De fabel van de wolven en de schapen, of waarom de integratie moet mislukken

Screenshot_182

(Door: Renate Sandvoß – Vertaling: E.J. Bron)

Wie het verschil tussen wolven en schapen niet wil erkennen, hen bij elkaar opsluit – in de hoop dat de wolven zich wel bij de vreedzame graseters zouden integreren – zou zich niet moeten verbazen over verscheurde schapen.

journalistenwatch

Maar na het duizendste, tienduizendste of miljoenste slachtoffer zou men toch wakker moeten worden en merken dat er iets fout gaat. Als het bestand van de schapen steeds meer krimpt en de resterende dieren zich alleen nog maar bang en paniekerig in een hoek verstoppen, uiterlijk dan zou men moeten begrijpen dat schapen en wolven niet bij elkaar passen en dat een gedwongen gemeenschappelijke onderbrenging voor niemand bevorderlijk is (behalve voor de wolven uiteraard).

De boer voelde zich eigenlijk verplicht tegenover zijn schapen, die hij gefokt, verzorgd en be- en gehoed had, en niet tegenover de wolven, die uit compleet vreemde landen binnengedrongen zijn om zonder grote eigen inspanning hun honger te stillen. Maar omdat de arme hongerige wolven er zo mager uitzagen en hun vel losjes en slordig naar beneden hing, liet de boer zich door deze aanblik misleiden en nodigde hen uit op zijn boerderij. Hij vertroetelde en verzorgde ze en gaf ze zelfs duur speciaal voer, dat hun vacht binnen de kortste keren weer liet glanzen en zij trots en zelfbewust op hun nieuwe terrein rondwandelden. Maar het werd langzamerhand een beetje te klein op de boerderij, want de wolven zorgden dat hun families ook kwam, die, gelokt door de goede verzorging, uit allerlei landen over de grenzen stroomden. Ook voor hen had de boer een groot hart, hij had vooral te doen met de speelse jonge wolven. Maar het ontsnapte niet aan zijn geoefende blik dat er steeds minder schapen waren en steeds meer wolven.

De schapen leverden melk, vlees en wol, die de bestaansgrond voor hem en zijn gezin waren. Des te minder schapen hij bezat, hoe lager werd zijn inkomen. Dat begreep ook de boer eindelijk, maar hij schepte er plezier in om als vriend van de wilde, exotische en ongetemde wolven te gelden. Dat zou niemand hem nadoen! Daartegenover waren de schapen maar saai en hij hield zich nauwelijks nog met hen bezig. Overal in het land werd hij geprezen dat het hem gelukt was de wolven te temmen. Oké, hij had weliswaar veel geld voor hun verzorging moeten uitgeven, maar daartegenover stond dat hij onder de boeren werd bejubeld, omdat hij zonder vooroordelen deze vreemde dieren geholpen en daarvoor zulke grote offers gebracht had.

Maar op een bepaald moment, toen er nog maar enkele bange schapen over waren en het vermogen van de boer op was, drong het langzaam tot hem door dat je schapen en wolven niet samen kunt opsluiten, omdat ze compleet tegenovergestelde levensvoorstellingen en gebruiken hebben. Maar het was te laat. De boer zag in dat zijn pseudo-hulp fout was en hij moest huis en haard verkopen en vertrekken. De wolven bleven wat ze waren en maakten zich op om de volgende boer met zijn prachtige, reusachtige schaapskudde met een bezoek te verblijden. . .

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Renate Sandvoß

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "omvolking", "Weg met ons!", Krankzinnigheid, Naïviteit, sarcasme, Satire. Bookmark de permalink .

43 reacties op De fabel van de wolven en de schapen, of waarom de integratie moet mislukken

 1. scherpschutter1943 zegt:

  Dus moslims helpen alles naar de verdommenis. \was ik al een poosje geleden achter gekomen.

  Liked by 4 people

 2. Peter zegt:

  Ach, onze overheid weet dat het vijf voor twaalf is. Veel moskeeën zijn in de handen van salafisten.
  Schaapachtig ziet men ( overheid ) dat gade.
  Vooralsnog handelt men niet. Waarop wacht men ? De politici kunnen zich geen onwetendheid voorwenden: Men weet het en men doet NIETS. Over een paar jaar krijgen we te horen : Foutje bedankt.

