Er is geen alternatief voor de AfD

Screenshot_115

(Door: “Eugen Prinz” – Vertaling: E.J. Bron)

Duitsland, dit prachtige land, werd door onze grootouders na de oorlog weer opgebouwd en tot nieuwe bloei gebracht. Daarna hebben onze ouders dit werk voortgezet. Maar toen Merkel kwam en ermee begon Duitsland met de sloopkogel te bewerken, wist ik dat ik daarbij niet werkeloos kan toekijken. Daarom probeer ik al geruime tijd met de macht van de pen en het woord eraan mee te helpen deze vleesgeworden catastrofe voor Duitsland te dwarsbomen, voordat ze het land compleet ruïneert.

PI News (2)

Vooral nu, voor de parlementsverkiezingen, is het enorm belangrijk om bij vrienden en kennissen, en als de gelegenheid zich voordoet ook bij toevallige ontmoetingen met medeburgers, overtuigingswerk te verrichten. Dat doe ik en ik ben er van overtuigd dat velen van diegenen die nu deze zinnen lezen dat ook doen. Dat is nu, zo kort voor de parlementsverkiezingen, enorm belangrijk!

Helemaal zat zijn van Merkel alleen helpt niet

Interessant genoeg is bijna iedereen met wie ik gepraat heb spuugzat van Merkel. Tot zover oké. Ik maak echter maar al te vaak mee dat mijn gesprekspartner zijn gezicht vertrekt alsof hij in een zure citroen zou hebben gebeten als ik hem dan adviseer om op de AfD te stemmen. Het schizofrene aan de zaak is dat men het vijf minuten daarvoor nog met elkaar eens was dat we alleen maar belogen worden door de media. En dan papegaaien de gesprekspartners precies hetgeen na wat diezelfde media er bij hen over de AfD ingestampt hebben. Het is om wanhopig van te worden! Als ik mijn gesprekspartners daar dan op wijs, kijken die me aan en weten hierop niets te zeggen. Hun negatieve mening met betrekking tot de AfD behouden de meesten van hen echter. Meestal hoor je:

 1. Ik vind het leidinggevend personeel niet sympathiek
 2. Die hebben toch geen programma en geen plan
 3. Die maken de hele tijd toch alleen maar ruzie
 4. Die kunnen ook niets doen
 5. Die zijn me te radicaal

In het verdere verloop van het gesprek kom je dan meestal te weten dat ze uit protest niet willen gaan stemmen, anderen zijn van plan om hun stem aan de FDP te geven, omdat deze naast de AfD de enige partij is die geen medeverantwoordelijkheid draagt voor de vluchtelingen-tsunami.

Hier is het zaak om in de zin van de AfD overtuigingswerk te verrichten en een ieder wordt ertoe opgeroepen dit te doen. Het is belangrijk om bij iedere zich voordoende gelegenheid met de mensen te praten en hen ervoor te winnen op 24 september hun stem aan de AfD te geven. Op deze plek moet gezegd worden dat ik noch lid van de AfD noch van een andere partij ben. Ik ben alleen maar een burger die zich zorgen maakt over de toekomst van zijn land.

Argumentatiehulp

Nadat ik talloze van zulke discussies heb gevoerd, neem ik de vrijheid u enkele beproefde argumenten te leveren die u bij uw overtuigingswerk kunt gebruiken.

Naar mijn ervaring is het slechtste dat je kunt zeggen: “Je moet op de AfD stemmen”. Dan gaat je gesprekspartner onmiddellijk bokken. Deze fout, die ik in het begin meermaals heb gemaakt, zou men zoveel mogelijk moeten vermijden. Logische argumenten werken het best.

De niet-stemmers

Laten we ons eerst eens bezighouden met diegenen die uit protest niet gaan stemmen. Hen moet duidelijk gemaakt worden dat zelfs bij een verkiezingsopkomst van maar 10% er geen enkele parlementariër minder in het parlement zal zitten en dat de politici daarom uiteindelijk de verkiezingsdeelname geen reet interesseert. Als ze daarna voor de camera bij gelegenheid krokodillentranen huilen en klagen over de toenemende politieke lusteloosheid, is dat alleen maar huichelarij.

Integendeel, het kan de CDU zelfs goed uitkomen wanneer de mensen op de verkiezingszondag thuisblijven. Een voorbeeld: stel dat de CDU op verkiezingszondag naar 40% van de stemmen zou streven. Voor zo´n percentage zou ze duidelijk minder stemmen nodig zijn wanneer er maar 40 in plaats van 50 miljoen burgers zouden stemmen. Evenredig omgeslagen profiteert de partij met de meeste stemmen ook het meest van de niet-stemmers. Dat is een wiskundige wetmatigheid, die zoals het er naar uitziet de CDU zal helpen, die in alle peilingen duidelijk bovenaan staat.

