Namen Bijbelse koningen op zegels in Jeruzalem

 

(Vertaling: E.J. Bron)

De Verenigde Naties zeggen dat Joden geen band zouden hebben met Jeruzalem, maar de archeologie laat een heel ander beeld zien.

Israel Heute

Bij opgravingen in de Davidsstad bij de muren van Jeruzalem werd een verzameling van tientallen antieke zegels uit de tijd van het Koninkrijk Juda voor de vernietiging door de Babyloniërs gevonden. De zegels dienden ervoor om documenten of kistjes en kruiken met waren gesloten te houden. Bij aankomst werden dan de zegels verwijderd.

Op de oudste zegels staan afbeeldingen, op de zegels uit een iets latere tijd staan de namen van Bijbelse koningen. De zegels zouden van vluchtelingen van de tien stammen geweest kunnen zijn, die genoemd waren naar de namen van de Israëlische koningen en die zich na de verdrijving uit het Koninkrijk Israël in Judea gevestigd hadden.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, demoniseren, Historie, Israël, Israël-vijandigheid, Jeruzalem, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Rotzakken, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

22 reacties op Namen Bijbelse koningen op zegels in Jeruzalem

 1. Theresa Geissler zegt:

  Niet om het één of het ander, maar dat kan het eerste het beste schoolkind je vertellen, dat iets van Bijbels onderwijs heeft gehad: Na de dood van Salomon kreeg diens zoon Rechabeam slechts de steun van 2 van de 12 stammen -de stam Juda en de stam Benjamin- en moest uitwijken naar het kleinste deel van het Rijk: Het koninkrijk Juda. De ander 10 stammen vestigden zich in het grootste deel onder hun nieuwe leider Jerobeam. Maar hoe dan ook, het waren en bleven allemaal JOODSE stammen, hoor, in welk deel dan ook!
  Je vraagt je af, hoe die VN er op kómen! Allemaal om de moslims te plezieren, zeker!

  Geliked door 1 persoon

 2. Statler & Waldorf zegt:

  Dacht ik toch werkelijk dat wij het antisemitisme achter ons gelaten hadden na WO II maar nee hoor, het is terug als nooit tevoren.
  Onbegrijpelijk, nou ja onbegrijpelijk?
  Met een instituut als de VN, Brussel en een zeker ‘geloof’ is de cirkel weer rond.

  Like

 3. Marian zegt:

  Daar heb nog nooit aan getwijfeld. Heeft de VN soms een grondige reden voor die ontkenning?

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Daar heeft de VN inderdaad een grondige rede voor. De agenda van de VN wordt namelijk overwegend bepaald door de vele islamitische landen verzameld onder de paraplu van de verzamelde islamitische landen. Het OIC. De islam verbiedt elke inbreuk op hun grondgebied, voormalig grondgebied of toekomstig grondgebied dat de positie van de islam verzwakt. Het hele Midden Oosten probleem is op basis van deze simpel te begrijpen context te verklaren. Heeft nooit iets te maken gehad met Palestijnen die wel of niet verdreven werden. Dit wordt gebruikt als instrument om de westerse landen in de maling te nemen. Dat in de maling nemen is ook een islamitisch voorschrift. Alle conflicten in de wereld met moslims heeft alles te maken met Islam en de implementatie van de Islam middels sharia. Het Midden Oosten conflict is de Islam in uitvoering en de sharia bepaald de regels van uitvoering. Elk conflict met moslims waar ook ter wereld is gemakkelijk te duiden met de grondteksten van de Islam. Er komt pas vrede als de Islam en haar wetten gerespecteerd worden.

   Like

   • fleckie zegt:

    Op de Duits-talige site..’TANGSIR’ wordt onder ‘ genocides’, door moslems, o.a…OOK vermeld betr. de vernietiging in INDIA! Etc.

    Like

 4. Cynicus zegt:

  Tuurlijk hebben de Joden verbinding met Jeruzalem. Ze wonen er al duizenden jaren. Al lang voordat het giftige agressieve moslimgeloof op het Arabische schiereiland kwam woonden er al Joden (ook in Jeruzalem). De islam heeft met geweld andere groeperingen (Joden, Christenen, vuurvereerders, en dergelijke) onderdrukt en bekeerd met geweld. De huichelachtige VN-organisatie wil door geschiedsvervalsing doenalsof de Joden geen verbinding hebben met Jeruzalem. Wat is de VN toch een vuile leugenachtige valse vieze huichelclub.

  Like

 5. Petra DeBoer zegt:

  Dat de bijbel geen sprookjesboek is, is voor mensen die er verstand van hebben, allang duidelijk.

  De VN is een corrupte bende en zou opgedoekt moeten worden

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Natuurlijk hebben daar vroeger koningen geleefd die ergens opgeschreven zijn en waar zegels gebruikt werden om iets te duiden.
   Maar dat wil nog steeds niet zeggen dat dat sprookjes boek van jou, de waarheid bevat.
   Die mensen die er volgens jou verstand van hebben, doen niets meer dan geloven er in dan dat het wel eens waar zou kunnen zijn.
   Feiten hebben ze niet, ze geloven. Meer niet.

   En dat namen genoemd worden in de bijbel, wil nog niet zeggen dat god of jezus bestaat.
   Zie het als een oud geschiedenis boek van vertellingen uit die tijd.