  Liked by 3 people

 3. Golden Girl zegt:

  Ik las pas dat in Angola moslims het land waren uitgezet en de moskeen waren afgebroken was wel een ouder artikel maar waar een wil is is een weg is de uitdrukking geloof ik
  De mogelijkheid is er, maar Europa wil niet, die sturen liever honderd duizenden wolven op ons af

  Liked by 1 persoon

 4. Jules Vismale zegt:

  Ik heb al genoeg fabels gelezen over wolven en schapen die inderdaad nooit vredig met elkaar kunnen samenleven. Niettemin zijn er zelfs genoeg (herders)honden die onverwachts schapen aanvallen alsof ze het gedrag van de wolven nabootsten en dat zijn dan weer de linkse elite! Ik zou niettemin graag zien dat echte wolven en honden dadelijk een keer achter radicale moslims en linkse cultuurbarbaren en -verraders aanrennen en hun achterwerken en geslachtsorganen totaal kapot bijten opdat ze er hondsdolheid van oplopen of etterende zitvlakken!
  Het is trouwens opvallend dat als er vroeger strips uitkwamen over een club van vier kinderen of tieners deze altijd een hond bij zich hadden en de strijd aanbonden met de misdaad zoals De Vijf, De 4 helden en Scooby Doo. Onder was dan de eerste meestal de leider en het bedenken van valstrikken, de tweede een enorme lekkerbek en een liefhebber van eten, de derde was een superintelligent brein en de vierde bleek weer een vreselijke ijdeltuit. Jammer genoeg hebben deze kinderen nog nooit het bovengenoemde uitschot ooit bevochten maar hooguit schattenjagers en andere criminelen.

  Liked by 2 people

  • Theresa Geissler zegt:

   Nee, vind je het gek?
   Dat soort waardeloze verhaaltjes met hun erbarmelijke cliché’s en hun één-dimensionale personages zijn bedacht -en worden gelezen door mensen, die decennia geleden al niet vooruit- noch om zich heen konden kijken.. Anders produceer/lees je die troep niet.
   En door díe generatie zitten wij nu mede met de brokken!

   Like

   • Oeps48 zegt:

    @ Theresa Geissler(13 september 2017 om 08:28)
    Goede middag Dames en Heren.
    Vrijheid van meningsuiting is een groot recht. Dat beseffen we heden ten dage maar al te goed. Zo oud de mensheid is, wordt dit recht met voeten getreden. Vandaar, dat men altijd gezocht heeft naar mogelijkheden, om het “niet toegestane” toch te vertellen. In mythen, sprookjes, fabels, sagen, legenden en fictie worden al sinds mensheugenis belangrijke gebeurtenissen, waarover NIET gesproken mag worden, zodanig verpakt, dat het niet opvalt, en dus toch van generatie op generatie kunnen worden doorgegeven. Helaas is die verpakking veelal zo goed, dat in het verhaal de boodschap verloren dreigt te gaan. Uit de griezelverhalen kan men opmaken, hoe griezelig de boodschap is.
    Niets is wat het lijkt, dat het is.
    Wat niet mag zijn, is niet.
    Maar de waarheid is verborgen in het volle zicht.
    Zalig zijn zij, die kijken en zien.
    Zalig zijn zij, die kennis hebben en weten.
    Een goed verstaander heeft aan een half woord genoeg.
    Zalig zijn de armen van geest. Zij weten niet beter.

    Like

  • Elisah zegt:

   Wat dacht men van Roodkapje en de boze Wolf?
   Dit sprookje wordt geassocieerd met seksualiteit en de verhouding tussen man en vrouw.
   Dit sprookje gaat eigenlijk over een onschuldig maagdelijk meisje dat verkracht wordt door een gevaarlijke geile man.
   Wie is de wolf?

