Geert Wilders: “Het Europa dat wij willen”

Screenshot_53

(Vertaling: “Wachteres” & “Henk V.”)

Ambrosetti conferentie, Italië, Villa d’Este, 2 september 2017

Dames en heren,

Hartelijk dank dat ik hier vandaag mag zijn. Ik juich het toe dat u iemand uitnodigt die uw enthousiasme voor de Europese Unie niet deelt. Of uw Europese droom, zoals eurocommissaris Frans Timmermans dat al heeft genoemd. Om eerlijk te zijn: Zijn droom is mijn nachtmerrie. Ik besef dat mijn opvattingen verschillen van die van de vele leden van het Europese establishment in ons midden, maar ik ben een optimist. Ik geloof in een positieve toekomst voor Europa, als een gemeenschap van onafhankelijke, soevereine en democratische landen – die samenwerken zonder een supranationale politieke unie – een Europa zonder de Europese Unie.

Ik geloof dat echte democratie alleen kan bestaan ​​en groeien binnen een natiestaat. Nationale soevereiniteit, gecombineerd met de eigen cultuur, geeft ons onze identiteit. Net als de controle over onze eigen grenzen en onze staatsbegrotingen en het recht om te beslissen hoe we die zelf als natie gebruiken. Helaas hebben de meeste van onze regeringen steeds meer bevoegdheden overgedragen aan de EU, waardoor veel belangrijke dingen, die wij Nederlanders in de afgelopen eeuwen hebben bereikt en die ons na aan het hart liggen, worden ondermijnd.

Onze voorvaderen hebben gestreden voor een democratisch Nederland. Dat is een Nederland waar de Nederlandse kiezers en niemand anders over Nederlandse zaken beslissen. Democratie betekent dat een volk over zijn eigen wetgeving kan beslissen.

Democratie staat gelijk aan zeggenschap over je eigen land. Maar als gevolg van de overdracht van bevoegdheden naar Brussel door onze overheden beslissen de EU-instellingen en andere landen over zaken die van essentieel belang zijn voor onze natie: ons immigratiebeleid, ons monetair beleid, ons handelsbeleid en veel andere belangrijke kwesties.

Een groot gedeelte van onze wetgeving is uitbesteed aan Brussel. Onze nationale parlementen zijn uitvoeringsorganen van de EU geworden. Veel mensen staan daar afkerig tegenover.

In het referendum van 2005 stemden de Nederlanders tegen de Europese grondwet, maar een paar jaar later werd ons een iets veranderde versie onder een nieuwe naam door de strot geduwd.

Vorig jaar stemde een grote meerderheid van de Nederlanders in een referendum tegen het EU-associatieverdrag met Oekraïne, maar het verdrag werd er toch doorgedrukt. Maar weinig mensen kunnen, nadat ze dit hebben meegemaakt, de EU nog serieus nemen als een democratische instelling.

Een andere uiterst belangrijke zaak die de Nederlanders de afgelopen eeuwen hebben bereikt, zijn de duidelijke en afgebakende grenzen. Grenzen zijn belangrijk. Omdat die ons beschermen en afbakenen wie en wat we zijn. Dankzij onze regeringen, die onze soevereiniteit hebben weggegeven, zijn we nu niet meer verantwoordelijk voor ons immigratiebeleid en zelfs niet meer voor onze eigen grenzen. En het resultaat is rampzalig.

Als je de sleutels van je eigen huis weggeeft aan iemand die de deuren niet op slot doet, moet je niet verbaasd zijn als onwelkome gasten met geweld binnenkomen. Ik geloof dat elke natie de verantwoordelijkheid moet hebben over de eigen grenzen en zelf moet beslissen wie welkom is en wie niet. Nederland is de thuisbasis van de Nederlanders. Het is het enige huis dat wij hebben. En we zouden opnieuw de controle moeten krijgen over onze grenzen en over ons immigratiebeleid.

Eén van de dingen die wij, Nederlands, koesteren, is onze nationale identiteit. De Nederlanders hebben een eigen identiteit. En die hebben de andere Europese landen ook.

Maar er is GEEN gezamenlijke Europese identiteit.

