Paniek! AfD wezenlijk sterker dan verwacht!

Screenshot_179

“Immigratie heeft duidelijke regels nodig.”

(Vertaling: E.J. Bron)

De paniek grijpt om zich heen bij de gevestigde partijen: er is sprake van “signalen” dat de AfD het wezenlijk beter zou kunnen doen dan tot nu toe werd voorspeld. Voor het eenheidsfront lijkt zich haar nachtmerrie al aan de politieke horizon af te tekenen: de AfD zou de op twee na grootste partij kunnen worden.

journalistenwatch

Nog geen twee weken meer en dan zijn de verkiezingen geweest. Ondanks enorme mediale en politieke bestrijding van de politieke nieuweling AfD, ondanks de mobilisatie van de met belastinggeld gefinancierde grondtroepen uit de gelederen van de Antifa, ondanks mediale vuilspuiterij en ondemocratisch buitensluiten uit de publieke ruimte: de AfD zou het wel eens wezenlijk beter kunnen doen bij de komende Duitse parlementsverkiezingen dan tot nu toe werd voorspeld.

Veel “verontruste mensen met diffuse toekomstangsten”

“Komt de ruk naar rechts?”, aldus de angst uit de gelederen van het donkerrode-rode-groene-zwarte politieke eenheidsfront. Zelfs bij het instituut Infratest dimap, dat de AfD op 115 taxeert, ziet men met het oog op de aanhoudende discussie over immigratie- en veiligheidspolitiek nog speelruimte naar boven. Volgens de “Stuttgarter Zeitung” zou de partij 14 tot 15% van de stemmen kunnen halen.

Hoe de krant aan deze inschatting komt, deelt ze ook mee: indrukken die politici op verkiezingscampagne in gesprekken met de burgers waarnemen. Men zou veel “verontruste mensen met diffuse angsten, ook overheersingsangsten” ontmoeten, aldus de onrealistische uitspraak van de topkandidaat van de FDP in de deelstaat Baden-Württemberg, Michael Theurer, die niet zou kunnen uitsluiten dat de AfD het beter zal doen dan de peilingen op dit moment laten zien.

Ook CDU-partijsoldaat Armin Schuster zou zulke ervaringen in het directe contact met burgers hebben, die hij tot nu toe blijkbaar handig kon ontwijken. Bij de “huisdeur-verkiezingscampagne” zou hij hebben meegekregen tot in welke lagen van de bevolking de AfD op instemming stuit. Hij zou er van uitgaan dat de AfD op de 3e plaats zal eindigen.

Ondergangsscenario´s bij het rood-rood-groene eenheidsfront

De vicevoorzitter van de SPD, Ralf Stegner, doet het weer eens met een nazi-vergelijking: “Het zou niet normaal zijn wanneer nazi´s, zoals die er zijn in de gelederen van de AfD, in het parlement komen, maar een keerpunt in de geschiedenis van de Bondsrepubliek.” De democratische partijen zouden – aldus de blijkbaar door angst gedreven linksbuiten – “moeten verhinderen dat de AfD op de 3e plaats komt, anders worden we wakker in een Duitsland dat niemand zich kan wensen.”

Voor de cheffin van de Groenen, Simone Peter, zou dit “een fiasco voor ons land met zijn duistere verleden” zijn en ze maakt de FDP medeverantwoordelijk voor de opkomst van de AfD, omdat deze partij haar parolen zou na papegaaien.”

De partijchef van Die Linke, Bernd Riexinger, fronst eveneens zijn rode voorhoofd: “Het is ongelooflijk dat de SPD en de Groenen de strijd om de aflossing van Angela Merkel lijken te hebben opgegeven – afgezien van ons kan de Afd zich dus profileren als enige oppositie tegen de deels gehate bondskanselier.”

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), christendemocraten, demoniseren, Duitsland, gezond realisme, Groenen, Hypocrisie, liberalen, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, politici, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

40 reacties op Paniek! AfD wezenlijk sterker dan verwacht!

