Brits Lagerhuis stemt in met uittredingswet EU

Screenshot_174

Na een acht uur durend debat heeft een meerderheid in het Britse Lagerhuis de regering van Theresa May vannacht groen licht gegeven om verder te gaan met de brexit. Het parlement stemde in met een uittredingswet waarmee de politieke, financiële en juridische banden met de EU kunnen worden verbroken.

Met de wet maken de Britten een einde aan het verdrag tot toetreding van 1972, waarmee ze een jaar later toetraden tot de Europese Gemeenschap. Door dat te doen kan de Britse regering de Europese wetten omzetten in Britse wetten. Zo wordt er geen gat geslagen in het Britse rechtssysteem wanneer de Britten in 2019 de EU verlaten.

De wet werd aangenomen met 326 stemmen voor en 290 tegen. Alle Conservatieve parlementsleden stemden voor. Het merendeel van Labour stemde tegen.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
NOS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, gezond realisme, Groot-Brittannië, Socialisten. Bookmark de permalink .

12 reacties op Brits Lagerhuis stemt in met uittredingswet EU

 1. koddebeier zegt:

  Wat een geluk voor de Britten, zij laten die corrupte fascistische rotbenden achter zich, maar er zullen nog wel de nodige pesterijen van EU zijde volgen !!!
  Met die ruggengraad loze benden die zich hier regering noemen en het kortzichtig stemgedrag van de meeste kiezers zal het ons nooit lukken !

  Like

 2. verstandige mensen in dat parlement; natuur en welvaart zullen behouden blijven door de uittreding uit de EU

  Like

 3. christdus zegt:

  Long live Great Brittania , long live Nigel Farrage , long live Nick Griffin . Fuck that EU !

  Like

 4. carthago zegt:

  De rest van de eussr zal jaloers worden op de Britten.

  Like

 5. Aegolius cs zegt:

  Een Staat kan niet functioneren zonder objectief geformuleerde wetten waarmee het handelen juridisch/democratisch wordt bekrachtigd. Een stap voorwaarts t.o.v. EU die veelal richtlijnen uitgeeft.

  Like

 6. Astrid zegt:

  Stap in de goede richting.

  Like

 7. Louis Porrtugal zegt:

  Ejn nu de volgende.

  Like

 8. Mary zegt:

  Heel goed en zeer terecht het Britse volk heeft voor een Brexit gekozen (de keuze die de Nederlander onder geen beding van Rutte en Co mag hebben) dan kunnen de Britten onder hun eigen wetten, zonder enige bemoeienissen van nazi Merkel/EU, de rest van de enorme (Islamitische) rotzooi gaan opruimen die gecreëerd is gedurende de bijna catastrofale EU periode.

  Like

 9. tippelaar zegt:

  Helaas voor de Britten, ze aan wel uit E.U, prima maar ze komen nooit meer van de moslims en het moslimterrorisme af. Dat ongedierte blijft aan de Britten kleven, tot ze kapot zijn of zich gewapenderhand tegen de moslims verzetten in een burgeroorlog en dan maar hopen dat ze hun politieke correctheid afleggen want anders zijn zij ten dode opgeschreven. Exact hetzelfde geldt voor nederland.

  Like

 10. fleckie zegt:

  Daarom zijn die uit Calais in Engeland ‘binnendringers ‘ om , als ze de Britse ‘nationaliteit eenmaal bezitten , er niet meer…’uit…verwijderd’ ..kunnen worden!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s