Rusland: Het einde van ISIS staat vlak voor de deur

 

(Door: Michael Mannheimer – Vertaling: Theresa Geissler)

Het Russische ministerie van Defensie benadrukte dat de opheffing van de blokkade van Deir ez-Zor, waar zich sinds jaren Syrische regeringstroepen op de militaire luchtmachtbasis hebben verschanst, de complete ontmanteling van ISIS in Syrië inluidt.

Michael Mannheimer BlogRT

HET EINDE VAN ISIS IS NABIJ: WAT VOOR SYRIË GOED NIEUWS IS, WORDT VOOR EUROPA ECHTER EEN NACHTMERRIE

Wat de Amerikanen in jaren niet wilde lukken: sinds Rusland´s luchtmacht de door de VS opgerichte (en daarom niet bestreden) ISIS aanvalt, is deze islamitische terreurorganisatie (die in werkelijkheid een jihad-beweging van de islam is) aan de verliezende hand.

ISIS werd opgericht door Obama om Assad ten val te brengen. Syrië was het enige land in het Nabije Oosten dat niet onder invloed van de VS stond, maar nauw verbonden is met het sjiitische Iran en met Rusland. Dat zinde de geboren soennitische moslim Obama niet. Aldus was zijn kritiek op de gruwelijkheden van ISIS louter krokodillentranen.

DE ALAWIET ASSAD IS DE ENIGE POLITIEKE LEIDER IN HET NABIJE OOSTEN DIE VRIJHEID VAN RELIGIE GARANDEERT. DAT ZINT DE SOENNITISCHE ISLAM TOTAAL NIET

Assad was en is de enige leider in de islamitische staten die vrijheid van religieuze belijdenis garandeert. En dat zint de tweede vijand van Syrië niet: de Soennieten. Dezen hebben besloten het hele Nabije Oosten onder hun invloed te brengen.

ISIS is dus ook een kind van Saoedi-Arabië, Qatar en vooral Turkije. Al deze staten ondersteunen ISIS massief – en wel logistiek, met kennis van de geheime dienst, wapentechnisch en met massieve financiële ondersteuning.

ISIS MAAKT ZICH THANS OP TEGEN EUROPA. WIJ ZULLEN DAAR SPOEDIG WEERGALOZE BLOEDBADEN MEEMAKEN

Nu schijnt het einde van deze terreurgroep in het Nabije Oosten te zijn gekomen. Zoals we weten, begeven zich echter steeds meer ISIS-strijders, vermomd als “asielzoekers”, direct naar Europa over het gouden Merkel-pad. In Merkel-land (niet te verwarren met ons Duitsland) worden, zoals bekend, Syriërs zonder alle papieren en andere identiteitsbewijzen bevoorrecht als”asielzoekers” ontvangen en erkend.

Syrië wordt vreedzamer – de oorlog is in grote delen van het land zo goed als voorbij. Maar in Europa zal de oorlog nu pas losbreken. Duizenden ISIS-strijders moeten er bij ons al zijn. En nog eens duizenden ISIS-strijders zijn reeds naar ons op weg.

Dankzij Merkel, Juncker, Timmermans en hun links-politieke medeplichtigen in de diverse partijen van Duitsland en Europa. Zij zijn het, die voor de eerdere en toekomstige bloedbaden meedogenloos ter verantwoording geroepen moeten worden. Want ze hebben bewust, willens en wetens de terreur naar Europa geïmporteerd.

(Michael Mannheimer)

________________________________________

Russisch ministerie van Defensie: Syrisch leger verslaat “Islamitische Staat” in Centraal Syrië

Syrische regeringstroepen hebben met Russische ondersteuning vanuit de lucht het laatste gebied van de terroristische militie “Islamitische Staat” in Centraal Syrië verslagen. Het Syrische leger nam de strategisch belangrijke stad Akerbat in de provincie Hama in, bevestigde Rusland´s ministerie van Defensie. Als volgend doel wil het Syrische leger doorstoten naar het laatste terugtrekgebied van ISIS in Deir ez-Zor.

“De eenheden van de vierde pantserdivisie der Syrische strijdkrachten hebben in samenwerking met het vijfde korps vrijwilligers en de militaire geheime dienst (Muchaberat) de stad Akerbat bevrijd”, verklaarde het Russische ministerie van Defensie zaterdagmiddag.