 1. Jade zegt:

  Laat maar zitten, mensen…
  Ze gaan net zo lang met de stemmen
  goochelen totdat Merkel als winnaar uit
  de bus komt. En dat die truc werkt, kan
  je in Nederland zien.

  Geliked door 4 people

  • BertG. zegt:

   Onmogelijk dat ze goochelen met stemmen, volgens vele.
   Ik lees hier nog steeds, keer op keer, dat het volk de leiders verdienen die ze zelf kiezen.
   Dus blijkbaar is een enorm groot gedeelte van de bevolking er nog steeds volledig van overtuigd dat alles, maar dan ook echt alles, volledig eerlijk en openlijk gebeurt hier.
   En zolang ze denken dat dat hier eerlijk gebeurt, dan zullen ze er ook wel van overtuigd zijn dat overal alles volledig eerlijk gebeurt.
   Toch, vele reageerders van hier.
   Want reken er maar op dat je dat hier nog vaak zult lezen.
   Dat soort mensen vragen er dan ook om, om besodemietert te worden.

   Like

  • M. zegt:

   Ja precies, ze laten de vijand de stemmen tellen en om het wat makkelijker te maken hebben we losse blaadjes met potlood zodat men kan weg gummen wat niet gewenst is.
   Vandaar dat men de boel na de verkiezingen vernietigd wou hebben zodat niemand het meer kon controleren.

   Like

 2. Mirjam zegt:

  De AFD moet winnen. De achterlijke linksen moeten voor altijd van het toneel verdwijnen. Normaliteit is iets wat terug moet komen in heel Europa en daar kunnen alleen mensen voor zorgen die gezond verstand in hun hoofden hebben en niet linksen die juist de debiliteit promoten. Ik hoop dat de AFD wint.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  AFD 20 % als dat eens waar zou kunnen zijn. Wordt tijd dat het rood groene maatschappelijk totaal overbodige geteisem naar de periferie gedrukt wordt. Ze hebben genoeg ravage veroorzaakt. Energie Wende die niet nodig was. Immigratie golf na golf die niet nodig was. De gender gekte en niet vergeten hun walgelijk islamitisch Arsch kriegen.

  Geliked door 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Laten we even uitgaan van het idee dat de AfD 20% van de stemmen krijgt. Wel eens van een cordon sanitaire gehoord? Kijk wat er in Nederland gebeurt met de PVV. Het gaat er niet om de verkiezingen te winnen, maar de formatie…

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • ReaGluurder zegt:

    De formatie! Een Grote Giller is het wat er nu aan de hand is in NL vwb. FORMEREN!! Een groot gedeformeerd Zooitje is het!! En het kan nu 6 maanden later alsnog klappen! Zolang Wilder wordt genegeerd, zal het n o o i t “mijn” kabinet worden!! NepKabinet!!

    Like

 4. Mario Schettini zegt:

  Eerst zien dan geloven. Dit is een typische actie van de gevestigde orde. Angst voor het nazi (AfD) verleden (overigens nergens op gebaseerd) aanwakkeren en als het achteraf mee-of tegenvalt (afhankelijk van je standpunt) dan de verzuchting slaken ‘dat het populisme niet heeft gewonnen’. Kortom een broodje aap, helaas.

  Like

 5. Rensk. zegt:

  Ik vraag me af of dat geteisem ook sites als deze bezoeken. Ik weet dat als mensen andermans eigendommen al kapot maken je niet te maken hebt met kleuters, die zielig of onschuldig zijn Integendeel. Dat zou een enorme onderschatting zijn. Ik heb er zelf mee te maken gehad. Jaren later kunnen ze je nog last geven. Ze vergeten geen woord van wat hun onwelgevallig is. En laten ze in Duitsland Merkel niet onderschatten. Ik las ergens een stukje van een journaliste, waarbij Merkel flink in het zonnetje werd gezet. Dat ze humor heeft en heel vriendelijk. Dat ze kan zwijgen als het graf etc etc. Heel veel mensen denken als iemand vriendelijk is of doet dan is het oké.
  Het tegendeel kan de waarheid zijn en eindigen in een nachtmerrie.

