Meerderheid durft haar mening niet meer te uiten

Screenshot_46

(Door: Afshin Ellian)

Wanneer een meerderheid kiest of wordt gedwongen te kiezen voor terughoudendheid en neutraliteit in het uiten van haar opinie, betekent dit dat deze groep zichzelf buiten het debat heeft geplaatst. Zij voelen zich niet meer veilig bij het uiten van hun mening, schrijft Afshin Ellian.

Meten is weten, zei ooit Kamerlingh Onnes (1853 –1926). In de intermenselijke realiteit is meten soms nog geen weten. Sommige zaken zijn ook niet te meten. Maar data bieden een goed vertrekpunt voor het vaststellen van verhoudingen. Wat er is gemeten, moet nog worden geïnterpreteerd. De sociale realiteit is kortom ingewikkelder dan de natuurlijke realiteit. De natuur realiseert zich in meeste gevallen volgens bepaalde wetten. Maar dat geldt weer niet altijd voor alle menselijke handelingen.

Lees verder>>>
(h/t “Trucker”)
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in meningsdictatuur, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

22 reacties op Meerderheid durft haar mening niet meer te uiten

 1. koddebeier zegt:

  Zover in Nederland al gezonken………………………………Dag vrijemeningsuiting !!!!!!
  Net als in de rest van de EU op Hongarije, Polen en Tjechie na !!

  Like

 2. Flo zegt:

  Laten we ernstig hopen dat die “zwijgende meerderheid” voor die electorale verschuiving gaat zorgen, want dat is HARD nodig!

  Like

 3. BertG. zegt:

  Goh, daar heb ik nou helemaal nooit last van.
  Het zijn altijd andere die zich er aan storen, wanneer je een mening heb.
  Maar iemand met een eigen mening, heeft daar natuurlijk volledig schijt aan.

  Like

 4. Mirjam zegt:

  Dit is één van de mensen die heel Europa de mond wil snoeren over de migrantencrisis. Hij noemt ons als het ware verraders en alleen Europeanen zijn patriotten. Wierd Duk heeft gelijk als hij Timmermans een gevaarlijke egotripper noemt.

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/08/wierd-duk-zaagt-frans-timmermans-bij-de-enkels-af-hij-is-een-veel-groter-gevaar-dan-het-nationalisme/

  Like

 5. Rensk. zegt:

  Daarom plaats ik hier reacties. Als ik zou zeggen wat ik hier schrijf dan zijn de rapen gaar. Een mens kan niet geheel zonder contacten en constant ruzie is ook niet bevorderlijk voor de gezondheid. Ik lijk (gelukkig op een paar mensen na, die wel het een en ander in de gaten krijgen) de enige, die zich grote zorgen maakt over de toekomst van Nederland. Gewoon omdat ik doorzie hoe moslims te werk gaan. Hun gedrag lijkt verbazingwekkend veel op personen met het narcistisch persoonlijkheidssyndroom.

  Like

  • BertG. zegt:

   Laat die rapen dan maar gaar zijn.
   Ik hou nooit mijn mening voor me, en zeker niet over het onderwerp mossels, geen enkel onderwerp trouwens.
   En dan vallen er maar mensen af, beter dan om te gaan met iemand die ik een schijnheilige lafaard vind.
   En ik heb er nog geen seconde spijt van gehad.

   Geliked door 2 people

   • Rensk. zegt:

    Er zijn nu eenmaal mensen die gewoon nergens kwaad in zien. Die moeten leren van een hele nare ervaring Totaal geen achterdocht En om die te mijden gaat mij te ver.

    Like

   • Marian zegt:

    Dat is precies mijn stijl Bert. Al mijn kennissen weten dat ik een PVV er ben en tegen de islam. Maar ik heb daardoor veel struisvogels leren kennen.

    Geliked door 1 persoon

 6. Rensk. zegt:

  In oktober ga ik met een vriendin naar Budapest. Ben heel erg benieuwd hoe de mensen daar denken over de EU. Moeten ze wel engels spreken.

  Like

  • Elisah zegt:

   Opvallend veel mensen spreken daar gelukkig goed Engels.
   Van Hongaars versta je bijna niks en het is tevens bijna niet te lezen. Ondanks dat ik Engels, Frans en Duits kan, plus een beetje Spaans en Italiaans kan verstaan, kon ik daar niet wijs worden uit de taal. Het journaal bijv moest ik grotendeels volgen met de ‘plaatjes’ erbij.

   Like

  • Alex Delarge zegt:

   Mooie stad.

   Like

  • Karen zegt:

   Heb daar een heerlijke week gehad (vorig jaar oktober) prachtige stad. Echt genieten, geen groepjes negers of Arabieren. Ik heb de afgelopen 20 jaar nog nooit zo weinig kopvodden gezien in 1 week. Het waren er welgeteld 4 en dan reken ik de 2 die bij ons in vliegtuig zaten nog mee. Was trouwens ook zo vreemd 2 jong vrouwen met kopvod die samen zonder begeleiding naar Boedapest gaan, dan vraag ik me af wat die daar in te zoeken hebben. Als ik niet zo’n hekel aan die lui zou hebben had ik het ze gevraagd.

   Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Als ge-enquèteerden zich met betrekking tot zulke kwesties voor een belangrijk deel “neutraal” opstellen, dan weet je doorgaans wel genoeg!
  :Ze hebben wel degelijk hun aversies, maar durven die niet uit te spreken!
  Lichtpuntje: De kruik gaat zo lang te water tot hij barst, dus in principe kan die houding nog omslaan.
  Al moet je maar hopen, dat het dan niet al te laat is.

  Geliked door 1 persoon

 8. Jan zegt:

  Ambtenaar van universiteit van Nebraska haalt politie op omdat student zijn mening geeft.

  Het erge is, dat deze gek ook nog gelooft dat dit mag en dat er gebieden zijn waar je je mond moet houden, in de ‘reservable space’

  Like

 9. Jan zegt:

  Achterlijke, dom kwakende en totale nitwit Amerikaanse pleit voor het socialisme tegenover Rus die deze ellende heeft ontvlucht

  Like

 10. Trucker zegt:

  Toch onthutsende cijfers van hun die zich niet durven uitspreken, zelfs in een anonieme vraagstelling, angstwekkend het aantal lemmingen.
  Wat velen vergeten is dat deze trend zich ook in het kieslokaal manifesteert, velen kiezen liever voor status quo zoals ze het kennen dan een grote verandering ook als deze in hun voordeel zal uitdraaien.

  Like

 11. boorzalf zegt:

  Je mag je mening niet meer geven voordat je het weet wordt je geblokt of wordt je in de ban gedaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s