Screenshot_60

“De operatie ter vernietiging en een grote groep strijders van de ´Islamitische Staat´ in het oostelijke deel van de provincie Hama werd doorgezet met actieve ondersteuning van de Russische luchtmacht”, heet het verder. Russische gevechtsvliegtuigen bombardeerden onderkomens en pantservoertuigen van de “Islamitische Staat”. De gevechtsvliegtuigen namen bovendien artillerieposten, checkpoints en communicatie-voorposten in het vizier.

“Het laatste grote gebied van het terroristisch verzet in Centraal-Syrië werd geëlimineerd”, zei het ministerie van Defensie in Moskou. Het voegde er aan toe dat de regeringstroepen de overgebleven posities van ISIS in de omgeving van Hama aanvallen.

Het ontzetten van Akerbat kan als één van de belangrijkste gevechten tegen de terroristen van de Syrische regering worden beschouwd, zei Ivan Konovalow, leidinggevende voor militaire politiek aan het Russische Instituut voor Strategische Studies, in gesprek met RT.

“De strijd om het Akerbat-gebied behoort tot de belangrijkste veldslagen in dit stadium. De vernietiging van een grote vijandige groepering in deze regio heeft met zekerheid invloed op het evenwicht van de macht”, zo deelde Konovalow mee.

“Dergelijke succesvolle militaire operaties zijn altijd belangrijk – de troepen en uitrusting van de vijand zijn vernietigd. Hoe vaker dergelijke operaties worden doorgezet, des te dichter komen wij bij het einde van de oorlog”, legde de expert uit. Hij benadrukte de centrale rol die de Russische strijdkrachten in Syrië spelen.

De bevrijding van Akerbat effent de weg voor een verder offensief door het Syrische leger op Deir ez-Zor, dat nog steeds zoveel mogelijk door de “Islamitische Staat” wordt vastgehouden. Er wordt verwacht dat het Syrische leger vanuit verschillende richtingen ISIS zal aanvallen teneinde zo snel mogelijke progressie te maken.

Screenshot_61

Zaterdag verkaarde de Amerikaanse generaal Stephen Townsend dat het Amerikaanse leger de “democratische krachten in Syrië”, die worden aangevoerd door de met de PKK verwante Koerdische Militie YPG, zal ondersteunen bij een offensief tegen ISIS in de provincie Deir ez-Zor. Deze vermetelheid zou, mocht er een wedloop om het ISIS-territorium uitbreken, tot spanningen met het Syrische leger kunnen leiden.

“Dat is een strategische overwinning. Nu zitten alle terroristen vast in de provincie Deir ez-Zor” constateerde Konstantin Truyevtsew, onderzoeker aan het Centrum voor Arabische en islamitische studies, met het oog op de successen van het Syrische Leger in Hama, op de vraag van RT. “Mettertijd zal dat z’n invloed hebben op het verloop van de oorlog, in het bijzonder wanneer het tot de inname van Deir ez-Zor komt”, vulde Konovalow van het Instituut voor Strategische Studies aan.

Zaterdag deelde het Russische ministerie van Defensie mee dat het Russische leger zijn luchtaanvallen tegen ISIS in Deir ez-Zor heeft geïntensiveerd. In de afgelopen 24 uur bombardeerden Russische gevechtsvliegtuigen negen pantservoertuigen van ISIS, waaronder twee tanks. Daarbovenop komen zes artillerieposten, een raketten-lanceringssysteem, drie verzorgingsdepots en 20 verzorgingstransportwagens, die benzine, wapens en munitie verplaatsten.

Het Russische ministerie van Defensie benadrukte dat de opheffing van de blokkade van Deir ez-Zor,waar zich sinds jaren Syrische regeringstroepen hebben verschanst op de militaire luchthaven, de totale ontmanteling van ISIS in Syrië inluidt.

(Bron: https://deutsch.rt.com)

Bron:
https://michael-mannheimer.net
Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ISIS, Rusland, Syrië, VS. Bookmark de permalink .

26 reacties op Rusland: Het einde van ISIS staat vlak voor de deur

 1. Claudia M. zegt:

  Tenzij, islam wordt verboden in het westen en wij moslims, die hun doodscultus dermate blijven aanhangen en het tot uitvoer willen brengen, niet dwingend het land uitsturen, zal er nooit een einde aan deze ellende komen. Als je zo nodig gedienstig moslim wilt zijn dan doe je dat maar in een moslimland. Er zijn er genoeg zo onderhand!