  Like

  • fleckie zegt:

   De acntergrpnd van Mutti Merkel, waarin ze als humoristisch en. vriendelijk wordt geboekstaafd, : ze komt eigenlijk immerse uit het ‘dominees-milieu, en die zijn gewend altijd, (al is het ten koste van eigen idool) je anders voor te doen,, dan je beroep eigenlijk eist.( ‘zalvend, en humoristische show).

   Like

 6. Sabeltant zegt:

  Op het platteland zullen ze Merkel stemmen, maar in de steden die dagelijks zuchten onder islamitisch geweld zal dat zeker niet gebeuren.

  De Duitsers hebben nu nog de kans om Merkel te stoppen, nog vier jaar afbraakbeleid van haar en het is onomkeerbaar.

  Like

 7. Henk der Niederlànder zegt:

  Dus zal binnen nou en een paar dagen alvast over een cordon sanitaire gepraat kunnen worden, want de gevestigden zullen niet veel zin hebben in AFD pottenkijkers.

  Like

 8. Statler & Waldorf zegt:

  Kijktip, de moeite waard mensen.

  Like

 9. Elisabeth zegt:

  Waarom is er dan geen ophef voor de terroriste partij PFLP die ook mee doet met de verkiezingen?

  Like

  • Henk der Niederlànder zegt:

   @Elisabeth.
   Waarom lieten ze hier in NL de groene bomenknuffelaars en meer van hetzelfde soort gespuis meedoen
   In alle landen dezelfde shit.

   Like

   • Elisabeth zegt:

    Oke, maar de PFLP is bekend geworden door vliegtuigkapingen dat is niet zo maar extreem links. Het zijn echte terroristen. Ach de huidige politiek in de EU is ook een dictator en terroriseren erop los, net als hier in Nederland.

    Like

 10. Peter zegt:

  Paniek ?
  Neen !! Hoop dat aan de domme streken van Merkel een halt wordt geroepen.

  Like

 11. Feniks zegt:

  Duimen, DUIMEN!
  Met zijn allen dat de Duitsers het licht zien en stasi Merkel wegstemmen.
  Dat is hun enige overleving anders rest een burgeroorlog.

  Like

 12. Harry zegt:

  Ik ben bang dat in Duitsland hetzelfde zal gebeuren als in ons land .
  Men is niet tevreden over de overheid en men sympathiseert met mensen zoals Wilders .
  In het stemhokje beslissen er dan een fors aantal om toch maar weer op de ” oude vertrouwde ”
  partijen te stemmen .
  Klojo’s .
  Helaas !

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Laten we hoopen dat het andersom is.
   Men zegt tegen Wilders te zijn maar in het stenhokje wordt het toch Wilders.

   Like

  • Jean zegt:

   Harry, stemmen via computer verbieden voorkomt al heel veel fraude.
   Terug met rode stift en papier. Alles door 2 verschillende organisaties laten tellen en als er géén verschil is kunnen we aannemen dat de stemming goed is verlopen.
   Wil met toch via PC dan een uitprint leveren ter controle of de stem correct is weergegeven dan uitprint in een urne droppen, PC stemmen en uitprintstemmen uit urne moet gelijk zijn zo niet is er fraude aan de orde.
   Wedden dat veel politiek gespuis met nat ondergoed zit als dit wordt toegepast….,bye bye postjes en mandaten, joepie joepie jee

   Like

 13. Mirjam zegt:

  “moeten verhinderen dat de AfD op de 3e plaats komt, anders worden we wakker in een Duitsland dat niemand zich kan wensen.”