   Like

 5. Rensk. zegt:

  Was wat er nu gaande is maar een sprookje. Maar dat is het bij lange na niet. Morgen EEN UUR lang speech van de leider van het vierte reich. Ik heb geen belangstelling.

  Liked by 1 persoon

 6. fransdewit zegt:

  Denk gaat nu ook al verder in de diverse Gemeenteraden, hoe zal het komen? Dankzij hun voedingsbronnen? Gesteund door een vreselijk stel land verkwanselaars

  Liked by 1 persoon

 7. mahoog zegt:

  Geweldig verhaal…èn simpele vergelijking.Ga dit op mijn facebook zetten in de hoop dat de meer simpele kennissen en familieleden dit stiekem lezen.Want ik ben negatief in mijn denken is mij verweten.

  Liked by 1 persoon

  • Rensk. zegt:

   Mahoog@ idd dat is beter. Zodra ze je mening horen krijg je enkel tegenstand. Het is beangstigend om te zien hoe media en politici een hele kudde kunnen beinvloeden. Ik vrees echter dat bovenstaand verhaal niet binnen komt bij de meeste mensen dan alleen hier. Heel veel mensen zullen het verband niet leggen met de situatie van EU

   Liked by 2 people

   • mahoog zegt:

    Tja…Rensk,velen zijn al in ver gevorderde staat van geestelijke ontbinding,en willen niet eens op mijn facebook kijken.En de vrienden die daar wèl kijken weten ook wat er fout aan het gaan is.

    Like

 8. louis-portugal zegt:

  Een goei en rake vergelijking.

  Liked by 1 persoon

 9. Teun zegt:

  Moslims en niet moslims gaan inderdaad niet samen. Ze horen om allerlei redenenen niet thuis. Maar de vergelijking met wolven gaat niet helemaal op. Ik begrijp de vergelijking wel. Maar wolven doden om te eten, puur natuurlijke behoefte. Moslims doden niet om natuurlijke redenen. Overigens is de mens geen vlees eter en hoeft dus niet te doden.

  Liked by 2 people

  • Wolf zegt:

   Een mens MOET vlees eten. Wolven eten ook vleesch. Een mens die geen vlees eet [Adolf en onze huidige angstig wegkijkende groenlinkse communistische cultuurmarxisten] zijn zwakke zieke vegetarische ellendelingen. Heeft Diederik Stapel de linkse leugenaar dat aan u vermeld dat een mens geen vlees eter is?

   Like

 10. Onze eigenaars willen ons niet meer en gelijk hebben ze. Wie wil er nu nog een stel ontevreden mekkerende onderdanen met hun bezwaarschriften en met die spandoekjes op demonstraties die nog niet eens door de vazallen van De Eigenaars zijn georganiseerd. En dan dat aanmatigende geschreeuw van Ons Land! Er is geen flikker van jullie bij, beste mensen. Had nu maar gewoon braaf naar de kerk gegaan en met de pet in de hand langs de weg ruimte gemaakt als uw eigenaren in hun gouden Ferrari Testosserossa voorbij sjeesden. Maar nee, jullie moesten zonodig vrijheid, gelijkheid en achter die Geert en die Pianospeler van Hameln aan. Had verdomme naar jullie pastoor geluisterd die preekte dan je braaf naar ons moest luisteren. Maar we zullen je leren dus nu krijg je een verse pastoor, een Imam in een moskee.

  Liked by 1 persoon

  • mahoog zegt:

   Niemand is mijn ”eigenaar” op deze aardkloot! Mischien denken ze dat daar bij jullie in de brusselse bunker van wèl,maar ik moet ze teleurstellen.

   Liked by 1 persoon

   • Dat is nu de kracht van de Poederpruiken, dat ze al eeuwenlang de meute wijs maken dat ze ook wat te vertellen hebben, dat ze vrij zijn en de hele toko in eigendom hebben. Net zoals mensen met een tophypotheek laten denken dast ze eigenaar van een berg stenen zijn. Soms ontsnapt er eentje die ergens in de woestenij gaat wonen, zonder paspoort of pinpas.

