De reactie van Václav Klaus aan Bernd Posselt

Screenshot_150

(Door: Václav Klaus – Vertaling: E.J. Bron)

INLEIDING: De CSU-Europarlementariër Bernd Posselt heeft het optreden van de voormalige Tsjechische president Václav Klaus bij een AfD-manifestatie in Neurenberg bekritiseerd. “Terwijl de meerderheid van de Tsjechen en de Sudeten-Duitsers in de Europese geest steeds intensiever samenwerkt, sluiten zich bij de AfD de nationalisten en EU-haters van beide kanten aaneen”, deelde Posselt, die tevens woordvoerder van de Sudeten-Duitse volksgroep is, afgelopen vrijdag mee. Terwijl het nationalisme geweest zou zijn dat Tsjechen en Duitsers in Bohemen in de 19e en het begin van de 20e eeuw gespleten zou hebben.

“De Europese vereniging was en is onze les uit die nationalistische dwalingen, waar Klaus en de AfD blijkbaar naar willen terugkeren”, zei Posselt. Klaus geldt als beslist criticus van de Europese Unie. Hij heeft gisteren tijdens een verkiezingsmanifestatie van de AfD in Neurenberg gesproken – net zoals de topkandidaat van de AfD, Alexander Gauland. Meerdere groepen hadden tot protesten opgeroepen.

(Bron: http://www.idowa.de)

Hieronder de reactie van Václav Klaus aan de heer Posselt:

1) Met mijn deelname aan de manifestaties van de AfD druk ik uit wat ik sowieso ononderbroken zeg. Het is voor het eerst na vele decennia dat zich in Duitsland een moedige groep aaneengesloten heeft, die ondanks totalitaire politieke correctheid luid durft uit te spreken wat zij denkt. Ik ben ervan overtuigd dat zij daarmee een belangrijk, zwijgend groot deel van de Duitse publieke opinie vertegenwoordigt. Daarom beschouw ik het als mijn plicht om deze mensen in hun niet eenvoudige strijd te ondersteunen.

Het huidige Duitse establishment, zowel politiek als mediaal, gebruikt tegenover de AfD een retoriek die in het verleden niets goeds voor Duitsland en heel Europa heeft gebracht. En niet alleen retoriek. Bijvoorbeeld werd de manifestatie, die gisteren in Neurenberg plaatsvond, en waar ik, op uitnodiging van de AfD, aan deelnam, ondanks een contractuele garantie door de burgemeester verhinderd. Pas de rechtbank, waartoe de AfD zich gericht had, heeft de beslissing herroepen. Daar komen we bij ons helaas niets over te weten.

2) Het heeft geen zin om de uitspraak van de heer Posselt te becommentariëren. Ik kan het in dit geval echter niet nalaten een kort statement te geven. De heer Posselt vergist zich. Polemiek, die de AfD, net als ik, tegenover het openen van de deuren voor massa-immigratie door Merkel gebruikt, heeft niets met haat tegen de EU te maken. Het is integendeel een uitdrukking van diepe liefde voor Europa, haar traditie en toekomst.

Bron:
www.klaus.cz/
Auteur: Václav Klaus

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), demoniseren, Elite, establishment, Eurofielen, Europa, EUSSR, gezond realisme, meningsdictatuur, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op De reactie van Václav Klaus aan Bernd Posselt

 1. Bob Fleumer zegt:

  Zou die man voorzitter zijn van de EU dan zou hij het volk wel achter zich krijgen en niet de dronkenlap Juncker.

  Liked by 1 persoon

 2. Jules Vismale zegt:

  Bernd Posselt weet niettemin vast niet dat in 1945 bijna alle 3.500.000 Sudeten-Duitsers door de Tsjechen met bruut geweld werden verjaagd uit Sudetenland waarbij er duizenden van de eerstgenoemden werden vermoord of omkwamen tijdens hun vlucht! Ook de Polen, de Russen en de Joegoslaven dezen met miljoenen Volksduitsers al kregen Polen en Tsjechië hierna op hun beurt de brute terreur van de Russen op hun dak! De Russen waren in Oost-Europa al helemaal GEEN bevrijders en dat thans miljoenen Europeanen de EU zo vreselijk haten komt juist door het soort wereldvreemde linkse figuren zoals Posselt!
  Die vent snapt totaal niet dat het zelfs dictators zoals Napoleon, Hitler en Stalin evenmin lukte om een Verenigd Europa te stichten omdat dit gewoon een enorm fictief afgodsbeeld is, vervaardigd uit verschillende edelmetalen en gedragen op lemen poten waar ooit eens een gigantisch rotsblok tegenaan knalt, iets wat Václav Klaus allang doorzag!

  Like

  • Republikein zegt:

   Mooi gesproken ouwe achemist.
   Michel van de Notre Damesondergoed was naast apotheker ook alchemist en had dit voorspeld.

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    Wil je mij alsjeblieft NIET oud noemen want ik ben zelfs nog niet eens 50 jaar!

    Like

   • Republikein zegt:

    Je blijft wel een aardige vent.

    Like

   • Republikein zegt:

    Goed Jules en neem me niet kwalijk, zeg, zal ik jou een sprookje vertellen?

    Like

   • Jules Vismale zegt:

    @Republikein, wat mij betreft mag je hier zelfs sprookjes en fabels gaan vertellen met een moraal daarachter of anders zelfs eventueel natuur- en geschiedenisboeken.