De EU wordt gekenmerkt door cultureel relativisme en haat tegen patriottisme. Maar patriottisme is geen gevaarlijke bedreiging, het is iets om trots op te zijn. Het betekent dat de soevereiniteit en de onafhankelijkheid van een natie worden verdedigd en dat die niet worden uitverkocht in verachtelijke compromissen met de EU en haar bureaucraten.

Zoals de Hongaarse premier Viktor Orbán heeft gezegd – ik citeer: “Europa is een gemeenschap van christelijke, vrije en onafhankelijke landen. Het grootste gevaar voor de toekomst van Europa komt uit de hoek van de fanatici van het internationalisme in Brussel. We zullen niet toelaten dat zij ons de bittere vruchten van hun kosmopolitische immigratiebeleid opdringen”. Einde van het citaat. Ik ben het er helemaal mee eens.

De Europese Commissie heeft onlangs procedures tegen Polen, Hongarije en Tsjechië in gang gezet, omdat zij weigeren immigranten op te nemen. Twee jaar geleden heeft Merkel miljoenen immigranten uitgenodigd naar Duitsland te komen. Een historische fout. Ze liet niet alleen miljoenen binnen komen, haar beleid moedigde hen ook aan.

De EU heeft veel weg van regeringen die een kartel gevormd hebben dat gedomineerd wordt door Duitsland en Frankrijk. Deze twee invloedrijke naties beslissen bijna alles. Maar de Polen, de Hongaren, de Nederlanders, de Italianen, hebben Merkel niet gekozen, en Macron ook niet.

Haar “Wir schaffen das”-oproep was een van de grootste aanzuigende effecten van de migrantencrisis in Europa. Het is onmogelijk om je identiteit te behouden als je door miljoenen nieuwkomers uit een geheel andere cultuur wordt overspoeld. Een cultuur die – zoals dat bij de islamitische cultuur het geval is – ernaar streeft om te domineren en weigert te assimileren.

Zij hebben Juncker niet gekozen, en wij, Nederlanders, hebben in de laatste algemene verkiezingen van afgelopen maart de grootste pro-EU en pro-islampartij van Nederland gedecimeerd: de sociaaldemocratische partij van mijn landgenoot, de heer Timmermans, die hier vanmorgen naast me zit. Zijn partij verloor 75% van haar zetels. Mijn partij, de grootste anti-EU en anti-islampartij van Nederland, won er 33% aan zetels bij. Van de 13 partijen die er in de Nederlandse Tweede Kamer zitten, zijn wij nu voor de allereerste keer nr. 2. En de volgende keer zullen we nr. 1 zijn.

Andere zaken die wij Nederlanders hoog in het vaandel hebben, zijn onze veiligheid en onze beveiliging. In onze huidige straten, zoals in veel andere Europese steden, kunnen we zien wat de EU ons, samen met de nationale pro-EU leiders, hebben gebracht. We worden in onze binnensteden geconfronteerd met plaatsen die niet meer op Nederland lijken en als Nederland voelen, en waar de Nederlanders niet meer veilig zijn. We hebben mensen in ons land, die in ons land geboren zijn, maar die onze basiswaarden niet delen en het zal nog erger worden.

Delen van Europa lijken zelfs op oorlogsgebieden. De EU heeft oorlog niet voorkomen. Er zijn verschrikkelijke moorddadige aanvallen geweest in Barcelona, Londen, Manchester, Berlijn, Brussel, Nice, Parijs, Stockholm, Kopenhagen, Madrid en Amsterdam.

Tussen de immigrantenstroom, die de EU en de nationale overheden heeft toegelaten, zijn terroristen Europa binnengekomen. Intussen zijn terroristen van eigen bodem al een van de grootste problemen waarmee onze landen momenteel geconfronteerd worden. Er zijn duizenden van hen, in heel Europa, die in staat zijn om ongehinderd rond te reizen en toe te slaan waar ze maar willen.

In een Belgische krant zegt de EU-coördinator voor terrorismebestrijding, Gilles de Kerckhove, vanmorgen dat er op dit ogenblik 50.000 radicale moslims in Europa zijn. Ze kunnen elk moment een terreuraanval plegen, zoals de laatste tijd al zo vaak is gebeurd.