  Iedereen in Duitsland èn in Europa is al tijden slapende wakker in een nachtmerrie die zijn weerga niet kent, dáárom juist moet het tij gekeerd worden en dat kan alleen met verandering. Verandering van het moeten tolereren en gedogen van ‘leiders’ van onze landen, die juist die eeuwig durende ellende veroorzaken.

  Like

 14. Jan zegt:

  Linksvolk heeft geen programma omdat het een anti-beweging zonder alternatief is die zij vertegenwoordigen. Een goed voorbeeld is het Obamisme (Allinsky’s Rules for Radicals) dat gebaseerd is op vernietiging van het ‘kapitalisme’ en hiervoor een andere maatschappij willen plaatsen; hun gedroomde utopia, is er niet, daarom wordt het ook zo genoemd. (1)

  Geen normaal denkend mens sloopt zijn eigen bestaan, dat doen de dictators die parasiteren van ons geld, de droomkoninkjes (te aardig) om uit te komen bij de Socialen, zoals Gerard van Westerloo hen noemde in zijn boek ‘Niet spreken met de bestuurder’, want zij hebben niets te verliezen als het fout gaat.
  https://www.bol.com/nl/f/niet-spreken-met-de-bestuurder/30013198/

  ….
  De socialen hadden het in Nederland heel erg en in Amsterdam helemaal voor het zeggen. Zij waren er de schuld van dat mensen zoals hij, postbodes, trambestuurders, arbeiders, gewone mensen, als vreemdeling rondliepen in de buurt waar ze wonen, als verdwaald in het bedrijf waar ze werken. Ze konden praten, dat moest je ze nageven. Daar leefden ze van. Jij kon lullen wat je wilde, ze wisten het toch beter. Ze wisten precies hoe verdraagzaam jij moet zijn. Wilde je iets terugzeggen, dan was je aan een heropvoeding toe, als je tenminste geen onverbeterlijke racist was.

  Hij háátte ze, de socialen, en zag dwars door ze heen. Hypocriet waren ze tot op het merg. Ze hadden hun mond vol van de buitenlanders en dat je begrip voor die mensen moest opbrengen, maar zelf woonden ze in buurten waar ze nog nooit een Turk gezien hadden. Zelfzuchtig waren ze ook. Op hún banen hoefde nooit bezuinigd te worden. Ze streken salarissen op waarvan je twee trambestuurders en een gelede tram in leven kon houden. En ze waren vóór alles gek. Als jij bij ze kwam om te vertellen dat je tram door een bende zakkenrollers onveilig werd gemaakt, dan stuurden zij een antropoloog op je af die je ging vertellen over het ontstaan van Paramaribo.
  ……
  http://www.heemland.nl/hl27-Boek_De_kloof.htm

  1. Deroy Murdock to Tucker Carlson: Democrats Are ‘Fresh Out of Ideas, They Don’t Have An Agenda’ (VIDEO)

  video/1

  ….“The Democrats don’t have any ideas. They’re fresh out of ideas, they don’t have an agenda, there’s no program, there’s no vision, and all they’ve got left is to try to stir racial tension and get people at each other’s throats and somehow they hope, in that effort to divide and conquer……
  http://www.thegatewaypundit.com/2017/09/deroy-murdock-tucker-carlson-democrats-fresh-ideas-dont-agenda-video/

  Like

 15. Jan zegt:

  Hulpje Duitse Justitieminister en ex-Stasi gebruikt Nazi-metaforen tegen rechtspopulisme

  ‘Dat die rechtsalternatieve bewegingen in dit land – toch nog best veel mensen – zulke giftige paddenstoelen zijn is storend’

  Dit is dus waarom vrijheid van meningsuiting zo belangrijk is. Iedereen kon maandag in de Berliner Zeitung uitgebreid lezen hoe een goede bekende van de Duitse Jusititieminister Heiko Maas (SPD), Anetta Kahane, in een ingezonden stuk “rechtsalternatieve bewegingen” “solche Giftpilze” (giftige paddenstoelen/schimmels) noemde. Dat is behalve heel onaardig ook opmerkelijk want ’Der Giftpilz’ is de titel van een bekend anti-semitisch propagandaboekje voor kinderen uit 1938 – met op de voorkant een paddenstoel met jodenster.