Uit protest de FDP

Laten we naar diegenen toegaan die op de FDP willen stemmen. Daarover valt niet veel te zeggen, behalve dat men daarmee Angela Merkel op de omweg via Christian Lindner tot kanselier zal maken. Want als er voldoende stemmen zijn, is CDU/CSU-FDP de droomcoalitie voor Merkel. En nadat ze heeft laten zien dat ze korte metten maakt met professionals zoals Horst Seehofer (CSU), zal ze niet veel moeite hebben met de lichtmatroos Christian Lindner.

De CSU?

Hier hebt u ook tegelijk de argumentatiehulp voor diegenen die zich verbeelden op de CSU te moeten stemmen, omdat Seehofer het “Merkel wel eventjes zal laten zien”. Hoezo. Hoe zei Seehofer dat ook maar weer zo mooi bij de presentatie van het Beieren-plan voor Merkel: “… en ze is – dat kan ik zeggen uit eigen ervaring – een enorme leidende kracht.” Klopt. Hij heeft getrommeld en gedreigd en zij heeft hem ijskoud doen afdruipen. Geen aanklacht voor het constitutioneel hof vanwege de grensopening, geen bovengrens, helemaal niets. Alleen lege dreigingen. En uiteindelijk is hij als een berouwvol schoothondje weer naar vrouwtje toe gekropen.

De linkse kiezers

Dan zijn er nog diegenen die op de SPD, de Groenen of Die Linke willen stemmen. Voor zover het geen goedmenschen zijn, met wie iedere discussie alleen maar zonde van de tijd is, kunt u uw gesprekspartner de vraag stellen of hij nog meer vluchtelingen wil dan hij met Merkel sowieso al krijgt.

Ter afsluiting nog enkele algemene argumenten: een partijchef zit slechts zolang stevig in het zadel zolang hij door zijn politiek de partijleden een groot aantal zetels garandeert. Op het moment dat een partij veel stemmen en dus ook veel zetels kwijtraakt, is de partijvoorzitter gezien. Dat geldt ook voor Merkel, voor haar misschien zelfs in bijzondere mate, omdat niet ieder CDU-lid het met haar eens is, om het zo maar te formuleren. Daarom is een stem op de AfD het enige middel waarmee men de in het parlement vertegenwoordigde partijen, met voorop de CDU/CSU, echt pijn kan doen. Dat raakt ze het meest. Iedere parlementariër van de AfD is een parlementariër minder voor een andere partij. En een sterke AfD maakt de regeringsvorming voor de CDU niet per se gemakkelijker.

Bovendien moet men aan de mensen duidelijk maken dat alle op dit moment in het parlement vertegenwoordigde partijen verantwoordelijk zijn voor de huidige situatie in Duitsland. Mijn uitspraak: “De AfD moet zich heel erg inspannen om een dusdanige schade aan te richten als de oude partijen”, stuit bij de gesprekspartners altijd op instemming. Daarmee kon ik de een of ander overtuigen. En helemaal tot slot nog een argument dat de AfD waarschijnlijk niet echt zal bevallen, maar desondanks veel kiezers tot rede brengt, vooral als zij bang zijn voor “radicale krachten”: “Wat kan de AfD dan voor geweldige dingen doen in het parlement? Ze komen immers toch niet in de regering”. Niet fraai, deze uitspraak, maar ze leidt meestal tot het gewenste “daar heb je ook weer gelijk in . . .”

Er bestaan vast en zeker nog meer goede argumenten, die nu niet genoemd worden, bijvoorbeeld het partijprogramma van de AfD. Maar daar wilde ik hier niet op ingaan. Deze bijdrage is bedoeld als een argumentatiehulp voor discussies op een duidelijk lager niveau. Maar vaak wordt juist op dit niveau de verkiezing beslist.

Een ieder wordt er nu toe opgeroepen om iets voor Duitsland te doen. Met een paar mensen praten is toch echt niet teveel verlangd gezien de offers die onze voorouders voor dit land gebracht hebben.

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: “Eugen Prinz”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

9 reacties op Er is geen alternatief voor de AfD

 1. Statler & Waldorf zegt:

  Met zijn malle fratsen.

  Like

 2. Henk der Niederlànder zegt:

  Geen alternatief voor Anna Fleur Dekker.
  Oh sodemieter mijn hart.

  Oooh nog eens gelezen Alternieven fur DLD.

  Ik had het wel ff benauwd.

  Like

  • fleckie zegt:

