Bisschop van Regensburg: integratie van de islam is onmogelijk

Screenshot_100

(Vertaling: E.J. Bron)

Kerkelijk predikers zouden zich niet zoveel in de dagelijkse politiek moeten mengen. De bisschop van Regensburg, Rudolf Voderholzer (foto), ziet in de islam een “post-christelijk verschijnsel, dat optreedt met de aanspraak het kerngehalte van het christendom te negeren.”

Die Freie Welt

De bisschop van Regensburg, Rudolf Voderholzer, heeft predikers en vertegenwoordigers van de kerken aangemaand zich niet al teveel te mengen in de dagelijkse politiek. Ze zouden veelmeer het evangelie moeten prediken.

Geestelijke zouden moeten accepteren dat er onder de wereldlijke mensen verschillende politieke opvattingen zouden bestaan. Hij waarschuwde bovendien voor de veroordeling van complete partijen.

Bovendien maakte hij duidelijk dat de islam niet in Europa te integreren zou zijn. De islam zou een “post-christelijk verschijnsel zijn, dat optreedt met de aanspraak het kerngehalte van het christendom te negeren”, zei de bisschop van Regensburg. Dit berichtte het katholieke online-magazine “Kirche und Leben”. Het christelijk geloof “in de Drievuldigheid, de menswording van God in Jezus Christus en zijn verlossingsdaad aan het kruis” zou door de moslims strikt worden afgewezen.

Beatrix von Storch (AfD) becommentarieerde hierover op Twitter: “Godzijdank bestaan er ook nog bisschoppen die zich niet als regeringswoordvoerders gedragen.”

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", Christendom, gezond realisme, Islam, katholieke kerk. Bookmark de permalink .

27 reacties op Bisschop van Regensburg: integratie van de islam is onmogelijk

 1. sabine zegt:

  zelfs de derde generatie moslims hier geboren en opgegroeid zijn barbaars en homo hatend ,vol eerwraak en totaal niet gemengd met de NL bevolking

  Geliked door 2 people

  • abouneenee zegt:

   “Zelfs”?

   Ieder rechtgeaarde moslim heeft geen andere keuze dan zich te conformeren aan de Koran en de Hadith, het leven van Mohammed, en dan heb ik het niet over de versie die is gefabriceerd om de ongelovigen te misleiden; de barbaar en pedofiel. Ieder ‘gelovige’ moslimman heeft dus als doel om barbaars en pedofiel te zijn, alsook om barbarisme en pedofilie te verspreiden.

   Geliked door 1 persoon

   • Mirjam zegt:

    Je hebt altijd de keus, voor jezelf als mens, om deze zogenaamde ‘religie’ toch te verlaten als moslim, maar de gevolgen zijn voor jezelf en kunnen catastrofaal zijn. Dat laatste zegt al genoeg over deze duivels indoctrinatie. Als je mensen met geweld binnen een ‘geloof’ moet houden, omdat het op een andere manier niet lijkt te lukken, dan heb je het met een dictatuur van doen en niet met een godsdienst. Volgens de norm in de wereld mag iedereen geloven wat hij wil, maar dat is in zulk geval dan gewoon een leugen, een charade. Er is geen geloofsvrijheid voor een moslim. Dus je kunt het nog niet eens een ‘geloof’ noemen, maar je moet het zelfs benoemen voor wat het is: een totalitaire indoctrinatie in de vorm van een sekte, een oorlogsstrategie, uit op verovering en overheersing. De betekenis van de naam van deze indoctrinatie zegt al genoeg.

    Quote: “De islam is een ‘(wereld)godsdienst’ die gesticht is door de profeet Mohammed. Daarom wordt deze religie ook wel als mohammedanisme aangeduid. De islam is ontstaan in de zevende eeuw na Christus.