Brussel, samen met de EU-leiders in de nationale hoofdsteden, creëerden de voorwaarden die deze verschrikkelijke gebeurtenissen en aanvallen mogelijk maakten, doordat zij miljoenen immigranten Europa hebben binnen gelaten – vaak ongecontroleerd – en door geen eisen te stellen aan assimilatie, door te weigeren een ‘Leitkultur’, een dominante cultuur, op te leggen, door politiek-correct te zijn en door een totaal gebrek aan leiderschap.

In mijn kantoor in Den Haag hangt een reusachtig portret van Sir Winston Churchill. In 1946 hield hij een toespraak voor wat hij noemde – ik citeer – ‘een soort Verenigde Staten van Europa.’ Maar daarmee bedoelde hij niet wat de Eurofielen bedoelen. Hij refereerde aan het Britse Gemenebest als een voorbeeld: een losse federatie van naties, die economisch samenwerken en die gebonden zijn aan een aantal grondbeginselen.

Maar toen Churchill in de jaren 1950 premier werd, vroeg hij geen lidmaatschap aan bij de voorloper van de EU. Hij was met afschuw vervuld bij het idee dat de nationale soevereiniteit zou moeten worden opgegeven. Omdat hij wist dat dit zou leiden tot het einde van de democratie, de identiteit en de veiligheid van zijn volk.

En ook geeft de EU niet veel om het behoud van de Joods/christelijke cultuur. Integendeel, zij maakt het de islamisering gemakkelijk en bevordert haar.

Onze Europese beschaving, gebaseerd op de nalatenschap van Jeruzalem. Athene en Rome, is de beste beschaving op aarde. Die heeft ons democratie, vrijheid, gelijkheid voor de wet, scheiding van kerk en staat en het besef dat soevereine staten dit alles moeten beschermen, gegeven. De remedie voor alle ellende en de terreur is duidelijk: we moeten herbevestigen wat en wie we zijn. Alleen dan kunnen we een toekomst voor onze kinderen garanderen in een veilig, sterk en vrij Europa.

De problemen waarmee Europa vandaag geconfronteerd wordt, zijn reëel en van wezenlijk belang. Niet de economie, maar de islamisering, het terrorisme en de massale immigratie zijn onze belangrijkste problemen. Inderdaad existentieel;  die bepalen inderdaad wie we zijn, wat we zijn en of we in de toekomst als vrije mensen zullen voortbestaan.

Dames en heren,

Ik geloof in de vrijheid van meningsuiting. Ik betaal er een zware prijs voor. Ik sta op de dodenlijst van Al-Qaida, de Pakistaanse Taliban en andere islamitische groeperingen. Ik woon in een ‘safehouse’, waarin de Nederlandse staat voorziet en ik ben nu al 13 jaar onder 24/7 politiebescherming. Iedereen heeft recht op zijn of haar mening. Dat recht heb ik ook.

En ik denk dat de islamisering de grootste bedreiging vormt voor onze Europese toekomst. Ik spreek niet over alle individuele moslims, van wie velen gematigd zijn, maar ik heb het over de islamitische ideologie, die onverenigbaar is met vrijheid en democratie en die we massaal importeren.

De Europese Commissie spreekt zijn bezorgdheid uit over de zogenaamde bedreiging voor de democratie in landen zoals Polen en Hongarije, maar zij negeert het vernietigende effect dat de islamisering op de veiligheid en de vrijheid van Europa heeft.

Om al deze redenen – de bescherming van onze democratie, onze grenzen, onze identiteit, onze veiligheid en onze vrijheid – willen wij een Europa zonder de EU. Soevereine democratische landen zijn perfect in staat om samen te werken waar er gemeenschappelijke belangen zijn – zonder dat een supranationale politieke instituut als de EU nodig is.

Maar ondanks al het slechte nieuws, zoals ik in het begin zei, ben ik een optimist. In heel Europa worden steeds meer mensen trotse patriotten.

En besef dat de patriotten zullen winnen. En de natiestaat ook.

Naties, die natuurlijk bereid zijn samen te werken waar ze een gemeenschappelijk belang zien. Er is niets mis met economische samenwerking, integendeel. We kunnen ook samenwerken om het terrorisme te bestrijden. Maar alles op vrijwillige basis, als soevereine landen.

