Waarom heeft Luxemburg zo´n laag moslimaandeel?

Screenshot_63

Ziet iemand hier een moslim?

(Door: Ingmar Blessing – Vertaling: E.J. Bron)

Het kleine land in het centrum van West-Europa wordt omringd door het Duitse Saarland en Rheinland-Pfalz, de Grand Est Region in het oosten van Frankrijk en het volledig door-geïslamiseerde België. Bovendien heeft Luxemburg een van de hoogste gemiddelde inkomens per hoofd van de bevolking ter wereld, open grenzen en bijna de helft van de bevolking bestaat uit buitenlanders. Desondanks heeft het land een islamaandeel dat minstens twee derde deel lager ligt dan in de omringende regio´s.

journalistenwatch

Gezien de vele terreuraanslagen in België en de vele terroristen die in Brussel, Antwerpen en elders in België een schuilplaats vonden, is algemeen bekend dat het land over een zeer hoog moslimaandeel beschikt, dat zo snel toeneemt dat de islam al binnen een generatie de grootste “religie” zou kunnen zijn. Officieel bedraagt het Belgische moslimaandeel ongeveer 6%, waarbij er sprake is van sterke regionale verschillen. In Brussel is nu al één op de zeven inwoners een moslim. Onofficieel kan men aannemen dat het aandeel in het algemeen op grond van de migratiecrisis in de afgelopen jaren verder is toegenomen. In ieder geval is vast te stellen dat er in België beduidend meer moslims wonen dan in het op slechts een steenworp afstand verwijderde Luxemburg.

Iets dergelijks geldt ook voor de Grand Est, de nieuw gecreëerde regio in het oosten van Frankrijk, die o.a. de voormalige Elzas en Lotharingen omvat. Het is bekend dat beide regio´s over een zeer hoog moslimaandeel beschikken, omdat het gaat om voormalige centra van mijnbouw en staalindustrie. Dienovereenkomstig aantrekkelijk waren de belangrijke plaatsen in de periode na de oorlog en na de afsplitsing van Algerije voor geïmmigreerde moslims. Helaas zijn er voor Frankrijk op grond van het strikte Laïcisme nauwelijks betrouwbare cijfers over religie-uitoefening beschikbaar. Als je indirect naar moskeeën zoekt, dan zijn hiervan bijvoorbeeld in en rondom Metz onmiddellijk een twaalftal te vinden. Het moslimaandeel in Metz zou dan ook wel eens duidelijk boven het landelijk gemiddelde kunnen liggen, dat voor de migratie conservatief op 8% werd vastgesteld, dat echter al vier keer zo hoog is als in Luxemburg.

Het kleine hertogdom wordt tenslotte ook nog omringd door de Duitse deelstaten Saarland en Rheinland-Pfalz. De aantallen wat betreft de beide deelstaten zijn vaag, een officieel cijfer is er alleen maar uit 2008 met een moslimaandeel in Rheinland-Pfalz van 3,8%. Dankzij de migratiecrisis, die het moslimaandeel in Duitsland in slechts twee jaar tijd met ongeveer 2% heeft verhoogd, en de verdeelsleutel waarmee de daardoor het land binnengekomen “vluchtelingen” verdeeld werden, kan men er van uitgaan dat ook in de beide deelstaten het aandeel moslims in een mum van tijd met het aandeel werd verhoogd als het aantal moslims dat zich in Luxemburg bevindt. Ook van Duitse zijde is hier dus sprake van een sterke toename in de richting van Luxemburg.

De grote vraag is; waar ligt dat aan?

Als Luxemburg zo arm zou zijn als bijvoorbeeld Macedonië, dan zou dit lage moslimaandeel te begrijpen zijn, maar Luxemburg is steenrijk.

Als Luxemburg zijn grenzen zou hebben gesloten zoals het verguisde Hongarije, dan zou het nog beter te begrijpen zijn. Luxemburg is echter een integraal deel van de Schengen-zone, de plaats Schengen ligt zelfs in Luxemburg!

De overwegende afwezigheid van moslims in het groothertogdom Luxemburg kan ook niet verklaard worden dat het zo slecht bereikbaar is. In tegenstelling tot Ierland of Finland ligt Luxemburg middenin en is stevig ingebonden in de continentale verkeerswegen.

