Illegalen en islamterroristen jubelen: originele paspoorten nu voor een spotprijsje te koop!

Screenshot_124

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

De handel met originele paspoorten voor immigranten die naar Europa willen vertrekken, boomt. De prijzen voor Britse paspoorten zijn dramatisch gedaald. Kostte zo´n paspoort vorig jaar nog ongeveer € 2000,-, nu is het al voor een bedrag van € 550,- te koop.

journalistenwatch

Dit nieuws voedt de vrees voor vele al binnengekomen ISIS-strijders verder. Wat betreft de directeur van Europol in Den Haag, Rob Wainwright, is de illegale handel een van de meest urgente problemen. Voor hem is duidelijk dat ISIS-strijders de migrantenstroom gebruiken om naar Europa te komen en zich daar onontdekt te bewegen.

De Britse grensautoriteit waarschuwt dat duizenden van deze paspoorten vorig jaar gebruikt zouden zijn om binnen te komen en geeft daarmee toe dat er geen sprake is van grensveiligheid.

In de afgelopen drie jaar zou de autoriteit 6500 illegale paspoorten bij controles hebben ontdekt. Zodoende is het aantal in vergelijking met de afgelopen drie jaar meer dan verdubbeld.

Hoe eenvoudig het is om in Griekenland aan een Brits paspoort te komen, konden verslaggevers van de Britse krant “Daily Mail” onthullen. Op het door illegale immigranten bevolkte Victoriaplein in Athene ontmoetten ze “Hashmet”, die voor hen undercover een paspoort moet regelen. Dat kost hem alleen maar een kort telefoontje met zijn mobieltje en er is een ontmoeting met de mannen achter de schermen overeengekomen. Minuten later krijgt hij een complete keuze aan – waarschijnlijk gestolen – paspoorten te zien. Voor een bedrag van € 500,- moet alleen nog het paspoort met de meest op hem lijkende pasfoto gevonden worden. De foto omwisselen en vervangen door zijn eigen pasfoto zou € 300,- meer kosten. Maar de kansen met een niet gewijzigd paspoort zouden groter zijn, aldus de criminelen. De handelaren raden “Hashmet” nog aan om zijn haar te blonderen. Bij de prijs inbegrepen zijn ook de namen van de luchthavens met de slechtste veiligheidscontroles en andere kleine tips die de illegale immigratie gemakkelijker maken. Het geld wisselt van eigenaar en de doorreis naar Groot-Brittannië staat niets meer in de weg.

“De handel met deze paspoorten is hier gebruikelijk. Het maakt de handelaren niets uit waarom jij naar een bepaald land wilt. Zolang je het geld hebt, hebben zij de benodigde documenten”, zegt “Hashmet” en heeft ook nog de toepasselijke succesverhalen paraat die hem verteld werden.

“Niet alleen de smokkelaars vertellen van het hoge succespercentage, ook de migranten met wie ik gepraat heb, kennen allemaal een neef of een vriend die het gelukt is”, zegt “Hashmet”.

“We weten van meer dan 20.000 migranten die met deze vervalste documenten in Europa onderweg zijn. Dat brengt een hoop criminele problemen met zich mee. Dit is definitief in gang gezet door de zogenaamde vluchtelingencrisis. In 2015 kwam er vijfmaal zoveel irreguliere migranten over de grenzen dan het jaar daarvoor. Dat heeft ervoor gezorgd dat er een hele criminele industrie rondom de immigratie is ontstaan. Het verontrust me hoe uitgekookt deze syndicaten inmiddels handelen en hoe weinig onze grenscontroles daarop kunnen reageren”, aldus de chef van Europol, Rob Wainwright.

Twee grensagenten, die anoniem willen blijven, bevestigen de uitspraken van de chef van Europol: “We hebben veel te weinig personeel en moeten met geïnstrueerde seizoenkrachten werken . Ze krijgen enkele dagen hier en daar instructie. Ze hebben noch de kennis noch de opleiding om gepaste controles aan de grenzen uit te voeren. Daarom vrees ik voor de nationale veiligheid”, zegt eentje van hen heel openlijk. Waarschuwingen, die bij de verantwoordelijke Europese politici nog steeds tegen dovemansoren gericht zijn, die de zaken liever op hun beloop laten.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Eurabië, Europa, EUSSR, Griekenland, Groot-Brittannië, Illegalen, Immigratie, ISIS, Islam, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, Naïviteit, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, Rotzakken, Terrorisme, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

7 reacties op Illegalen en islamterroristen jubelen: originele paspoorten nu voor een spotprijsje te koop!

 1. Wim zegt:

  Beetje laat om dit als probleem te signaleren. Direct aan het begin van de ‘vluchtelingen’ stroom wist tout le monde dat je paspoorten (en ook diploma’s) makkelijk kon kopen. Maar dat nieuws was toen niet interessant (lees: onwelgevallig).
  http://nieuws.tpo.nl/2015/09/16/dekmantel-voor-tocht-naar-europa-binnen-40-uur-een-vals-syrisch-paspoort/
  https://ejbron.wordpress.com/2015/10/28/syrie-illegale-diplomas-voor-legale-immigratie/

  Like

 2. Rensk. zegt:

  Judas Sargentini zal ons redden. Kuch ik verslik me.

  Like

 3. BertG. zegt:

  Van vier mensen die stonden gesignaleerd vanwege de staatsveiligheid was dat door fouten niet zichtbaar in de Basisregistratie Personen (BRP), het bevolkingsregister. In één geval kreeg iemand die als antiterreurmaatregel een uitreisverbod had gekregen hierdoor toch een paspoort. Dat heeft minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) bekendgemaakt na onderzoek.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/29185589/__Paspoort_ondanks_reisverbod__.html

  Like

 4. FerdinandK zegt:

  En de documentonderzoekers bij de politie zijn vroegtijdig “entsorgt”, overbodig verklaart.
  Er zijn en NL dus geen controles op paspoorten meer.
  Doet mij nog steeds pijn.

  Like

 5. Marian zegt:

  We zijn gewoon verneukt.

  Like

 6. tippelaar zegt:

  blijkt maar weer dat de staat de ergste vijand is van de gewone burger

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s