En zonder een politieke unie. Zonder de EU.

De toekomst behoort aan het Europa van soevereine landen.

Ik dank u.

Bron:
https://pvv.nl

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Eurofielen, Europa, EUSSR, Geert Wilders, gezond realisme, Islam, Islamisering, Patriottisme. Bookmark de permalink .

36 reacties op Geert Wilders: “Het Europa dat wij willen”

 1. Oeps48 zegt:

  Goede morgen Dames en heren.
  Wat een fantastische toespraak van Geert Wilders. Hij heeft de spijker op de kop geslagen. Er is geen speld tussen te krijgen. Ik ben het hier helemaal mee eens. Ik heb er niets aan toe te voegen. Chapeau Geert.

  Geliked door 3 people

 2. Floris zegt:

  Uitstekend en naar mijn zienswijze realistisch betoog.

  Geliked door 3 people

 3. Haagse Harry zegt:

  Goed verhaal!

  Nu nog veel meer druk op de ketel en geen geroeptoeter vanaf de zijlijn meer..!!

  Geliked door 2 people

 4. ildiko zegt:

  Duitsland begon met uitroeien van de jodendom en nu is de christendom aan de beurt. Dit moet nu en gelijk nu te stoppen.

  Geliked door 3 people

 5. christdus zegt:

  Geert , je bent mijn Messias , mijn Heiland , ik wil je het liefst gisteren al als MP !
  Blijf die Buma herinneren aan zijn ” dubbele paspoorten ” en die Ruttepetut aan zijn ” pleur op “,
  Blijf ze treiteren en ,wie weet , wordt de rest van de kudde ook eindelijk wakker !
  GEERT FOR PRESIDENT .

  Geliked door 2 people

 6. zrast zegt:

  Mooie woorden van Geert, intussen stemt de pvv fractie in met de nieuwe sleepnetwet, zowel in de tweede kamer als de senaat. Ze willen alle burgers in de gaten houden. Dubbele agenda?

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Helemaalmee eens.
  Ik wil er echter EEN punt aan toevoegen.
  De meeste EU landen hadden een redelijk uitgebalanceerd economisch systeem van belastingen, sociale verzorging zoals ziektewet, AOW, werkeloosheidsondersteuning enz.
  Die systemen woirden nu, door mensen die ze ANDERS gebruiken, helemaal overbelast.
  Daardoor zal deze EU uiteindelijk bezwijken omdat het niet meer te finacieren is.

  Like

 8. Taljaard zegt:

  Pracht van een redevoering in de lijn van Cicero en Churchill, zoals wij dat van Wilders gewend zijn wanneer hij op internationale podia optreedt, of in een rechtszaal staat. Hij zou er goed aan doen om ook in de TK wat meer van dit soort hecht doortimmerde betogen te houden, in plaats van het poneren van one liners en het vliegen afvangen tijdens debatten.
  Dat kan hij aan zijn fractie overlaten.
  Want nu domineert de beeldvorming dat Baudet meer de gecultiveerde intellectueel is en Wilders de politieke straatvechter, terwijl hij blijkens dit soort redevoeringen toch wel degelijk over inhoud, visie en kennis van zaken beschikt.

  Geliked door 3 people

  • Giny zegt:

   Taljaard
   Baudet strooit met ons belastinggeld, de PVV krijgt van de overheid geen cent,
   dat willen ze ook niet, staat in het verkiezingsprogramma!
   FvD wil de subsidieslurpers aanpakken, maar wel zelf hun zakken vullen.
   Geert is een politicus, Baudet niet, dat kun je niet in een paar maanden zijn!
   Misschien moeten we een “Crowdfunding” gaan organiseren voor de PVV,
   zodat ze een Congres kunnen houden, ze moeten zelf de beveiliging betalen,
   dat kunnen ze nu niet!

   Geliked door 1 persoon

   • Petra DeBoer zegt:

    @Giny, dat klopt en als je een ledenpartij bent dan kan zo’n ledenlijst heel snel in verkeerde handen vallen en dan hoeven kwaadwillenden alleen de lijst maar af te gaan.
    Geert Wilders staat op de dodenlijst van verschillende jihadgroeperingen en dan stel je geen leden bloot aan deze groeperingen.