  http://nieuws.tpo.nl/2017/09/12/hulpje-duitse-justitieminister-en-ex-stasi-anetta-kahane-gebruikt-nazi-metaforen-rechtspopulisme/

  Der Giftpilz


  ..
  http://www.zeitklicks.de/nationalsozialismus/zeitklicks/zeit/alltag/schule-und-bildung/der-giftpilz-ein-kinderbuch-hetzt-gegen-die-juden/

  Like

 16. Theresa Geissler zegt:

  De AfD zal zeker wel wat stijgen c.q. zetelwinst behalen, maar weer nèt niet genoeg om het van beslissende betekenis te laten zijn, dat zul je zien.
  We kennen dat tenslotte uit alle andere landen, Nederland inbegrepen.
  En de Duitsers zijn daarin niet anders: Ook zij zijn mensen als iedereen.
  Het verkeerde idee, dat de vertrouwde, gevestigde partijen -en daarmee de EU- uiteindelijk het góede voorhebben, moet er in heel Europa uit. Maar dat zal nog de nodige voeten in de aarde hebben…

  Like

 17. willem van de Klok zegt:

  Dat takkewijf van Merkel moet zo snel mogelijk om zeep geholpen worden,anders wordt
  Europa een grote islamitische staat.
  Wat dom om op zo’n groot misbaksel te stemmen die al genoeg verziekt heeft.

  Like

 18. Jan zegt:

  Doodschieten die troep

  Like

 19. Jean zegt:

  Hopelijk haalt AfD een absolute meerderheid en staat fuhrer merkel snel op het schavot met een strop rond haar strot, ik zal het stoeltje met veel plezier onder haar poten uittrappen.

  Like

 20. Ekster zegt:

  Tja, de AfD wordt mogelijk de 3e partij van Duitsland. Is dit goed nieuws? Eigenlijk zou die partij al lang de grootste van Duitsland hebben moeten zijn. Merkel gaat toch weer winnen, ondanks alles. Dus dat wordt oppositie voor de AfD en weer een termijn Merkel die haar sloopwerk af kan en zal maken. Nog 4 jaar Merkel is te veel voor Duitsland en Europa. Die heks moet NU verdwijnen anders is het te laat.

  Like

 21. Ratteke Maurice zegt:

  Eindelijk Merkel bijna aan de strop of toch buiten, oef wat een verluchting en dan verder kuisen

  Like

 22. Jan zegt:

  Uitschot houdt Duitsers wakker

  Like

 23. Jan zegt:

  Zwakzinnige Gabriel: Turken hebben Duitsland weer opgebouwd en zijn verantwoordelijk voor de culturele rijkdom

  Like

 24. Merkel is verantwoordelijk voor de vele doden, verkrachtingen en alle andere vergrijpen die door dat vuilnis wat zij binnengehaald hebben gedaan en nog steeds doen en Merkel verdient de straf die bij haar gedrag hoort ! Ik zou niet graag in haar schoenen staan !

  Like

 25. Trucker zegt:

  Maakt geen verschil uit hoe groot ze worden halen ze geen 50% + 1 gaan ze net als overal in het europa van de HQ brussel dictators geïsoleerd worden, de kiezer bestaat uit lemmingen en daarnaast massa’s niet logisch nadenkende lieden die denken dat de status quo (eender welke) de beste zaak is.
  Vernieuwing (ook ten hunne gunste) vertrouwen ze niet, daar zijn trouwens al wat onderzoeken naar gebeurd, die status quo dat is waar de (overheid) marionetten van de europa HQ brussel dictators steeds op hameren en steeds met succes.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s