmoed komt voor de val; laat die arrogante Brusselse grootheidswaanzinnigen zo spoedig mogelijk met hun hele EU-circus in elkaar storten!

  Soevereine, nationale staten functioneren BETER!
  NEXIT!!!

  Like

 11. Rensk. zegt:

  Dacht ik ook meteen. Pensioenpot van calvinistisch Nederland verdelen onder de EU landen (en zoveel mogelijk in eigen zak steken) Hadden ze een hele tijd terug al over dat de landen ook sociaal/economisch solidair moeten worden. Het lijkt nu net alsof Macron dit voorstel doet, maar volgens mij heb ik Juncker hier al een keer over gehoord. Echter helemaal zeker ben ik niet of het nu Juncker ,Merkel of Timmermans was.

  Geliked door 1 persoon

 12. Rensk. zegt:

  Maar ja zo gaat het hier in Nederland ook al jaren. Mijn broer is niet helemaal in orde. (iets met zijn geboorte gebeurd) en mijn overleden moeder heeft dik voor hem gespaard. Zijn buurman had niks gespaard en krijgt alles vergoed en mijn broer moet het van zijn spaarcenten doen. Zo gaat het al jaren hier. Ga je sparen is er al dikke belasting over betaald. Heb je wat gespaard kost het je vermogensbelasting. Daarna mogen kinderen nog eens erfbelasting betalen. Allemaal ten goede van fraudeurs als politici en voor de mensen, die nooit geen cent opzij legden of nooit 1 cent belasting hebben betaald en nu hier alles gratis en voor niets in hun schoot geworpen krijgen. Bizar.

  Like

 13. guusvelraeds zegt:

  Allemaal even arm. Volgens Spekman cum suis is dat de ideale wereld. Wanneer wilt U met pensioen? Och, met 75 jaar of zo. We doen het voor de EU, anders komt er oorlog. Dat zeggen ze.

  Like

 14. kruisridder zegt:

  Ja lekker. Kunnen we de torenhoge Franse schuldenlast mee afbetalen.

  Geliked door 1 persoon

 15. N.E. Derlander zegt:

  Eerst de lang geleden beloofde harmonisatie van alle leden. Te beginnen met de AOW leeftijd…….

  Geliked door 2 people

 16. Cynicus zegt:

  Blijkbaar allemaal om een socialistische herverdeling te krijgen van de welvaart. Iedereen moet delen. Geldt uiteraard niet voor de elite. Die elite vreet zich verder vol en de middenklasse bloedt.

  Like

 17. numoquest zegt:

  Even zien of wij het begrijpen. Contante geld zal snel worden afgeschaft. Digitalisering van uw en mijn geld in handen van falende bankiers en corrupte overheid. Daarna zal niemand meer eigenaar zijn van eigen geld, hoogstens op papier en de macht over dat geld is compleet naar de overheid. In Brussel zal de bankenunie verder vorm worden gegeven. Immers, de schulden die het ECB heeft opgekocht, is een grote zeepbel die moet worden verdisconteerd over de EU belastingbetaler uiteindelijk, anders heeft het verschuiven van alle banken schilden weinig zin.
  Wanneer het contante geld is afgeschaft is de dictatuur in Nederland integraal en feitelijk.

  Like

 18. Jules Vismale zegt:

  Als ik deze EU-blaaskaak en nep-Zonnekoning van een Emmanuel Macron hoor kwebbelen over dat alle EU-landen moeten meebetalen aan een gemeenschappelijke begroting en hij ongetwijfeld natuurlijk zelf, en zijn vrouw, maar een klein gedeelte uit eigen zak betaald doet hij me denken aan een verhaal uit de Bijbel van het Nieuwe Testament.
  In dit verhaal was er een rijk echtpaar; Ananias en Saffira geheten, die hoorden (na de Hemelvaart van Jezus Christus) dat de gemeenteleden van Jeruzalem stukken land verkochten en hiervan de opbrengst aan de apostelen, waaronder Petrus, verkochten en dit geld was toen voor de armen bestemd.
  Ananias en Saffira waren beiden erg hebzuchtig en eerzuchtig en de Satan fluisterde hen in dat zij een stuk land voor veel geld moesten kopen maar meer dan de helft voor zichzelf konden houden. Hierop ging Ananias schijnheilig met de kleine opbrengst naar Petrus en de apostelen toe in de tempel van Jeruzalem en hij verwachtte daar met roem en eer te worden overladen.
  Petrus was echter al door de Heer gewaarschuwd waarna de eerste tegen Ananias zei: “Ananias, waarom hebt gij u door de Satan laten misleiden en heb gij de heilige Geest bedrogen door een deel van de opbrengst van het stuk grond achter te houden? U had het immers niet hoeven te verkopen, en nu gij het wel verkocht hebt, had u met de opbrengst toch kunnen doen wat gij wilde? Wat heeft u bezield om zich zo hebzuchtig en huichelachtig te gedragen? Niet de mensen hebt gij bedrogen, maar God zelf!”
  En Ananias stortte meteen dood neer in de tempel voor zijn zonde en zijn vrouw Saffira later eveneens toen haar werd gevraagd of zij de akker voor het juiste bedrag had verkocht en de apostelen net zo goed voorloog! Macron gedraagt zich exact als dit huichelachtige echtpaar en lijkt zijn hart en ziel evengoed aan Satan te hebben verkocht! Alleen zal hij niet zozeer met de dood worden gestraft maar gewoon de Franse regering worden uitgeschopt omdat Macron de Fransen en de overige Europeanen alleen nog armer maakt en er niets voor terug geeft!