    Like

 9. Sabeltant zegt:

  Geen woord van gelogen.
  Recht uit het hart!

  Like

 10. Williaan zegt:

  Heel duidelijk zonder enige flauwe kul geschreven, Hulde ga op deze toon door!!
  Te extreme uitspraken hoe juist ook worden niet serieus genomen en doen alles te niet!

  Like

 11. Cynicus zegt:

  Hele goede uiteenzetting en ik ben het er volledig mee eens. Aan mijn stem lag het niet. Ik heb PVV gestemd.

  Like

 12. Astrid zegt:

  Ik heb geen enkele twijfel dat het gedrocht EU binnenkort gaat imploderen, de volkeren staan er in merendeel nu eenmaal niet achter. Maar het monster zal zich niet zomaar gewonnen geven, het zal proberen nog wat laatste gruwelregels in te voeren, om de aftocht te vertragen. Ik hoop daarna op een vlot Nürnberg II tribunaal. De gewetenloze beterweters en profiteurs moeten met de billen bloot voor alles wat ze ons hebben aangedaan.

  Like

 13. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  ik kan die man wel op de schouders tillen
  als zeldzaam mens dat streeft naar wat ‘k zou willen…
  .
  Jasterke
  .

  Geliked door 1 persoon

 14. Het begin van de massa-immigratie en islamisering van Europa.
  https://pbs.twimg.com/media/DI85TCIWsAMLn1v.jpg:large

  Like

 15. jantjeuitnl zegt:

  Held! Zolang Wilders nog in een safehouse moet zitten omdat hij zijn mening verkondigd blijf ik op hem stemmen.
  De islam is het kwaad. In de koran staan duivelsverzen.

  Geliked door 2 people

 16. Jean zegt:

  Er zal pas sprake zijn van een prachtig leefbaar sterk economisch Europa als eerst die EU troep wordt opgeruimd en in heel Europa die decadent parasiterende ‘door niemand verkozen’ monarchieën opgedoekt worden.
  Een staat wordt pas gerespecteerd als het de volgende termen respecteert nl:
  1- Republiek
  2- Seculier w.w.z. alle fabeltjesgedoe wordt gecontroleerd of het niet in strijd is met onze seculiere wetten.
  4- Democratisch w.w.z. het volk beslist en de politiek voert uit.
  5- Iedere werknemer zowel publieke als privé als zelfstandige wordt op één en dezelfde wijze behandelt qua arbeidscontract én pensioenberekening.
  6- Vreemdelingen respecteren ONZE normen & waarden en nooit andersom.
  7- Illegalen en criminelen van vreemde origine worden binnen de 48u van het grondgebied verwijderd.
  8- Dubbele nationaliteit wordt totaal verboden.
  9- Stemrecht voor vreemdelingen wordt verboden.
  Het kan maar dan moeten wij de rug rechthouden en moeten wij het politiek gespuis hun plaats wijzen en niet zoals nu dat enkele onbetrouwbare zakkenvullers bepalen wat wij moeten doen.

  Like

 17. Wachteres zegt:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4852142/Terror-chief-s-home-grown-jihadi-warning.html

  Ook in GB wordt er al – door een expert [hoofd van de anti-terreur]- gewaarschuwd tegen ‘terroristen van eigen bodem’; dus die hier geboren en getogen zijn.

  Terror chief warns of ‘home-grown jihadis’: Top police officer says isolated communities are fuelling an unprecedented threat from extremists ‘in our midst’

  Neil Basu said the main danger comes from Islamic-State inspired extremists
  He said ‘unregulated’ education and home schooling is a terror breeding ground
  Anti-terror chief highlighted weaknesses on borders, calling for stricter checks

  Like

 18. Marian zegt:

  Verdomd goed gesproken Geert.

  Geliked door 1 persoon

 19. Aegolius cs zegt:

  *Maar er is GEEN gezamenlijke Europese identiteit.*

  En dat moet toekomstig maakbaar zijn, had Coudenhove-Kalergi in zijn tijd bedacht hetgeen via EEG tot uiteindelijk EU regime werd: https://nl.wikipedia.org/wiki/Regime

  Ik laat aan u over te oordelen welk.

