Waarom wij de strijders voor vrijheid van meningsuiting moeten steunen!

Screenshot_175

(Door: Jaap Kooijman)

Dit stukje schrijf ik, omdat er op dit moment minder vrijheid van meningsuiting is dan ooit tevoren. In “onze” grondwet is het recht op vrije meningsuiting, vrijheid van drukpers en vrije nieuwsgaring vastgelegd. Helaas leven we in een tijdperk dat het fenomeen “behoudens de wet” zeer makkelijk wordt misbruikt door de politiek gedomineerde rechterlijke macht. Een van de kenmerken van het socialisme, in welke vorm dat socialisme dan ook aan de macht is maakt niet uit, wordt uitgevoerd: ontneem het volk de wapens. In Nederland mag de burger geen wapens bezitten, het monopolie op geweld is aan de staat vergund. Andere wapens van de burger, vrijheid van mening en vrijheid van drukpers, zijn slinks afgenomen. Dankzij Europese regelgeving is de vaderlandse pers geheel in handen van Belgische politiek correcte uitgevers gekomen.

De 2 kranten die nog niet in handen der socialisten zijn, het Reformatorisch Dagblad en Nederlands Dagblad, zijn dusdanig gezagsgetrouw dat zij geen meningen afwijkend van het regeringsstandpunt zullen publiceren. De kritische landgenoot is derhalve voor onpartijdig nieuws aangewezen op het internet.

In Nederland zijn momenteel drie mensen die strijden voor de vrijheid van meningsuiting. Van deze drie worden er twee daadwerkelijk vervolgd voor het uiten van hun mening, de derde wordt slechts gedemoniseerd. De vrije drie, Geert Wilders, Thierry Baudet en Raffie Chohan worden zoveel mogelijk in hun vrijheid beperkt. Wilders en Baudet kunnen alleen nog met beveiliging over straat lopen, het voordeel van politicus zijn, Raffie Chohan moet het zonder beveiliging doen. Zowel Wilders als Chohan zijn actief vervolgd voor hun “misdadige” uitspraken. Beiden zijn in hoger beroep gegaan. Om politieke redenen is het hoger beroep van Wilders tot nader order uitgesteld, Raffie Chohan is in hoger beroep gedeeltelijk vrijgesproken. Beiden hebben last van die groep “medelanders” waarover men niet mag spreken. Het vernoemen van “hen waarover men niet spreekt” in toespraken of opinieartikelen is al reden voor het Openbaar Ministerie om tot vervolging over te gaan.

Niemand hoeft zich te melden dat hij gekwetst is, het OM gaat als een gewillig slaafje der onaanraakbaren aan de slag om een ieder die, in hun ogen, een onwelgevallige mening verkondigt te vervolgen. Het OM kiest bewust voor deze aanpak om zo een ieder die vrij voor zijn mening wil uitkomen financieel uit te putten. Het OM weet dat zowel de PVV als Raffie Chohan geen afdoende fondsen hebben om een lange rechtsgang te overleven. Willen wij voorkomen dat door financiële uitputting van verdedigers van het vrije woord de Nederlandse rechtspraak langzaam verandert in de Sharia, dan zullen wij als rechtgeaarde Nederlanders hen moeten steunen.

Het meest prangende op dit moment is de financiering van de cassatie van Raffie Chohan. Om dit te kunnen betalen, is een crowdfunding actie opgestart om € 2000,- op te halen. Deze actie staat momenteel op 44%, er is dus nog een flinke donatie nodig. Wij kunnen dit niet over onze kant laten gaan. Ook in 2018 en verder willen wij vrij over straat kunnen gaan en vrij voor onze mening kunnen uitkomen. Stop de islamisering van de rechtspraak, stop de islamisering van Nederland, stop de islamisering van de wereld. Laten we klein beginnen en weer die rol opnemen die Nederland door de eeuwen heen heeft ingenomen: een vrijplaats waar je naar toe kon komen als je om je mening of geaardheid werd vervolgd, om daarna de Nederlandse samenleving te verrijken.

Steun Raffie door ruim te doneren via crowdfunding met deze link:

https://www.4just1.com/project/1332.

Blijf daarnaast al onze helden van de vrije meningsuiting steunen, deel hun artikelen, doneer aan hun fondsen en blijf vooral strijden tegen “hen waarover men niet spreekt” en hun handlangers.

Ik sluit af met de bekende dichtregels van H.M. van Randwijk welke onze lijfspreuk moet worden: “Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht.”

Door:
Jaap Kooijman
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", burgermoed, Censuur, demoniseren, Dhimmitude, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamkritiek, Islamofilie, Justitie, Linkse Kerk, political correctness, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

15 reacties op Waarom wij de strijders voor vrijheid van meningsuiting moeten steunen!

 1. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Die “Hen, waarover men niet spreekt”
  gaan vroeg of laat hun leugenstrijd verliezen
  aan `Hen, die voor het zuiver weerwoord kiezen
  waardoor tóch elke ster van ´t Machtsmisbruik verbleekt !
  .
  Jasterke
  .

  Geliked door 1 persoon

  • Sabeltant zegt:

   Hoe ver onze media al is gezonken.

   dr. Sid Lukkassen tegen de linkse kliek.
   Met duiding van Paul Nielsen.

   Dit fragment laat exact zien hoe dit werkt.

   Like

 2. Louis Porrtugal zegt:

  Jaap we zien het gebeuren en kunnen er bijna niets tegen doen.
  Ik vrees dat het zo moet zijn.
  De massa zal niet leren en pas begrijpen als het te laat.