    Like

  • paulzwueste zegt:

   “Pianospeler van Hamelen”.
   Goed gevonden.
   Heb je ook een equivalent voor Wilders.
   Bijvoorbeeld “Tovenaar van Ozz” .
   Ozz ligt in Brabant, dat is bijna Limburg, vandaar dat ik er op kwam.
   Vroeger was politiek ’n leuke bezigheid voor rijke meneren.
   Maar nu die vrouwen er bij zijn gekomen is de politiek teruggekeerd naar het Neanderthaler-tijdperk.
   De politici zitten rondom het kampvuur en drinken bier uit de schedels van hun verslagen vijanden.
   Bijvoorbeeld Asscher drinkt bier uit de kop van Samson, ik noem maar iets.
   Hiddema probeert de marokkaanse Kamervoorzitter achter de struiken te trekken maar
   zij slaat met ’n paar Phoenetische spijkerschrift-tabletten van zich af.
   Vaag kan je zien dat er “Koran” op staat.
   Ze hebben het al 6 maanden lang over ’n nieuw kabinet.
   Regeren is er dus niet meer bij.
   Maar dat is niks nieuws, want het land wordt zoals altijd gewoon bestuurd door ambtenaren.
   Die ambtenaren hebben ’n directe telefoonlijn met Brussel en horen van Brussel hoe er wat wel, en niet mag en wel moet.
   Het domme volk is er vast van overtuigt dat die politici waarop ze elke keer stemmen regeren, maar dat is allang niet meer waar…
   Het stemmen is gewoon ’n gezelschapsspel voor politici die spelen dat ze winnen of verliezen.
   Verliezen ze dan veranderen ze gewoon de verkiezingsformulieren, dus iedereen blijft gewoon zitten.

   Vandaar dat er al 6 maanden geen regering is.
   Rutte is van plan om er zo 4 jaar lang mee door te gaan.
   Per slot heeft hij verloren, dus dan maar zo.
   Niemand die het doorheeft.
   Ondertussen kan hij op zijn gemak nieuwe leugens bedenken waardoor hij over 4 jaar weer opnieuw premier zal worden…

   Liked by 3 people

   • Ik hunker naar de tijd dat we gewoon robotjes in de politiek hebben en dat al die slechte toneelspelers opgezout zijn. En dan bij voorkeur vrouwelijke robotjes waar ze geen opoegebeuren en daaraan verwante dingen in hebben gebouwd om ze echter te laten lijken. Want als we willen neuken nemen we er wel eentje met vervangbare toepassingen.
    Je geeft als Het Volk de robotjes opdracht om namens hen democratisch te stemmen over voor de vuist liggende gevallen en de problemen zijn opgelost. Niks geen gedoe meer met biggelende tranen of mondkapjes, de politieke robotjes laten het allemaal gewoon snel en zonder commissies voor tegen de bezwaarschriften of lui die gehuld in een reuzekut hun bedenkingen met een spandoek of een varkensmuts uiten. Je zit dan gewoon voortaan in je leunstoel en kijkt op de televisie naar de prestaties van die robottiaanse leiders die zonder schaterlach of biggeltraan hun werk doen en wel zo snel en grondig dat ze zich letterlijk kapot schamen en zichzelf op de landelijke schroothoop tot ontploffing brengen als ’t een keertje niet goed gaat. Daar hunker ik dus naar, en naar die electrische wijven natuurlijk,

    Liked by 2 people

 11. Cynicus zegt:

  Wat een rare vergelijking. Ik vind juist veel moslims en vooral de moslima’s duffe schapen die alles doen wat de koran voorschrijft. De extremisten zou je wel kunnen vergelijken met wolven. En ja veel Nederlanders zijn makke schapen.