  Geliked door 1 persoon

 20. koddebeier zegt:

  Je ben een roepende in een dorre droge woestijn, Geert, in een land met ruim 15 miljoen halve zolen, die gezorgd hebben dat we Rutte lll krijgen !

  Geliked door 2 people

 21. Tistochwat zegt:

  Prachtige toespraak. Alleen ergerlijk dat Geert Wilders het steeds moet hebben over (vele!) ‘gematigde’ moslims om niet iederéén tegen zich in het harnas te jagen.

  Ik spreek niet over alle individuele moslims, van wie velen gematigd zijn

  Om dezelfde reden moet hij ook positief praten over dat playboy ‘koningshuis’.

  Geliked door 1 persoon

 22. Henk.V zegt:

  Deze taal wil ik ook van Geert in de Tweede Kamer horen, inhoudelijk sterk , zeer terzake en goed geformuleerd!

  Naar mijn mening de beste toespraak van Geert die ik ooit onder ogen kreeg:-)

  Geliked door 1 persoon

  • Henk.V zegt:

   De volgende zin uit de toespraak van Geer Wlders is van essentieel belang :
   ”Niet de economie, maar de islamisering, het terrorisme en de massale immigratie zijn onze belangrijkste problemen.”

   De EU en de verdedigers van de doelstellingen die de EU er op na houdt, benadrukken namelijk steeds het EERSTE punt, de economie, waarbij steevast de kwalitficatie UITSTEKEND wordt genoemd en door dat systematisch te doen bewerkstelligt politiek correct elite dat er een verdraaiing in de perceptie van de werkelijkheid wordt bereikt in het denken van de burgers.!
   Zo hoor ik regelmatig in Duisland de mensen Beweren : ”Es geht uns gut !”en Rutte past precies dezelfde truc toe,

   Het is nu aan Wilders om de blik van de burgers op de meest ingrijpende drie processen te richten waar hij in de genoemde zin terecht de aandacht vestigt.

   Het is ronduit misdadig dat – inspelend op de eerste levensbehoeten van de mensen- de politiek verantwoordelijken voor de systematische afbraak van ons land en van onze identiteit (door middel van de uitverkoop van ons erfoed,onze cultuur en onze vrijheden,!) OPZETTELIJK verdoezelen wat de burgers het meest in hun bestaan bedreigt.
   Door middel van verdaaiing van waarheden – door middel van list en bedrog, dus -hopen de elites de gewenste pro-EU houding van de bevolking op zijn minst te consolideren en waar mogelijk, verder aan te wakkeren..

   De EU kan kennelijk haar doel alleen maar bereiken mert dictatoriale gedrag en achterbakse middelen. Met een open vizier strijden komt niet in het strijdplan van de EU voor.

   De boven aangehaalde zin moeten wij in de uitspraken van Wilders in de Tweede Kamer nader herhaald en verder uitgewertkt zien, zodat er uiteindelijk niemand meer kan zeggen in Parlement .in de merdia en volk ”Dat hadden wij niet in de gaten!”

   Degenen die ons dit alles BIJ HUN VOLLE VERSTAND willen aandoen, vallen onder de categorie volksverraders.
   Op hoogverraad staat een bepaalde straf….

   Geliked door 2 people

 23. Petra DeBoer zegt:

  Het is al een wonder dat Geert Wilders voor deze Ambrosetti conferentie was uitgenodigd en een ander geluid mocht laten horen. De speech heb ik afgelopen zondag al op zijn site in het Engelstalig gelezen en is een hele mooie speech waarin hij de ook aanwezige Frans Timmermans (brrrr) even op zijn plek zette met het verlies van zetels bij de PvdA.
  Helaas was ook de vreselijke John McCain op deze conferentie maar zijn speech was zwak (staat op zijn site) en John McCain vertelde natuurlijk dat de leidende rol van Amerika erg belangrijk zou zijn voor de world order (brrrrr).
  We hebben inmiddels al vele jaren kunnen zien hoe de leidende rol van Amerika ons alleen maar grotere jihadgroeperingen (Taliban, al Qaida, IS) hebben opgeleverd en ontzettend veel slachtoffers tot in Europa aan toe.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s