Turkije gebruikt de “Rohingya´s” voor haar propaganda, maar gaat door met machtsmisbruik in Koerdistan

Screenshot_157

(Door: Ftouh Souhail – Vertaling: “delamontagne”)

Turkije heeft voor de moslimminderheid in Myanmar  noodhulp ter beschikking gesteld. Ondertussen gaat zij door met de Koerdische minderheden in Syrië en Irak te onderdrukken. President Recep Tayyip Erdoğan besloot zijn vrouw Emine Erdoğan   (afgebeeld met de sluier) en zijn zoon Bilal in het kader van een humanitair bezoek naar opvangcentra voor de moslim  Rohingya´s te sturen.

De Turkse delegatie heeft ook minister van Gezin en Sociaal Beleid ,Fatma Betül Kaya, en Sayan Ravza Kavakcı Kan, de plaatsvervangend leider van de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP), die verantwoordelijk is voor de mensenrechten, meegestuurd. Emine Erdoğan bezocht het Kutupalong kamp voor Rohingya vluchtelingen in Bangladesh om kennis te nemen van de situatie van de vluchtelingen en persoonlijk ingelicht te worden over de wantoestanden en het geweld dat tegen deze groep wordt gebruikt. Het bezoek was ook bedoeld om voedsel te verstrekken en humanitaire hulp te verlenen. De vrouw van de president barstte in tranen uit voor de camera’s toen zij “de rampzalige situatie die onze broeders en zusters Rohingya´s” , hebben ondergaan. . .

Het bezoek is het begin van de voorbereidingen voor de oprichting van de “humanitaire brug” van Turkije om moslims in Arakan, waar het leger van Myanmar sinds 25 augustus operatief is geweest, te helpen. De gebruikmaking van internationale hulp van Turkije (deze keer voor moslims Rohingya´s en niet de moslims in Gaza ), heeft ten doel om het bloedige beeld van het land  uit te wissen. Het is onderdeel van een goed geoliede routine die deel uitmaakt van het officiële beleid. Erdoğan is bezig met een geavanceerde campagne van multimedia propaganda, waaronder een  account op Twitter en video’s op YouTube, om hiermee zijn “image” op te poetsen. Hoe moet men deze vorm van “wit wassende propaganda” anders noemen.

Intensieve en willekeurige aanvallen op Koerdische bevolking

Het is veel gemakkelijker om bij een ​​verre humanitaire ramp te helpen dan de eigen Koerdische bevolking ter wille te zijn. De verwoestende aanvallen van de Turkse strijdkrachten in Syrië en Irak gaan nog steeds door sinds april dit jaar. Ankara beweert dat zij slechts de Koerdische strijdkrachten aangesloten bij de Partij van de Koerdische Arbeiderspartij (PKK), een gewapende organisatie die al vanaf 1984 tegen de Turkse staat vecht, wil bestrijden

In Syrië, de thuisbasis van zo’n twee miljoen Koerden, heeft het “Zwaard van de Eufraat” een operatie van het Turkse leger in de regio’s van Afrin en Idlib, honderden mensen, waaronder vrouwen en kinderen, gedood. Er waren ook grote vernielingen in het noordoosten van het land. De “Operatie Zwaard van de  Eufraat”, waaraan ten minste 7000 Turkse militairen deelnemen, is niet erg bekend in het Westen. Volgens  Turkse media spreken sommigen  van 20.000 militairen, met inbegrip van gewapende pro-Turkse groepen.

Erdoğan streeft naar blijvende Turkse militaire aanwezigheid op Syrisch grondgebied.

Bron:
www.dreuz.info
Auteur: Ftouh Souhail

Vertaald uit het Frans door:
“delamontagne”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Genocide, Hypocrisie, Irak, Islam, Koerden, Moslims, Myanmar (Birma), nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Turkije. Bookmark de permalink .

32 reacties op Turkije gebruikt de “Rohingya´s” voor haar propaganda, maar gaat door met machtsmisbruik in Koerdistan

 1. topsporter zegt:

  Emotie wordt hier misbruikt om de boel te framen.

  Like

 2. Charles Martel zegt:

  L’imposture turque, Turkse schaamteloosheid, naar de titel van het boek van Javan Chadortt.

  Like

 3. fleckie zegt:

  Op Koptisch.wordpress.com: THAILAND?This is a video MessagePad from a Rohingaleader in EUROPE MUSLIMS How to be a fake ROHINGA.

  Like

 4. john zegt:

  Hopelijk jagen ze die bandiet een kogel door zijn kop. Meer wil ik er niet aan kwijt. Het zou veel menselevens sparen. Wil u dit niet publiceren, geen probleem.
  .

  Like

 5. john zegt:

  Er staat nog veel meer op mijn nieuw blogske ” nopoco” . Ik ben tot voor kort altijd tegen geweld geweest , maar aangezien ik nog een week of wat te leven heb kan voor mijn part dat nieuw soort cgkr samen met nog enkelen (eigen vlaamse regering) den boom in. Vooral veel belove tegen 2020 de heren van nvaa, pardon n Ba !

  Like

 6. MartinelRey zegt:

  Dit is niet alleen turks , maar de propaganda van de verenigde nazi’s. Zij hebben saoedi arabië in de raad voor mensenrechten , dus dat is alles bashen wat maar niet moslim is en alles wat tegen die moorddadige ideologie is. Als een moslim zijn teen breekt is erger dan het uitmoorden van duizenden volgelingen van Christus.