Zou het wellicht aan de slechte Luxemburgse sociale uitkeringen kunnen liggen? De Baltische landen bijvoorbeeld nam zijn aandeel migranten bereidwillig op en gaf hen datgene dat hen toekwam. Een onderkomen, drie maaltijden per dag en een klein zakgeld. Desondanks trokken de migranten in scharen via Polen door naar Duitsland. Luxemburg daarentegen betaalt zijn achtergestelden heel royaal, die hebben er financieel gezien dus geen belang bij om te vertrekken. En staat het Europees Gerechtshof niet ook in Luxemburg? Die rechtbank dus die steeds opnieuw ten gunste van migranten beslist en bijvoorbeeld verlangt dat ze recht hebben op dezelfde uitkeringen als autochtonen? Daar kan het dus ook niet aan liggen.

Wellicht is Luxemburg gewoon niet bekend genoeg onder Pakistani. Bij Zweden schitteren hun ogen – maar Luxemburg? Veeleer niet. Iets soortgelijks geldt echter ook voor Denemarken, terwijl het land bij de oemma sinds de in de krant “Jyllands-Posten” gepubliceerde Mohammed-karikaturen een behoorlijk beschadigde naam heeft. Wie gaat er ook graag naar zo´n vijandig gezind land, zou je kunnen denken – en toch komen er nog steeds nieuwe moslims in Denemarken aan. Niet echter in Luxemburg. Het moet dus iets anders zijn.

Rest nog de taal, Letzeburgisch is niet ieders ding. Je hoeft echter niet al te diep te graven om vast te stellen dat de Luxemburgers standaard veeltalig zijn. Er is nauwelijks iemand die niet Duits, Frans en Engels vloeiend beheerst. Voor de communicatie met “nieuwkomers” zou dus alles klaar staan.

Meer kan ik niet bedenken. Misschien vindt iemand anders nog een logische oorzaak voor de duidelijke ondervertegenwoordiging van moslims in Luxemburg, maar je moet je wel afvragen hoe dat kleine land dit voor elkaar krijgt. Iets anders zou namelijk logisch zijn.

Maar wie weet, misschien zijn de Luxemburgers uiteindelijk gewoon alleen maar islamofoob.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Auteur: Ingmar Blessing

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ej.bron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Luxemburg, Moslims. Bookmark de permalink .

14 reacties op Waarom heeft Luxemburg zo´n laag moslimaandeel?

 1. guusvelraeds zegt:

  Ik denk dat Luxemburg vergeleken kan worden met het Gooi en bijvoorbeeld een plaats als Wassenaar. Luxemburg is het Gooi en/of het Wassenaar van Europa. Er wonen gemiddeld meer rijke mensen dan in de rest van Europa. Zo kun je ook de vraag stellen, wonen er veel moslims in Monaco? Behalve puissant rijke Arabische prinsen met hun westerse maîtresses zul je in Monaco nauwelijks islamitische paupers zien. Rijke mensen verstaan de kunst onder elkaar te blijven en subtiel vermenging met islamitische paupers en andere paupers te verhinderen. In Luxemburg is de levensstandaard duur. De Luxemburgse ingezetenen zullen geen spandoeken maken die islam kritisch klinken, ze hebben andere tactieken. De tactiek van meer geld in de beurs dan de gemiddelde ander. Door dit geld kunnen ze hun omgeving vorm geven. Ook is Luxemburg van oudsher niet een industrieland. Luxemburg heeft eenvoudige landbouw en gespecialiseerde bedrijven in wijnbouw. Verder heeft Luxemburg veel werk gemaakt op gebied van dienstverlening in de financiële sector. Luxemburg is specialist in bank hulpverlening, verzekeringen en veel andere ondersteunende diensten. In Luxemburg barst het van de expats. Nee de apparatsjiks uit Brussel gaan hun eigen woongebieden gedurende hun pensioen niet vervuilen met islam, want het zal zeer waarschijnlijk Luxemburg zijn waar de Guy Verhofstadts de Junkcers en de Frenskes hun vergaarde geld veilig voor de fiscus gestald hebben.

  Geliked door 4 people

 2. Rensk. zegt:

  Mogen moslims er misschien niet in van Juncker? Juncker komt toch uit Luxemburg? Net zoiets als het EU gebouw omgeven met zware betonblokken en beveiliging en dat ook nog even met veel plezier opmerken. En intussen iedereen van crimineel tot economische migrant binnen laten. De grenzen wijd open laten en verzinnen dat er nog meer binnen gehaald moeten worden.