    De openbaringen van Mohammed zijn volgens volgers van de islam afkomstig van de aartsengel Gabriël. Deze openbaringen staan opgetekend in de Koran, het heilige boek van moslims. Het woord islam betekent letterlijk overgave of onderwerping. Moslims geven zich over, onderwerpen zich aan Allah en proberen zijn wetten na te leven. Deze wetten zijn onderdeel van de vijf zuilen, een stelsel van rituelen en wetten die elke moslim verplicht is na te leven. De islam is een monotheïstische godsdienst: moslims belijden dat er slechts één God is. Belangrijke stromingen binnen de islam zijn het sjiisme en het soennisme”. Einde quote.

    Hetzelfde gebeurde in de Tweede Wereldoorlog. Hitler legde mensen ook op om zich bij hem aan te sluiten en een ieder die dat niet wilde/deed, moest het uiteindelijk met de dood bekopen. Ieder mens weet inmiddels dat het woord ‘islam’ niet alleen de overgave en onderwerping van de moslims, maar van alle mensen in de hele wereld beoogt, want het staat zelfs in koran zelf, dat er maar één ‘godsdienst’ is, de islam, en dat alleen als je deze ‘aanhangt’ je recht hebt om te leven en anders moet worden gedood.

    De koran is gewoon één groot moordenaars handboek, een manifest (een beknopte, meestal puntsgewijze, weergave van de stand- en/of uitgangspunten van een mens of een groep). Dat laatste vat het precies samen.

    Quote: “Koran betekent “voordracht” in het Arabisch en is het in het Arabisch gestelde heilige schrift van de moslims. Het bevat alle openbaringen aan Mohammed, verdeeld in 114 hoofdstukken ofwel soera’s.

    Voor een gedeelte zijn de soera’s rijmend proza. Inhoudelijk is de koran zeer uiteenlopend: profetenverhalen, gebeden, vermaningen, rechtsregels en maatschappelijke voorschriften en de eigen levenservaringen van Mohammed. De inhoud van de koran is theoretisch hetzelfde als die van de openbaringsboeken van de christenen en de Joden, maar de islam huldigt het leerstuk dat zij hun schriften vervalst hebben. Ook leert de islam dat de koran de laatste openbaring is en daarom staat die bij hen in hoge verering”. Einde quote.

    Het beweren dat de Christenen en de Joden, door het leerstuk in de islam, HUN schriften vervalst hebben, is gewoon tè achterlijk voor woorden en een totale leugen, want de openbaringsboeken van de Christenen en Joden werden honderden jaren, voordat de islam uit de hersenen van een psychopaat ontschoot, geschreven.

    Geliked door 3 people

   • abouneenee zegt:

    Natuurlijk heeft iedere moslim het in zich zichzelf takfir te verklaren en zich wederom tot de orde van de kafir te rekenen. Ik vind dat de overheid een afdeling kafir-ondersteuning moet hebben omdat het nogal hypocriet is om enerzijds de islam aan alle kanten te faciliteren en anderzijds mensen die gevangen zitten in de islam – het is een gevangenis – geen enkele ondersteuning te bieden om de vrijheid van godsdienst te belijden. De overheid maakt daarmee de vrijheid van godsdienst niet meer dan een instrument ten dienste van moslims zodat zij hun doctrine kunnen verspreiden. Voor de overige godsdiensten is de wettelijke vrijheid van godsdienst feitelijk een dode letter.

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Die Bisschoppen en Kardinalen wonen overal in paleizen…!
    Het paleis van de Bisschop…
    Zie je het voor je.
    Ze wentelen zich in weelde die ze zogenaamd over zich heen laten komen, terwijl ze er in zwelgen!

    Waarom geven ze geen cursussen “Zelfverdediging tegen islamieten!” Alléén voor gelovigen 10% korting…!
    En ’n vervolgcursus: “Hoe ’n moslim snel, geruisloos en duurzaam te doden…!”
    Gevorderde gelovigen 25%. Kinderen inbegrepen.
    Of: “Hoe vervaardig ik in mijn vrije tijd zèlf gemakkelijk een nucleair wapen…?”

    Dan zouden de kerken weer volstromen en het Halleluja-gezang het gelal van de
    Mekka-Minaretten-zanger overstijgen…

    Geliked door 2 people

   • abouneenee zegt:

    Het antwoord op de vragen moet als volgt luiden: westerlingen zijn te lui om hun verworvenheden te beschermen, laat staan dat zij de ‘energie’ hebben om anderen in staat te stellen hun verworvenheden, of wat daarvan over is, te beschermen of zelfs te versterken.