  Daarnaast, als de oorlog voorbij is, kunnen we mensen gaan terugsturen. Hun land heeft hen nodig; het moet opgebouwd worden en wij moeten het onze ook weer opbouwen na al onze crises.

  Ik wil ook niets meer horen over onmenselijkheid, wat er nu gebeurt, onze kinderen opschepen met een scala aan volkeren met hoofdzakelijk een geloof wat vernietiging voorstaat, is ook onmenselijk. Dit moeten wij voor ons nageslacht niet willen.

  Geliked door 3 people

 2. Sabeltant zegt:

  Binnenkort vliegen we hier in Europa ook op ISIS als de EU haar grenzen open laat staan.

  Like

 3. Trucker zegt:

  Thanks meisje Theresa voor terug een hele hap te vertalen.
  Het enige dat wij vrezen en dat bewaardheid zal worden is dat de overheden in het europa van de HQ brussel dictators de terugkerende islamieten slachters niet zal tegenhouden.
  Integendeel een “deradicalisatie” (what’s in a name) “programma” valt hun te beurt en verder nog therapeuten, psychiaters, psychologen, welzijnswerkers, sociale weet-ik-wat-helpers en bovendien een gespreid financieel bedje.
  Was er geen rechtop lopende schoft uit de Nederlandse politiek (weet 123 niet wie) die het “onze (Nederlandse) jongens” heette die geen probleem zag in dat soort islamieten slachters te laten terugkeren…
  Maar niet getreurd in Vlaanderen is het niet veel anders, want ook daar zitten we opgescheept met politici die denken dat de islamiet een aanwinst is en een verrijking voor de natie.
  Ook als ze naar Syrië of waar dan ook geweest zijn om gruwelijkheden uit te voeren mogen ze nog terugkeren, gaan we ze eventjes “deradicaliseren”… je gelooft het niet.,
  Alleen idioten denken dat je de ideologie uit hun hoofd kan halen en helaas is de overheid met zijn/haar vazallen dik bezaaid met idioten

  Geliked door 1 persoon

 4. Petra DeBoer zegt:

  IS is niet opgericht door Obama maar hij heeft IS wel vrij snel vanaf het begin gesteund samen met Saoedi Arabië, Erdogan, Tony Blair, Frankrijk, Qatar en Israël. Deze landen wilden Syrië opdelen en Assad weg hebben om hun doelen te bereiken en Israël ging het op de Golanhoogte, Turkije o.a. om een hersteld Ottomaans rijk. Saoedi Arabië om de verspreiding van het wahabisme. Qatar (moslimbroederschap) steunt Turkije en al deze drie landen samen wilden ze de olie en het gas uit Syrië en een pijplijn in Syrië aanleggen wat Assad niet wilde. Een hele vieze proxyoorlog waardoor genocide op de christenen en Jezidi’s plaats kon hebben.

  Afgelopen zondag heb ik de eerste beelden al gezien van uitzinnig blije mensen in al bevrijde delen van Deir ez-Zor en het klopt dat de SAA (Syrische Arabische Army) met luchtsteun van de Russen Deir ez-Zor de burgers hebben bevrijd. Deir ez-Zor is naast de burgers belangrijk voor Syrië want daar is een olieveld.

  Als IS helemaal verslagen is in Syrië dan zijn de jihadisten van al Qaida/al Nusra in de provincie Idlib ook nog aan de buurt. Erdogan ondersteund deze zogenaamde rebellen van het vrije Syrische leger niet meer met financiën en wapens. Het vrije Syrische leger zijn al Qaida/al Nusra.

  Like

  • Harry zegt:

   Geen zorgen hoor , god zal ons allemaal wel redden , toch ?
   Persoonlijk heb ik daar niet het minste vertrouwen in .
   Maar de vrome kloten weten het heel zeker !
   Voor de zekerheid heb IK een hooivork achter mijn deur staan .