  Like

 3. Rensk. zegt:

  Eigenlijk is het onlogisch dat jihadisten de burgerbevolking steeds pakken. Ze willen macht. Je zou denken dat ze dan eerder de top van Brussel en de top van de Europese regeringen te pakken nemen. Je zou dan gaan denken dat Brussel een duivels pact heeft gesloten met IS

  Like

  • BM Fidel zegt:

   Volgens mijn oude woorden boek is terrorisme “met streng geweld angst aanjagen”. Dat lukt het best door onschuldige burgers, liefst kinderen, te vermoorden. Heel logisch dus. Als ze mensen als Juncker of Verhofstad zouden vermoorden kregen ze het hele leger, politie plus special forces op hun dak en dat beseffen die terroristen donders goed.

   Like

 4. Elena zegt:

  Juncker en Co willen de hele wereld in Europa welkom heten. maar niet in eigen land.
  Luxemburg moet verschoond blijven van dobbertneuqnegerts.
  Logisch toch?

  Geliked door 1 persoon

 5. Thom zegt:

  Luxemburg is maar klein en Juncker wil ze net als Rutte wel binnenhalen, maar niet als buren voor hem en zijn familie.

  Like

 6. cefas zegt:

  Gewoon te duur om te wonen en gewoon te lage uitkeringen, zo simpel als wat. Dus komen ze niet. Geen aanzuigende werking.

  Geliked door 1 persoon

 7. louis-portugal zegt:

  Buiten alle bovengenoemde argumenten zou het ook nog mogelijk zijn dat de politie wat strenger is dan de andere landen,

  Like

 8. Aegolius cs zegt:

  Ik was een regelmatige vakantieganger naar Luxemburg, zomogelijk 2x jaars vanaf 1984. Het inwoneraantal bedroeg in die tijd zo’n 500.000 inwoners. Mooi geaccidenteerd landschap dat in balans was met het inwoneraantal. Inmiddels is het aantal inwoners toegenomen tot meer dan 800.000 dat niets te maken heeft met de vruchtbaarheid der Luxemburgers. In de jaren 90 was een vrouwelijke burgemeester (Luxemburg-stad) die op de televisie verklaarde dat Luxemburg uit minstens 50% buitenlanders bestond, hoofdzakelijk Portugezen die konden worden toegelaten (selectie) vanwege christelijke grondslag en volledig integreerden in het Luxemburgse. Die burgemeester-vrouw kreeg geen tweede termijn.
  Alhoewel de ondersteuning (1) riant lijkt te zijn voor asielzoekers, kan ik u verzekeren dat kopen of huren van een woning (2) buitengewoon prijzig is, zo klagen de autochtonen. Zelfs het primaire levensonderhoud is heel wat hoger dan in Nederland en goedkope benzine of een rokertje kan men aldaar zelfs niet van leven.
  Waarom geen of minder islam? Het is er wel degelijk (3). De politie heeft ook meer werk met ’n zogenaamde “opsporing” verzocht (4).
  Een landje, zo klein met een bevolking als van Rotterdam, begrijpt niet echt wat hen overkomt…. doch: Mir wëlle bleiwe wat mir sinn (5).
  Heb ik uw vraag, schrijver dezer, beantwoord?

  (1)Luxemburg
  Leistung (ohne Kindergeld):
  – Familie mit zwei Kindern (10 und 12 Jahre): 2158,18 Euro
  – Alleinerziehende mit einem Kind (10 Jahre): 1399,90 Euro
  Steuern: ja

  http://www.focus.de/finanzen/news/sozialhilfe-im-vergleich-zuwanderer-paradiese-in-europa-in-oesterreich-gibt-es-1400-euro-stuetze_id_3530239.html

  (2) https://www.immotop.lu/estate-agency/immo-nord-guy-kartheiser-s-a-d1259/index1.html
  (3) http://www.rtl.lu/letzebuerg/archiv/1063265.html
  (4) http://www.rtl.lu/letzebuerg/police/personnes-recherchees/
  (5) https://de.wikipedia.org/wiki/Mir_w%C3%ABlle_bleiwe_wat_mir_sinn

  Like

  • Aegolius cs zegt:

   Overigens is zelfs in het noorden de emplooitaal van de bediening Frans.

   Like

   • Aegolius cs zegt:

    Bij nalezing van mijn reactie moet ik een niet onbelangrijke correctie plaatsen:
    1984. Het inwoneraantal bedroeg in die tijd zo’n 500.000
    Dat moet zijn zo’n 350.000 en dat is waarlijk geen slok op een borrel.

    Like

 9. Thoth zegt:

  Ik was nu in Malta op vakantie. Vergeleken met 5 jaar terug lopen er nu ontzettend veel zwarten en mohammedanen daar rond. Ik denk dat het 900% meer zijn. Gvd, arm Malta…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s