    Geliked door 1 persoon

 2. Ivanneau zegt:

  Heeft zijn baas blijkbaar niet goed begrepen. Zal binnenkort wel weggejorist worden.

  Geliked door 4 people

  • fleckie zegt:

   Weggejorist., OF in een klooster ‘opgeborgen’ …OF …in graad gedegradeerd, als pastoor b.v. In een middelgroot dorp…’neergeplant’, (waar kleine kinderen hun …eerste zonden in de biechtstoel mogen komen vertellen( van te voren wordt dan wel verteld welke zonden kindertjes konden doen!!) ‘

   Like

  • kampersrene zegt:

   Zijne grote baas en werkgever De Frans (ciscus) zal de dwaling van Rudolf vergeven en hem de raad geven samen met hem te bidden voor de integratie van de Islaaaaaam want buiten de moorden , de vervolging van de Christenen , de verkrachtingen , aanrandingen geweldplegingen is het een religie van “vrede”

   Geliked door 1 persoon

  • H J zegt:

   Kan er alles bij elkaar ook geen touw aan vastknopen. Zal wel aan mij liggen, maar waar slaat dit nu op: “post-christelijke verschijning zijn, die optreedt met de aanspraak het kerngehalte van het christendom te negeren”
   Nu is islam ineens een verschijning? Of moet dit ‘verschijnsel’ zijn.

   Like

   • abouneenee zegt:

    Het zou natuurlijk maar zo kunnen, al lijkt dit niet voor de hand te liggen, dat de bisschop de misleiding van zijn chef niet langer kan aanzien. Misschien kan dit heerschap zijn chef vervangen aangezien er kennelijk nog genoeg mensen zijn die wensen te geloven dat wat hen door mannen in witte kleden voorgekauwd wordt en voor hen een handleiding is hoe zij hun leven zouden moeten vervullen bij gebrek aan creativiteit die op deze wijze ook nimmer de kans zal krijgen zich te ontplooien. De bijbel is bij het christendom praktisch losgelaten en de koran, die ook veel meer leest als een handleiding, is voor moslims het woord van God, terwijl bij een kritische beschouwing direct zou opvallen dat Mohammed het niet zo heeft op Joden omdat zij weigerden hem als profeet te zien. Was Mo geboren in Europa en hadden de Italianen hem niet omarmt als profeet, dan stond er in de Koran wel dat islamieten alle Italianen naar de zee moesten drijven, ervan uitgaande dat Italianen niet kunnen zwemmen. Was Mohammed in Rusland geboren dan is de kans groot dat Allah hem deze passage uit de Koran niet zou kunnen hebben ‘doorgefluisterd’ aangezien Mo mogelijk dan waarschijnlijk geen weet zou hebben gehad van de zee.

    Alle religies hebben de overeenkomst dat ze mensen ontdoen van hun macht en het vervolgens ‘beter’ doen. Religies staan voor een monocultuur, een tijdje was dit ook het inzicht van links. Totdat links ook islamitisch werd.

    Ik denk dat deze Bisschop de islamisering van zijn religie inziet en onwenselijk acht. De Bisschop doet wat veel mensen die het ergens mee oneens zijn nalaten: protesteren.

    Geliked door 1 persoon

   • Elisah zegt:

    Een verschijning van de duivel?

    Like

   • H J zegt:

    Ja, dat moet dan wel haast, (ver)schijnsel in het duister.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Kan je na gaan hoe ongelofelijk dit soort RK-Idioten vervreemd zijn van de dagelijkse praktijk.
    Ze staan volkomen los van de samenleving en zien geloofsgenoten als wegwerp-Christenen die niet belangrijk zijn.
    Voor hen geldt alleen “Het Grote Belang”.
    En dat is… dat er niks aan de hand is, en dat nu eindelijk de tijd is aangebroken dat alle gelovigen van alle landen en geloven elkaar zullen omarmen…

    Je hebt helemáál niks aan deze klootzakken.