  Like

 12. Thoth zegt:

  Onderzoek: Nederlanders verliezen vertrouwen in integratie moslims

  Slechts 13% van de Nederlanders vertrouwt er nog op dat moslims vanzelf zullen integreren. Dat blijkt uit een onderzoek onder meer dan 1.000 Nederlanders dat Kantar Public uitvoerde in opdracht van De Telegraaf.(..)

  https://wnl.tv/2017/09/02/onderzoek-nederlanders-verliezen-vertrouwen-integratie-moslims/

  Wat moeten wij met ze? Ze integreren voor geen flikker, ook niet naar 3 generaties, nee, ze worden steeds sterker. Er is maar één ding, terug naar hun thuisland…

  Liked by 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Dus als ik het goed begrijp “islamiseren wij in stilte…”, zoals dat zo mooi heet.
   Ondertussen houden wij bij hoeveel procent van de Nederlanders vertrouwen heeft in die islamisering.
   Verder doen we niks…

   Like

  • mahoog zegt:

   13% is dus oerdom…de rest gewoon dom.Behalve de mensen en hun aanhang die ik hier en op wat andere rechtse forems voorbij zie komen.Tja,ik zie het dus somber in.

   Liked by 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Het is verschrikkelijk te moeten erkennen dat het volk in z’n geheel niet in opstand wil komen tegen de overheid, die hen bewust laat vernietigen!

    Like

 13. Rensk. zegt:

  Net op tv een jonge soldaat, waar ze de naam hebben kunnen traceren. Nu staat zijn naam op zijn graf. Best pijnlijk om te zien en te horen met de wetenschap dat deze jonge jongen zijn leven heeft gegeven voor ons. Met de wetenschap hoe de politici nu omgaan met die vrijheid die zo zwaar bevochten is. Het begint er op te lijken dat het een zinloze dood is van een jonge jongen, die nog een heel leven voor zich had.

  Liked by 2 people

  • scherpschutter1943 zegt:

   buitenlandse soldaten zijn in 1945 gesneuveld om ons de vrijheid te brengen. Diezelfde vrijheid hebben wij lichtzinnig weggeven aan onbekwame politici en geïmporteerde moslims. Die weten wel raad met onze vrijheid. Weg ermee. Die vrijheid komt nooit meer terug. Zelfs onze regering snoert ons de mond om over de rest maar te zwijgen. Rutte, aanvoerder van een legertje Kapo’s die de bevolking terroriseren.

   Like

 14. christdus zegt:

  De reden waarom ze nooit zullen integreren : SOERA 5 VERS 51 , eruit met die drek !

  Liked by 2 people

 15. Oeps48 zegt:

  Goede middag Dames en Heren.
  Hè wat jammer nou, dat ik de leeftijd, om nog in sprookjes te geloven, al lang te boven ben.
  In vele oude vertelseltjes speelt de wolf een hele belangrijke rol. Helaas is de hem toebedeelde rol meestal niet zo geweldig. Hij wordt ten tonele gevoerd als een vreselijk monster. Hij is het toonbeeld van het kwaad. Hoe zou dat toch komen? Misschien is er wel een goede reden voor.
  Wolven en honden samen in één hok. Ze zeggen, dat het goed gaat. Alleen zo jammer, dat het zoveel schapen kost. En het geeft ook zoveel rotzooi.

  Like

 16. Tistochwat zegt:

  Maar omdat de arme hongerige wolven er zo mager uitzagen en hun vel losjes en slordig naar beneden hing, liet de boer zich door deze aanblik misleiden en nodigde hen uit op zijn boerderij.

  Deze reislustige, zongebruinde heren (‘hongerige wolven’) maken nou niet bepaald de indruk dat hun vel losjes naar beneden hangt van de honger:

  De eerste graatmagere ‘vluchteling’ moet ik nog tegenkomen.

  Like

 17. Trucker zegt:

  Bah, tussen de schapen zitten er ook nog ontelbare lemmingen dat wijzen de verkiezingen keer op keer uit.
  Het is dwaasheid te denken dat het tij nog keert, ik heb er al een paar keer op gezinspeeld dat er maar één effectieve maatregel kan genomen worden die is persoonlijke beveiliging (en desgevallend gezin) tot prioriteit maken.
  Ik heb gemakkelijk praten er is alleen maar ikzelf, heb geen gezin waar ik moet naar omzien.
  Vijf voor twaalf is reeds lang vijf na twaalf en wie anders denk is hopeloos naïef en kan denken dat de overheid hem/haar zal beschermen.

  Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s