   ……………..HARTVEER……………..SILICON …WADI………..JAN FRANKE
   …( de veer die in het hart wordt ingebracht.)……….) NW. ISR WEEKBLAD..8.9.2017……
   Een week voor de ingreep. Oefende het team in..RAMBAM ..nog een laatste keer op dieren. ……….HAARTVEER’ …..Het RAMBAM-ziekenhuis in ..HAIFA ..heeft een mooie primeur. Een team van cardiologen schreef vorige week medische geschiedenis met het succesvolle inbrengen van een nieuw,in ISRAEL ..ONTWIKKELD, apparaat bij een man met ..DIASTOLISCH .HARTFALEN . Wereldwijd lijden zo’n 23 miljoen mensen aan hartfalen,een conditie waarbij het hart onvoldoende zuurstofhoudend bloed door het lichaam pompt,en dat aantal neemt door de vergrijzing snel toe. De ziekte leidt tot kortademigheid,vermoeidheid en algehele immobiliteit ,en de vooruitzichten zijn slecht:40% v.d.patienten overlijdt binnen 5 jaar na de diagnose. Hartfalen komt voor in verschillende gradaties,en voor sommige varianten bestaan behandelingen met medicijnen en apparaten. ..Maar diastolisch hartfalen ,waarbij de linkerhartkamer het laat afweten,was tot nu toe nauwelijks te behabpndelen. Zo’n 40% v.d.patienten heeft deze vorm………………….Dr.Yair Feld, cardioloog in het RAMBAM! Ontwikkelde met zijn startup
   COrAssist..een elastische veer die met een minimaal invasieve ingreep in het hart wordt geplaatst. De veer gebruikt de eigen spierkracht van het hart om de linkerhartkamer met bloed te vullen. …..”Het idee is heel simpel en daarom sprak het mij aan”, zegt prof.Gil Bolotin, cardioloog en onderzoeker aan het RAMBAM. Hij benadrukt dat hij niet verbonden is aan COrAssist. In het kloppende hart wordt een klein gaatje gemaakt. Echo- en fluortechnieken bepalen de gewenste positie v.d.veer in het hart,en dan gaat het gaatje weer dicht. Bolotin, die zijn doctoraal aan het UMC in…MAASTRICHT… behaalde en nog altijd regelmatig in Nederland werkt,leidde de operatie. “We wisten al jaren dat de methode werkt bij proefdieren, maar dit was de eerste keer dat het apparaat bij een mens werd ingebracht….De operatie was gevaarlijk en het was niet te voorspellen hoe het lichaam zou reageren”………………………UITDAGING…………………….
   Nadat de veer van COrAssist..door de Israelische zorgautoriteit was goedgekeurd voor het testen van behandelingen van mensen,volgde de grootste uitdaging: het vinden van een vrijwilliger .” We hadden toestemming voor de eerste tien operaties en vonden al snel enkele patienten die het wilden proberen,maar niemand durfde de eerste te zijn”, zegt Bolotin, daags na de operatie. ” Ze haakten allemaal af nadat ik verteld had dat de uitkomst ongewis was. Ik kon dat heel goed begrijpen”. ……………Uiteindelijk kwam de proefpersoon ,een 72- jarige patient uit Canada,via omwegen in HAIFA terecht. Zijn vooruitzichten waren zeer slecht. Nadat zijn vrouw op internet over de ontwikkeling v.d.veer had gelezen,meldde ze hem aan. Dat zijn cardioloog in Canada het RAMBAM-ziekenhuis, dat bekendstaat om zijn vooruitstrevende behandelingen,kon aanbevelen,gaf de doorslag. Een week voor de ingreep oefende het team in RAMBAM nog een laatste keer op dieren. ……….” ik heb heel veel ervaring met operaties aan de hartkleppen,maar was toch behoorlijk nerveus”, zegt Bolotin.” Ik was eindverantwoordelijk voor de veiligheid van de patient en had geen idee hoe zijn lichaam zou reageren”. De ingreep verliep probleemloos,de patient is weer terug in Canada en voelt zich goed.” Dat kan ook het placebo-effect zijn”, denkt Bolotin.” We hebben veel meer operaties nodig voor we objectief kunnen oordelen over de methode.”……….. Dasgs na de geslaagde operatie stromen de telefoontjes van geïnteresseerde patienten binnen. Met nieuwe vrijwilligers komt het nu wel goed #<<<<<<<<<<<<<<<

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Kom, kom, “geen alternatief voor Anne Fleur Dekker,” dat zul je zelfs de meest verstokte linkschmensch niet horen zeggen, hoor:
   Die onnozele hals doet ze meer kwaad dan goed!

   Like

 3. Hunkerend meisje die AFD. Ooit zo’n vriendin gehad. Keek je pas recht aan als ze d’r wat in had.

  Like

 4. Cynicus zegt:

  Sja Duitsers als je thuis blijft of niet op de AfD gaat stemmen dan niet zeuren over een nog grotere migratiestroom en de bijbehorende problemen. Vluchtelingen noem ik ze niet want vluchtelingen zitten in de buurlanden van oorlogsgebieden. Christenen uit moslimlanden gevlucht zijn wel echte vluchtelingen want die worden daar massaal vervolgd.

  Like

 5. Jade zegt:

  Als heel Duitsland AfD gaat stemmen,
  dan nog wordt Merkel gekozen.
  Weet U waarom??? Omdat het zo werkt.
  Dat is ook de reden dat rubberen rutte
  nu weer achter de knoppen zit.

  Like

 6. In Frankrijk en in Nederland valt hetzelfde te bespeuren als Prinz aankaart. Wordt het een eenpartijstaat die ons aan Brussel en haar geluks- en geldzoekersquota koppelt of komt er een alternatief doordat mensen hun tegenstem van politiek mandaat voorzien? Ook in Nederland staat ons evenals in Duitsland een shone taak te wachten de mensen voor te lichten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s