    Geliked door 1 persoon

 3. Statler & Waldorf zegt:

  Ach ja, maar natuurlijk.
  Eerst gedurende de 700 jaar Middeleeuwen middels het celibaat de meest gore zaken uitspoken en dan ineens het licht zien en de islam de schuld geven.
  Dit soort figuren zijn geen haar beter dan een moslim of welke gelovige met welke zotte overtuiging dan ook.

  Mensen die in een God geloven kunnen één ding niet.
  Begrijpen dat het leven eindig is en daarna gaat het licht uit en is er niks, helemaal niks.

  Deal with it.

  Geliked door 2 people

  • Rensk. zegt:

   Ik las dat in Zwolle bij scholen bijbels aan kinderen word gegeven. Ouders zijn boos. Wat mij betreft moeten al die godsdiensten hun geloof achter de deur houden en nergens anders.

   Like

 4. MartinelRey zegt:

  Gelukkig nog wijsheid onder sommige kerk leiders.
  Is dit dan de door de bijbel geprofeteerde woorden van : kom uit haar mijn mensen.
  De gelovende in Christus woord dat niet te vereenzelvigen is met de kerk van de hoer van babylon?
  Woorden van blasfemie en abominatie!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Martin.
   Er is totaal geen wijsheid onder Kerkleiders…!!!
   Vergeet dat.
   Ze staan allemaal,zonder ENIGE uitzondering totaal los van GOD en de Christenen.
   Tijd dat ze opsodemieteren als vrijwilliger naar Iran, Saoedi-Arabië of iets dergelijks.

   Geliked door 1 persoon

 5. MartinelRey zegt:

  Ik bedoel wel dat deze heer goede woorden stelt , ten opzichte van wat zijn zogenaamde baas stelt.
  Ook wel de oude grijsaard genoemd in de bijbel!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Oh, maar dat soort kerkleiders zijn er altijd geweest, door de eeuwen heen!
   In de 15de eeuw, toen de ontsporing van de R.K. kerk op zijn hoogtepunt was met de benoeming van Rodrigo Borgia tot paus was het bv. het streven van Kardinaal Della Rovere om deze paus te bestrijden en de kerk weer meer terug te leiden tot haar ‘roots,’ zoals Petrus, de eerste Paus van Rome, die had bedoeld.
   Helemaal daarin geslaagd is hij niet, hoewel ook hij later nog Paus is geworden, maar het stréven was er in ieder geval.
   Het is een ‘slingerbeweging, hè; die zal altijd wel blijven bestaan.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Stop it Martin.
   Je ziet het totaal verkeerd.
   Van deze droplul hoef je niks te verwachten.
   Hij is al véél te ver heen…

   Geliked door 1 persoon

 6. Jade zegt:

  Islam is niet in Europa te integreren…
  Dat moesten die ezels in Brussel eens snappen.
  Waarschijnlijk weten ze dat maar al te goed
  en doen ze doelbewust het licht uit in Europa.
  De grote vraag is: Waarom???
  Waarom moet de Westerse beschaving verdwijnen?
  Waarom moeten wij allemaal dood?
  Welke gek heeft dat bedacht???

  Geliked door 1 persoon

 7. baksteen zegt:

  “post-christelijk verschijnsel, dat optreedt met de aanspraak het kerngehalte van het christendom te negeren.” hij houdt zich nog in het is het “post-christelijk verschijnsel, dat als doel heeft het christendom te vernietigen.”

  Like

 8. Republikein zegt:

  U roept en wij draaien.

  In Berlijn heeft de moslima Seyran Ates (54) een liberale moskee geopend. Dit gebedshuis, genoemd naar Goethe en de verlichte denker Ibn-Rush (in verbastering bekend als Averroës, 1126-1198) is voorlopig gehuisvest in een katholieke kerk. De diensten zijn in het Duits. Vrouwen en mannen zitten bij elkaar. Vrouwen kunnen voorgaan in gebed. Ontstaat hier een Europese islam?

  https://devrijegedachte.nl/vrijzinnige-islam-berlijn/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s