   Like

 5. john zegt:

  Mochten de europese unie nu eens hun verontschuldigingen aan Putin en Trump aanbieden zou er misschien een kans bestaan dat we van die kant gesteund worden. Ik besef wel dat Syrië voor beiden veel belangrijker zijn omwille van de rijke aardbodem. Reden te meer om zowel die beide heren en Netanyahu in een goed daglicht te stellen ipv leugens en laster over die landen en hun besturen in hun media te verspreiden. Misschien willen ze ons dan ook het nodige bezorgen om dat gespuis uit de unie te jagen. Voor de Syriërs een goede zaak, maar hou er maar rekening mee dat merdogan niet zal nalaten om dat krapuul over de turkse grens naar de unie door te laten. Dus zou ik zeggen aan het eu-bestuur : biedt uw excuses aan waar nodig en vergeet daarbij Netanyahu niet….en zet liever vandaag dan morgen merkel definitief aan de kant. Geen enkele , hoe klein ook, militaire of beter gezegd officiële post meer !!!

  Like

 6. Golden Girl zegt:

  Dat is lekker, daar de IS weg en dan komen ze hier verder moord en ellende brengen
  Wat hebben wij de gewone bevolking hun aangedaan dat hun ogen nu op Europa zijn gericht ?
  Maar de regeringsleiders die hier aan mee werken blijven buiten schot en vluchten als het dichterbij komt, de ellendelingen

  Geliked door 3 people

 7. Golden Girl zegt:

  Leuk vooruitzicht, daar IS weg en dan komen ze hier verder gaan met hun moordzucht
  En de regeringsleiders die ons dit aandoen vluchten gauw die ons deze ellende bezorgen

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Golden Girl, de meesten van IS in Syrië zijn inmiddels dood en de rest volgt. Ik weet niet hoe het met Irak zit en ook in o.a. Libië zitten nog IS aanhangers.

   Like

 8. Jo Banjo zegt:

  De Russen spreken van 27.000 ISIS-moordenaars die zullen vluchten naar … Europa met zijn open grenzen !!!

  Geliked door 1 persoon

 9. Mary zegt:

  Het zou ook heel goed kunnen zijn dat nu het probleem zich verplaatst heeft naar Europa zowel Trump (die heeft aangekondigd ISIS strijders tot de laatste toe uit te zullen roeien) als Putin ook hier in zullen grijpen dat zou dan een zeer overwacht probleem gaan opleveren voor de Brusselse dictatuur.

  Geliked door 1 persoon

  • Statler & Waldorf zegt:

   Lief bedacht maar ‘de koude oorlog’ is weer volledig terug dus geen kans.

   Like

  • Trucker zegt:

   Dat denk ik niet want Trump ziet weinig heil in het verzwakte europa (wat het altijd is geweest).
   Poetin… ben je vergeten dat de dictators van HQ brussel Rusland de éne na de andere sanctie opgelegd hebben en o ironie europa er meer last van heeft als Rusland.
   Ik heb, toen de europa HQ brussel dictators de sanctie’s tegen Rusland aankondigden op één of ander blog gepend dat ze van een kale reis zouden thuiskomen..
   Poetin is een man gepokt en gezadeld in de KGB en daarnaast een meesterlijke schaker in stappen vooruit denken op geopolitiek.
   HQ brussel zijn koorknaapjes en denken in termen als nationale politici dus zo kortzichtig als mogelijk en (voor ik dit post nog dit toevoegen) :wat ze ook onderschatten (echt niet bij stilstaan vermoed ik zelfs) is het nationalisme dat de kop opsteekt en niet alleen in de ex Oost europese landen.
   Het is niet de eerste keer dat ik pen dat ik respect heb voor een man als Poetin, er is geen huidige wereldleider op zijn niveau..

   Like

   • Trucker zegt:

    “…Poetin is een man gepokt en gezadeld…”

    is natuurlijk “gepokt en gemazeld …”

    zetduivel 😦

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    “….er is geen wereldleider op zijn niveau…..”
    Tot je er zelf mee te maken krijgt, beste Trucker, tót je er zelf mee te maken krijgt: Dan kikt menigeen even anders, vrees ik…
    Je geeft het trouwens zelf ook al aan: Gepokt en gemazeld in de KGB is-ie.
    Of dat iets is om respect voor te hebben…in a way, maar naar mijn bescheiden opinie niets om je als westerling aan te verslingeren.
    Oost en west, het zijn en blijven twee werelden. Laat eenieder doen, zoals hij verkiest, maar ík houd gepaste afstand.