  Like

 19. Republikein zegt:

  We schakelen gelijk over op de bitcoins.

  Like

 20. fleckie zegt:

  ,…..’DE. KRACH..van..het..KAPITAAL’, is het boek van Vincent Bakker, uitg. ‘. de Achterkant’, Leiden -1985’isbn 90.6985.003.6 ….hoofdstuk 1′ de bom onder de banken:: hoe de bankiers hun dolgedraaide carrousel van $3.000.000.000.000.proberen af te remmen,…hoofdstuk 2:,’ De opkomst en ondergang van een kapitale geldmachine : de eurovalutamarkt” Het is juist de charme van dexe vrije kapitalistische markt dat geen enkele overheid er vat op heeft”( AMRO topman)……hoofdstuk 3..’De besteding v.d.geleende kapitalen .Hoe de banken niet alleen verdienden aan grote investeringsprojecten,maar ook aan kapitaalvlucht en…wapen- export……Hoogdstuk 4,…de eerste Krach van het Kapitaal,…de Bankcrisis v.d.JAREN DERTIG……Hoofdstuk 5…..de komende Krach van het Kapitaal……De oorzaken van de crisis: hoge grondstofopbrengsten en lage rentekosten sloegen om in hun tegendeel……Hoofdstuk 6’…..De dreigende komst van het …SCHULDENAARSKARTEL..Het blufpokerspel : MEXICO in de rol van darling boy. CUBA als beschaafde raddraaier en..ARGENTINIE als lastige spelbreker. …..Hoofdstuk 7….. de nieuwe jaartallen voor de geschiedenisboekjes:1982: de crisis van MEXICO;, 1984 ..de crisis..van…ARGENTINIE, MEXICO ,Continental Illinois;1985: de crisis van de Amerikaanse spaarbanken,…” Je betaalt een schuld niet af,je houdt haar bij in de boeken”( Braziliaans minister -” Afbetalen onzin zijn,dat kan nooit”( Batenburg/ ABN) …..hoofdstuk 8,…..De grondvesten v.h.internationaal Monetair Fonds,de ondermijning en val v.h.IMF en de..kwalijke wederopbloei .Het IMF- beleid was ooit bedoeld als bloedtransfusie voor enkele zwakke landen,en herft verviel tot een pijnlijk beleid van aderlating voor driekwart v.d. Derde Wereld-economie…..Hoofdstuk 9, ..De”cosmetica” van de schuldsanering, en het averechtse ..effect..v.d.IMF- programma’s…”Als het Congres de kapitalen niet verstrekt,dan leidt dat tot volledige ontwrichting v.d.financiele markten- een economische bpnachtmerrie die generaties na ons nog zal teisteren”…president Reagan……Hoofdstuk 10….. De..kaartenbak..met..oplossingen..voor..de..schuldencrisis…..”Nationalisatie ,waar ik VOOR ..ben,wordt onvermijdelijk( New Yorks bankier…..Hoofdstuk 11….. De bespiegelingen van ’s wereld. Expert nummer EEN: Dr H. Johannes Witteveen” Juist de enorme integratie v.d.financiele wereld vraagt om meer internationaal beleid; het is een tragedie dat men daar bpniet toe bereid is”….. Hoofdstuk 12….. De enige hoopvolle ontsnappingsroute : stoppen met bezuinigingen in Europa en snel stimuleren…..” De Europese landen moeten eerst stimuleren en als het beter gaat..saneren”( Witteveen)……….. BIJLAGE l,..ll,..lll,…NAWOORD<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s