    Like

   • Republikein zegt:

    Als een asielzoeker een fee ontmoet zegt deze:
    U heeft 3 wensen!

    Zegt de asielzoeker:
    Allereerst wil ik veel geld voor mezelf, mijn 4 vrouwen en mijn 20 kinderen!
    Kijkt de fee in het Duitse wetboek en zegt:
    Geen probleem, dat zult u krijgen!
    Hij blaast in de lucht en voor hem ligt een enorme berg goud en geld.

    De asielzoeker:
    Oké, ten tweede wil ik een groot huis voor mijn grote familie!
    Kijk de fee weer in het Duitse wetboek en zegt:
    Geen probleem, dat zult u krijgen.
    Hij blaast weer in de lucht en een prachtige villa staat voor hem.

    De asielzoeker:
    En ten derde wou ik dat ik Duitser was!
    Weer blaast de fee……. alles is plotseling weg!

    Hé, wat doe je! … Schreeuwt de asielzoeker.

    Kijkt de fee in het Duitse wetboek en zegt:
    Nou… Je bent nu een Duitser.
    Ga naar je werk als je iets wilt!

    Like

   • Republikein zegt:

    Na het sprookje nu een nachtmerrie betreffende een hoge pief uit Brussel.

    In alchemie wordt alcohol gebruikt om de ziel essentie van een entiteit te extraheren. Vandaar het gebruik ervan in het extraheren van essences voor etherische oliën, en de sterilisatie van medische instrumenten. Door alcohol via het lichaam te consumeren onttrekt het in feite de essentie van de ziel, waardoor het lichaam vatbaarder wordt voor naburige entiteiten, waarvan de meesten van lage frequenties zijn. (Waarom noemen we bepaalde alcoholische dranken “SPIRITS”? Daarom hebben mensen die te veel alcohol consumeren vaak een black out, zonder zich te herinneren wat er is gebeurd. Dit gebeurt wanneer de goede ziel (we zijn hierheen gestuurd) vertrekt omdat de levensomstandigheden te vervuild en te traumatisch zijn om te verdragen. De goede ziel verlaat het lichaam, blijft verbonden via een gouden koord, en een donker wezen neemt het lichaam over voor een vreugderit , vaak in een hedonistische en zelfbedienende onlogische rampage. Onze lichamen zijn auto’s voor geesten. Als de ene geest vertrekt, kan een andere de auto meenemen voor een ritje.

    Hoofdzakelijk wanneer iemand na het drinken van alcohol zwaar bezopen wordt of zich op vele andere manieren vervuilt, wordt zijn lichaam vaak bezeten door een andere entiteit.

    Like

 3. jantjeuitnl zegt:

  Václav Klaus for President!

  Like

 4. Sjaak zegt:

  Vanavond !
  20.15 – 21.05 Allah in Europa NPO 2
  Hongarijen (Moslim jeugdkamp !)

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Het is integendeel een uitdrukking van diepe liefde voor Europa, haar traditie en toekomst.

  Zo is het maar net. Liefde voor Europa.

  Heb je Europa lief kan je alleen maar haat krijgen voor de EU.

  Leve Europa!

  Weg met de EU!

  Liked by 2 people

 6. Republikein zegt:

  Ze kunnen liegen alsof het gedrukt staat, maar is dat bewust?
  Heeft cognitieve dissonantie iets te maken met latent onvermogen?
  Carl Jung had dat wel redenen voor, en zei o.a. dat de wereld aan een dun draadje hing.

  Like

 7. christdus zegt:

  Ik houd van Nederland , van Europa en onze tradities en cultuur , ik houd van de
  blanken vanwege onze uitvindingen , verlichting , kunstuitingen , enz.
  Daarom HAAT IK : die verrotte EU- Bilderberg – Kalergi drek , HAAT IK die barbaarse achterlijke
  stink-religie iSSlam , HAAT IK verraders als Merkel , Rutte , Timmermans en al die onderkruipsels
  in dienst van de BILDERBERGGROEP . let Neurenburg 2.0 arive !!!

  Like

 8. dondorp zegt:

  wat heeft een oosterling te zeggen welke meningen zijner ik nederlander woon land waar grootopperhoofden positief of negatief hebben gewoond farenheei rousseau–bepaald mijn vriend niet– vliegenier parmentier nederland een land van vele verschillende geloofsgroepen methodisten collectanten jansenisten werd later oud katholiek baptisten leger des heils remonstranten JUIST DAT maakt nederland uniek De diversiteit van vele verschillende christelijke geloven Niet negatieve aan juist positief Der Herr Posselt komt dus een einrichtung katholisches land en kan ook alleen eenrichtings denken denken Zielige man rembrand leerling samuel hoogstraten was een remonstrant 50% rembrand vrienden baptist nixon baptist carter methodist lincoln nazaat quaker familie brewster albert cup remonstrant hooft fam ermostrante en doperse en colegiante Zulke hebben de discussie betoog geleerd anders denkende met andere mening hebbende in dialoog te gaan Hongarije is dus gezond en polen bijna 100%kathekliek miauw miauw! fanatiek koekliek anders denkende verachtend!!!! eenrichtingsverkeer houd mensen stompzinnig

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s