    Like

 10. eurorist zegt:

  De Russen zullen (misschien) wel in Syrië kunnen winnen — op dezelfde manier als in 1979/80 in Afghanistan. Tijdelijk. Op dezelfde manier als de VSA in Irak en NATO in Afghanistan. Ook tijdelijk. Maar ze zullen ook moeten terugtrekken, zoals van Afhanistan. (Zoals de Yanks en NATO van Irak en van Afhanistan zullen moeten terugtrekken). En Syrië zal ook in een bloederige moeras zinken. Zoals Afghanistan (met Taliban) en Irak. ISIS, al-Qaeda of de Koerden zullen Damaskus stormenderhand veroveren, en al Asad zal hangen, zoals Najiboellah in Kaboel.
  Het is alleen een kwestie van tijd.

  Like

  • Ekster zegt:

   Je zou daar wel eens gelijk in kunnen hebben. Je kunt niet eeuwig in dergelijke gebieden blijven, en de plaatselijke, achterlijke, mohammedaanse bevolking is te stom om in te zien dat ze eerst van de islam af moeten voordat ze als echt vrije mensen door het leven kunnen. Gaat niet gebeuren, zie Afghanistan; liever gaan ze terug naar de pre-middeleeuwen dan zich als beschaafde mensen te gedragen want dat moet nu eenmaal van de proleet mohammed en zijn haatboek. Het zal daar nog jaren lang een hel blijven. De islam is het grote kwaad. Het zal niet vanzelf verdwijnen, helaas.

   Like

  • Trucker zegt:

   Foute vergelijking en derhalve foute redenering.
   Afghanistan valt in geen enkel opzicht te vergelijken met Syrië, klinkt beetje als een pistool vergelijken met een Katapult.
   Syrië is een land waar de Christenen ongestoord hun religie kunnen uitoefenen en zeker niet gehinderd door Assad.
   Syrië is tevens ook Westerse invloeden niet vreemd (vergelijkbaar met Iran ten tijde van de Sjah), de opstand die een burgeroorlog werd is (naar mijn bescheiden mening) terug te brengen tot het eeuwenoude conflict tussen soenieten en sijieten en als ik mij niet vergis ook de moslimbroeders een rol speelden.
   Rusland is een trouwe bondgenoot van Assad heeft er een permanente basis (dateert al van enkel decennia) heeft er strategische (en andere belangen) en zal dus nooit zoals u poneert : “… Maar ze zullen ook moeten terugtrekken, zoals van Afghanistan …”) zich terugtrekken uit Syrië.
   Afghanistan en de Taliban, die zijn er al van in de vorige eeuw en is daarnaast geografisch ook al niet te vergelijken met Syrië, Rusland is niet naar Afghanistan getrokken omdat het prima bondgenoten waren maar om het communisme te “redden” in Afghanistan.
   Dus niet omdat het bondgenoten waren.
   Hier bent u ook fout : “…En Syrië zal ook in een bloederige moeras zinken….” want Assad maakt met de hulp van zijn bondgenoten (Rusland in de eerste plaats) vorderingen op het terrein die vorig jaar nog ondenkbaar waren.
   U vergeet trouwens ook dit : de Russen blijven daar zoals ze al decennia doen en de “rebellen” of “opstandelingen” fracties vallen uitéén (meermaals vochten ze onderling) waar de Taliban een “basis” heeft in Afghanistan waar niemand ze uitkrijgt.
   Uw slotzin is het enige waar u gelijk in heeft maar dan tegenovergesteld met wat u bedoeld.

   Like

   • eurorist zegt:

    Ik vergelijk NIETS en redeneer NIET (vreemd dat U het niet opgemerkt hebt). Bovendien soek ik niemand van ietwat te overtuigen (het is lastig). Ik noem Afghanistan en Irak alleen om te beschrijwen wat (ik denk) er in Syrië zal zijn nadat de “blanken” gaan. Ik ben dood zeker dat er de gewone ding zal gebeuren: een massale oorlog van iedereen tegen iedereen — moslimen-sjmoslimen, soenieten-sjmoenieten, sijieten-smijieten.. Ik ben geen expert om tussen schijtsoorten te onderscheiden. Maar ek weet dat het Oosten het Oosten zal blijven. Het is mijn visie op de toekomst, mijn IMHO. Neem het of niet.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s