  Like

 7. MartinelRey zegt:

  of bhoeddisten , hindu’s!

  Like

 8. kakipanah46 zegt:

  Goed voorbeeld doet volgen,voor de rest van de Islam staten ? Turkije is de eerste (?) die er luidruchtig over doet.Lijkt wel Indonesia ,doet ook al zo schreeuwerig over de Rohingya (NIET te verontschuldigen wat daar gebeurt !!),maar zelf een genocide uitvoeren-al meer dan 60 jaar-in het bezette gebied West Papua en de wereld zwijgt. (Ddat het pijn doet aan de oren !)

  Like

 9. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Zoooooooooooooo doorzichtig! Islam über alles.
  Als Boeddhisten agressief worden, dan is er écht iets aan de hand.

  Liked by 1 persoon

 10. Cynicus zegt:

  Tuurlijk Erdogan meet met 2 maten.

  Like

 11. Pietersen zegt:

  Hier kunnen christenen in de wereld nog wat van leren mbt het uitmoorden van christenen in moslimlanden. Vooral die schijnheil Segers heb ik hierbij ook op de korrel.

  Like

 12. renato zegt:

  Gefinancierd door de EU. Lekker fris allemaal….

  Like

 13. Lord of Hosts zegt:

  De rechterhand van de VS, de VN, is ook al weer van de partij en schreeuwt etnische zuivering, terwijl de Turken het genocide noemt. Turkije en de VS beginnen, zoals verwacht, al weer dikke vrinden te worden.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Lord.
   Denk het niet…
   Je moet altijd het eind van het lied kennen.

   Like

  • Henk der Niederlànder zegt:

   Ach ja die Turken die weten te kwatsen dat een genocide op de Rohingya genocide plaats vind maar even voor het gemak vergeten wat er aan vooraf ging en daarbij ook niet willen inzien dat de weldenkende wereld genoeg heeft van die achterlijke woestijnidelogie.
   Van de andere kant mag in Turkije ook niet gesproken worden over de Armeense genocide die aantoonbaar plaats gevonden heeft.
   Maar ja, volgens Adolf Erdogan zijn de Turken in de wereldgeschiedenis altijd de voortrekkers geweest van de moderne samenleving.
   Dat is het duidelijkst te zien aan de aankomende genocide op de Koerden, want dat zulks staat te gebeuren staat voor mij als een paal boven water.
   Ook binnen de NAVO begint men genoeg te krijgen van de oorloghitser Erdogan.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Amerika zit in ’n spagaat en huldigt het gezegde dat je stil moet zitten als je geschoren wordt…
    Iedereen (behalve de massa idiote onderontwikkelde Turken) heeft ’n hekel aan Erdogan.
    Vandaar dat ik er van overtuigd ben dat de dictator een onnatuurlijk inde zal vinden…

    Like

 14. guusvelraeds zegt:

  Moslims plegen over het algemeen alleen humanitaire bijstand te geven aan andere moslims. Vaak om een politiek statement of politiek doel na te streven. Islam = primair politiek bedrijven. Vraag het aan de radicalisering ambtenaar in Amsterdam en haar kompanen. Hoe verzwak ik de samenleving die ik penetreer ten voordele van de islam. In Alle moslimse activiteit is religieus verplicht gericht op versteviging van de positie van de islam in de wereld. Alles wat de positie van de islam kan benadelen is haram. De verbintenis tussen politiek en islam is zeer innig bij deze ideologie van de verovering. Als je de islam begrijpt begrijp je ook waarom een moslim uit Afghanistan zich druk maakt om een Palestijn die zit in een “vluchtelingen” kamp dat in stand gehouden wordt door zijn eigen elite. Zet je dezelfde Afghaan voor een landkaart met de vraag wijs Israël aan dan moet je niet verwonderd opkijken als hij dat niet kan. De sharia bepaald de activiteiten van de moslim en niet zijn vrije en onafhankelijke wil.

  Like

 15. Jan zegt:

  De smerige praktijken van de meanstream media

  Aung San Suu Kyi says “fake news helping terrorists”

  Jonathan Head discusses at the BBC website four of the most widely-circulated photographs, ostensibly showing Rohingya victims of current Buddhist violence, that are examples of “fake news.” The first photograph, showing a number of bloated corpses, “does appear on several websites dated last year. This suggests the image is not from the recent violence in Rakhine state.’’ “Suggests” is British understatement for “clearly shows.”

  The BBC has ascertained that the second photograph, of a woman mourning a dead man tied to a tree, was taken in Aceh, Indonesia, in June 2003, by a photographer working for Reuters.

  The third photograph, of two infants crying over the body of their mother, is from Rwanda in July 1994. It was taken by Albert Facelly for Sipa, and was one of series of photos that won a World Press Award.

  It has also been difficult to track down the fourth image, of people immersed in a canal, but it can be found on a website appealing for funds to help victims of recent flooding in Nepal.

  http://sheikyermami.com/2017/09/reporting-on-the-rohingya-the-tip-of-a-huge-iceberg-of-misinformation/

  Myanmar conflict: Fake photos inflame tension
  http://www.bbc.com/news/world-asia-41123878

  Like

 16. Jan zegt:

  Toekomstige terroristen

  Rapefugee- kinderen in Teknaf, Banglatrash

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s