   Like

   • delamontagne zegt:

    Het is geen sprookjes-boek hoor. Of je nu in God gelooft of niet.
    Je kunt de bijbel ook zien als een vroeg-menselijk-geschiedenis-boek.
    Maar ze hadden toen nog geen “Dell / Compaq of IBM-printers.
    Dus alles moest geschreven en weer overgeschreven worden.
    En dan sloop er weleens een “spellings”-fout in.
    Jij gelooft toch ook niet dat die kolossale Klaagmuur een 10-tal jaren terug is gebouwd.
    Die staat er al 10-tallen eeuwen, gebouwd door de oudste Joodse bewoners.
    Jesus heeft ook bestaan. Maar dat van die broden en vissen en water in wijn en lopen over water etc, dat weet ik nog zo niet.
    De mensen hadden toen een ruimere fantasie dan tegenwoordige met al die TV-troep.

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik zei toch ook dat je dat dikke boek als een soort van oud geschiedenis boek moet bekijken.
    Maar niet alles is waar wat mensen toen opschreven, ze moesten het ook een beetje spannend houden wil je dat andere dat ook lezen.
    In sprookjes boeken zit ook een kern van waarheid in, maar dan net even anders verpak, ook om het spannend en leerzaam te houden.
    Anders zou toch geen hond het lezen.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @BertG, dat deze koningen ooit leefden staat in de bijbel en word door archeologische opgravingen bevestigd en zijn dus feiten. Als er feiten in de bijbel staan kan het nooit een sprookjesboek zijn. Er is tevens bewijs dat Jezus heeft bestaan. Daarnaast is er veel bewijs van datgene wat Jezus allemaal vertelde, waar hij was, wie hij ontmoette, ook waar is. Verdiep u maar eens in Israël en alle opgravingen en andere bronnen die bewijzen dat de bijbel niet voor niks het meest verkochte boek ter wereld is en de waarheid verkondigd.

    Wat nog niet is bewezen, wil niet zeggen dat het niet waar is. De evolutie theorie houd allang geen stand meer bij wetenschappers, de aarde is niet plat en we stammen niet af van de apen.

    Dring uw geloof niet aan mij op want ik kan zelf denken.

    Like

   • BertG. zegt:

    Kijk, en dat is nou precies waar gelovigen telkens mee aankomen als ze niks meer weten te vertellen.
    “Dring uw geloof niet aan mij op want ik kan zelf denken.”
    Dat is dus iets wat ik niet doe, maar degene die gelovig is, wat zou ik jou nou moeten opdringen.
    Jij mag van mij geloven wat je wilt, maar ga niet zeggen dat het de waarheid is, en daarmee dring jij andere iets op.
    Ze draaien de boel altijd om, daar zijn ze echt meesterlijk in.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @delamontagne, de bijbel is sowieso geen sprookjesboek met verzinsels en vooral het oude testament is naast Gods woord deels de geschiedenis van het Joodse volk en andere volken. Door de vondst van de dode zeerollen is bekend dat er geen foutjes in de bijbel zijn geslopen.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Dode_Zee-rollen

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @BertG, de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet want u verkondigd uw waarheid.

    Het christendom en het Jodendom hebben heel wat meer bewijzen die waarheid zijn dan het atheïsme. Of dat nu leven na de dood is, wat inmiddels wetenschappelijk is bewezen, of de evolutietheorie die geen stand meer houd of andere bewijzen.

    In mijn eerste reactie had ik het niet over God of Jezus maar over het feit dat de bijbel geen sprookjesboek is door alle archeologische bewijzen. Gelukkig erkend u zelf dat het een geschiedenisboek is. Dus we gaan vooruit 🙂

    Like

  • Cathja zegt:

   @ Petra de Boer

   Mee eens, Petra!

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Cathja, Israël ligt vol archeologische vindplaatsen en vrijwel dagelijks word er weer middels bewijzen bevestigd dat wat er in de bijbel staat klopt. Door de linkse media krijgen we dat niet of nauwelijks te horen maar gelukkig zijn er andere bronnen, zoals we ook hier bij meneer Bron artikelen kunnen lezen die de linkse media ook niet opnemen.

    Like

 6. Taljaard zegt:

  De Bijbel bevat in sommige boeken literatuur van een bijzonder hoog niveau.
  Gewoon prachtig geschreven.
  Dat zijn in het Oude Testament onder meer; de laatste 26 hoofdstukken van Jesaja, de boeken Psalmen, Klaagliederen, Prediker, Spreuken en het Hooglied.
  En in het Nieuwe Testament de geschriften van Johannes en Paulus.
  Paulus was een geleerd heerschap en dat kun je merken aan zijn taalgebruik.
  En Johannes is helemaal een wonderlijk geval. In zijn jeugd een doodgewone vissersjongen uit Kapernaum, die toen waarschijnlijk geen letter kon lezen of schrijven. Maar als bejaarde man een werkelijk formidabel schrijver. Het eerste hoofdstuk van zijn evangelie is wereldliteratuur.
  ”En archei heen ho Logos, kai ho Logos heen pros ton Theon, kai Theos heen ho Logos.”//
  ”In den beginne was het Woord, en het Woord was bij God, en het Woord was God.”
  In prachtig, ritmisch, vloeiend en tegelijk buitengewoon krachtig en kernachtig proza.
  Het is alsof je Homerus, Cicero, Dante en Shakespeare tegelijk leest.

  Like

 7. fleckie zegt:

  Er is een OUD–TESTAMENT!!…..en een …NIEUW- YESTAMENT, …( nietwaar)!.

  Like

 8. ReaGluurder zegt:

  Het Oude Testament is voor mij het/een geschiedenisboek van de Joden/Christenen. Opgeschreven/doorverteld door aanhangers van deze geloven. God / Jahweh is een verzinsel van deze gelovigen (voor mij). Ik geloof maar in 1 Opperwezen, Moedertje Natuur!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s