Ingehuurde ambtenaar vangt meer dan een minister

Screenshot_89

(Door: Sander van Mersbergen en Peter Winterman)

Inhuurkrachten bij de overheid strijken regelmatig fors méér loon op dan een minister. Tientallen ministeries, provincies, waterschappen en gemeenten keren torenhoge uurtarieven uit aan extern personeel, zonder daar altijd openheid van zaken over te geven.

Uit onderzoek door deze krant onder 148 bestuursorganen blijkt dat zeker twintig externe krachten in 2016 een salaris kregen dat boven de ministersnorm lag met een bedrag van € 179.000,- per jaar of € 175,- per uur. Het aantal grootverdieners is waarschijnlijk hoger, omdat lang niet alle bestuursorganen openheid van zaken geven over de salarissen van extern personeel.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Overheid, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Ingehuurde ambtenaar vangt meer dan een minister

 1. Sabeltant zegt:

  De meeste ambtenaren zijn mensen met veel te weinig verstand van zaken die het geld beheren.
  de mensen met de grootste mond óf de beste advocaten krijgen de meeste centen.
  Tijd dat de bezem door het veel te grote ambtenaren apparaat gehaald wordt.

  Like

 2. Wim Vreeswijk zegt:

  Tot voor kort, 8 november 2016, waren alle 915.000 ambtenaren onschendbaar, dus salaris tot in de kist, alsmede een levensbestendig pensioen voor de ambtenaar en zijn kroost. Deze wantoestand is ooit bedacht door de nationaal-socialist J.M. Den Uijl van de PvdA. In de praktijk bleken veel van deze onschendbare ambtenaren niet afgerekend te kunnen worden op hun (wan) presteren, want zij waren immers voor het leven onschendbaar voor hun superieuren. Vanwege dit feit zijn gemeenten dan ook genoodzaakt op grote schaal peperdure externen in te gaan huren teneinde alsnog enige kennis en kunde binnen het lokale ambtenarenkorps te realiseren. Dat er sprake is van veel overtalligheid bij gemeenten bleek onlangs uit de voorjaarsnota 2017 van de gemeente Rotterdam waarin verklaard werd dat de 2.500 afgevloeide (gemeente) ambtenaren géén kwaliteitsverlies van de ambtelijke dienstverlening hebben veroorzaakt, winst voor de gemeentebegroting èn belastingbetaler 153 miljoen per jaar! Dat er nu weer peperdure externen voor heel veel geld moeten worden ingehuurd om het gemeentelijk apparaat te laten draaien, snap ik wel, maar goed is het natuurlijk niet. De ingangsdatum van de opgeheven onschendbaarheid is overigens pas 2020 want ambtelijke molens draaien over het algemeen traag. Het medium Binnenlands Bestuur meldde overigens onlangs dat inmiddels 25% van de jonge ambtenaren tegen een zogeheten ‘burn out’ aan zitten, omdat zij wellicht niet meer de toets der kritiek van personeelszaken kunnen doorstaan en binnen niet al te lange tijd ook moeten gaan solliciteren bij een andere werkgever, waar zij wellicht hooguit een flexcontract krijgen.

  Like

 3. Aegolius cs zegt:

  Het door de overheid inhuren van deskundigen duidt op genezing van het megalomane bestuursgedrag………. Of het uiteindelijk succesvol zal blijken te zijn?

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Hé daar is Henk weer.
   Zou jij niet eerst eens antwoorden op de vragen die Bert en anderen jou gesteld hebben…! In plaats van hier eigenwijs te proberen de kritische jongen uit te hangen…?
   En net te doen of je neus bloedt.

   “Vluchtelingen”-vrijwilliger…?
   Jij vlucht anders ook héél goed.
   Zeker van die “vluchtelingen”geleerd…!

   Like

 4. Tistochwat zegt:

  Och, daar hoeft de ‘socialist’ zich toch niet druk over te maken?
  De belastingplichtige slaaf heeft nog geld genoeg om in te leveren.

  Like

 5. leefbarbaar zegt:

  Oud nieuws. De gehele politietop bestaat uit oplichters, die ontslag namen om zichzelf als adviseur aan te laten stellen. Deze corruptie is zo algemeen dat het de spuigaten uitloopt, maar de graaiers zien dat zelf als “handig”.
  Leuk dat de foute AD dit nieuws brengt, maar het AD zal nooit aan een graaier vragen, of hij/zij zich niet kapot schaamt. Ook niet van welke partij hij/zij lid en wie de vriendjes zijn, die deze wantoestanden mogelijk maken. Lekker anoniem boosmaaknieuws.

  Like

 6. Leo zegt:

  Mensen die na een lucratief vervroegd pensioen de zakken gaan vullen als “consultant” is niet iets wat enkel bij de overheid gebeurt.. Dit zie je ook bij verzekeringsmaatschappijen ,banken en andere financiële instellingen.Maar ja, we laten het gebeuren en geven braaf onze centjes aan de overheid,de banken en de (zorg)verzekeringen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s