  Geliked door 2 people

 3. Rensk. zegt:

  Ik merk het ook om me heen. De mensen praten de NPO en de mainstream media na. Het is een en al indoctrinatie. En gehersenspoelde mensen? Daar kun je tegen praten als Brugman, maar het zal niet helpen. Voelen moeten ze eerst. En voelen gaan ze.

  Geliked door 5 people

 4. Sabeltant zegt:

  De Nederlandse media is volledig gecompromitteerd door Europese elite.
  Wie ander nieuws wil zien of lezen moet naar buitenlandse zenders gaan met reporters in die landen.
  Nog beter is het Twitter, lokale websites en ander social media in de gaten te houden.
  Daar wordt er vaak ooggetuigen verslag gedaan, dit wordt laten wel weggehaald maar dan heb je het in ieder geval uit de eerste hand.
  Over de islam, moslims, “vluchtelingen” en ander import gespuis wordt niets meer bericht.
  Dagelijks, verkrachtingen, berovingen, steekpartijen en moorden.
  We lezen het nergens meer, hooguit wordt er omdat het écht niet anders kan een lokaal berichtje geplaatst omdat met het er op straat over heeft.
  De berichten zijn het lezen niet waard,identiteitsloze signalementen, u kent ze wel, twee mannen op scooter met donkere kleding, geen tijden, geen straatnamen, geen oorzaak en gevolg, verder niets,
  Het is allemaal opzet. Maar geeft u eens een grote mond tegen een verkeersregelaar…. dát komt met naam, toenaam, foto, waar het gebeurde, wie het deed in de kranten.
  De burger moet een domme zaadstengel worden die netjes op de gevestigde orde stemt en zijn dagelijkse portie nep-nieuws tot zich neemt.
  De TV verzorgd de dagelijkse sociale keutel, klimaatverandering, vluchtelingen, lekker veel tegenstrijdige berichten van generlei waarde om het domme volk op de werkvloer tegen elkaar te laten opbieden. De media worden vooraf opgetuigd door psychologen die heel fijntjes de maasa sturen.
  Het is net als in de DDR, elke week mooie berichten in de kranten dat er die week zoveel meer TV’s en wasmachines waren gemaakt. Niemand had er een trouwens.
  Hetzelfde met al die “immigranten” ze doen het zo geweldig goed, elk jaar komen er meer binnen die het steeds beter gaan doen, alleen NIEMAND die het in zijn dagelijkse omgeving ziet.
  Ik zie er enkel steeds meer rondlopen in lange gewaden, hoofddoeken, kleurige lappen, en de kerels hangen in groepjes op straathoeken en voor al die winkeltjes waar je nooit een hond binnen ziet, gewoon op uren dat een normaal mens werkt.
  Waar weken ze dan? Waar gaan ze op school? Zie je ze om 07:00 uur lopen op station Utrecht?
  Wie dagelijks op de feiten let kan wel raden dat er alleen maar leugens in de kranten staan.

  Geliked door 1 persoon

 5. tippelaar zegt:

  Wat vrijheid betekent voor de doorsnee burger, weet die burger pas als die zijn vrijheid kwijt is. Helaas, die vrijheid komt nooit meer terug. Gewapende opstand hoeven we in nederland niet van de ingeslapen burgerrij te verwachten. Die kijkt nog steeds naar “Heel Holland Bakt”, of naar Paul de Leeuw om maar eens wat te noemen. Het volk verdient niet beter dan dat het zijn vrijheid verliest. Sterker nog, het gros van het klapvee zal niet eens merken dat ze niet meer vrij zijn .

  Geliked door 2 people

 6. zoishet zegt:

  Jaap Kooijman, Jaap Kooijman…die naam zegt mij iets….

  Like

 7. Sabeltant zegt:

  “zal niet eens merken dat ze niet meer vrij zijn”

  Tegenwoordig geldt; Heeft niet eens door dat ze niet meer vrij zijn.

  Like

 8. Piet Karbiet zegt:

  Het is al vaak genoeg gezegd maar wat was het weer een mooi inkijkje binnen die geslaagde multikul samenleving bij Opsporing Verzocht gisteren; de ene exotische kansenparel na de andere ”succesvolle ondernemer” die op klaarlichte dag kogels mochten happen van een rivaliserende clan, autochtone vaders die thuis in het bijzijn van zijn kinderen tot moes worden geslagen en beroofd, laffe overvallen op bejaarden, schoften met de bekende gelaatstrekken die pinnen met de pasjes van kapot geslagen senioren, brandende gestolen scooters en auto’s. Nietszeggende daderprofielen. Er kwam geen einde aan.

  Like

 9. Dries Jansen zegt:

  Na veel geklaag op vageboek hebben we http://www.share4change.eu opgericht, maar iedereen blijft rustig op vageboek zitten en schelden. Als je uit de matrix wilt zul je toch zelf stappen moeten gaan ondernemen. Na de eerste maand 300 leden te mogen verwelkomen is het ons wel aan de schrale kant. Je kunt nog een net zo mooi platform hebben leden zullen wel zelf de slingers op moeten gaan hangen, anders is alle moeite voor niets geweest. Als je vind dat de vrijheid van meningsuiting je niets doet, en de overheid straks overal inzage in krijgt blijf dan rustig zitten waar je zit. Vandaag kwam vageboek weer met dat ze reclames gaan weren van wat ze fake nieuws noemen, nadeel is echter wel dat ze onderzoeks-journalistiek zo kapot slaan, door de inkomsten uit de alternatieve media gaan blokkeren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s